Πώς να πουλήσετε τα προϊόντα σας με το WordPress και το WooCommerce

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το WordPress, συχνά σκέφτονται το blogging, αλλά το αγαπημένο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου στον κόσμο έχει διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου. Στην πραγματικότητα, με ένα πρόσθετο ή δύο WordPress μπορεί να είναι πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους – κυρίως μια εξαιρετική πλατφόρμα για την κατασκευή ενός διαδικτυακού καταστήματος.


Δεν υπάρχει έλλειψη προσθηκών και θεμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου για να μετατρέψετε την εγκατάσταση του WordPress σε κατάστημα διαδικτύου. Κυμαίνονται από δωρεάν έως όχι και τόσο, και η ποιότητα των προσθηκών ποικίλλει έντονα. Για τον νεοφερμένο ηλεκτρονικό εμπόριο, η επιλογή της πλατφόρμας που θα επιλέξετε μπορεί να είναι ένας εφιάλτης.

Έχοντας αυτό υπόψη, σε αυτήν την ανάρτηση, αποφάσισα να ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά σε μια από τις καλύτερες προσφορές στην αγορά. Είναι δωρεάν και εξαιρετικά καλά χτισμένο. Φυσικά, μιλώ WooCommerce από το WooThemes.

Μια σύντομη επισκόπηση του WooCommerce

Το WooCommerce είναι το λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου σε επίπεδο επιχειρήσεων του WooThemes (το οποίο έχει πλέον αποκτήσει η ίδια η WOrdPress). Επιτρέπει την προσθήκη premium επεκτάσεων, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε την προεπιλεγμένη εγκατάσταση με μυριάδες τρόπους. Ακολουθεί μια γρήγορη συλλογή των βασικών δυνατοτήτων του WooCommerce (όπως αναφέρεται στη σελίδα του προϊόντος):

 • Πλήρης έλεγχος από την εταιρεία ασφάλειας WordPress Sucuri
 • Πλήρης διαχείριση καταστημάτων
 • Εκτεταμένες επιλογές αναφοράς
 • Απλή ολοκλήρωση αγοράς μίας σελίδας
 • Επιλογές πολλαπλών πληρωμών Gateway
 • Αρκετές επιλογές μάρκετινγκ και προώθησης

Αυτές οι λειτουργίες χαράζουν μόνο την επιφάνεια της λειτουργικότητας του WooCommerce. Ενώ καλύπτει τις απαιτήσεις πολλών διαδικτυακών καταστημάτων απευθείας από το κουτί, όταν λαμβάνετε υπόψη τις πολλές διαθέσιμες επεκτάσεις premium, θα πρέπει να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας (ανεξάρτητα από το πόσο μοναδικό μπορεί να είναι).

Εγκατάσταση του WooCommerce

Πριν εγκαταστήσετε το WooCommerce, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τρέχον θέμα σας είναι συμβατό με το WooCommerce. Το WooCommerce πρέπει να αναφέρεται ως χαρακτηριστικό στη σελίδα θεμάτων. Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα κατάστημα, σας συνιστούμε να αποκτήσετε ένα premium θέμα. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι το θέμα σας είναι συνεχώς συμβατό με την τελευταία έκδοση του WooCommerce (δεν θέλετε τρύπες βρόχου ασφαλείας, επειδή το δωρεάν θέμα δεν ενημερώθηκε). Επίσης, εάν επιλέξετε ένα premium θέμα, όπως Chic ή Total, προστίθεται προσαρμοσμένο στυλ για να κάνετε το κατάστημα και όλα τα γραφικά σας WooCommerce να φαίνονται υπέροχα (καθώς το προεπιλεγμένο στυλ για το plugin είναι τόσο καλό).

Εντάξει, όχι ότι έχετε ένα συμβατό θέμα, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε! Η εγκατάσταση του WooCommerce είναι τόσο απλή όσο η εγκατάσταση οποιασδήποτε άλλης προσθήκης από το αποθετήριο WordPress Plugin. Στον πίνακα ελέγχου του WordPress πρέπει να μεταβείτε Προσθήκες> Προσθήκη νέου και μετά αναζητήστε το WooCommerce. Η προσθήκη πρέπει να βρίσκεται στη λίστα Δημοφιλή. Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση τώρα και μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση προσθήκης.

εγκαταστήστε το πρόσθετο woocommerce

Αυτό θα σας μεταφέρει στη σελίδα Ρυθμίσεις WooCommerce, η οποία απαιτεί ένα τελευταίο βήμα πριν από την πλήρη εγκατάσταση της προσθήκης. Στο επάνω μέρος της σελίδας υπάρχει μια μεγάλη ειδοποίηση που σας ζητά να εγκαταστήσετε τις σελίδες WooCommerce:

μήνυμα woocommerce

Κάνοντας κλικ στο Εγκαθιστώ Το κουμπί θα δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες σελίδες για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αφού προσθέσετε τις σελίδες σας, θα μεταφερθείτε στην οθόνη υποδοχής του WooCommerce:

οθόνη καλωσορίσματος woocommerce

Τώρα που το πρόσθετο είναι πλήρως εγκατεστημένο, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση συστήματος WooCommerce για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άμεσα προβλήματα.

κατάσταση συστήματος woocommerce

Αυτό βρίσκεται κάτω WooCommerce> Κατάσταση συστήματος. Εάν υπάρχουν προβλήματα, θα σας δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσής τους (το οποίο πρέπει να κάνετε πριν προχωρήσετε περαιτέρω).

Διαμόρφωση του WooCommerce

Τώρα που το πρόσθετο είναι πλήρως εγκατεστημένο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση του καταστήματός σας. Στο WooCommerce> Ρυθμίσεις μενού σας παρουσιάζονται με πολλές επιλογές. Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές που μπορείτε να διαμορφώσετε σε κάθε καρτέλα.

ρυθμίσεις woocommerce

Γενικός

Όπως θα περίμενε κανείς, αυτή η καρτέλα σας δίνει μερικές από τις βασικές ρυθμίσεις για το κατάστημά σας. Οι επιλογές σε αυτήν την ενότητα περιλαμβάνουν επιλογές τοποθεσίας, api και νομίσματος.

Προϊόντα

Αυτή η ενότητα καλύπτει όλες τις πολλές ρυθμίσεις του προϊόντος σας. Αυτό περιλαμβάνει μονάδες μέτρησης, επιλογές αξιολόγησης, επιλογές προϊόντων και καταστημάτων, περικοπή εικόνας προϊόντος, επιλογές αποθέματος και ρυθμίσεις προϊόντων με δυνατότητα λήψης.

Φόρος

Ο φόρος είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται – ρυθμίσεις φόρου. Υπάρχουν τόνοι επιλογών για τον υπολογισμό των φορολογικών συντελεστών και μπορεί να γίνουν κάπως περίπλοκες. Σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο ρύθμιση φόρων στο WooCommerce τεκμηρίωση πριν ανακαλύψετε αυτήν την ενότητα.

ολοκλήρωση παραγγελίας

Από εδώ μπορείτε να ορίσετε τις σελίδες του καλαθιού και της αγοράς σας, να προσθέσετε όρους και προϋποθέσεις και να επιλέξετε τις πύλες πληρωμής σας. Τραπεζική μεταφορά, επιταγή, COD, PayPal και πιστωτικές κάρτες είναι οι επιλογές WooCommerce που περιλαμβάνονται. Παρόλο που υπάρχουν πολλές προσθήκες και επεκτάσεις μέσω τρίτων για να προσθέσετε πρόσθετες πύλες πληρωμής.

Εδώ μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε κουπόνια. Τα κουπόνια και οι κωδικοί έκπτωσης μπορούν να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δώσετε στους πιστούς πελάτες έναν λόγο να ψωνίσουν ξανά μαζί σας. Πολλά διαδικτυακά καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις σε μέλη ενημερωτικών δελτίων ή εκπτώσεις πελατών επιστροφής και είναι κάτι που αξίζει να εξεταστεί.

Αποστολή

Εδώ μπορείτε να διαμορφώσετε κάθε πτυχή της διαδικασίας αποστολής για το κατάστημά σας (εάν πουλάτε φυσικά προϊόντα). Εκτός από τις επιλογές εμφάνισης υπολογισμών αποστολής, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε τις ακόλουθες επιλογές αποστολής:

Επιλέξτε τις μεθόδους αποστολής σας, ορίστε κατ ‘αποκοπή τιμές, ενεργοποιήστε τη δωρεάν αποστολή, προσθέστε διεθνείς επιλογές αποστολής και ακόμη και επιλέξτε ειδικές ρυθμίσεις για τοπική παραλαβή ή παράδοση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε όλες αυτές τις επιλογές ξεχωριστά και να διαμορφώσετε κάθε λεπτομέρεια των μεθόδων αποστολής που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε.

Λογαριασμοί

Η σελίδα λογαριασμών παρέχει επιλογές για τη ρύθμιση της σελίδας λογαριασμών χρηστών, την προσθήκη προσαρμοσμένων διευθύνσεων URL για σημαντικές σελίδες λογαριασμού και την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση λογαριασμών και εγγραφής.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε τις επιλογές email και τα πρότυπα email που χρησιμοποιούνται κατά την επικοινωνία με τους πελάτες σας. Τα email μπορούν να διαμορφωθούν για διάφορους κανόνες όπως νέα, επεξεργασία ή ολοκλήρωση παραγγελιών, καθώς και τιμολόγια, επαναφορά κωδικού πρόσβασης και άλλα. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε προσαρμοσμένα χρώματα!

Webhooks

Τα Webhooks χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση συμβάντων, όπως το άνοιγμα ενός αναδυόμενου κώδικα για έναν κωδικό κουπονιού όταν οι πελάτες προσθέτουν ένα προϊόν στο καλάθι αγορών τους. Αυτή η ενότητα καθιστά πολύ πιο εύκολο για το WooCommerce να συνεργάζεται με πρόσθετα τρίτου μέρους που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του WooCommerce.

Προσθήκη των προϊόντων σας

Τώρα που έχετε εργαστεί στη διαμόρφωση του καταστήματος, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να προσθέτετε τα προϊόντα σας. Η διαδικασία δημιουργίας προϊόντων είναι σχεδόν ίδια με τη δημιουργία μιας κανονικής ανάρτησης ιστολογίου στο WordPress

Μπορείτε να δημιουργήσετε κατηγορίες και ετικέτες για τα προϊόντα σας και να προσθέσετε μαθήματα αποστολής για να ομαδοποιήσετε τα προϊόντα σας με εκείνα που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις αποστολής. Υπάρχει επίσης η επιλογή να προσθέσετε επιπλέον χαρακτηριστικά στα προϊόντα σας, όπως πολλά χρώματα ή μεγέθη.

Όταν προσθέτετε ένα προϊόν εμφανίζεται μια σελίδα παρόμοια με την τυπική σελίδα ανάρτησης με μερικές επιπλέον ενότητες.

προσθήκη προϊόντων woocommerce

Δεδομένα προϊόντος

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε τα πάντα σχετικά με το προϊόν. Υπάρχουν τέσσερις τύποι προϊόντων που μπορείτε να διαλέξετε: απλός, ομαδοποιημένος, εξωτερικός / συνδεδεμένος ή μεταβλητός. Ο απλός τύπος προϊόντος είναι ο μόνος που σας επιτρέπει να κάνετε το προϊόν είτε ψηφιακή λήψη είτε εικονικό προϊόν.

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κάθε προϊόν διαθέτει SKU, το οποίο είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό για τις επιλογές διαχείρισης αποθεμάτων. Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να ορίσετε την τιμή του προϊόντος, τυχόν πρόσθετα χαρακτηριστικά που έχει το προϊόν και τις επιλογές διαχείρισης αποθεμάτων για το προϊόν.

Υπάρχει επίσης μια φανταστική ενότητα που σας επιτρέπει να συνδέσετε άλλα προϊόντα που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε πωλήσεις και να κάνετε cross-selling στους πελάτες σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πιέσετε απαλά τους πελάτες σας να αγοράσουν επιπλέον προϊόντα από εσάς. Η Amazon είναι ο κύριος αυτής της τεχνικής και αξίζει να ξοδέψετε χρόνο για να δείτε πώς προσεγγίζουν το προϊόν που συνδέει για να βελτιώσετε τις δικές σας πωλήσεις.

Σύντομη περιγραφή προϊόντος

Αυτό είναι το κομμάτι του περιεχομένου που θα εμφανίζεται δίπλα στην εικόνα του προϊόντος σας στην πραγματική σελίδα του προϊόντος (η μεγαλύτερη περιγραφή που προσθέτετε παραπάνω εμφανίζεται σε μια καρτέλα δίπλα στις κριτικές πελατών). Αυτή είναι μια εξαιρετική ενότητα για να προσθέσετε μερικές γρήγορες προτάσεις ή μια λίστα με κουκκίδες σχετικά με τις δυνατότητες του προϊόντος σας.

προϊόν woocommerce

Συλλογή προϊόντων

Αυτό ακριβώς ακούγεται – μια συλλογή με τις εικόνες των προϊόντων σας. Συνήθως είναι καλή ιδέα να προσθέσετε μερικά στιγμιότυπα από ό, τι κι αν πουλάτε, ώστε οι πελάτες να μπορούν να το ελέγξουν πριν ολοκληρώσουν την αγορά τους. Στο κομψό θέμα μας, αναβαθμίσαμε τη συλλογή για να έχουμε ένα υπέροχο lightbox εικόνας για να διευκολύνουμε τους πελάτες σας να βλέπουν τις γκαλερί σας.

Αναφορά

Αφού το κατάστημά σας είναι ζωντανό και έχετε πουλήσει ορισμένα προϊόντα, αξίζει να δείτε τις λειτουργίες αναφοράς του WooCommerce. Αυτά μπορούν να βρεθούν στο WooCommerce> Αναφορές μενού.

Υπάρχουν αναφορές που αναλύουν τις πωλήσεις σας ανά ημέρα, μήνα, προϊόν, κατηγορία, καθώς και τους κορυφαίους πωλητές και τους κερδισμένους. Εκτός από τις πωλήσεις προϊόντων σας, έχει επίσης αναφορές για τη χρήση κουπονιού έκπτωσης και διάφορες αναφορές για τους πελάτες σας. Υπάρχει επίσης μια περιοχή που παρακολουθεί τα χαμηλά και εξαντλημένα προϊόντα σας.

Αυτές οι αναφορές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε κάθε πτυχή της επιχείρησής σας. Αυτή η λειτουργία δεν σας επιτρέπει μόνο να βρείτε τους καλύτερους πωλητές, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δείτε ποια προϊόντα δεν είναι πώληση. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε κερδοφόρες αποφάσεις. Η γνώση όλων αυτών των πληροφοριών είναι μια σημαντική πτυχή της λειτουργίας ενός επιτυχημένου καταστήματος και το WooCommerce σας παρέχει όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε.

Μια απλή λύση μίας στάσης

Υπάρχουν πολλές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress εκεί έξω, αλλά το WooCommerce είναι εκεί με τα καλύτερα. Είναι δωρεάν και διαθέτει περισσότερη λειτουργικότητα από πολλά πρόσθετα premium eCommerce. Με το κατάστημα σας σε λειτουργία και λειτουργία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να πουλήσετε στο διαδίκτυο, καθώς και αυτές τις συμβουλές μάρκετινγκ περιεχομένου για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Χρησιμοποιείτε το WooCommerce; Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την προσθήκη; Υπάρχουν άλλα πρόσθετα εκεί έξω που θα συνιστούσατε αντί για WooCommerce? Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map