Je li WordPress i dalje najbolji izvor besplatnih WordPress tema?

Odabir teme jedna je od najvažnijih odluka koje možete donijeti prilikom postavljanja vaše web stranice. Katalog tema WordPressa odavno je prvo pristajalište za korisnike WordPressa koji žele dizajnirati svoju web lokaciju, ali od kasno su postavljena pitanja jesu li to najbolja opcija za vlasnike web mjesta – i programere tema – na koje se mogu osloniti.


Nedavno je zaustavio razliku između funkcionalnosti i prezentacije od strane Tim za pregled teme WordPress postavila je pitanje je li WordPress.org i dalje najbolji izvor besplatnih WordPress tema pod lupom reflektorom. U ovom ćemo članku pokriti pozadinu nedavne kerfuffle, razmotriti treba li WordPress.org i dalje biti zadano odredište za pronalaženje besplatnih tema za WordPress i skrenuti pažnju na neke korisne alternative. Počnimo s nekim pozadinom!

O čemu se sve priča?

Nadzor tijekom migracije sadržaja središnji je dio nove drame. Kao WP Konoba istaknuo je, tim za pregled tema već dugo vremena uspostavlja pravila o zabrani autora autorima tema da definiraju generiranje korisničkih sadržaja. Obrazloženje koje je iza toga izuzetno je razumno: korisnici ne bi trebali potencijalno gubiti podatke prilikom izmjene tema.

Nažalost, tijekom procesa preseljenja zahtjeva iz Kodeksa u njihov novi dom u Priručnik za pregled tema, ovaj je zahtjev izostavljen. Chip Bennett objavio je sažetak dijelova koji nedostaju još u svibnju 2015. Posebno relevantan odjeljak navodi se u nastavku:

Prezentacija nasuprot funkcionalnosti
Budući da je svrha Teme definirati prezentaciju korisničkog sadržaja, Teme se ne smiju koristiti za definiranje generacije korisničkog sadržaja ili za definiranje opcija ili funkcionalnosti web lokacija neovisnih o temama.

Da skratim kratku priču, rezultat svega toga je što su se teme na WordPress.org neko vrijeme nedosljedno pregledavale, dok su dvije verzije zahtjeva plutale o internetu istovremeno..

Kako se WordPress tim (retrospektivno) pooštravao na nedosljedno primijenjenim smjernicama, mnogi programeri besplatnih tema prirodno su počeli osjećati strpljenje jer su prethodno prihvaćene teme odjednom bile uskraćene i suočavaju se sa skupim dodatnim razvojnim radom kako bi stvari ispravile..

Codeinwp je otišao toliko daleko da je besplatno objavio nedavnu temu Parallax One, ali ju je u cijelosti izostavio iz direktorija tema WordPressa – velikim dijelom kao odgovor na to što je izdvojen u originalnoj raspravi o timu u Pregledu teme teme. Oni su detaljno pokrenuli tu temu u svom julskom izvješću o transparentnosti. Pa što to sve ima u baseball-u sa vama vlasnikom web mjesta? Krenimo s tim da razmotrimo.

Zašto bi vlasnici web lokacija trebali brinuti o industriji koja se prelama oko besplatnih tema?

Postoje dva odstupanja od gore navedenog koja vlasnici web stranica možda razmišljaju:

  1. Nedosljedni standardi očito su se primjenjivali u prošlosti prilikom prijema u službeni Imenik tema. Programeru to nije samo neugodnost, a potencijalno otežava dobivanje podrške za postojeće teme koje propadaju. Zabrinjavajuća je i ideja da tema može biti valjana danas, a sutra će također biti zabrinjavajuća.
  2. Neki legitimni programeri tema poput onih koji su počeli besplatno nabrajati besplatne teme potpuno odvojeno od službenog imenika, tako da očito više nije jedina emisija u gradu.

Dodajte činjenicu da mnogi vlasnici web stranica jednostavno neće biti briga za razliku između prezentacije i funkcionalnosti sve dok tema zadovoljava njihove potrebe i možete vidjeti zašto ljudi možda počinju razmišljati o potrazivanju drugdje besplatnih tema. Ispitajmo neke od opcija tamo.

Alternativni izvori za kvalitetne besplatne teme WordPress

Riječ upozorenja prije nego što počnete tražiti besplatne WordPress teme izvan ugodnih granica službenog imenika: ovdje je vaša viša odgovornost na ramenima. Izlazite iz dodatnog komfora i sigurnosti koji vam nudi tim posvećenog tima za pregled tema. S tim je upozorenjem, pogledajmo neke solidne izvore besplatne teme.

WPExplorer.com

Najbolje besplatne teme WordPress

Nadamo se da do sada znate da nudimo besplatne teme samo za naše čitatelje! Sve su naše teme stvorene sa sigurnim i važećim kodom, plus teme poput teme Zero WordPress uključuju besplatne premium značajke. Imamo puno sjajnih besplatnih tema za poslovanje, bloganje i portfelje, kao i demonstracije uživo, tako da možete vidjeti sve značajke teme u akciji. Želite više? Mnoge naše teme imaju premium verzije na Creative Marketu koje dolaze s dodatnim opcijama za prilagodbu tema i premium tematskom podrškom.

JustFreeThemes

Samo besplatne teme.

JustFreeThemes ispunjava obećanja za svoje ime s preko 400 visokokvalitetnih popisa besplatnih tema, uključujući favorite poput Zerif Lite i Lifestyle. Demonstracije uživo i administratora dostupne su za većinu tema, tako da možete pokrenuti gume prije nego što počnete. Možete i pregledavati kategorije kao što su bloganje ili e-trgovina ako tražite određeno rješenje.

FabThemes

Fab teme

FabThemes na prvi pogled izgleda prilično solidno, na brodu ima preko sto stilski slobodnih tema. Možete pretraživati ​​po pojedinim kategorijama kao što su e-trgovina i hrana, a opcija pretraživanja po boji također je dobrodošla. Uključen je i sustav ocjenjivanja s pet zvjezdica da biste dobili malo više uvida u uspješnost pojedinih tema za druge ljude.

S druge strane, u trenutku pregleda opcije pregleda za sve teme nisu bile u funkciji. Klikom na vezu za pregled jednostavno je rezultiralo brojem 404. Sigurni smo da je to privremeni štucanje, ali u isto vrijeme to nije problem na koji ćete naići na WordPress.org!

Trebaju li se vlasnici web mjesta udaljiti od WordPress.org?

Ako imate na tržištu besplatnu temu, WordPress.org je i dalje vodeći izvor vani i to se vjerojatno neće uskoro promijeniti. Tri alternativna besplatna davatelja tema koje smo istaknuli gore nude zaista zanimljive opcije tematike, ali jednostavno se ne mogu natjecati s dubinom opcija prikazanih u službenom direktoriju tema..

Ne treba podcijeniti ni količinu resursa koja pretvara u tematiku službenog imenika visokokvalitetnu, sigurnu i usklađenu s najboljom praksom. Iako svi tvrde da temeljito pregledavaju teme, nitko od alternativnih besplatnih pružatelja tema nema onu vrstu infrastrukture koju ima WordPress.org.

Predlažemo razumnu strategiju da se prvo pregledaju najpopularnije besplatne teme na WordPress.org-u, a zatim brzi pregled naše tri alternative gore. Na taj način pokrivate većinu baza u što kraćem roku i pružate sebi najbolju priliku da pronađete pouzdanu besplatnu temu koja odgovara vašim potrebama.

Zaključak

Nedavna buka zbog kriterija prihvaćanja na WordPress.org bila je zbunjujuća. Dugoročno gledano, to je pobjeda za sve zainteresirane. WordPress.org primoran je očistiti svoj čin u smislu standardizacije kriterija za prihvaćanje (dobra vijest za sve u konačnici), a neovisni proizvođači besplatnih tema potaknuti su da istražuju nove uzbudljive mogućnosti unosa..

Web lokacije poput WPExplorera i ostalih spomenutih predstavljaju istinsku alternativu za pronalaženje besplatnih tema, ali njihovi resursi za popis i pregled su naravno još uvijek daleko iza službenog kataloga. Za sada WordPress.org i dalje ostaje najbolji sveukupni izvor besplatnih tema u smislu čiste količine, ali vlasnici web stranica potiču se da provjere i druge mogućnosti jer ćete drugdje pronaći više mogućnosti i bolji kod.

Voljeli bismo čuti vaše misli. Mislite li da je WordPress.org i dalje jedina igra u gradu ili ste započeli provjeru alternativnih popisa? Javite se i javite nam!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me