Πώς να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας WordPress από το localhost στον Live Server

Πώς να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας WordPress από το localhost στον Live Server

Ένας εικονικός διακομιστής ιστού που είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή σας (ή τοπικός διακομιστής) σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να προσαρμόζετε έναν ιστότοπο WordPress με ευκολία και ταχύτητα. Δεδομένου ότι κάθε επεξεργασία απαιτεί αποθήκευση και ανανέωση, η ανάπτυξη ενός ιστότοπου WordPress σε έναν ζωντανό διακομιστή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εφιάλτη δεδομένων των περιορισμών του εύρους ζώνης και της κίνησης στο Διαδίκτυο.


Για αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι προγραμματιστές επιλέγουν σωστά να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να αναπτύξουν το WordPress σε έναν τοπικό διακομιστή και αργότερα να ανεβάσουν τον τελικό ιστότοπο στον ζωντανό διακομιστή. Ομοίως, οι μελλοντικές ενημερώσεις στον ιστότοπο γίνονται και δοκιμάζονται τοπικά πριν μεταφορτωθούν στο ζωντανό περιβάλλον.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα περάσω από τη διαδικασία μεταφοράς ενός ιστότοπου WordPress από έναν τοπικό διακομιστή σε έναν ζωντανό διακομιστή. Αυτή η διαδικασία σάς επιτρέπει να μετακινείτε με ασφάλεια όλο το περιεχόμενο του ιστότοπού σας (εικόνες, δημοσιεύσεις και σελίδες) καθώς και θέματα και προσθήκες από έναν κατάλογο στον υπολογιστή σας στον διακομιστή παραγωγής του κεντρικού υπολογιστή σας. Προφανώς, υπάρχουν μερικά εύχρηστα πρόσθετα που μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία ένα αεράκι, αλλά είναι πάντα πλεονεκτικό να μάθετε τη χειροκίνητη διαδικασία.

Προαπαιτούμενα

Σε αυτό το σεμινάριο, θα υποθέσω ότι έχετε ήδη πληροί μερικές προϋποθέσεις. Αυτές είναι μερικές απλές απαιτήσεις που θα χρειαστείτε προτού ξεκινήσετε.

1. Τοπική εγκατάσταση WordPress

Πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο WordPress στον υπολογιστή σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση του δικού σας τοπικού περιβάλλοντος, ελέγξτε τους οδηγούς μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress τοπικά ή το ταμείο Local by Flywheel.

2. Πρόγραμμα φιλοξενίας

Θα χρειαστείτε επίσης ένα ενεργό πρόγραμμα φιλοξενίας που προσφέρει υποστήριξη PHP και MySQL. Ευτυχώς, οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας υποστηρίζουν PHP και MySQL. Ακόμα καλύτερα, πολλοί πάροχοι προσφέρουν σενάρια εγκατάστασης με ένα κλικ για το WordPress, οπότε δεν χρειάζεται να περάσετε από τη μη αυτόματη ρύθμιση.

Προτείνουμε φυσικά τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress που διαχειρίζεται το WP Engine – είναι ο τρόπος με τον οποίο τροφοδοτούμε όλους τους ιστότοπους και τις ζωντανές θεματικές επιδείξεις. Επιπλέον, το WP Engine διευκολύνει τη διαχείριση των ιστότοπών σας χάρη στον έξυπνο πίνακα διαχείρισης. Τα σχέδια ξεκινούν από 29 $ ανά μήνα για μία εγκατάσταση (αλλά μπορείτε να λάβετε 2 μήνες δωρεάν σε ετήσια προγράμματα όταν χρησιμοποιείτε τον σύνδεσμό μας). Εάν δεν είστε έτοιμοι για αυτήν την τιμή, μπορείτε να βρείτε ένα υπέροχο κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας για περίπου $ 3 ανά μήνα από εταιρείες όπως το Bluehost ή το SiteGround.

3. Πρόσβαση SFTP

Και τέλος, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση SFTP στον λογαριασμό φιλοξενίας σας μαζί με ένα πρόγραμμα πελάτη όπως FileZilla. Θα το χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε τα αρχεία στον κεντρικό υπολογιστή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Διαχείριση αρχείων στο cPanel, αλλά σε αντίθεση με το SFTP, το cPanel δεν παρέχει προβολή της δομής του τοπικού καταλόγου. Εντάξει, με όλα αυτά στη θέση τους, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Μέθοδος 1: Εξαγωγή και εισαγωγή περιεχομένου με χρήση βασικών λειτουργιών WordPress

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μετακινήσετε έναν ιστότοπο WordPress από τον τοπικό διακομιστή σε ένα περιβάλλον παραγωγής είναι χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο εξαγωγής στο WordPress. Αυτή η μέθοδος προϋποθέτει ότι το WordPress είναι ήδη εγκατεστημένο και ρυθμισμένο στον ζωντανό λογαριασμό φιλοξενίας σας και ότι υπάρχει κανένα περιεχόμενο στον ζωντανό ιστότοπό σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς η δυνατότητα εισαγωγής WordPress δεν θα παρακάμψει το υπάρχον περιεχόμενο, απλώς θα προσθέσει σε αυτό. Εάν έχετε παλιό περιεχόμενο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μας για να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, ώστε να έχετε μια καθαρή εγκατάσταση για να εργαστείτε.

Εντάξει – για να ξεκινήσετε να μετακινείτε τον ιστότοπό σας, μεταβείτε στον ταμπλό WordPress που έχετε εγκαταστήσει τοπικά και κάντε κύλιση προς τα κάτω Εργαλεία. Επιλέγω Εξαγωγή και ελέγξτε το ακτινικό κουμπί “Όλο το περιεχόμενο”.

Λήψη αρχείου εξαγωγής WordPress

Αυτό θα κατεβάσει ένα αρχείο XML στον υπολογιστή σας. Το αρχείο θα περιέχει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του ιστότοπού σας (εκτός εάν έχετε επιλέξει μια μοναδική επιλογή λήψης περιεχομένου, όπως μόνο οι αναρτήσεις, οι σελίδες σας, ένας προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης ή τα μέσα σας).

Τώρα συνδεθείτε στον ζωντανό ιστότοπό σας στο WordPress και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το θέμα και τις προσθήκες που χρησιμοποιήσατε στον τοπικό διακομιστή. Μόλις ολοκληρωθεί, μεταβείτε στο Εργαλεία> Εισαγωγή.

Εισαγωγή περιεχομένου LocalHost στο WordPress

Εάν σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε την προσθήκη εισαγωγής WordPress, κάντε το και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το. Τέλος, χρησιμοποιήστε την προσθήκη για να εισαγάγετε το αρχείο .xml που εξάγετε από το localhost. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο Εκτέλεση Εισαγωγέα επιλογές στην επικεφαλίδα του WordPress (Σημείωση: μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα εισαγωγής για να μετακινήσετε περιεχόμενο από άλλες πηγές όπως το Blogger, το Tumblr κ.λπ.).

WordPress Επιλέξτε αρχείο XML για εισαγωγή

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το Επιλέξτε το αρχείο επιλογή για να επιλέξετε το αρχείο XML και, στη συνέχεια, κάντε κλικ για μεταφόρτωση και εισαγωγή. Τώρα απλώς περιμένετε την εισαγωγή του περιεχομένου σας. Το χρονικό διάστημα που θα περιμένετε θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο που εισάγετε και το πρόγραμμα φιλοξενίας σας.

Αυτή η μέθοδος θα μεταφέρει τις αναρτήσεις, τις σελίδες, τα μέσα και τα μενού σας στον ζωντανό ιστότοπό σας. Φυσικά θα πρέπει να ορίσετε τις τοποθεσίες του μενού σας και να προσθέσετε ξανά τα widget σας, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα άλλα μεταφέρονται για εσάς, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε επιπλέον πρόσθετα ή να επεξεργαστείτε τη μετακίνηση χειροκίνητα.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο για να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Εάν θέλετε μια απρόσκοπτη μεταφορά του ιστότοπού σας, ίσως είναι καλύτερο να εξετάσετε μια προσθήκη. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα εμφανίσει πολλές επιλογές δωρεάν και premium, αλλά εδώ είναι τα τρία αγαπημένα μας (συν μια γρήγορη εξήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας).

Επιτραπέζιος διακομιστής

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το DesktopServer

Το DesktopServer είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά στον υπολογιστή σας (Mac ή PC). Διευκολύνει τη ρύθμιση ενός εικονικού κεντρικού υπολογιστή, διπλότυπων ιστότοπων δοκιμών, δημιουργίας τοπικών πολλών ιστότοπων, ιστότοπων αρχειοθέτησης και άλλων. Αλλά ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του DesktopServer είναι ότι μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τον τοπικό σας ιστότοπο στον αγαπημένο σας διακομιστή με τον δωρεάν Πρόσθετο DesktopServer.

Απλώς εγκαταστήστε την προσθήκη, εξαγάγετε τον ιστότοπό σας από την τοπική εγκατάσταση του DesktopServer (βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή “Λήψη λεπτομερειών διακομιστή ζωντανής φιλοξενίας”) και εισαγάγετε μέσω της προσθήκης. Βόιλα! Ωστόσο, μπορείτε να επισκεφτείτε τα διαδικτυακά τους έγγραφα για να δείτε περισσότερους οδηγούς πώς να αναπτύξετε το DesktopServer στον ζωντανό διακομιστή σας.

BackupBuddy

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress με το BackupBuddy

Μια άλλη φανταστική λύση είναι το BackupBuddy by iThemes. Αυτό το υπέροχο plugin είναι η κορυφαία λύση για τη διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας. Με αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων (βάσεις δεδομένων και όλα), να προγραμματίσετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, να αποθηκεύσετε τα δικά σας αντίγραφα (τοπικά ή μέσω του BackupBuddy Stash) και ακόμη και να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας με το ImportBuddy.

Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το BackupBuddy για να μετακινήσετε τον τοπικό σας ιστότοπο στον ζωντανό σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες δυνατότητες μετεγκατάστασης του BackupBuddy για να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας από υπολογιστή σε Διαδίκτυο (ή από κεντρικό υπολογιστή σε κεντρικό υπολογιστή). Η προσθήκη χειρίζεται τις αλλαγές τομέα, αντικαθιστά αυτόματα τις διευθύνσεις URL σας και πολλά άλλα για τη μετάβαση απρόσκοπτα στον ιστότοπό σας για το μεγάλο ντεμπούτο σας.

Πολύγραφος

Διπλότυπο WordPress Plugin

Τέλος, το Duplicator είναι ένα φοβερό πρόσθετο freemium που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε τα δικά σας αντίγραφα ασφαλείας και μετεγκαταστάσεις ιστότοπων. Με το Πρόσθετο χωρίς διπλότυπο μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας, να σχεδιάσετε πακέτα ιστότοπων (ένα πακέτο περιεχομένου, θέμα και προσθήκες για επαναχρησιμοποίηση σε ιστότοπους πελατών) και να μετακινήσετε εύκολα τον ιστότοπό σας από τοπικό σε ζωντανό (απλώς εγκαταστήστε την προσθήκη τοπικά για να την συσκευάσετε και μετά εγκαταστήστε την τον ζωντανό ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας την ίδια προσθήκη).

Εναλλακτικά, εάν αναζητάτε το Duplicator Pro μπορείτε να χρησιμοποιήσετε premium λειτουργίες για προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας, συγχρονισμένο χώρο αποθήκευσης (Amazon, Dropbox, Google Drive κ.λπ.), συμβατότητα πολλαπλών ιστότοπων, cPanel API, ειδοποίηση μέσω email, υποστήριξη pro και πολλά άλλα. Ένα έτος κοστίζει λιγότερο από ένα ζευγάρι εκπαιδευτών της Nike, και η γνώση του ιστότοπού σας είναι ασφαλής και ασφαλής είναι κάτι περισσότερο από αξίζει τον κόπο.

Μέθοδος 3: Μη αυτόματη μεταφορά αρχείων από τοπικό σε ζωντανό διακομιστή

Η τελευταία σας επιλογή είναι να μετακινήσετε μη αυτόματα τα αρχεία του ιστότοπού σας. Αυτό απαιτεί πρόσβαση διακομιστή. Ουσιαστικά, η διαδικασία συνεπάγεται τη λήψη του αρχείου βάσης δεδομένων από την τοπική εγκατάσταση, την επεξεργασία του για τις σωστές διαδρομές πριν από την εισαγωγή του σε μια νέα βάση δεδομένων στον διακομιστή και, τέλος, μεταφόρτωση όλων των περιεχομένων της τοπικής εγκατάστασης του WordPress.

Εξαγωγή του αρχείου βάσης δεδομένων σας

Για να ξεκινήσετε, ενεργοποιήστε τον τοπικό διακομιστή σας και μεταβείτε στο phpMyAdmin – απλά γράψε localhost / phpmyadmin στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιώ το XAMPP και εδώ είναι το δικό μου phpMyAdmin η διεπαφή μοιάζει με:

phpMyAdmin

Ο πίνακας στα αριστερά είναι όπου παρατίθενται όλες οι βάσεις δεδομένων. Επιλέξτε τη βάση δεδομένων για τον τοπικό ιστότοπό σας στο WordPress και κάντε κλικ στο Εξαγωγή στην κορυφή του phpMyAdmin παράθυρο. Η “Γρήγορη” μέθοδος εξαγωγής επιλέγεται από προεπιλογή. Αφήστε το άθικτο και κάντε κλικ Πηγαίνω.

Εξαγωγή πινάκων βάσης δεδομένων

Ένα αρχείο SQL (όπως το my_test.sql) θα εξαχθεί στον φάκελο λήψεων στον υπολογιστή σας.

Τροποποίηση διαδρομών αρχείων

Όταν δημιουργείτε τον ιστότοπό σας WordPress τοπικά από την αρχή, λάβετε υπόψη ότι όλες οι διευθύνσεις URL σας θα είναι απόλυτες διαδρομές. Με άλλα λόγια, όλοι οι σύνδεσμοι προς τα αρχεία περιεχομένου σας (δημοσιεύσεις, εικόνες, τύποι δημοσιεύσεων) θα ξεκινήσουν με http: // localhost /. Πρέπει να τροποποιήσετε αυτήν τη δομή συνδέσμου για τη ζωντανή σας εγκατάσταση ή το περιεχόμενό σας δεν θα εμφανίζεται σωστά μετά τη μεταφόρτωση του αρχείου βάσης δεδομένων.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή κώδικα για να εκτελέσετε μια «εύρεση και αντικατάσταση» στο αρχείο βάσης δεδομένων που μόλις εξαγάγατε. Χρησιμοποιώ το Σημειωματάριο ++ για αναζήτηση και αντικατάσταση για “http: // localhost / my_test” και αντικατάσταση με τη ζωντανή διεύθυνση URL μου. Απλώς δημιούργησα ένα φάκελο “my_test” στον ριζικό φάκελο για τον τομέα μου. Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε απευθείας στο root, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κανένα φάκελο, επομένως η διεύθυνση URL αντικατάστασης θα πρέπει απλώς να είναι http://www.yourdomainname.com. Θα ανεβάσετε τους τοπικούς φακέλους σας στο WordPress δημόσια_html (η ρίζα του λογαριασμού φιλοξενίας σας).

Τροποποίηση διαδρομών αρχείων

Μόλις ολοκληρώσετε την αντικατάσταση των διευθύνσεων URL, αποθηκεύστε και κλείστε.

Δημιουργία νέας βάσης δεδομένων στον λογαριασμό φιλοξενίας σας

Τώρα τελειώσατε με το κύριο μέρος του τοπικού διακομιστή. Ήρθε η ώρα να ρυθμίσετε το ζωντανό περιβάλλον και, τέλος, να ανεβάσετε τα αρχεία έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά. Ο τρόπος ρύθμισης μιας νέας βάσης δεδομένων για τον ιστότοπό σας στο WordPress θα εξαρτηθεί από τη φιλοξενία σας.,

Εάν το πρόγραμμά σας χρησιμοποιεί cPanel (όπως το Bluehost ή το HostGator) ανοίξτε το από τον λογαριασμό φιλοξενίας σας και περιηγηθείτε στο Βάσεις δεδομένων MySQL.

Δημιουργία νέας βάσης δεδομένων

Όταν επιλέγετε Βάσεις δεδομένων MySQL, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτός είναι ο νέος λογαριασμός χρήστη που θα συσχετιστεί με τη νέα βάση δεδομένων για τον ιστότοπό σας. Σημειώστε τα προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, επειδή θα τα χρειαστείτε κατά τη διαμόρφωση του αρχείου βάσης δεδομένων στο WordPress. Η νέα βάση δεδομένων θα έχει το ίδιο όνομα με το όνομα χρήστη που επιλέξατε.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν διαχειριζόμενο λογαριασμό φιλοξενίας, ενδέχεται να μην έχετε cPanel. Για παράδειγμα, με το WP Engine μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα εγκατάσταση στο σχέδιό σας απλώς συνδέοντας τον λογαριασμό σας και κάνοντας κλικ στο Προσθήκη εγκατάστασης Σύνδεσμος.

WP Engine Προσθήκη εγκατάστασης

Στη συνέχεια, συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες (οι οποίες παρεμπιπτόντως, μπορείτε να τη ρυθμίσετε ως ιστότοπος σταδιοποίησης, εάν δεν έχετε έτοιμο τομέα ακόμα).

WP Engine Προσθήκη πληροφοριών εγκατάστασης

Αυτό είναι! Ο νέος σας ιστότοπος (και η βάση δεδομένων) είναι έτοιμος.

Ανεβάστε το αρχείο βάσης δεδομένων σε νέα βάση δεδομένων

Τώρα που έχετε μια νέα (κενή) βάση δεδομένων στον ζωντανό διακομιστή, ήρθε η ώρα να ανεβάσετε το αρχείο βάσης δεδομένων που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας. Περιηγηθείτε στο phpMyAdmin διεπαφή του κεντρικού υπολογιστή σας και επιλέξτε Εισαγωγή. Περιηγηθείτε και επιλέξτε το αρχείο βάσης δεδομένων SQL που έχετε εξαγάγει από τον ιστότοπό σας στον τοπικό διακομιστή.

Εάν ο κεντρικός υπολογιστής σας δεν διαθέτει phpMyAdmin, χρησιμοποιήστε το Επαναφορά βάσης δεδομένων επιλογή στο Βάσεις δεδομένων MySQL. Κάνει το ίδιο πράγμα – σας επιτρέπει να περιηγηθείτε και να επιλέξετε ένα αρχείο SQL.

βάση δεδομένων mySQL

Χρησιμοποίησα την επιλογή επαναφοράς για να εισαγάγω το αρχείο βάσης δεδομένων μου. Θυμηθείτε, αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα επειδή σας επιτρέπει να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας ακριβώς όπως ήταν στην τοπική εγκατάσταση. Τώρα το μόνο που μένει είναι να επεξεργαστείτε το wp-config.php αρχειοθετήστε, ανεβάστε αρχεία ιστότοπου και διορθώστε τους μόνιμους συνδέσμους και θα λειτουργήσουμε.

Διορθώσετε wp-config.php Αρχείο

Ανοιξε το wp-config.php αρχείο στον επεξεργαστή κώδικα (μεταβείτε στον τοπικό φάκελο εγκατάστασης του WordPress). Ακολουθούν οι μόνες λεπτομέρειες που πρέπει να αλλάξετε:

  • καθορισμός (‘DB_NAME’, ‘your_database_name’);
  • καθορισμός (“DB_USER”, “your_database_user”);
  • καθορισμός («DB_PASSWORD», «your_database_password»);
  • καθορισμός («DB_HOST», «localhost»);

Απλώς συμπληρώστε τις ρυθμίσεις που ορίσατε κατά τη δημιουργία της βάσης δεδομένων στον ζωντανό διακομιστή σας στο Βήμα 3. Για το όνομα κεντρικού υπολογιστή, συμπληρώστε τη διεύθυνση IP του διακομιστή ή αφήστε την ως localhost εάν ο οικοδεσπότης σας το λέει ρητά. Θα αφήσω τη δική μου ως τοπική φιλοξενία όπως αναφέρεται σαφώς εδώ: “Για να συνδεθείτε σε αυτήν τη βάση δεδομένων σε ένα σενάριο που εκτελείται στον διακομιστή ιστού σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το “localhost” ως όνομα κεντρικού υπολογιστή. ” Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία των ρυθμίσεων, αποθηκεύστε και κλείστε το αρχείο. Μην αλλάζετε τίποτα άλλο.

Σημείωση: Φροντίστε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο των παλιών τιμών σας, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά μπορείτε πάντα να επιστρέψετε.

Μεταφόρτωση αρχείων ιστότοπου

Ήρθε η ώρα να μετακινήσετε τα πραγματικά αρχεία ιστότοπου του WordPress καθώς έχουμε ρυθμίσει τα πάντα στον ζωντανό διακομιστή. Ενεργοποιήστε τον πελάτη SFTP και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας φιλοξενίας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης SFTP. Μπορείτε να τα λάβετε από τον οικοδεσπότη σας εάν δεν τα έχετε ήδη. Για ορισμένους παρόχους φιλοξενίας, οι συνδέσεις SFTP είναι οι ίδιες με τις λεπτομέρειες του cPanel.

Μόλις συνδεθείτε, μεταβείτε στο δημόσια_html ή www φάκελος (ή ένας φάκελος στη ρίζα όπου θέλετε να εγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας WordPress) και αντιγράψτε όλα τα αρχεία από το φάκελο εγκατάστασης του WordPress στον τοπικό διακομιστή σε αυτόν τον κατάλογο στον ζωντανό διακομιστή.

Τροποποίηση μόνιμων συνδέσμων

Το τελευταίο βήμα είναι να τροποποιήσετε τη δομή μόνιμου συνδέσμου του νέου σας ιστότοπου ώστε να ταιριάζει με εκείνη του παλιού σας ιστότοπου στον τοπικό διακομιστή. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του νέου σας ιστότοπου και περιηγηθείτε στο Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι. Επιλέξτε τη δομή που χρησιμοποιήσατε για την τοπική σας εγκατάσταση και αποθηκεύστε. Ο ιστότοπός σας στο WordPress θα πρέπει τώρα να είναι ζωντανός.

συμπέρασμα

Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε τη σωστή εικόνα για το τι συμβαίνει όταν μετακινείτε μια τοπική εγκατάσταση WordPress σε έναν ζωντανό διακομιστή. Το WordPress επιτρέπει μεγάλη ευελιξία και ευκολία στη χρήση. Η ανάπτυξη στο localhost επιτρέπει απεριόριστες τροποποιήσεις και προσαρμογές, επειδή μπορείτε να κάνετε λάθη εκεί που δεν μπορείτε να κάνετε σε ένα ζωντανό, παραγωγικό περιβάλλον.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για τη μεταφόρτωση ενός ιστότοπου WordPress από τοπικό κεντρικό υπολογιστή σε ζωντανό διακομιστή; Εάν έχετε περάσει από αυτήν τη διαδικασία στο παρελθόν, πώς ήταν η εμπειρία σας; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me