10 najvećih mitova o WordPressu koje morate sahraniti

10 najvećih mitova o WordPressu koje morate sahraniti

Danas rušimo čekić Thor o 10 najčešćih mitova o našem omiljenom CMS-u, dobrom WordPressu. Iskusivši ovaj dobronamjerni dio softvera iz prve ruke, mogu jamčiti da s WordPressom možete postići sasvim nemoguće. Imate sumnje? Samo pogledajte ovih 20 velikih brendova koji WordPressa savijaju kako bi obavili svoje ponude.


Zbog čega me to gnjavi u paklu i natrag kad nađem ljude koji bacaju krivo tumačene “zabavne činjenice” a.k.a laži o mojoj voljenoj WordPress. Hookay, Malo ću odstupiti. mislio sam naše voljena WordPress.

Ovdje danas uništavamo 10 najvećih mitova o WordPressu, od kojih bi vas neki mogli spriječiti da zaronite i doživite platformu kao nijedna druga, samo zato da možete vidjeti WordPress u svom punom i sjajnom sjaju. U redu, onda, stavimo to dijete već u petu brzinu.

WordPress je (samo) platforma za pisanje blogova

WordPress je više od platforme za pisanje blogova

Neću pobijati činjenicu da je WordPress rođen kao blogerska platforma. Međutim, tijekom godina razvio se i prerastao u nadmoćan sustav upravljanja sadržajem (CMS), a sad daje moćnih 25% Interneta.

Svakako, sve ove web stranice ne mogu biti osobni dnevnici / blogovi. Definitivno moramo imati različite web stranice koje se temelje na WordPressu, posebno sa svim slatkim značajkama po kojima je CMS popularan.

Pomoću prilagođenih vrsta posta, stranica, widgeta, dodataka i dodataka, između ostalog, možete proširiti svoju WordPress instalaciju kako biste napajali neke od najvećih internetskih hitova poput ViralNova, Time, CNN, TechCrunch, Harvard Law School, Mozilla Firefox, eBay, SONY i Microsoft između ostalih. Voze li ti momci samo osobne blogove? Kladim se da ne; neka od tih imena posjeduju web stranice s gornjim policama koje povlače puno prometa, što nas nekako vodi do sljedećeg mita.

WordPress nije skalabilan

WordPress je skalabilna platforma

Ne znamo je li to zbog toga što je WordPress “besplatan” ili je samo “zajednički projekt” koji je izašao iz mode, ali često ćete vidjeti komentare koji dovode u pitanje skalabilnost platforme. Kako će moja web lokacija funkcionirati kada promet raste? Koje će značajke trpjeti u slučaju naglog prometa? Hoće li se WordPress srušiti kada postanete popularni?

Možda je ideja da je WordPress nekada bila platforma za blogiranje Evolved u CMS, ali češće nego ne, naći ćete klijenta za koga se brine da će se WordPress raspasti pod povećanim opterećenjem. Nije istina. Od malih blogera pa sve do velike multinacionalne korporacije, svi pitaju za komad torte za WordPress.

Ako vaša web lokacija propadne zbog porasta prometa, to ima sve veze s vašim web domaćinom, a ne s WordPressom. Pod uvjetom da imate odgovarajuće resurse poslužitelja, kao što su skupovi koje nudi WPEngine, WordPress će podržavati vašu web lokaciju bez obzira na veličinu ili količinu prometa koji generirate.

WordPress je nesiguran

Sigurnost WordPressa

Ali opet, koji je softver 100% otporan na gluposti? Hakeri će pokušati iskoristiti i najmanju ranjivost u bilo kojem softveru, a ne samo u WordPressu. WordPress je prilično popularna platforma pa kao takav privlači napad nakon napada samo zbog velikog volumena, a ne zato što je sklon sigurnosnim kršenjima..

Da nije bilo jezgrenih i sigurnosnih ažuriranja koje platforma redovito prima, Internet bi bio sjajan odmah ovog trenutka. Ljudi bi svaki drugi dan izgubili stranice, lijevo, desno i u sredini. Gubici bi bili golemi, web bi se slomio i WordPress bi krenuo putem dodoa.

Ali prošlo je više od deset godina od kako je WordPress napao mreže i svakih je zora sve veći, bolji i sigurniji. Doprinosi ogromne WordPress zajednice jačaju naš najdraži CMS jedan po jedan update.

Svako ažuriranje donosi bolje značajke i strože sigurnosne mjere, poput poboljšane sigurnosti lozinke koja je uvedena u WordPress 4.3 “Billie”. Uz to možete poboljšati sigurnost svoje WordPress web stranice pomoću dodataka kao što su iThemes Sigurnost između ostalih.

Kad je sve rečeno i učinjeno, sigurnost vaše WordPress stranice (i još više sigurnosti vašeg dragocjenog sadržaja) započinje s vama. Morate ažurirati WordPress instalaciju, teme i dodatke u svakom trenutku. Nadalje, naviknite se na stvaranje redovitih i cjelovitih sigurnosnih kopija web stranica, u slučaju da hakeri napadnu.

Tajna je čuvati WordPress u svakom trenutku kako bi provodila osnovne sigurnosne prakse, a zatim držala zakrpanu platformu kako se objavljuju ažuriranja. Svakako, sigurnosne rupe otkrivaju se s vremena na vrijeme, ali WordPress otvorenog koda znači da se rupe također brzo zapečaćuju. – Mike Wallagher, HostingFacts.com

WordPress je BESPLATAN (dakle nepristojan za komercijalnu upotrebu)

WordPress je besplatan ali moćan

Za dečke koji vole besplatne stvari, a to znači da je svaki od nas WordPress besplatan proizvod doista sjajna vijest. Ali ono što besplatno znači točno gdje je riječ o WordPressu?

Za početak je WordPress besplatan u pogledu slobode (pročitajte prava korištenja). To znači da možete uzeti WordPress, srušiti ga, modificirati, napraviti kopije i / ili stvoriti vlastitu jedinstvenu verziju bez traženja odobrenja od bilo kojeg organa.

To je open-source; softver koji je izradila zajednica suradnika, što znači da ne pripada određenoj tvrtki ili osobi. Drugo, ne plaćate upotrebu WordPress-a, CMS-a – skriptu morate samo preuzeti s WordPress.org-a, instalirati je bilo gdje i dobro je ići.

Usluga poput WordPress.com omogućit će vam da besplatno koristite WordPress na njihovoj platformi. Daju vam besplatni poddomena, npr. yourname.wordpress.com i besplatno hosting. Ostale slične usluge, poznate kao upravljani WordPress domaćini, u osnovi vam omogućuju korištenje WordPressa na njihovim platformama uz naknadu (za razliku od standardnog web hostinga, gdje imate izbor među raznim jednostavnim opcijama instaliranja).

Razlika? Besplatni okus WordPress-a serviran na WordPress.com ozbiljno je ograničen u pogledu značajki i fleksibilnosti. Platit ćete i veliku cijenu premije kako biste sebi omogućili personalizirano hosting zajedno s vašim vlastitim imenom domene. Trošak se može brzo povećati i do 3000 dolara mjesečno.

S druge strane, upravljani WordPress domaćini omogućit će vam da doživite WordPress u svom punom sjaju uz djelić troškova. Uz to, tradicionalni web-domaćini poput Dreamhosta i Bluehosta također će vam omogućiti da uživate u WordPressu u svom punom sjaju, iako ste dobili manju snagu nego ako biste imali upravljeni WordPress domaćin.

Krenuvši dalje, većina poslovnih poduzeća će skrenuti besplatno, otvoreno izvorno, otvoreno rješenje u korist prilagođenog CMS-a prilagođenom njihovim specifičnim potrebama..

Možda je to birokratija, veliki proračuni ili netko tko pokušava smanjiti uglove, ali netko mora reći tim momcima (i njihovim sivim odijelima) da očito propuštaju priliku za uštedu velikog novca i dobivanje krajnje svestrane platforme ili “kao bezoblična kao voda “, kako je to opisala moja bivša. TMI? Prevladajte, WordPress je besplatno i upravo za komercijalne web stranice.

WordPress ne dolazi s podrškom

Podrška za WordPress

Sad kad ste upravo rekli da je WordPress besplatna platforma omogućena vrijednim doprinosima zajednice, kamo ću se obratiti ako naiđem na probleme? Dobro pitanje.

Tipična softverska tvrtka djeluje na sljedeći način. Imate potrebu. Potražite uglednu tvrtku koja vam zauzvrat nudi softver za koji plaćate. Ako imate problema s njihovim softverom, obratite se njihovom timu za podršku i riješili ste se.

Kada je riječ o WordPressu, nijedna pojedina kompanija ili osoba ne posjeduje platformu, niko ne plaća da je koristi, a kad ste zaglavili … dobro … zaglavili ste. pogrešno.

WordPress ima sjajnu zajednicu programera, dizajnera, prevodilaca, blogera, predstavnika podrške itd. Koji su u velikoj mjeri započeli s izgradnjom WordPress Codex; najsavremeniju dokumentaciju kakvu nikada niste vidjeli. To nije sve, WordPress se može pohvaliti vrlo aktivnom forum za podršku koju posjećuju članovi zajednice.

S ovim resursima i mnoštvom neovisnih pružatelja usluga, pružatelja usluga održavanja WordPress-a i mnoštvom spremnih i dostupnih freelancera šokirat ćete se koliko je brzo dobiti odgovore na svoje nevolje.

WordPress je neadekvatan za e-trgovinu

WordPress za e-trgovinu

Moram li stalno spuštati “CMS” da bih skrenuo pažnju na svestranost WordPressa? U ranim je danima WordPressa bilo teško zamisliti da li možete koristiti WordPress za izgradnju trgovine e-trgovine.

Ne više; WordPress zajednica primijetila je priliv nebrojenih okvira i dodataka za e-trgovinu WordPressa koji čine izgradnju e-trgovine jednostavnom poput pita. Danas možete stvoriti potpuno funkcionalno web mjesto za e-trgovinu zasnovano na WordPressu koristeći dodatke kao što su Woocommerce, WP ecommerce i Easy Digital Downloads.

Zabavni dio je WordPress koji se jednostavno postavlja i koristi kao internetska trgovina. U stvari, većina prilagođenih CMS-a izgrađenih posebno za e-trgovinu ne može se natjecati s WordPressom kakav jest. WordPress graditelj web lokacije za e-trgovinu? Tko bi pogodio?

WordPress stranice su spore

WordPress stranica brzina

Prošli su dani kada su web stranice bile samo niz HTML stranica, grafike i CSS-a spojenih zajedno. Rođenjem novih tehnologija web stranice su porasle u veličini i funkcionalnosti. Ideja instaliranja softvera za pokretanje izrade web stranica mogla bi vas natjerati da vjerujete da WordPress može usporiti vaš poslužitelj. lažan.

WordPress koristi najbolje web standarde i semantički XHTML osiguravajući brzo postavljanje i upotrebu. Najbolje prakse kodiranja također osiguravaju da je WordPress od samog početka jednostavan za SEO.

Mala brzina web mjesta obično je povezana s jeftinim pružateljima usluga hostinga i / ili loše kodiranim dodacima. Jeftini pružatelji usluga hostinga obično će ugostiti vašu web-lokaciju i milijun i jednu drugu web lokaciju na istom poslužitelju, što samo poziva na loše performanse među ostalim problemima.

Loše kodirani dodaci dodaju “junk code” u vitalne datoteke kao što je header.php, usporavajući vaše brzine jer se nepotrebni objekti učitavaju prije vašeg sadržaja. Buggy dodaci će također predstavljati prijetnju sigurnosti vaše WordPress stranice.

Samo odaberite najbolji WordPress hosting i ugledne dodatke i dobri ste za zabavu.

Dodaci za WordPress su Dodgy

WordPress dodaci

I ako ste tako, ako instalirate sjenovite dodatke odasvud, a zatim plačete kada sranje pogodi ventilator. Bez obzira na to koliko vjerujete u čovječanstvo, jednostavno ne možete pretpostaviti da su svi dodaci – besplatni ili premijski – besprijekorni. Bilo bi to sebi drago, sada ne bi bilo?

To je razlog zašto biste se trebali oslobađati dodataka od dobavljača u koje ne možete imati povjerenja. Da biste izbjegli dodatke koji se isporučuju s greškama, zastarjeli i neučinkoviti kod, sigurnosne poteškoće i slabu podršku, uvijek potražite veliki broj preuzimanja, izvrsne ocjene i recenzije kao i izvrsnu podršku.

Kao dodatnu napomenu, dodaci proširuju funkcionalnost vaše WordPress stranice na način koji je nezamisliv omogućavajući vam da iskoristite toliko potencijala, što bi bilo teško ili skupo postići bez spomenutih dodataka.

Samo nemojte slijepo dodavati dodatke, jer tako imate problema sa sudom u pogledu loših performansi i povećanih sigurnosnih rizika. Učini dužno moj prijatelju. Dubinska analiza.

Upravljanje WordPress web mjestima je teško

Upravljanje WordPress web mjestima

Upravljanje gotovo bilo kojim web mjestom, ne samo WordPress web lokacijama, može početniku zvučati zastrašujuće. Instalacija vaših WordPress web-lokacija jedno je, a upravljanje web-lokacijama je nešto drugo.

Morate zadržati kartice na toliko stvari, uključujući odobravanje komentara, praćenje sigurnosti, praćenje prometa i ažuriranje tema, dodataka kao i jezgre WordPressa. Kada imate par WordPress web lokacija svuda, oni mogu brzo postati neuredni.

Ali to bi se dogodilo samo ako ne planirate unaprijed, što bi vas obavijestilo, na primjer, da postoji sjajni dodatak poznat kao ManageWP koji vam pomaže da pratite sve vaše WordPress instalacije s jedne središnje nadzorne ploče.

Kad je ManageWP uspostavljen, zadaće održavanja web mjesta svode se na klikom na nekoliko gumba i vaš posao je završen. Želite saznati više o upravljanju WordPress web stranicama? Imamo pokrivena leđa.

WordPress ne reagira (ili čak budući dokaz)

Odgovornost za WordPress

Zabrinuti ćete da se vaša WordPress instalacija neće dobro igrati s naprednom web funkcionalnošću? Buduće tehnologije? Pa, pogodite što, ne trebate se brinuti ni za jedan slučaj ako je WordPress dokaz budućnosti jer … pa … tako je! S redovitim ažuriranjima i najboljim web standardima WordPress se uvijek priprema za budućnost.

A odgovor na odgovor? Kako će se vaše WordPress web mjesto uklopiti u različite širine zaslona? Pa, pod uvjetom da vaša WordPress tema odgovara, vaša će web stranica automatski reagirati. Tako je lako pronaći odgovarajuće WordPress teme na WordPress.org i tematskim trgovinama / tržnicama kao što su Themeforest, Elegant Themes, aThemes i My Theme Shop, a da spomenemo samo neke. Da bismo uštedjeli vrijeme, molimo vas da razmislite o našoj višenamjenskoj cjelovitoj responzivnoj temi.

Ako vaša WordPress tema ne odgovara samo vama poznatim razlozima, uvijek možete upotrijebiti WordPress mobilne dodatke ili stvoriti verziju web lokacije prilagođene mobilnim uređajima.

WordPress preuzima tehnologiju po tehnologiji kako dolaze, što znači da imate moćan CMS koji će vašu web stranicu pokretati danima, mjesecima i godinama koje dolaze. Možete se zabaviti uz jQuery, backbone.js, Flash, CSS3, razne API-je i druge tehnologije koje omogućuju da okrenete WordPress web mjesto na koji god način želite.

Završavati

Jednostavno rečeno, WordPress je upravo CMS koji ste tražili. Ali ako vam treba više uvjeravanja, obavijestite nas o svim mitovima na koje naiđete. Rado ćemo ih isključiti! Što najviše volite u WordPressu? Sasvim pitanjima snage da biste razmišljali o sebi do sljedećeg puta. U međuvremenu, molim vas, podijelite svoja razmišljanja u odjeljku za komentare u nastavku. Adios!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me