Dan u životu razvojnog programera za WordPress – samostalni programer Bill Erickson

Mnogi od nas koji volimo WordPress i znamo kako ga koristiti, ponekad se uhvatimo pitajući se kakav bi bio biti WordPress programer, možda čak i sanjaju o tome da postanu jedan. U ovoj ćemo se seriji potruditi ponuditi vam insajdersku perspektivu o tome kakav je dan u životu uspješnih WordPress programera na različitim područjima na tržištu, što svakodnevno rade kako bi ostali uspješni i kakvi će im savjeti biti. za očekivanog WP programera.


U ovom prvom dijelu u kojem promatramo dan u životu slobodnog programera, pridružio nam se Bill Erickson, samostalni programer / savjetnik koji je u današnje vrijeme imao prilično visokih klijenata; Yoast, Sveučilište u Cambridgeu, u ime nekoliko. Pitanja su naslovi, a Billovi odgovori slijede u nastavku.

1. Što je prvo što radite nakon što se probudite ujutro?

Kad ustanem provjeravam telefon kako bih bio siguran da nema ništa hitno (SITE DOWN e-poruke), ali pokušajte ne ulaziti u posao prerano. Šetam se sa svojim psom, zatim pripremim neku vrstu doručka (obično samo čašu soka od naranče, osim ako nisam stvarno gladan), istuširam se i pripremim se. Oko 9:00 u svom sam kućnom uredu spreman za posao.

2. Kako se nosite s blokom kodira?

Zaista je korisno imati programere koji će odbiti ideje, vidjeti kako će drugi nešto napraviti i pregledati vaš kôd. Imam Slack chat s gomilom drugih programera, što je super. Teško je kada sami radite kod kuće, i mislim da bi više programera trebalo pronaći načine da privuku druge – bilo da rade zajedno u koworking uredu / žele, kreiraju Slack / HipChat chat ili jednostavno održavaju kontakt putem Twittera.

Ako je to nešto posebno teško ili zanimljivo, potrošit ću dodatno vrijeme istražujući to i stvarno razumijevajući kako i zašto nešto funkcionira. Zatim ga javno dijelim na svom blogu. Na primjer, imao sam projekt u kojem sam trebao postaviti zadane vrijednosti za gomilu različitih vrsta sadržaja (post meta, opcije, meta meta). Zatim sam prošao WordPress i Genesis jezgra i pronašao sve relevantne filtere napisao post o tome. Otkrio sam da ako znam da će nešto biti javno i pogledati drugi, kvaliteta je puno bolja. Pokušajte napisati sav svoj kôd s očekivanjem da će ga pregledati i dijeliti.

Da budem iskren, ne doživljavam blok kodera vrlo često. Prilično sam konzervativan s vrstama projekata na kojima se bavim. Ako nisam 100% uvjeren da mogu ispuniti zahtjeve i premašiti očekivanja mog klijenta, ne prihvaćam projekt.

Nastojim raditi projekte izvan svoje zone komfora svaka 2-3 mjeseca. Moja efektivna satnica (projektna cijena podijeljena s vremenom provedenim) obično je prilično grozna za njih, ali oni su zabavni i pomažu mi da naučim nove stvari. Ali morate biti oprezni s tim vrstama projekata jer vam oni mogu uništiti raspored, mnogo duže nego što se očekivalo.

3. Koje alate / softver ne biste mogli provesti tijekom radnog dana (osim WordPressa, naravno!)?

Sav razvoj na MacBook Air-u obavljam sa svojim stolom za sjedenje / stajanje u Varidesku. Jako mi se sviđa ovaj stol – smatram da mi stajanje pomaže da se usredotočim i budem produktivniji.

Softverski gledam, Slack koristim za chat, Freshbooks za fakturiranje i Toggl za praćenje vremena. Sve račune naplaćujem po projektu, ali pratim vrijeme za pronalaženje efektivne satnice i uspoređivanje projekata. Također volim WP CLI.

4. Pratite li postavljeni raspored svaki dan? Ako je tako, kako to izgleda?

Imam prilično postavljen raspored, ali više se radi na definiranju velikih blokova vremena za rad. Obično sjedim za slanje e-pošte oko 9 sati, a cilj je da se realizira do 10 sati. Za stvari koje nije moguće obaviti za 5-10 minuta dobijte odgovarajuću oznaku u Gmailu (promjene, van opsega, premještanje, citiranje) i spremite se za kasnije. Zatim se prebacujem na stojeći stol i radim od 10 sati ujutro. Za ručak odvajam otprilike 30 minuta i radim još 3 sata radnog bloka od 12: 30-3: 30. Tada ću se vratiti na sjedenje i raditi kroz ono što je ostalo u mojoj pristigloj pošti – pripremam citate, napravim nekoliko zahtjeva za promjenu …

Tijekom tih velikih blokova vremena usredotočen sam ili na početni razvoj ili na zahtjev za promjenom. Ako imam veliku web lokaciju za migraciju, premjestit ću je u pozadini dok radim zahtjeve za promjenu.

5. Što se svakodnevno bavite, što vam pomaže da nastavite sa radom?

Najvažnije što radim kako bih nastavio raditi je premašiti očekivanja klijenata i imati zadovoljne klijente. 50% mog rada su projekti prijašnjih klijenata, a još 25% su preporuke prošlih klijenata.

Dijeljenje onoga što učim putem bloga i isječaka koda pomaže mi da rastu i izgradim reputaciju. Doprinosi projektima otvorenog koda poput jezgre WordPressa, jezgre Genesisa i moji javni dodaci također pomaže. Ali vrijednost kod njih je neizravnija i difuznija. Ako pokušam izmjeriti povrat ulaganja u tim stvarima, to je prilično malo, ali to radim jer u tome uživam.

Zadovoljstvo klijenata ima ogroman povrat ulaganja i upravo je to prava stvar.

(Daljnje pitanje) Je li moguće da biste mogli malo detaljnije razraditi kako Zadovoljite svoje klijente?

Jedan od najboljih alata za sretne klijente je pravilno provjeravanje perspektiva prije nego što postanu vaš klijent. Potražite uobičajene crvene zastave: nerealna procjena vremena i troškova, potrebna vam je funkcionalnost koju niste iskusili u isporuci, neusklađenost komunikacije (klijent želi da se sve obavi telefonom, komunicirate e-poštom) …

Ako projekt ne ide dobro, pregledajte ga i vidite možete li nešto poduzeti kako biste spriječili problem ili prihvatili projekat na prvom mjestu. Mislim da veliki dio mene koji imaju sretne klijente predstavlja pristranost odabira (odaberite prave ljude za rad).

Drugi način je nadmašiti očekivanja, a to se često događa u početnoj fazi. Kad vam klijent dizajnira, očekuje da web mjesto koje budete napravili odgovara tom dizajnu na sučelju. Ali postoji puno načina za implementaciju dizajna u WordPressu. Moj je cilj uvijek pružiti elegantno rješenje, kako bi se osiguralo da je web mjesto lako upravlja bez obzira na složenost frontenda. Mnogi se moji klijenti vraćaju posebno iz tog razloga – oni su surađivali s drugim programerima i uvijek pronalaze web stranice koje izrađujem da budu jednostavnije za upravljanje..

6. Imate li neke navike ili rituale koji pomažu da ste prizemljeni tijekom dana?

S kućnim uredom može biti teško pronaći ravnotežu između posla i života. Jedna stvar koja zaista pomaže je korištenje posla moje žene za definiranje mog radnog vremena. Kad se vrati kući (obično 4: 30-5: 30), više nisam “na poslu”. Ostavim računalo u uredu, zatvorim vrata i kući sam.

7. Što radite u danima kada ne radite aktivno na nekom klijentu?

Ostajem prilično zauzet, obično uvijek nešto treba učiniti. Ako sam završio početni razvoj bilo kojeg projekta koji sam zakazao taj tjedan, obično imam zahtjeve za promjenom za druge projekte ili izmjene izvan okvira (naplaćuje se zasebno). I kad stvarno nemam gornje rokove, uvijek se poboljšavaju moji dodaci koji se moraju izvršiti i odložiti.

8. Kako se način života razlikuje od očekivanog kad ste prvi put započeli izlazak?

Na meni je da odredim koliko moj rad može biti visok ili slab. Svaki put kada imam projekt koji ide loše, činim obdukciju kako bih utvrdio na koje bih načine mogao poboljšati ili izbjeći. Ovo uključuje promjene u mom prodajnom procesu (pronalaženje novih načina za uklanjanje loših projekata), promjene u mom ugovoru i promjene u mom komunikacijskom procesu tijekom cijelog projekta. Kao freelancer imam slobodu preuzeti bilo koje projekte koji mi se sviđaju, tako da se trudim samo da vodim projekte u kojima ću uživati.

Druga stvar koju nisam očekivao je koliko je teško iskoristiti odmor. Ne mogu prekinuti vezu bez ikakvog dugog razdoblja bez višemjesečnog planiranja i velikog pogotka mojih prihoda. Ovog ljeta uzeo sam dva tjedna odmora da posjetim obitelj i putujem. Mjesec dana prije odlaska nisam mogao preuzeti nikakav posao i morao sam prekinuti postojeće projekte. Mjesec dana nakon putovanja polako sam vratio posao (započeo posao, ali nisam dobio plaću još mjesec dana). Ta dva slobodna tjedna smanjila su mi godišnju zaradu za oko 20% (2,5 mjeseca bez novih primanja).

Mogu putovati mjesecima i raditi s 50% kapaciteta, ali nije realno da ikada očekujem razumno razdoblje od 0% posla, osim ako nekoga ne zaposlim. Vjerojatno neću nikoga zaposliti s obzirom da više uživam u prednostima stila slobodnog života, nego svakako, ali to je nešto što treba uzeti u obzir.

9. Na kraju dana, kada prestajete gledati plavo osvijetljene zaslone? (U dobre i loše dane.)

Obično oko 4: 30-5: 30h. Ali kada moram raditi kasno, zaslon nije upaljen plavo od kada ga koristim fluks ��

10. Gledajući svoj portfelj, imali ste nekoliko vrlo impresivnih klijenata, (Yoast, Sveučilište u Cambridgeu) po čemu ste se izdvojili od gomile i dobili više klijenata visokog profila.?

Ne radim baš dobar posao opisivanja svoje jedinstvene vrijednosti putem svoje web stranice. Moja trenutna web stranica izgrađena je kad sam se fokusirao na manje projekte, a ažuriranje moje poruke jedan je od mojih ciljeva za 2015. godinu.

Uspio sam dobiti većinu svojih većih klijenata jer je osoba koja donosi odluku o zapošljavanju također programer i upoznata je s mojim radom. Oslobađanjem dodataka, vodiča, isječaka i doprinoseći većim projektima uspio sam dokazati svoju vrijednost donosiocima tehničkih odluka. Za većinu ostalih projekata radila sam s njima na manjem projektu i kad su shvatili što sam donio za stol, koristili su me na drugim projektima.

11. Koji je savjet koji ćete dati početniku WordPress programeru tek na početku?

Tamo ima više posla nego što to postoje visokokvalitetni programeri koji to mogu učiniti. Po mom mišljenju, jedan od najboljih načina da programer sada dobije više posla jest doprinos projektima s drugim vrhunskim programerima. Prepoznat će se vaši talenti i kad oni programeri dobiju posao koji im nije dobro, poslat će ga na vaš način.

Samo sam pogledao statistiku. Od prošlih 200 ljudi koji su me kontaktirali radi posla, uzeo sam 13 projekata. To znači da odbijam 93,5% posla koji mi dođe. To je iz različitih razloga – izvan mog skupa vještina, prekratak vremenski tijek, premali projekt i mnogi drugi razlozi. Kladim se da bi mnogi drugi programeri imali sličnu statistiku da su izgledali.

Kad mi nije dobro, pokušavam preporučiti ljudima koji to možda jesu. A najbolji način na koji znam koga preporučiti je gledanje njih u akciju, doprinos projektima koje pratim i s kojima radim.


Hvala vam što ste izdvojili vrijeme da nam kažete o svom danu i radu općenito, Bill. Ako imate pitanja koja želite dodati na popis, neku vrstu programera (tema, dodatak itd.) Ili čak određenog razvojnog programera s kojim biste željeli sljedeći razgovor, javite nam u komentarima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map