WordPress 3.9 je tu: Što očekivati ​​pri ažuriranju

Andrew Nacin upravo je najavio izlazak kandidat za drugo izdanje WordPress 3.9, i upravo danas WordPress 3,9 “Smith” pušten je.


Kao i kod svih glavnih ažuriranja WordPress-a, 3.9 će dodavati nove značajke na WordPress platformu. Kandidata za izdanje uzeo sam za spin da vidim što možemo očekivati ​​od ovog nadolazećeg izdanja.

Pregledi dodataka dodani u alat za prilagodbu teme WordPress

Prilagoditelj tema dodan je WordPressu u verziji 3.4 u lipnju 2012. Bio je sjajan dodatak WordPress platformi, no uvijek sam ga smatrao ograničavajućim. Dok biste mogli pregledati boje nove teme i mijenjati sliku izbornika i zaglavlja; ne biste mogli dodati widgete.

To je značilo da zone widgeta, kao što je bočna traka, ne možete napuniti podacima. Stoga je u pregledu obično prikazan jedan stupac sadržaja umjesto dva.

WordPress 3.9 rješava ovo ograničenje novim preglednikom widgeta uživo.

WordPress Live Widgeti Pregledi

WordPress dodaje stavku izbornika za svaku zonu widgeta na vašoj web lokaciji. Kada kliknete gumb “Dodaj widget”, ploča napunjena svim dostupnim widgetima kliznut će prema desno. Možete tražiti i widgete putem ploče.

Kada na ovaj način dodate widget, on će se odmah prikazati u području pregleda.

Dodavanje widgeta u alat za prilagodbu tema

Pregled widgeta u praksi izvrsno funkcionira. Za mene je konačno prilagoditelj prilagodbe postao praktičan alat koji ću koristiti na svojim web stranicama.

Ova je nova značajka uvezena u jezgru iz dodatka s naslovom Widget Customizer. Preporučujem da isprobate dodatak ako želite pregledati pregled rada novih vidžeta.

TinyMCE

WYSIWYG uređivač otvorenog koda TinyMCE, inače poznat kao WordPress vizualni uređivač, ažuriran je na verziju 4.0.21.1.

Kao nekome tko onemogućuje vizualni uređivač prilikom pisanja, u početku mi nije bilo jasno što se promijenilo.

Čini se da postoji mala promjena u ikonama koje su navedene u vizualnom uređivaču. Ovo je snimka zaslona vizualnog uređivača u programu WordPress 3.8.

Stara verzija TinyMCE

Ovo je snimka zaslona vizualnog uređivača u nadolazećem izdanju programa WordPress 3.9.

Nova verzija TinyMCE

Iz gornjeg retka možete vidjeti da je nakon navodnika dodana nova ikona. Kada kliknete ovu novu ikonu retka, možete dodati vodoravnu liniju u svoj sadržaj.

U početku sam mislio da je opcija za ometanje slobodnog pisanja potpuno je uklonjen iz programa WordPress. Međutim, pomnijim pregledom ikona za distrakcijsko uređivanje jednostavno je premještena u krajnju desnu stranu uređivača. Čini se da je ovo praktičnije mjesto za prikaz ove ikone, jer se ne koristi za izmjenu sadržaja.

Potpuna snimka zaslona Visual Editor

Možete vidjeti da je ikona za “Zalijepi iz riječi” uklonjena iz donjeg retka. Sada možete kopirati sadržaj iz Worda jednostavnim kopiranjem i lijepljenjem, a ne brinuti se o kopiranju neželjenog stilskog koda. Format možete u potpunosti ukloniti omogućavanjem opcije “Zalijepi kao tekst”.

Instaliranje novih tema za WordPress

WordPress je također obnovio novo područje instalacije tema. U WordPressu 3.8 na glavnoj se stranici nalazi traka za pretraživanje s filtrom značajke ispod, radi preciznijeg pretraživanja.

Stari način instaliranja novih tema

U WordPressu 3.9 stvari izgledaju mnogo ljepše.

Umjesto da se prikazuje samo na stranici za pretraživanje, traka za pretraživanje premještena je u navigacijski izbornik i sada se prikazuje na svim stranicama. Ovo je očito praktičnije rješenje.

Isto tako, opcija za prijenos teme premještena je iz glavnog izbornika i postavljena desno od teksta “Dodaj teme” na vrhu svake stranice. Veza s izbornikom „Najnovija“ preimenovana je u „Najnovije“, a nedavno ažurirana stranica zamijenjena je stranom za popularne teme.

Novi način instaliranja novih tema

Filter značajki uklonjen je s glavne stranice i premješten je na vlastitu jedinstvenu stranicu. Opcije su sada prikazane okomito, a ne vodoravno.

Filtriranje WordPress tema

Novi izgled područja za instalaciju teme izgleda mnogo bolje zbog snimki zaslona na početnoj stranici. Nadamo se da će WordPress redovito rotirati istaknute dizajne tako da se isti dizajni ne promoviraju tijekom cijele godine.

Popisi za reprodukciju video i audio zapisa

Galerije su se pokazale vrlo popularnima kod korisnika WordPressa. WordPress se proširio na ovaj koncept dodavanjem opcije popisa za reprodukciju audio i video datoteka.

Djeluje na potpuno isti način kao i dodavanje fotografija u galeriju. Ako prenesete audio ili video, vidjet ćete novu mogućnost izrade popisa za reprodukciju.

Stvaranje popisa za reprodukciju zvukova

Kao i obično, WordPress vam omogućuje uređivanje naslova, opisa i opisa prenesenih datoteka. Opis se automatski unosi za audio zapise povlačenjem podataka iz ID3 oznaka.

Stvaranje popisa za reprodukciju zvukova

Završna stranica omogućuje vam organiziranje redoslijeda pjesama ili videoisječaka. Popisi za reprodukciju mogu prikazati popis pjesama imena izvođača i prikazati slike.

Uređivanje audiopopisa

Možete pregledati svoj novi popis za reprodukciju izravno iz vizualnog uređivača. Bio sam zadivljen kako fluidan je audio uređaj i koliko brzo je prešao između odabira zapisa.

Pregled audiopopisa

HTML5 galerije i naslovi

Dodali smo WordPress HTML5 verzije oznaka galerije i opisa. Izvršili su i manje sitne prilagodbe načina rukovanja titlovima.

HTML4 je prethodno dodao deset piksela širine slikama s titlovima. Oni imaju uklonila ove piksele I također uklonjeni stilovi opisa u uredniku.

Snimak zaslona prikazuje vam kako izgledaju naslovi pomoću HTML4-a.

Opisi pomoću HTML4

Ovaj vam zaslon prikazuje kako će stvari izgledati naprijed koristeći HTML5.

Opisi pomoću HTML5

A odmor …

Kao i obično, WordPress 3.9 uvodi mnoštvo promjena koje će utjecati na programere, uključujući:

Čitajući naredbu možete vidjeti zaostatke svih dodanih značajki i ispravki koji su primijenjeni WordPress Core blog. Ako želite isprobati najnoviju verziju WordPress-a u testnom okruženju, to možete učiniti instaliranjem WordPress Beta Tester uključiti.

Službeno je stigla WordPress 3.9. Za one od vas koji nemaju omogućena automatska ažuriranja tema ne zaboravite da se ručno ažuriraju na WordPress 3.9, ili u zakupu provjerite ažuriranje na WordPress 3.8.3 jer se bavi bugom koja je pronađena u 3.8.2.

Hvala,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map