WordPress 4.9 izdanje: Nove značajke koje će vam se svidjeti

WordPress 4.9 Izdanje: Nove značajke

Sredina je studenog i ubrzavamo se sa onim što bi mogao biti jedan od najvećih cyber prodaja u WordPress povijesti (prodaja Black Fridaya i Cyber ​​ponedjeljka već započinje). I kao da to nije dovoljno da bismo bili uzbuđeni, WordPress je pao samo 4,9 i nismo mogli čekati da vam pokažemo kakav je bio trenutak kada smo ažurirali. Dakle, bez daljnjeg divljanja upoznajte WordPress 4.9, nježnije nazvan “Tipton.”


Nacrti za prilagođavanje i nacrt

WordPress 4.9 Nacrti za prilagođavanje i zakazivanje

Jedna značajka koju ćemo rado iskoristiti su nove opcije Prilagođavanja skica i zakazivanja. Sada kada koristite alat za prilagodbu uživo možete promjene spremiti kao a Nacrt, što je izuzetno korisno pri radu na redizajnu web stranice. Na ovaj način možete testirati različite boje, fontove, izgleda ili bilo koje druge postavke prilagodbe uključene u vašu temu izravno na vašoj web lokaciji uživo, a da se odmah ne obavezujete na promjenu. Samo spremite i vratite se da kasnije pregledate svoj dizajn. Ne brinite ako zaboravite spremiti – WordPress će automatski spremiti skice pa ako slučajno zatvorite prozor, trebali biste moći

Jednako korisna kao skice je i opcija za raspored promjena dizajna. Ovo je sjajan način planiranja i dodavanja promotivnih sredstava, prodajnih banera ili sezonskih oglasa na svoju web lokaciju. Jednostavno napravite izmjene, a zatim zakažite dan i vrijeme da bi vaš novi dizajn zaživio.

Nadogradnje kolaboracijske suradnje

Dobre vijesti za dizajnerske timove, WordPress 4.9 dodaje i nove značajke za još jednostavniju suradnju. Prva je zaključavanje za prilagođavanje dok unosite promjene. Na ovaj način se drugi član tima ne može miješati u vaš kreativni proces.

Drugi je lagan za dijeljenje veza za pregled prilagoditelja opcija kad spremite skicu. Samo kopirajte i zalijepite vezu u svoj tim Slack ili grupu e-pošte da biste dobili unos.

Teme putem alata za prilagođavanje

Još jedna značajka koju smo željeli dotaknuti je činjenica da sada možete pregledati i instalirati više od 2.600+ besplatnih tema iz spremišta WordPress.org, izravno iz programa za prilagodbu. Ovo je sjajna značajka, posebno prilikom prvog postavljanja vaše web stranice ili bloga s WordPressom.

Novi i ažurirani widgeti

WordPress 4.9 dodatak galerije

Ovo ažuriranje za WordPress dodaje a novi widget Galerija možete koristiti u bočnim trakama, podnožjima i drugim područjima spremnim za widgete. Ovo je sjajan način za prikazivanje slika projekta, fotografija osoblja ili stvarno bilo čega drugog.

Postavke widgeta za WordPress 4.9

Widget funkcionira poput uobičajenih WordPress galerija. Samo kliknite da biste odabrali slike koje želite dodati plus postavljene opcije za povezivanje, stupce, redoslijed i veličinu. Ne zaboravite da nakon spremanja galerije spremite kako biste ga uživo vidjeli na vašoj web lokaciji.

WordPress 4.9 tekstualni widget

Sve druge značajne promjene izvršene su u poboljšati widget Text, koji sada podržava oEmbed medije i raščlanjuje kratke kodove. Što ovo znači za vas? Pa, brzo možete dodati videozapise s YouTubea, podcasta SoundCloud, ankete o Polldaddyju, postove Tumblr-a, spotificiranu glazbu ili bilo koju drugu podržanu WordPress oEmbed medija na područje widgeta lijepljenjem veze u tekstualni widget (ako želite, možete koristiti tu zgodnu opciju za umetanje medija). Ili ako vaša tema (ili bilo koji dodatak) sadrži kratke kodove, sada biste ih mogli uspješno koristiti u svojim widgetima.

Poboljšanja prilikom promjene tema

Jeste li ikada izgubili widgete ili vam nije dodijeljen izbornik s lokacija kad ste mijenjali teme? Ovo je uobičajeno pitanje koje su korisnici naišli prilikom ažuriranja dizajna web stranice, ali s WordPressom 4.9 koji je sada stvar prošlosti.!

WordPress će sada najbolje održavati lokacije izbornika i područja widgeta na temelju sličnih ID-ova i imenovanja. U idealnom slučaju, vaša mjesta “Top” i “Main” ostat će pri prebacivanju s jedne teme na drugu. Ovo pretpostavlja da obje teme koriste slične lokacije u izborniku ili isti broj lokacija izbornika (jer će WordPress izbornik dodijeliti meni s prve lokacije prema vašoj staroj temi prvom mjestu izbornika u vašoj novoj temi). Slično tome, widgeti bočne trake trebaju ostati u vašoj podnožju i widgeti podnožja u podnožju (opet – pod pretpostavkom da postoje slične lokacije).

Poboljšanja urednika

Najnovija inačica WordPress-a dolazi s novim i poboljšanim ažuriranjima za uređivač koda (iako mi osobno VELIKO preporučujemo da se ne koristi uređivač, jer zaista sve izmjene treba uvesti u prilagođenu podređenu temu kako bi se osiguralo da vaše promjene ostanu pri ažuriranju tema. i dodaci).

Poboljšanja urednika WordPress 4.9

Ako za uređivanje koristite Editor, rado ćete znati da to sada podržava Codemirror koji oblikuje vaš kôd kao i većina glavnih uređivača koda. Ovo ažuriranje integrira poboljšano oblikovanje, automatsko dovršavanje i obavijest o pogrešci sintakse uživo. Ova nova funkcionalnost također nudi mogućnost programerima da omoguće CodeMirror u dodacima.

Više za programere

Kao i uvijek, bilo je i više promjena ispod haube. To uključuje alat za prilagodbu Poboljšanja JS API-ja, Nadogradnja MediaElement.js do 4.2.6, Ažuriranja REST API-ja za predmete, kao i marku nove uloge i mogućnosti. Za potpuno trčanje prema dolje pročitajte službeni bilješke dev iz tracka Make WordPress Core.

Preko tebe

S tim smo se igrali u WordPressu 4.9. Mi smo definitivno najdraži ako koristimo zakazivanje prilagoditelja, posebno s rasprodajom i promocijama odmah iza ugla. Ali što je s tobom? Koje značajke vam se sviđaju u 4,9? Javite nam u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map