Periodična tablica WordPress dodataka (i mojih top 5)

Prema mom skromnom mišljenju, najveća prodajna točka WordPressa je zadivljujući ogroman izbor besplatnih dodataka koji su dostupni na WordPress.org skladište. Iako ne treba jednostavno zanemariti važnost same jezgre WordPress-a, kao i lakoću kojom možete mijenjati svoj dizajn temama, dodaci nam omogućavaju postizanje gotovo svega (samo razmislite o aplikacijama koje poput ManageWP-a i digitalne telepatije stvorili smo pomoću WordPress-a).


Imajući to na umu, uvijek sam u potrazi za novim dodacima kako bih ih provjerio i pregledao, a ne prođe ni mjesec dana, a da ne naletim na novi dodatak koji me u potpunosti otpuhta u smislu njegove funkcionalnosti. Ipak, treba se zaustaviti za razmišljanje i razmotriti one dodatke koji su donijeli vrijednost doslovno stotinama tisuća WordPress korisnika.

Tu se pojavljuje periodična tablica WordPress dodataka.

Natrag u školu

Možda ste već naišli na popise najpopularnijih dodataka za WordPress prije (već sam proizvodio vlastite), ali vjerojatno ništa slično ne periodična tablica WordPress dodataka. Izgleda točno kako biste to mogli zamisliti:

Periodična tablica WordPress dodataka

Tablica sadrži najboljih 108 WordPress dodataka po broju preuzimanja i zadržavanja mišem iznad svakog „elementa“ daje kratki pregled informacija o dodatku, zajedno s ukupnim brojem preuzimanja.

Vrlo cool, zar ne? Sigurno je zabavno igrati s nekim tko je upoznat sa WordPressom, ali je možda malo manje koristan onima koji u potrazi za nekim najboljim dostupnim dodacima. Iako tablica ne predstavlja „vrhunskih“ 108 dodataka, kvaliteta i korisnost tih dodataka sigurno uvelike varira.

S tim na umu odlučio sam vam dati svoj osobni odabir najboljih pet najboljih dodataka u periodičnoj tablici WordPress dodataka. Ovo je ono što u biti smatram deset najboljih dodataka koji su dostupni za WordPress (unutar granica vrha 108). Uživati!

5. Akismet

AkismetSmatrao sam različite zasluge nebrojenog broja dodataka protiv neželjenih komentara u svoje vrijeme, ali uvijek se vraćam Akismetu. Iako nije savršeno rješenje, smatram da je to najbolje.

Da biste najbolje razumjeli probleme zaštite od neželjene pošte, morate razmotriti s kojim rješenjima protiv neželjene pošte je riječ. Prije svega, imate automatizirane komentare neželjene pošte koji je relativno lako uočiti. Postoji nekoliko dodataka koji ih mogu uhvatiti, ali pravi je problem s ljudskim neželjenim poštarinama. Ako netko ostavlja komentar na web mjestu (neželjeni sadržaj ili na neki drugi način), odluka o tome jesu li oni neželjena pošta ili ne postaje gotovo u potpunosti subjektivna. Kao takav, dodatak mora biti vrlo učinkovit u donošenju točnih odluka u skladu s onim što imamo moć smatrati ispravnim.

Akismet to radi bolje od bilo kojeg drugog dodatka na koji sam naišao, tako da ako ste malo zanemareni povremenim neželjenim komentarom koji prolazi (ili se legitimni komentar označi kao neželjena pošta), moj bi prijedlog bio da to prihvatite kao trošak posjedovanja komentara na vašem blogu. Akismet možda nije savršen, ali on je vođa čopora.

4. W3 Ukupan predmemorija

Malo sam opsjednuta brzinom web mjesta što sam prilično nedvosmisleno pojasnila u nedavnom postu o toj temi. Naginjem se fazama pokušavanja svakog malog poteza kako bih povećala brzinu vlastitog bloga. Ali u stvarnosti, najveća stvar koju možete učiniti da povećate brzinu stranice WordPress-a je instaliranje predmemorije za predmemoriranje poput W3 Total Cache.

Zašto se jednostavnim dodatkom toliko mijenja? Jednostavno rečeno, WordPress funkcionira tako što učitava više zasebnih datoteka u jednu web stranicu. Dodatak za predmemoriranje čini većinu posla koji kombinira unaprijed, tako da kad se web stranica učita, čini se brže.

Srećom, postavljanje W3 Total Cachea nije kompliciran proces. Samo slijedite korake opisane u videozapisu u nastavku:

3. Sigurnost Wordfencea

Mnogi korisnici WordPressa zanemaruju sigurnosna pitanja sve dok ne bude prekasno – tj. Kada je njihova web lokacija ugrožena. Imajući to na umu, ako biste htjeli učiniti samo jednu stvar kako biste web mjesto učinili sigurnijim, preporučio bih vam da instalirate Wordfence Security.

Neću ovdje ulaziti u pojedinosti, ali budite sigurni da je Wordfence Security prilično sveobuhvatno rješenje za WordPress web stranice. Naravno, ne postoji jamstvo da će vaša web stranica na neki način biti ugrožena, ali daleko više možete smanjiti izglede za to tako što ćete instalirati ovaj dodatak.

2. Prekinuta provjera veze

Ako je brzina stranice jedna od mojih opsesija, tada su slomljene veze druga. Idealnom riječju vaši posjetitelji nikada na 404 stranici jer su apsolutni ubojice u pogledu angažmana. Činjenica je da je većina web surfera prilično nestrpljiva i kretat će se s web mjesta ako pogodi 404, a ne da se strpe i pokušaju pronaći svoj izgubljeni sadržaj.

Dakle, u slučaju prekida veze, prevencija je najbolji lijek. Tu dolazi Broken Link Checker – dodatak toliko funkcionalan i sveobuhvatan da se i dalje borim da vjerujem da je besplatan.

Ukratko, Broken Checker će skenirati svaku pojedinu vezu na vašoj web lokaciji i provjeriti vraća li pogrešku 404. Zatim će vam pružiti popis neispravnih veza i omogućiti vam da ih promijenite izravno sa zaslona dodatka (za razliku od ručne popravke svake veze). I ne samo to, već će kontinuirano skenirati vaše web mjesto i obavještavati vas o svim „svježim“ neispravnim vezama.

Prekinuta provjera veze

Ovdje samo grebam površinu – Broken Checker ima više značajki i prilagodljivih postavki od kojih možete protresati štap. Smatram da je to obavezno preuzimanje za bilo kojeg WordPress korisnika.

1. WordPress SEO od tvrtke Yoast

Iako je WordPress relativno dobro postavljen za SEO izvan okvira, ako imate bilo kakve ambicije za rangiranje u tražilicama, htjet ćete instalirati SEO dodatak s dodatnim značajkama.

Imajući to na umu, ako pratite moje članke ovdje na WPExplorer-u posljednjih nekoliko mjeseci, tada ćete znati da sam Yoast veliki obožavatelj SEO-a – to mi je puno jasno iz mojih dviju dijelova o najobičnijim greške na licu mjesta. Po mom mišljenju daleko je najbolje SEO rješenje za WordPress, a baš kao i provjera prekida veze, oduševljen sam vrijednošću koju nudi.

Koji su vaši najdraži dodaci?

Odabrao sam samo pet dodataka od 108 i naravno, postoji ogroman broj koji možete argumentirati naprijed za uključivanje u top pet. Usredotočio sam se na dodatke za koje smatram da koriste najveći postotak WordPress korisnika i također sam se nadao rješenjima „velikog utjecaja“, a ne nekim većim nišnim ponudama.

I ne samo to, ali mogu se sjetiti niza dodataka koji nisu ušli u prvih 108 koji mogu opravdati uključivanje. Primjeri uključuju:

Imajući u vidu gore navedeno, volio bih znati koji bi bili vaši najdraži vijci dodataka, pa vas molim da otpustite u odjeljku komentara!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map