Εγκατάσταση του WordPress σε Mac τοπικά με MAMP

Εγκατάσταση του WordPress σε Mac με MAMP
 1. 1. Αυτή τη στιγμή διαβάζει: Εγκατάσταση του WordPress σε Mac τοπικά με MAMP
 2. 2. Εγκατάσταση του WordPress σε Windows τοπικά με το WAMP
 3. 3. Εγκαταστήστε το WordPress στο Ubuntu τοπικά με LAMP

Επειδή μαθαίνω ακόμα για την ανάπτυξη θεμάτων WordPress, ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με όλους εσάς. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που μόλις ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο WordPress και σκέφτηκα ότι μπορεί να έχετε μερικές από τις ερωτήσεις (ή να αντιμετωπίσετε μερικά από τα προβλήματα) που έχω.


Αυτή είναι η πρώτη σε μια σειρά δημοσιεύσεων που θα καλύπτει τη βασική ανάπτυξη θεμάτων WordPress από την αρχή έως το τέλος. Ελπίζω να είστε σε θέση να μάθετε κάτι από αυτές τις αναρτήσεις – ακόμα κι αν είναι κάτι μικρό.

Εγκατάσταση του WordPress σε Mac

Πρόσφατα κυκλοφόρησα το πρώτο μου θέμα WordPress, αλλά πριν μπορέσω να ξεκινήσω την κωδικοποίηση έπρεπε να ενεργοποιήσω και να τρέξω τον τοπικό κεντρικό υπολογιστή μου.

Ακολουθούν τα βήματα που χρησιμοποίησα για την τοπική εγκατάσταση του WordPress σε Mac. Γιατί γράφω μόνο για τοπική εγκατάσταση σε Mac; Διότι αυτό έχω. Εάν εγκαταστήσω ποτέ το WordPress σε υπολογιστή, θα φροντίσω να ενημερώσω αυτήν την ανάρτηση. Έτσι, για όσους από εσάς έχετε Mac – ας ξεκινήσουμε!

Λήψη & Ρύθμιση MAMP

Συνιστώ τη χρήση ΜΑΜΠ για τοπικές εγκαταστάσεις του WordPress σε Mac. Πρώτα πράγματα πρώτα, πρέπει να κατεβάσετε το MAMP (Mac Apache MySQL PHP) το οποίο μπορείτε να λάβετε δωρεάν από τον ιστότοπό τους κάνοντας κλικ στο ωραίο κουμπί παρακάτω.

Μόλις το κατεβάσετε, εγκαταστήστε το MAMP όπως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα σύροντας το φάκελο στο φάκελο εφαρμογών σας.

Λήψη MAMP

Ρυθμίσεις MAMP

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει το Mamp στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να προσαρμόσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις MAMP.

 1. Πρώτα θα θελήσετε να ανοίξετε το MAMP και θα πρέπει να ξεκινήσετε (βλ. Εικόνα παρακάτω -αριστερά)
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προτιμήσεις”.
 3. Αυτό θα ανοίξει μια δεύτερη οθόνη (βλ. Εικόνα παρακάτω – δεξιά)
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Θύρες” για να ενημερώσετε τις επιλεγμένες τιμές.
 5. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε 80 για τη θύρα Apache και 330 για τη θύρα MySQL.

Ρυθμίσεις Mamp

Οι προσαρμογές στις θύρες θα σας επιτρέψουν να εξαιρέσετε τον αριθμό θύρας από τη διεύθυνση URL του localhost και να προστατεύσετε τον τοπικό κεντρικό υπολογιστή σας αντίστοιχα. Ακόμη και η σκέψη ότι η χρήση της θύρας 80 απαιτεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή κάθε φορά που ξεκινάτε τους διακομιστές σας, πραγματικά δεν με ενοχλεί και με κάνει να νιώθω πιο ασφαλής για τις μυστικές θεματικές μου δημιουργίες.

Ενώ βρίσκεστε στις προτιμήσεις σας, θα θέλατε επίσης να ρυθμίσετε το PHP σας στην πιο πρόσφατη έκδοση και να επιλέξετε μια θέση ρίζας εγγράφου για το Apache (100% την επιλογή σας – Έκανα έναν νέο φάκελο στα έγγραφά μου μόνο για να διατηρήσω τα πράγματα οργανωμένα).

Διακομιστές / βάση δεδομένων

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τους διακομιστές σας και να προσθέσετε μια βάση δεδομένων.

 1. > Άνοιγμα Mamp
 2. Κάντε κλικ στο “Έναρξη διακομιστών”
 3. Θα δείτε μια οθόνη καλωσορίσματος όπως παρακάτω
 4. Κάντε κλικ στο phpMyAdmin
 5. Θα πρέπει να μεταβείτε σε μια νέα οθόνη όπου σας δίνεται η επιλογή να δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων. Σκεφτείτε τι θέλετε να ονομάσετε τη βάση δεδομένων σας. Test, wordpress, wp, wpdev – ό, τι λειτουργεί για εσάς (απλώς θυμηθείτε το όνομα, γιατί θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε για ένα άλλο βήμα αργότερα).
 6. Εισαγάγετε το όνομα και κάντε κλικ στη δημιουργία.

Δημιουργία χρήστη βάσης δεδομένων Mamp

Μπαμ! Τώρα είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά! Κοιτάξτε – όντας όλοι τεχνολογικοί.

Κατεβάστε το WordPress

WordPress φημίζεται για την εύκολη εγκατάσταση. Για να ξεκινήσετε – κατεβάστε την τελευταία έκδοση του WordPress από τον ιστότοπό τους κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί.

Αποκτήστε το WordPress

Μετά τη λήψη, κάντε διπλό κλικ για εξαγωγή του φακέλου. Ανοίξτε το φάκελο “WordPress” και σύρετε όλα τα άλλα περιεχόμενα στο φάκελο Applications / MAMP / htdocs.

Εγκαταστήστε το WordPress

Βήμα 1: Επεξεργαστείτε το αρχείο Hosts

τερματικόΑυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε αργότερα να ενεργοποιήσετε το multisite. Για να λειτουργήσει το mutlisite, πρέπει να καταργήσετε τον αριθμό δημοσίευσης από τη διεύθυνση URL localhost. Έτσι θα χαρτογραφήσουμε μια ολοκαίνουργια διεύθυνση URL στο localhost μας. Πρώτα ανοίξτε το τερματικό και πληκτρολογήστε τα εξής:

sudo nano / private / etc / host

Επεξεργασία Hosts FIle στο Terminal

Ίσως σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή, οπότε απλώς πληκτρολογήστε τον και πατήστε enter. Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στην παρακάτω οθόνη. Χρησιμοποιήστε το κάτω βέλος για να μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας και να προσθέσετε (με μια καρτέλα στο μεταξύ, και όπου το “test” είναι το όνομα που δώσατε στη βάση δεδομένων MAMP):

Δοκιμή 127.0.0.1

Προσθήκη βάσης δεδομένων στο Hosts FIle στο Terminal

Πατήστε “control + x” για έξοδο από το μενού. Φροντίστε να εισαγάγετε “Y” όταν σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Βήμα 2: Επεξεργασία wp-config-sample.php

Μεταβείτε στο MAMP / htdocs και μετονομάστε το αρχείο “wp-config-sample.php” σε “wp-config.php” και ανοίξτε το. Τώρα επεξεργαστείτε τα αρχεία χρησιμοποιώντας το όνομα της βάσης δεδομένων που δημιουργήσατε καθώς και το “root”.

Επεξεργασία αρχείου WP-Config

Αποθηκεύστε το αρχείο. Τώρα μεταβείτε στον αρχικό σας κατάλογο (ο οποίος θα πρέπει να είναι http: // any-your-database-name-is) και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Βήμα 3: Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του WordPress

Όταν το τοπικό URL κεντρικού υπολογιστή σας, θα πρέπει να δείτε μια οθόνη όπως αυτή παρακάτω όπου θα εισαγάγετε τις κύριες πληροφορίες σας για την εγκατάσταση του WordPress. Συμπληρώστε τη φόρμα και πατήστε “Εγκατάσταση WordPress”.

Καλώς ήλθατε στο WordPress

Τώρα θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το WordPress τοπικά!

Επιτυχία εγκατάστασης WordPress

Ρύθμιση μιας εγκατάστασης WordPress πολλαπλών ιστότοπων

Το Multisite είναι μια εξαιρετική λειτουργικότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το localhost κατά την ανάπτυξη θεμάτων WordPress. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά περιβάλλοντα δοκιμαστικών ιστότοπων όπου μπορείτε να δείτε αμέσως τις αλλαγές που κάνετε στα θέματα σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν ζωντανό ιστότοπο. Δεν υπάρχει χρόνος όπως το παρόν για εγκατάσταση πολλαπλών ιστότοπων και επειδή έχετε μια νέα εγκατάσταση WordPress από τα παραπάνω βήματα δεν υπάρχει τίποτα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (αλλά αν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε το multisite αργότερα, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν ξεκινήσετε αυτό το βήμα ).

Εμφάνιση κρυφών αρχείων – Σημαντικό!

Μέρος του Multisite θα περιλαμβάνει την επεξεργασία του αρχείου .htaccess που τυχαίνει να είναι κρυφό αρχείο. Πέρασα λίγο για να το ψάξω, τότε ένιωθα σαν ένα πλήρες noob όταν τελικά συνειδητοποίησα ότι ήταν κρυμμένο. Ανοίξτε ξανά το Terminal και εισαγάγετε τον ακόλουθο κωδικό για να εμφανίσετε όλα τα κρυφά αρχεία:

οι προεπιλογές γράφουν αλήθεια το com.apple.Finder AppleShowAllFiles

killall Finder

Αυτό επαναφέρει το Finder για να εμφανίσει όλα τα άτακτα κρυμμένα αρχεία σας και θα σας δώσει λιγότερη κεφαλαλγία όταν προχωρήσουμε σε μεταγενέστερα βήματα.

Επεξεργασία wp-config.php

Ανοίξτε ξανά το αρχείο wp-config.php. Τώρα πρόκειται να προσθέσουμε τον ακόλουθο κώδικα για να ενεργοποιήσουμε τις οδηγίες βήμα προς βήμα του WordPress για την προσθήκη πολλών ιστότοπων:

Επιτρέψτε το Multisite στο WordPress

WP Εγκατάσταση ρυθμίσεων δικτύου

Βεβαιωθείτε ότι οι διακομιστές MAMP εκτελούνται. Συνδεθείτε τώρα στον ιστότοπό σας. Κάτω από τα εργαλεία, πρέπει να υπάρχει μια επιλογή δικτύου. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε υποκαταλόγους ή υποτομείς (χρησιμοποίησα υποκαταλόγους, αλλά αυτή είναι μόνο η προτίμησή μου) και να συνεχίσω με τη ρύθμιση δικτύου. Η επόμενη σελίδα θα σας ζητήσει να προσθέσετε ένα όνομα ιστότοπου και email διαχειριστή.

Δημιουργήστε ένα δίκτυο

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εγκατάσταση και αφήστε το WordPress να λειτουργήσει είναι μαγικό.

Επεξεργασία αρχείων .htaccess και wp-config.php

Στη συνέχεια θα πρέπει να εμφανιστεί μια οθόνη παρόμοια με αυτήν:

Δημιουργήστε έναν κώδικα δικτύου WordPress

Απλώς συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες. Συνήθως έπρεπε να δημιουργήσετε ένα αρχείο /blogs.dir στο φάκελο wp-content, ωστόσο φαίνεται ότι με το WordPress 3.5 δεν χρειάζεται να κάνετε αυτό το βήμα (δεν το έκανα και δεν αντιμετώπισα προβλήματα Ακόμη ;-). Ανοίξτε το αρχείο wp-config.php και επικολλήστε τον σχετικό κώδικα:

Επεξεργασία WP-Config για Multisite

Και κάντε το ίδιο με το αρχείο .htaccess (το οποίο κάνατε ορατό σε προηγούμενο βήμα):

Επεξεργασία .htaccess για Multisite

Προσθέστε ιστότοπους στο MultiSite σας

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε ξανά στον πίνακα ελέγχου του WordPress και να μεταβείτε στον διαχειριστή δικτύου “Οι ιστότοποί μου” και, στη συνέχεια, σε ιστότοπους για να προσθέσετε νέους.

Προσθήκη νέου δικτύου SIte

Από εδώ μπορείτε να προσθέσετε το όνομα, τον τίτλο και το email διαχειριστή που θέλετε.

Προσθήκη νέου ιστότοπου δικτύου

Επιτυχία! Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε θέματα με δυνατότητα δικτύου στους νέους ιστότοπους για δοκιμή. Δημιουργήστε όσους περισσότερους ή λίγους ιστότοπους θέλετε και αναπτύξτε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me