Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Microsoft Azure

  1. 1. Αυτή τη στιγμή διαβάζει: Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Microsoft Azure
  2. 2. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Google Cloud
  3. 3. Εγκαταστήστε το WordPress στο AWS – Amazon Web Services
  4. 4. Εισαγωγή στο Cloud Computing με WordPress
  5. 5. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο DigitalOcean

Microsoft Azure είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπολογιστικού νέφους στις τάξεις της Google και της Amazon. Προηγουμένως είχαμε καλύψει το θέμα του cloud computing και πώς να ρυθμίσουμε το WordPress σε ένα σταγονίδιο DigitalOcean. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς να αναπτύξουμε το WordPress στο cloud χρησιμοποιώντας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους Microsoft Azure.


Εισαγωγή

Το cloud computing είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε σκεφτεί στην εισαγωγική μας θέση. Μόλις εγγραφείτε στο Microsoft Azure, θα έχετε μια ματιά στο αμέτρητες δυνατότητες το cloud computing έχει να προσφέρει. Ακολουθεί μια ματιά στον πίνακα ελέγχου Microsoft Azure:

κυανό-ταμπλό-ματιά

Ακολουθεί η ακολουθία των γεγονότων:

  1. Εγγραφείτε για δωρεάν λογαριασμό Microsoft Azure
  2. Αναπτύξτε μια νέα εφαρμογή ιστού WordPress
  3. Διαμορφώστε την εγκατάσταση του WordPress

Φάση # 1 – Καταχωρήστε έναν λογαριασμό Microsoft Azure

Το Microsoft Azure προσφέρει έναν δοκιμαστικό λογαριασμό 30 ημερών, με πόρους cloud computing αξίας 200 $. Αυτός είναι ένας δωρεάν λογαριασμός και απαιτεί έγκυρη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να λειτουργήσει. Η κάρτα χρησιμοποιείται μόνο για λόγους επαλήθευσης. Δεν υποστηρίζονται προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες και εικονικές πιστωτικές κάρτες.

azure-install-wordpress-account-δημιουργήθηκε

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έχω εγγραφεί προσωπικά στην υπηρεσία του Microsoft Azure χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα. Χρεώθηκε ένα δολάριο και το ποσό επιστράφηκε εντός των επόμενων δύο εργάσιμων ημερών.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του cloud computing είναι το μοντέλο pay-as-you-go. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε. Μερικοί από εμάς θέλουν να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις χρεώσεις στις κάρτες μας. Σε τελική ανάλυση, πιστωτικές κάρτες κάνω συνεπάγεται συγκεκριμένο κίνδυνο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει η πιθανότητα ότι εάν υπάρχει μεγάλη φόρτωση κυκλοφορίας στον ιστότοπό μας στο WordPress, η Azure θα κλιμακώσει αυτόματα τους κατανεμημένους πόρους στην εφαρμογή μας (WordPress) για να εξισορροπήσει το επιπλέον φορτίο. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του μηνιαίου λογαριασμού, άρα μεταβλητούς λογαριασμούς.

Azure Όριο Δαπανών και Ειρήνη του Νου

Το Microsoft Azure έχει μια έξυπνη λύση για αυτό – το ονόμασαν το Όριο δαπανών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, με το όριο δαπανών ενεργό, η Azure δεν θα σας αφήσει να ξοδέψετε περισσότερα από το σταθερό ποσό. Μπορείτε να ορίσετε αυτό το όριο σε οποιοδήποτε ποσό θέλετε – ξεκινώντας από μηδέν δολάρια.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ορίσει ένα όριο δαπανών 20 $ / μήνα. Μόλις καταναλώσετε πόρους υπολογιστικού νέφους αξίας 20 $, οι πόροι σας θα τεθούν σε αναστολή για το υπόλοιπο του μήνα, ή έως ότου αναβαθμίσετε το όριο δαπανών.

ο Καλα ΝΕΑ: Όταν εγγραφείτε για δωρεάν λογαριασμό ίχνος, α Το όριο δαπανών μηδέν δολαρίων δημιουργείται αυτόματα. Αυτό σας προσφέρει απόλυτη ηρεμία – η πιστωτική σας κάρτα δεν θα χρεωθεί εκτός εάν αυξήσετε συγκεκριμένα το όριο.

Φάση # 2 – Εγκαταστήστε το WordPress Web-App

Μόλις καταχωρήσετε έναν λογαριασμό Microsoft Azure, προχωρήστε στον Πίνακα ελέγχου διαχείρισης Azure. Μοιάζει με αυτό:

azure-install-wordpress-azure-management-portal

Πολύ ωραίο ε; Παίρνει ακόμη πιο δροσερό. Χάρη στη δημοτικότητα του WordPress, οι πάροχοι cloud θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερο αν έδιναν έτοιμα πρότυπα για το WordPress. Αυτό το βήμα θα απαλλάξει τους πελάτες από το να περάσουν από το πρόβλημα της εγκατάστασης του WordPress σε περιβάλλον cloud computing. Το ίδιο είδαμε στο πρόγραμμα εγκατάστασης WordPress 1 κλικ της DigitalOcean.

Ας μετρήσουμε τον αριθμό των βημάτων που χρειάζεται για την εγκατάσταση του WordPress. Ετοιμος? Πάμε.

Βήμα 1
Συνδεθείτε σε εσάς Azure Management Dashboard.

Βήμα 2
Μεταβείτε στη γραμμή μενού στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Νέος.

Βήμα # 3
Επιλέγω Υπολογίζω > Εφαρμογή ιστού > Από το Gallery. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο.

azure-install-wordpress-azure-step-1

Βήμα # 4
Η συλλογή εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές για εγκατάσταση με 1 κλικ. Έχουν δοκιμαστεί για να λειτουργούν απρόσκοπτα με το περιβάλλον υπολογιστικού νέφους της Azure. Από το μενού στα αριστερά, επιλέξτε CMS. Στα δεξιά, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το WordPress. Επιλέγω WordPress και κάντε κλικ στο επόμενο βέλος.

azure-install-wordpress-azure-step-2-1-select-wp

Βήμα # 5
Υπό Ρυθμίσεις ιστότοπου, απλά εισάγετε το όνομα του ιστότοπού σας. Αφήστε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις μαζί με Ρυθμίσεις ανάπτυξης όπως είναι. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα διαφορετικό Περιοχή Ωστόσο, με βάση το κοινό-στόχο σας. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα κάνοντας κλικ στο επόμενο βέλος.

azure-install-wordpress-azure-step-2-2-config-περιοχή

Βήμα # 6
Τώρα όπως γνωρίζουμε, Το WordPress χρειάζεται μια βάση δεδομένων για να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο του ιστότοπου. Σε αυτό το βήμα θα δώσουμε ένα όνομα στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται από τον ιστότοπό μας στο WordPress Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής και το Azure θα αρχίσει να δημιουργεί την εφαρμογή ιστού για εσάς.

azure-install-wordpress-azure-step-2-3-add-db

Βήμα # 7
Μόλις δημιουργηθεί, θα βρείτε μια νέα καταχώριση στις εφαρμογές ιστού με το όνομα που επιλέξατε στο Βήμα # 4. Αυτό είναι το WordPress δημιουργείται και λειτουργεί. Κάντε κλικ στο URL για να ξεκινήσετε τον ιστότοπο WordPress που υποστηρίζεται από σύννεφο. Το Azure σας δίνει έναν δωρεάν υποτομέα για όλα τις φιλοξενούμενες εφαρμογές σας.

azure-install-wordpress-azure-step-2-3-success-app-δημιουργήθηκε

Βήμα # 8
Από τώρα και στο εξής, είναι η περίφημη εγκατάσταση 5 λεπτών. Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε και κάντε κλικ Να συνεχίσει.

azure-install-wordpress-azure-step-3-1

Βήμα # 9
Συμπληρώστε τις απαραίτητες πληροφορίες και θυμηθείτε όχι για χρήση διαχειριστής ως όνομα χρήστη. Έχω απενεργοποιήσει το Μυστικότητα ρύθμιση δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ιστότοπο δοκιμών. Κάντε κλικ στο Εγκαταστήστε το WordPress να συνεχίσει.

azure-install-wordpress-azure-step-3-2

Βήμα # 10
Ναι, το WordPress έχει εγκατασταθεί. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στη σύνδεση στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

azure-install-wordpress-azure-step-3-3

Βήμα # 11
Εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης που ορίσατε στο Βήμα # 9 και κάντε κλικ στο Σύνδεση.

azure-install-wordpress-azure-step-3-4

Boom – ο πίνακας ελέγχου WordPress είναι έτοιμος. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το αγαπημένο σας θέμα πολλαπλών χρήσεων WordPress, να προσθέσετε μερικά πρόσθετα (ίσως Symple Shortcodes 2.0.0;) και να προσθέσετε το περιεχόμενό σας.

azure-install-wordpress-azure-step-3-5-επιτυχία

Και εδώ είναι το front-end σας. Δουλευει τελεια!

azure-install-wordpress-azure-step-3-6-frontend-2

Σύνθετες ρυθμίσεις στο Microsoft Azure

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας – υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες που καλύπτονται από τον πίνακα ελέγχου Azure Management, μόλις το γνωρίζω το 30%. Από τα λίγα που καταλαβαίνω, τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα και τα μοιράζομαι μαζί σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην είσοδο της εφαρμογής ιστού WordPress. Αυτό θα ξεκινήσει το Ταμπλό. Σύμφωνα με το Διαμόρφωση καρτέλα, θα βρείτε ένα πλήθος λογισμικού – .NET, PHP, Java, Python κ.λπ. – όλα τα οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε με έναν διακόπτη! Τώρα αυτό είναι βολικό! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγκατάσταση της Java (όσοι το έχουν κάνει πριν ξέρουν). Ενεργοποιήστε το διακόπτη και η Java είναι έτοιμη για εργασία.

azure-wordpress-advanced-3-config-1

Δυστυχώς, η αντιστοίχιση ονόματος τομέα δεν επιτρέπεται στο δωρεάν ίχνος. Σας προτείνω να κάνετε αναβάθμιση σε Πληρώστε καθώς πηγαίνετε ιδιότητα μέλους για την ενεργοποίηση προσαρμοσμένων ονομάτων τομέα.

azure-wordpress-advanced-3-config-2

Μπορείτε να δείτε μια ματιά των πόρων που καταναλώνονται από το WordPress, σε σχέση με μια σταθερή μονάδα χρόνου. Η προεπιλογή είναι μια ώρα και μπορείτε να την αλλάξετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

azure-wordpress-Advanced-1-πόρος-παρακολούθηση

Η Επισκόπηση Χρήσης εμφανίζει το ποσό των πόρων που καταναλώνονται από το WordPress. Κάθε ένας από αυτούς τους πόρους έχει χρόνο επαναφοράς. Για παράδειγμα, ο χρόνος CPU περιορίζεται σε 1 ώρα κάθε 24 ώρες. Τα δεδομένα εξόδου (ή εξερχόμενης κίνησης) περιορίζονται στα 165MB ανά ημέρα και η RAM περιορίζεται σε 1GB ανά ώρα.

επισκόπηση azure-wordpress-advanced-2-resource-use-use

συμπέρασμα

Η εγκατάσταση του WordPress στην πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους Microsoft Azure μάς δίνει μια ματιά στα εκπληκτικά πράγματα που έχει στη διάθεσή μας το cloud computing. Όχι μόνο το WordPress, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλές παρουσίες όλων των εφαρμογών ιστού στη συλλογή. Εάν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, δοκιμάστε το Microsoft Azure – και πείτε μας τη γνώμη σας!

Μάθετε περισσότερα για το Microsoft Azure

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me