WordPress.com vs WordPress.org Διαφορά και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

WordPress.com vs WordPress.org: Διαφορές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ως ιστολόγιο WordPress και συγγραφέας θεμάτων WordPress, έχουμε δει το δίκαιο μερίδιο της σύγχυσης σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του WordPress.com και του WordPress.org. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό, καθώς και τα δύο εκτελούνται στο WordPress, και τα δύο χρησιμοποιούν θέματα και προσθήκες και και τα δύο είναι άμεσα διαθέσιμα δωρεάν στο διαδίκτυο. Αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο και αυτές οι διακρίσεις είναι αυτές που κάνουν το WordPress.org την αγαπημένη μας γεύση του WordPress.


Θα μοιραστούμε τις κύριες δυνατότητες του WordPress.com και του WordPress.org παρακάτω, καθώς και ένα εύχρηστο γράφημα για να βοηθήσουμε στην οπτικοποίηση των σημείων μας. Θα εξηγήσουμε επίσης γιατί προτιμούμε προσωπικά και χρησιμοποιούμε το WordPress.org, καθώς και έναν εύκολο οδηγό 3 βημάτων εάν θέλετε να δοκιμάσετε το WordPress. Ας σκάψουμε λοιπόν!

WordPress.com, Δωρεάν Διαχειριζόμενοι Ιστότοποι

WordPress.com, Δωρεάν Διαχειριζόμενοι Ιστότοποι

WordPress.com είναι μια δωρεάν πλατφόρμα για τη δημιουργία ιστολογίου και ιστοτόπου με WordPress. Διαχειρίζεται πλήρως από Automattic (οι δημιουργοί πίσω από το WordPress) και το καλύτερο από όλα είναι μια από τις ευκολότερες πλατφόρμες blogging στον ιστό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό, να επιλέξετε τον υποτομέα σας (παράδειγμα: yourwebsite.wordpress.com), επιλέξτε ένα δωρεάν θέμα και αρχίστε να προσθέτετε το περιεχόμενό σας.

Ωστόσο, τίποτα στη ζωή δεν είναι ποτέ τελείως τέλειο, οπότε φυσικά υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του WordPress.com.

Πλεονεκτήματα του WordPress.com

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του WordPress.com είναι ότι για την πλειονότητα των χρηστών είναι 100% Ελεύθερος. Οι δωρεάν λογαριασμοί συνοδεύονται από δωρεάν φιλοξενία, δωρεάν όνομα υποτομέα, δωρεάν θέματα, απλές επιλογές προσαρμογής (όπως προσαρμοσμένο λογότυπο και επιλογές χρώματος ή εικόνας φόντου) και 3 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για το περιεχόμενο και τα πολυμέσα σας.

Εκτός από την προσιτή τιμή, το WordPress.com είναι επίσης εξαιρετικά εύχρηστος. Είναι έτοιμο να ξεκινήσει από τη στιγμή της εγγραφής σας, οπότε μετά τη δημιουργία του λογαριασμού σας μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο blogging.

Εάν επιθυμείτε περισσότερες δυνατότητες επιμόρφωση προσωπικού σε ένα premium πρόγραμμα WordPress είναι εξίσου εύκολο με την εγγραφή για δωρεάν. Τα προγράμματα επί πληρωμή κυμαίνονται από 2,99 $ ανά μήνα για έναν προσαρμοσμένο τομέα και χωρίς διαφημίσεις WordPress.com, έως και 24,92 $ ανά μήνα για επιχειρήσεις που θέλουν ακόμη περισσότερες λειτουργίες, όπως θέματα premium, δημιουργία εσόδων, SEO, Google analytics και άλλα.

Μειονεκτήματα του WordPress.com

Όσο μεγάλη και η WordPress.com υπάρχουν μερικοί περιορισμοί που πρέπει να γνωρίζετε. Το πρώτο είναι ότι είτε πρόκειται για δωρεάν λογαριασμό είτε για πληρωμένο λογαριασμό, δεν έχετε ποτέ πραγματικά τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας. Το WordPress.com κατέχει το περιεχόμενό σας δεδομένου ότι όλα όσα δημιουργείτε φιλοξενούνται και διατηρούνται στον ιστότοπό τους (εκτός και αν χρησιμοποιείτε τα $ 5.000 / μήνα WordPress VIP που είναι προσαρμοσμένο στο cloud σύννεφο WordPress).

Με το WordPress.com περιορίζεστε επίσης στα δωρεάν και premium θέματα που σας παρέχουν μέσω του ταμπλό σας. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχουν τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας δεδομένου ότι η χρήση της πλατφόρμας τους σημαίνει ότι περιορίζεστε στα θέματα και τις προσθήκες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε.

Εσύ επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google analytics εκτός αν κάνετε αναβάθμιση στο κορυφαίο πακέτο premium (οπότε αν θέλετε να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητά σας, να αναλύσετε τη συμπεριφορά του αναγνώστη ή να δείτε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις σας, θα σας κοστίσει 299 $ + το χρόνο).

Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα του WordPress.com είναι το γεγονός ότι ακόμη και η πιο βασική επιλογή για η δημιουργία εσόδων από το ιστολόγιό σας κοστίζει επιπλέον. Επομένως, εάν θέλετε να καταργήσετε τις προεπιλεγμένες διαφημίσεις του WordPress.com (οι οποίες δημιουργούν το εισόδημα που χρειάζονται για να καλύψουν το κόστος των δωρεάν λογαριασμών) ή / και να ενσωματώσουν τα δικά τους WordPress “WordAdsΔίκτυο πρέπει να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας.

Ομοίως, αν ελπίζατε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το WordPress.com δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Επί του παρόντος Το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν υποστηρίζεται. Παρόλο που βρίσκεται στις εργασίες, το χρονοδιάγραμμα δεν είναι διαθέσιμο, οπότε δεν θα συνιστούσαμε να περιμένετε με ανάσα.

Τέλος, το WordPress.com δεν υποστηρίζει multisite για χρήστες. Το WordPress.com είναι πραγματικά ένα τεράστιο ίδιο multisite (για το λόγο αυτό οι δωρεάν λογαριασμοί αποκτούν δωρεάν υποτομείς), οπότε αν ελπίζατε να δημιουργήσετε το δικό σας δίκτυο ιστότοπων, το WordPress.com πιθανώς δεν είναι κατάλληλο.

WordPress.org, Self-Hosted WordPress

WordPress.org, Self-Hosted WordPress

WordPress.org μπορεί να έχει το ίδιο όνομα και να χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου με το WordPress.com, αλλά είναι μια εντελώς ξεχωριστή οντότητα από μόνη της. Αντί να διαχειρίζεστε τα πάντα από την Automattic, έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας.

Το WordPress.org είναι η αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο στο διαδίκτυο. Και ενώ εξακολουθεί να έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, είναι η προσωπική μας αγαπημένη μορφή του WordPress.

Πλεονεκτήματα WordPress.org

Για να ξεκινήσετε, το WordPress.org διαθέτει όλες τις λειτουργίες του WordPress.com αλλά σε στεροειδή. Κυρίως, ό, τι κι αν θέλετε να δημιουργήσετε 100% έλεγχος και δικαιώματα στο περιεχόμενό σας.

Επειδή το WordPress.org σας παρέχει μόνο το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και τίποτα περισσότερο έχετε την επιλογή για ένα προσαρμοσμένος τομέας όνομα, το δικό σας επιλογή φιλοξενίας σχέδια και την επιλογή σας οποιοδήποτε δωρεάν ή premium θέμα WordPress ή προσθήκη θα βρείτε στον Ιστό.

Εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που θέλει να φέρει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο, τότε το WordPress.org είναι η μόνη επιλογή για εσάς. Προσφέρει πλήρης υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω δωρεάν προσθηκών όπως WooCommerce και Easy Digital Downloads, καθώς και υπηρεσίες τρίτων μερών όπως το Shopify και το Ecwid.

Τέλος με το WordPress.org ο ουρανός είναι το όριο του τι μπορείτε να κάνετε με τον ιστότοπό σας. Μπορείς χτίστε οτιδήποτε. Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο συνδρομής; Προσφέρετε διαδικτυακά μαθήματα; Παρέχετε εικόνες χωρίς δικαιώματα; Πουλήστε τα δικά σας θέματα WordPress; Συλλέξτε δωρεές για τη φιλανθρωπία σας; Θέλετε να μοιραστείτε τα επικά σας βίντεο; Ό, τι θέλετε να δημιουργήσετε αυτό-φιλοξενούμενο WordPress μπορεί να το υποστηρίξει. Είναι συχνά τόσο εύκολο όσο η εγκατάσταση μιας προσθήκης WordPress.

Μειονεκτήματα του WordPress.org

Είναι δύσκολο να βρεις μειονεκτήματα για κάτι που αγαπάω και χρησιμοποιώ καθημερινά, αλλά υπάρχουν μερικά. Το πρώτο είναι αυτό που χρησιμοποιεί το WordPress.org κοστίζει χρήματα παρόλο που το ίδιο το WordPress είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα εγγραφής και φιλοξενίας τομέα σας θα είναι τουλάχιστον 50 $ ετησίως. Αυτό προϋποθέτει ότι επιλέγετε ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας και χρησιμοποιείτε μόνο δωρεάν θέματα και προσθήκες.

Αν θέλετε ένα φοβερό θέμα όπως το θέμα Σύνολο πολλαπλών χρήσεων και ισχυρή διαχείριση WordPress φιλοξενίας από μια αξιόπιστη εταιρεία όπως η WP Engine, κοιτάζετε την αρχική τιμή των 400 $ ετησίως. Αν και εξακολουθώ να ισχυρίζομαι ότι πρόκειται για μια μικρή τιμή για να πληρώσετε έναν 100% προσαρμόσιμο ιστότοπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε σκοπό και είναι πολύ καλύτερη από το επιχειρηματικό σχέδιο του WordPress.com, καθώς έχετε πλήρη ελευθερία να κάνετε οτιδήποτε με τον ιστότοπό σας.

Επιπροσθέτως πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress στον διακομιστή σας. Η εγκατάσταση είναι στα χέρια σας, ωστόσο οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν εγκατάσταση με 1 κλικ (όπως το Cloudways και το Bluehost), οπότε αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση, εκτός εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένο cloud ή αποκλειστικό διακομιστή που πρέπει να διαχειριστείτε μόνοι σας.

Το τελευταίο μειονέκτημα είναι ότι είστε υπεύθυνοι για τον ιστότοπό σας ασφάλεια και συντήρηση. Όταν χρησιμοποιούν το WordPress.com είναι υπεύθυνοι για όλα εκτός από τη δημιουργία περιεχομένου σας, που σημαίνει ότι οι βασικές ενημερώσεις του WordPress και οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας διαχειρίζονται όλοι από αυτούς. Με το WordPress.org είστε υπεύθυνοι για την ενημέρωση της έκδοσής σας του WordPress και τη χρήση βασικών μέτρων ασφαλείας του WordPress όπως ισχυροί κωδικοί πρόσβασης και τακτικά αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εργασία γίνεται εύκολα με τη διαχείριση διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress ή ενός κοινόχρηστου κεντρικού υπολογιστή που προσφέρει αυτόματες ενημερώσεις. Οι εταιρείες φιλοξενίας όπως το WP Engine και το Flywheel φροντίζουν για βασικές ενημερώσεις, σάρωση κακόβουλου λογισμικού και ακόμη και αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων για εσάς. Σας αφήνει ελεύθερο να εστιάσετε στο περιεχόμενό σας.

Ένα γρήγορο φύλλο σύγκρισης WordPress

Καλύψαμε πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε πιστεύαμε ότι μπορεί να απολαύσετε μια γρήγορη αναφορά, ώστε να μπορείτε να δείτε τις δυνατότητες του WordPress.com και του WordPress.org με μια ματιά.

WordPress.com εναντίον WordPress.org

Γιατί επιλέγουμε το WordPress.org

Όταν το καταλαβαίνουμε, πιστεύουμε ότι το WordPress.com ταιριάζει καλύτερα στους χομπίστες, τα βιογραφικά στο διαδίκτυο και τις μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται απλώς έναν ιστότοπο για τη δημιουργία μιας βασικής διαδικτυακής παρουσίας. Οτιδήποτε παραπάνω και πέρα ​​από αυτό είναι πραγματικά πιο κατάλληλο για αυτό-φιλοξενούμενο WordPress.org.

Τώρα το μεγάλο ερώτημα – γιατί επιλέξαμε το WordPress.org? Η συλλογιστική μας ήταν εύκολη.

Μας αρέσει να έχουμε τον έλεγχο πάνω από το περιεχόμενό μας, τη φιλοξενία και τα εισοδήματά μας. Το ιστολόγιό μας είναι κυριολεκτικά η επιχείρησή μας και έχοντας πλήρη εξουσία στον ιστότοπό μας μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε κάτι επιτυχημένο.

Έχουμε επίσης την ελευθερία να μεγαλώνουν όπως απαιτείται. Και έχουμε. Σε ένα σημείο βρισκόμασταν σε ένα κοινόχρηστο σχέδιο φιλοξενίας από το HostMonster, στη συνέχεια μετακινήσαμε έναν εικονικό διακομιστή Media Temple και τελικά προσγειωθήκαμε εκεί που βρισκόμαστε σήμερα με τον δικό μας εξαιρετικά γρήγορο διαχειριζόμενο διακομιστή από το WP Engine (και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι – είναι φοβερό!).

Το WordPress.com δεν σας δίνει επιλογή διακομιστή, όλα τα σχέδιά τους φιλοξενούνται σε κοινόχρηστους διακομιστές (εκτός και αν έχετε τη δυνατότητα να έχετε την επιλογή cloud VIP, φυσικά). Όπως είπαμε προηγουμένως, εάν έχετε ένα blog ως χόμπι, τότε ένας κοινόχρηστος διακομιστής είναι εντελώς καλός και το WordPress.com πιθανότατα θα λειτουργούσε υπέροχο για εσάς. Αλλά για όσους θέλουν να αναπτύξουν μια επωνυμία ή μια επιχείρηση, πρέπει πραγματικά να λάβετε υπόψη τον αντίκτυπο που έχει η φιλοξενία καλύτερα στους χρόνους φόρτωσης της σελίδας σας και αυτό είναι κάτι που το WordPress.com δεν προσφέρει προς το παρόν.

Το WPExplorer ξεκίνησε επίσης ως ένα ιστολόγιο, αλλά έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει πολλά δωρεάν θέματα WordPress και premium θέματα (μέσω του Themeforest και του Creative Market). Όλα τα θεματικά demo και τα ηλεκτρονικά αρχεία τεκμηρίωσης φιλοξενούνται στον δικό μας διακομιστή χρησιμοποιώντας πολυχώρος δίκτυα. Αυτό είναι κάτι που απλά δεν είναι δυνατό με το WordPress.com.

Και τελικά αγαπάμε την κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών που έχουν επιλέξει το WordPress.org όπως και εμείς. Εκδηλώσεις όπως WordCamps, Συναντήσεις WordPressPressNomics, LoopConf, Συνέδριο Prestige και WooConf όλοι επικεντρώνονται στο αυτο-φιλοξενούμενο WordPress και στους φοβερούς ανθρώπους που το χρησιμοποιούν κάθε μέρα. Φυσικά μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε αυτές τις εκδηλώσεις εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.com, αλλά τα θέματα και οι παρουσιάσεις εστιάζονται κυρίως (ή εξ ολοκλήρου) γύρω από το αυτο-φιλοξενούμενο WordPress.

Δίνουμε πίστωση στο WordPress.com για το ότι είναι ένα χρήσιμο βήμα για τη δημιουργία ενός υπέροχου ιστολογίου, αλλά κατά τη γνώμη μας το WordPress.org είναι ο ξεκάθαρος νικητής εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη διαδικτυακή επιχείρηση ή μάρκα.

3 βήματα για να ξεκινήσετε με το Self-host WordPress

Εάν το WordPress.org σας φαίνεται υπέροχο, τότε γιατί να μην ρυθμίσετε ένα blog; Γιατί να μην το κάνετε τώρα; Σε λιγότερο από 15 λεπτά μπορείτε να έχετε έναν ιστότοπο έτοιμο να ξεκινήσει! Εδώ είναι τα 3 εύκολα βήματα για τον τρόπο δημιουργίας ενός ιστότοπου WordPress.

1. Επιλέξτε το Domain Name & Hosting Plan

Bluehost 3,49 $ Φιλοξενία Ιστού

Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να αποφασίσετε για ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι ό, τι επιλέξετε είναι σχετικό με τον ιστότοπό σας και, αν είναι δυνατόν, αναζητήστε μια διεύθυνση URL .com (ενώ πράγματα όπως .xyz ή .vegas είναι χαριτωμένα, οι περισσότεροι χρήστες εμπιστεύονται και θυμούνται περισσότερα κλασικά ονόματα .com). Μπορείτε να λάβετε ένα όνομα domain για 99 σεντ (για το πρώτο έτος) από το GoDaddy, αλλά ελέγξτε αν η φιλοξενία σας περιλαμβάνει ένα δωρεάν όνομα τομέα πρώτα (το Bluehost περιλαμβάνει έναν δωρεάν τομέα με όλα τα σχέδιά τους).

Πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα καλό πρόγραμμα φιλοξενίας. Η κοινόχρηστη φιλοξενία προσφέρει μεγάλη ισχύ για ολοκαίνουργιους ιστότοπους και η φιλοξενία cloud προσφέρει τόνους ευελιξίας. Ωστόσο, η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress θα είναι για πάντα η φιλοξενία της επιλογής μας, καθώς ο κεντρικός υπολογιστής διαχειρίζεται πλήρως την εγκατάσταση και τη συντήρησή σας για εσάς, δίνοντάς σας την ελευθερία να επικεντρωθείτε στην προσαρμογή του σχεδιασμού σας, στη δημιουργία του περιεχομένου σας και στην οικοδόμηση της επωνυμίας σας.

 • Bluehost Shared WordPress Hosting από 3,95 $ / μήνα
 • Cloudways Managed Cloud Hosting από $ 5 / μήνα
 • WP Engine Managed WordPress Hosting από $ 29 / μήνα

2. Επιλέξτε ένα ποιοτικό θέμα WordPress και προσθήκες

Themeforest Premium Θέματα WordPress

Με τον τομέα και τη φιλοξενία σας έτοιμο να προχωρήσετε, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε ένα θέμα WordPress που προσθέτει στυλ και λειτουργίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Ανάλογα με τη θέση ή την εστίασή σας, θα θελήσετε να εξετάσετε μια ποικιλία θεμάτων WordPress για να βρείτε το σωστό για εσάς, αλλά εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας εάν χρειάζεστε βοήθεια για να αποφασίσετε.

 • 4 από τα καλύτερα Premium WordPress θέματα για Infopreneurs
 • Τα καλύτερα θέματα WordPress για επιχειρήσεις
 • Τα 10+ καλύτερα θέματα φωτογράφου WordPress
 • Τα καλύτερα premium βίντεο Θέματα βίντεο διαθέσιμα
 • 10 καλύτερα θέματα εστιατορίων και καφέ για WordPress
 • Και περισσότερα στην κατηγορία ιστολογίων WordPress Θέματα!

Ακριβώς όπως το θέμα σας, θα πρέπει να επιλέξετε μερικά ποιοτικά πρόσθετα για να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να βελτιωθεί.

 • Γρήγορος οδηγός εγκατάστασης και εγκατάστασης SEO Yoast WordPress
 • Κάντε τον ιστότοπό σας WordPress πολύγλωσσο: 9 καταπληκτικά πρόσθετα μετάφρασης
 • Δημιουργήστε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα με το WooCommerce
 • 50 βασικά πρόσθετα WordPress που πρέπει να γνωρίζουν κάθε Blogger
 • Οι 6 καλύτερες δωρεάν προσθήκες για να προσθέσετε ένα φόρουμ στο WordPress blog σας
 • Συν πολλές άλλες προτάσεις στην καλύτερη ενότητα blog plugins WordPress

3. Προσθέστε το περιεχόμενό σας

Δημιουργία περιεχομένου

Το απόλυτο τελευταίο βήμα είναι να δημιουργήσετε εκπληκτικό, φιλικό προς το SEO περιεχόμενο που θα προσελκύσει νέους αναγνώστες και θα διατηρήσει τους τρέχοντες, ώστε η επιχείρησή σας να μπορεί να αναπτυχθεί. Απλά γίνετε ο εαυτός σας και γράψτε αυτό που σας ενδιαφέρει!

Χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε; Ακολουθούν μερικά χρήσιμα άρθρα από τους συντάκτες μας για να σας δώσουν οδηγίες σχετικά με τις βελτιστοποιήσεις εικόνας, τους τίτλους και τις γραμμές ετικετών και άλλα για να σας βοηθήσουμε να κάνετε το blog σας επιτυχημένο!

 • Συμβουλές Blogging WordPress για να κάνετε το Blog σας επιτυχημένο
 • Πώς να γράψετε καλύτερους τίτλους και γραμμές για το WordPress
 • Καλύτερες προσθήκες για βελτιστοποίηση ιστότοπων για κινητά WordPress
 • Πώς να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες για το WordPress, ένας πλήρης οδηγός
 • Συμβουλές μάρκετινγκ περιεχομένου για μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν WordPress

Τυλίγοντας

Ας ελπίσουμε ότι βρήκατε τον οδηγό μας χρήσιμο για την κατανόηση των διαφορών μεταξύ WordPress.com και WordPress.org. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι με το WordPress.org έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας – φιλοξενία, θέματα, προσθήκες, στυλ, περιεχόμενο – όλα αυτά. Και αυτή η μεγάλη διαφορά είναι ακριβώς ο λόγος που χρησιμοποιούμε αυτό-φιλοξενούμενο WordPress εδώ στο WPExplorer.

Ενημερώστε μας – ποια προτιμάτε; WordPress.com ή WordPress.org; Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε γιατί επιλέγετε μια έκδοση του WordPress από την άλλη, καθώς και άλλες συμβουλές που μπορεί να έχετε για όσους είναι νέοι στο WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me