Kinsta Återbetalningspolicy och pengarna tillbaka-garanti (2020): Hur avbryter du ditt Kinsta WordPress Hosting-konto och får återbetalning?

Vad handlar om Kinstas återbetalningspolicy?


Kinsta erbjuder stolt 30-dagars återbetalningsgaranti utan långa kontrakt på webbhotell eftersom deras främsta mål är att tillhandahålla tjänster till sina kunder som kan göra dem lyckliga och helt nöjda. Om du avbryter ditt Kinsta-webbhotellkonto under de första 30 dagarna av serviceaktiveringen, får du en full återbetalning enligt Kinstas återbetalningspolicy. Detta innebär att du kan prova Kinsta-värdplaner riskfria i upp till 30 dagar!

Kinsta Money Back Garanti täcker kostnaderna för någon av deras förbyggda WordPress-värdplaner (från den mycket grundläggande Kinsta FÖRRÄTT till PROFFS till FÖRETAG till high-end FÖRETAG 4 värdpaket). Om en Kinsta-användare väljer att använda något av sina webbhotell-tillägg under den första 30-dagarsperioden och sedan begär en återbetalning kommer företaget också att återbetala kostnaden för alla värdtillägg..

Finns det något långsiktigt webbhotellkontrakt med Kinsta?

Ingen användare gillar ett långsiktigt webbhotellkontrakt och Kinsta vet detta faktum väldigt bra! Det finns således inga sådana långsiktiga kontrakt eftersom du kan avbryta dina webbhotellprenumerationer när som helst och Kinsta kommer att erbjuda dig en återbetalning för den oanvända delen av din webbhotellplan. För mer information kan du läsa Kinstas sida för återbetalningspolicy.

Undantag från Kinstas pengarna-tillbaka-garanti

Det finns några undantag från Kinas återbetalningspolicy som gäller deras återbetalningsgaranti:

1. Denna 30 dagars pengarna tillbaka-garanti är endast tillgänglig för första gången kunder. Medan de återvändande kunderna på Kinsta är berättigade endast till delvis återbetalning av de oanvända värdavgifterna.
2. Kinstas pengar-tillbaka-garanti är tillämplig på kundens värdkonto under de första 30 dagarna efter registreringen av ett helt nytt webbhotellkonto hos dem. Under tiden kan du uppgradera eller nedgradera din webbhotellplan och deras återbetalningsgaranti kommer fortfarande att gälla. Men återbetalningsperioden löper i 30 dagar från dagen för den första registreringen och startar inte när du byter plan.
3. Tillägg köpta från Kinsta täcks av denna återbetalningsgaranti endast om du avbryter ditt webbhotellkonto såväl som alla tilläggstjänster under de första 30 dagarna efter serviceaktivering. Kinsta-återbetalningsgaranti gäller endast för deras vanliga webbhotellplaner och om du väljer någon anpassad värdplan gäller Kinstas normala återbetalningspolicy.
4. Om kunden åläggs några överskottsavgifter under den första 30 dagars återbetalningsperioden dras dessa överavgift av från återbetalningsbeloppet. Om överskottsavgifterna överstiger värdet på kundens totala återbetalning, kommer de att ansvara för sådana extra avgifter för överskott som inte täcks av återbetalningen.
5. I vissa fall kan Kinsta-kunder bedömas som en engångsavgift och alla sådana engångsavgifter som betalas av kunderna återbetalas inte. Några av exemplen på en sådan engångsavgift inkluderar betald migrering av webbplats eller blogg, uppgradering av värdinfrastruktur för att hantera en stor volym trafik eller borttagningsavgift för skadlig programvara.

Kinsta-återbetalningspolicy efter 30 dagar

Om du avbryter ditt Kinsta-prenumeration efter den första 30-dagarsperioden återbetalas du den oanvända delen av din webbhotellplan-prenumeration som är giltig till både månadsvis och årlig hostingavgift.

NOTERA: Här är beräkningarna baserade på det dagliga priset för Kinstas standard webbhotellplaner och paket (och inte det rabatterade 2 månaders rabatt per årspris).

Begär en återbetalning från Kinsta med deras 30 dagars pengarna tillbaka-garanti?

Om du vill avbryta ditt Kinsta webbhotellkonto för att begära en full återbetalning under den första 30 dagars tidsram eller för att begära en delvis återbetalning senare (när som helst) måste du gå till din MyKinsta instrumentpanel (under Fakturering avsnitt) och följ sedan steg-för-steg-anvisningarna nedan:

Så här avbryter jag mitt Kinsta-värdkonto och begär en återbetalning från Kinsta?

Om du har problem med din WordPress-webbplats som finns på Kinsta kan du alltid öppna en biljett med deras supportteam eftersom de är tillgängliga 24 × 7 och hjälper gärna med!

För att avbryta din Kinsta-värdplan kan du dock följa dessa steg:

❉ STEG 1 ❉

När du går till din MyKinsta Dashboard, och kan sedan navigera till deras Fakturering avsnitt som finns på vänster sida och klicka sedan på Avbryt plan knapp.

❉ STEG 2 ❉

Du måste nu välja alla dessa kryssrutor nedan för att se till att du förstår dem och sedan kan du klicka på Nästa knapp.

NOTERA: Det är viktigt att förstå att alla data kommer att raderas permanent och att de inte kan återställas! Borttagna data inkluderar båda dina leva och Sceningsajter värd på Kinsta, alla dina Kinsta DNS-poster, och den CDN-konfigurationer och inställningar på Kinsta.

❉ STEG 3 ❉

Efter avbokningen kommer Kinsta automatiskt att beräkna din slutliga faktura som ska återbetalas enligt deras 30 dagars återbetalningsgaranti. Denna beräkning kan inkludera återbetalningar eller utestående avgifter (om någon) du har rätt till. Och så klicka på Nästa knapp.

❉ STEG 4 ❉

Nu måste du bekräfta avbokningen av ditt Kinsta-konto genom att ange ditt MyKinsta konto lösenord och klicka sedan på Avbryt plan knapp.

❉ STEG 5 ❉

Slutligen kommer din Kinsta-värdplan att avbrytas och du blir ombedd att ge feedback eller en anledning till att avbryta ditt Kinsta-värdkonto och då är du GJORT! Kinsta använder dessa feedbacks för att förbättra sin plattform för alla.

NOTERA: Om du för närvarande använder Kinstas anpassade värdplan eller kanske du har några tilläggstjänster som timlig säkerhetskopiering, Redis osv., Kommer du för närvarande inte att kunna avbryta ditt Kinsta webbhotellkonto. Kinstas utvecklingsteam arbetar med att förbättra denna fråga. Du har emellertid fortfarande ett alternativ att slutföra stegen som nämns ovan och Kinsta-teamet kommer att få din begäran om avbokning av värdkonto och avbryter manuellt din plan.

Jag hoppas att denna recension den Kinstas 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och återbetalningspolicy (2020) hjälpte dig! Om du har ytterligare frågor kan du alltid kontakta Kinsta Support Team 24 × 7 så hjälper de dig gärna!

Om du letar efter en Billigare hanterade WordPress Hosting Solution annat än Kinsta efter din avbokningsprocess för värdplanen, skulle jag starkt rekommendera dig att gå med SiteGround som också har nästan samma kvalitetsstöd och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me