Τρόπος μετεγκατάστασης στο WordPress από οποιονδήποτε ιστότοπο ή CMS

Πώς να μεταναστεύσετε στο WordPress

Εάν θελήσατε ποτέ να μετεγκαταστήσετε τον τρέχοντα ιστότοπό σας στο WordPress, τότε συγχαρητήρια – έχετε κάνει μια σοφή επιλογή. Η πλατφόρμα που έχετε επιλέξει εμπιστεύεται εκατομμύρια άνθρωποι και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, από νέους bloggers, φιλοδοξίες συγγραφείς έως γίγαντες όπως Οι Νιου Γιορκ Ταιμς.


Ο στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να σας δώσει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία μετεγκατάστασης από οποιονδήποτε ιστότοπο στο WordPress. Θα μάθουμε τα εξής:

 • Σχεδιασμός της διαδικασίας μετανάστευσης
 • Λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από τη μετεγκατάσταση του ιστότοπου
 • Η πραγματική διαδικασία μετανάστευσης

Έλεγχος εδάφους

traffic-light-876055_1280

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Έχουμε το δικό μας ιστότοπος πηγής και έχουμε το ιστότοπος προορισμού (ή στόχος) που θα υποστηρίζεται από το WordPress. Ο ιστότοπος πηγής είναι αυτός που είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή. Στο πλαίσιο του οδηγού μας, ορίζουμε δύο τύπους ιστότοπων προέλευσης:

 1. Εκτελείται σε CMS
 2. Ιστότοπος χωρίς CMS

Κάνουμε αυτήν τη διάκριση για να κατανοήσουμε το έργο που βρίσκεται μπροστά μας.

Μετεγκατάσταση από άλλο CMS

Εάν ο ιστότοπος πηγής τροφοδοτείται από μια πλατφόρμα CMS, τότε ίσως έχουμε την καλή τύχη να χρησιμοποιήσουμε ένα plugin WordPress για να βοηθήσουμε τη διαδικασία μετεγκατάστασης. Από τον Μάρτιο του 2016, η λίστα του Codex WordPress περιέχει πάνω από 53 εκπαιδευτικά προγράμματα μετεγκατάστασης για εισαγωγή περιεχομένου από διάφορες λύσεις διαχείρισης περιεχομένου, πλατφόρμες blogging κ.λπ. Ελέγξτε αν το CMS σας βρίσκεται στη λίστα (υπάρχει μεγάλη πιθανότητα) και ακολουθήστε τα απαραίτητα βήματα για μετανάστευση. Εάν το CMS σας δεν περιλαμβάνεται στον κώδικα WordPress, τότε ίσως θέλετε να ελέγξετε το Αποθήκη WordPress Plugin, ή αναζητήστε μερικά σεμινάρια στο διαδίκτυο. Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να μετεγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο τον ιστότοπο.

Μετεγκατάσταση από έναν Στατικό Ιστότοπο

Το έργο της μη αυτόματης μετεγκατάστασης του ιστότοπού σας στο WordPress μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά παρ ‘όλα αυτά, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ακολουθούν μερικά πλεονεκτήματα σε αυτό:

 • Έχετε μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου του ιστότοπού σας – γνωρίζετε κάθε δημοσίευση, σελίδα, κατηγορία και ετικέτα που δημιουργείται, κυρίως επειδή τις δημιουργείτε χειροκίνητα.
 • Είναι μια γερή εμπειρία μάθησης – Η μη αυτόματη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας στο WordPress σας δίνει μια σταθερή κατανόηση των λειτουργιών και των λειτουργιών του WordPress. Παίρνετε μια πρακτική πρακτική συνεδρία ολόκληρης της διαδικασίας.

Δημιουργία ενός προγράμματος σταθερής μετανάστευσης

γράψτε-593333_1280

Ο τρόπος που το βλέπω, υπάρχουν δύο τρόποι για τον προγραμματισμό της διαδικασίας μετανάστευσης.

 • Σκέφτεστε από την τρέχουσα / προοπτική ιστοσελίδα του ιστότοπου.
 • Σχεδιασμός από την άποψη του WordPress.

Δεν είμαι οπαδός της μεθόδου (α), καθώς προσθέτει πολλά περιττά έξοδα στη διαδικασία μετεγκατάστασης. Για να διατηρήσουμε τα πράγματα ρευστά, θα σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετανάστευσης έχοντας κατά νου τον CMS προορισμού – δηλαδή το WordPress.

Το WordPress αποθηκεύει ουσιαστικά περιεχόμενο με τη μορφή αναρτήσεων και σελίδων (και ως προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων για προχωρημένους χρήστες) και οργανώνει χρησιμοποιούν κατηγορίες και ετικέτες. Έτσι, ο στόχος του σχεδίου αναδιοργάνωσης περιεχομένου μας θα ήταν να δομηθεί από την άποψη της ανάρτησης και των σελίδων και να τις κατηγοριοποιήσουμε χρησιμοποιώντας ετικέτες και κατηγορίες.

Για παράδειγμα, εάν το τρέχον CMS σας ήταν Tumblr, τότε είναι καλύτερο να σχεδιάσετε πώς να αναδιοργανώσετε τα δικα σου περιεχόμενο για να ανταποκρίνεται στη δομή του ιστότοπου του WordPress, αντί να εγκαθιστά πρόσθετα που θα αναπαράγουν τη συμπεριφορά του Tumblr στο WordPress.

Θα σχεδιάσουμε τον νέο μας ιστότοπο WordPress με τους ακόλουθους τίτλους:

1. Αναδιοργανώστε το υπάρχον περιεχόμενο

είδη γραφείου-1149055_1280

 • Προσδιορίστε με σαφήνεια τις αναρτήσεις και τις σελίδες στον τρέχοντα ιστότοπό σας. Εάν δεν είστε σαφείς σχετικά με το τι είναι μια ανάρτηση και σελίδα, τότε ίσως θελήσετε να το αναλύσετε. Οι στατικοί ιστότοποι δεν έχουν την τυπική «ανάρτηση».
 • Για παράδειγμα, σκεφτείτε έναν ιστότοπο προέλευσης που προβάλλει το μενού ενός εστιατορίου. Η αρχική σελίδα, για εμάς και οι σελίδες μενού ταξινομούνται ως WordPress σελίδα. Από την άλλη πλευρά, ανακοινώσεις όπως νέες εκδηλώσεις, προσφορές και ενημερώσεις ειδήσεων, θα μπορούσαν να θεωρηθούν WordPress Θέση.

2. Επιλέξτε το σωστό Web Hosting

φιλοξενία ιστοσελίδων

 • Εάν θέλετε να εκτελέσετε έναν ιστότοπο WordPress σε κοινόχρηστο περιβάλλον φιλοξενίας, πρέπει να είναι διαθέσιμα δύο βασικά στοιχεία – η PHP και η MySQL. Σχεδόν όλα κοινόχρηστες εταιρείες φιλοξενίας όπως το HostGator και το BlueHost έχουν αυτά τα στοιχεία (και πολλά άλλα) εγκατεστημένα στα αρχικά τους πακέτα. Ορισμένες κοινές εταιρείες φιλοξενίας όπως το SiteGround προσφέρουν εξειδικευμένη φιλοξενία WordPress σε κοινόχρηστες τιμές φιλοξενίας.
 • Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.com, ο οποίος έρχεται και πάλι με το δικό του σύνολο περιορισμών και πλεονεκτημάτων.
 • Εάν προέρχεστε από έναν ιστότοπο με έντονη κίνηση, τότε το καλύτερο στοίχημά σας θα ήταν να επιλέξετε μια υπηρεσία Διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress όπως το WPEngine, η οποία συνήθως σας χρεώνει με βάση τον αριθμό των μοναδικών προβολών σελίδας. Τα κύρια πλεονεκτήματα της Διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress περιλαμβάνουν κορυφαία ασφάλεια, εκπληκτικούς γρήγορους χρόνους φόρτωσης και εγγύηση ότι ο ιστότοπός σας δεν θα πέσει κατά τη διάρκεια της αύξησης της κυκλοφορίας.

3. Σχεδιάστε νέα δομή ιστότοπου

ιεραρχία

 • Τομέα: Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να εγκαταστήσετε τη νέα τοποθεσία WordPress στον ίδιο τομέα. Αυτό δεν θα βλάψει την υπάρχουσα βαθμολογία SEO σας.
 • Κατάλογος εγκατάστασης: Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το WordPress ως πλατφόρμα blogging, ξεχωριστά από τον κύριο ιστότοπό σας, τότε ίσως θέλετε να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικό φάκελο ή υποτομέα. Κατά την εγκατάσταση του WordPress, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή του καταλόγου εγκατάστασης.
 • Υποτομείς: Σε περίπτωση τομέων ή υποτομέων, θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress στον κατάλογο βάσης ή «root» και όχι μέσα σε ένα φάκελο. Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα εγκατάστασης δημιουργεί πάντα έναν νέο φάκελο που ονομάζεται “wp” – πιθανώς δεν θέλετε.
 • Μενού: Ο σχεδιασμός ενός μενού είναι κρίσιμος για μια καλή εμπειρία χρήστη και SEO. Σχεδιάστε τα δομικά στοιχεία του μενού σας, έτσι ώστε να είναι εύκολο να ακολουθηθεί.

4. Παρακολουθήστε τις αλλαγές SEO

Σεο

 • Μετα περιγραφές: Όσον αφορά το WordPress SEO, δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ προσεκτικός. Το καλύτερο μέρος για να μάθετε το WordPress SEO είναι να ακολουθήσετε τους οδηγούς από Μόζ ή Ναι. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, διαβάστε και εφαρμόστε τον οδηγό από άκρο σε άκρο.
 • Ανακατεύθυνση: Εάν έχετε δημιουργήσει προσαρμοσμένες διευθύνσεις URL στον προηγούμενο ιστότοπό σας, βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να είναι λειτουργικές μετά τη μετεγκατάσταση, με το Πρόσθετο ανακατεύθυνσης. Η προσθήκη διαχειρίζεται ουσιαστικά 301 ανακατευθύνσεις και παρακολουθεί 404 σφάλματα χωρίς να χρειάζεται γνώση αρχείων Apache .htaccess.

5. Φόρμες επικοινωνίας και ανεπιθύμητα μηνύματα

γράμμα-1

 • Φόρμες επικοινωνίας: Ακόμα κι αν μόλις ξεκινήσετε και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας, θα συνιστούσα να διατηρήσετε μια επαφή. Λέει στους αναγνώστες σας ότι είστε ανοιχτοί σε προτάσεις, σχόλια, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες κ.λπ. Φόρμα επικοινωνίας 7, δεδομένου ότι είναι πολύ απλό στη ρύθμιση και το αγαπημένο μου. Θα μπορούσατε επίσης να δείτε τις καλύτερες προσθήκες φόρμας επικοινωνίας για το WordPress.
 • Ανεπιθυμητη αλληλογραφια: Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο είναι πάντα πόνος για οποιονδήποτε ιστότοπο. Στα ιστολόγια είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα αφού κάθε ανάρτηση έχει μια φόρμα σχολίων. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα η εγκατάσταση ενός πρόσθετου anti-spam Ακίσμετ.

6. Επιλέξτε ένα θέμα

wpexplorer

 • Δωρεάν ή Premium Θέμα? Επιλέξτε ένα θέμα που ταιριάζει στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις σας. Εάν είναι ένα δωρεάν θέμα, βεβαιωθείτε ότι προέρχεται από μια φημισμένη πηγή όπως το αποθετήριο θεμάτων WordPress. Τα premium θέματα όπως το θέμα Total από το WPExplorer συνήθως σχεδιάζονται καλύτερα και προσφέρουν περισσότερη λειτουργικότητα, που ταιριάζει σε έναν αριθμό χαρτοφυλακίων.
 • Ταχύτητα θέματος: Πολλά θέματα δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για ταχύτητα σελίδας. Αυτό θα επηρεάσει κατά λάθος το SEO σας και θα σκοτώσει την εμπειρία του χρήστη. Πριν επιλέξετε ένα θέμα, αξιολογήστε το χρησιμοποιώντας το Δοκιμή φιλική προς κινητά Google και το Δοκιμή φόρτωσης σελίδας Pingdom.
 • Θεματικά πλαίσια: Ωστόσο, εάν θέλετε ο νέος ιστότοπός σας στο WordPress να μοιάζει ακριβώς με τον προηγούμενο ιστότοπό σας, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την ανάπτυξη προσαρμοσμένων θεμάτων. Ωστόσο, είναι συνήθως πολύ πιο ακριβό από την αγορά ενός premium WordPress. Σε μια τέτοια περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα πλαίσιο θέματος WordPress, όπως Thesis, Headway Themes ή το Genesis Framework. Θα βασίσουν ουσιαστικά στο μέλλον το θέμα σας όσον αφορά τη δομή και την ασφάλεια.

7. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Εφεδρικό κλειδί υπολογιστή σε μπλε χρώμα για αρχειοθέτηση και αποθήκευση

Δεν μπορώ να τονίσω τη σημασία των αντιγράφων ασφαλείας – ήταν, είναι και θα είναι πάντα σωτήριο για σχεδόν οποιονδήποτε φιλοξενεί τη δική του ιστοσελίδα. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα εφεδρικών προσθηκών του Vishnu για το WordPress για να βρείτε μια κατάλληλη λύση για εσάς.

8. Ασφάλεια

ασφάλεια

Η ασφάλεια του WordPress είναι ένα από τα πιο υπονομευμένα πράγματα από αρχάριους στην κοινότητα του WordPress. Θα συνιστούσα ιδιαίτερα να διαβάσετε αυτές τις συμβουλές και να εγκαταστήσετε ένα από αυτά τα πρόσθετα ασφαλείας για το WordPress.

9. Ηλεκτρονικό εμπόριο

ηλεκτρονικό εμπόριο-1

Εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιώντας το WordPress, θα συνιστούσα το WooCommerce από το πάνω μέρος του μυαλού μου. WooThemes, η εταιρεία πίσω από αυτό το φοβερό δωρεάν πρόσθετο αποκτήθηκε πρόσφατα από την Automattic (η εταιρεία που δημιούργησε το WordPress), η οποία το καθιστά ένα από τα καλύτερα πρόσθετα ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά.

10. Άλλοι παράγοντες

Πάσχα-1247634_1280

Δεδομένης της ευρείας εμβέλειας του θέματός μας, είναι πολύ πιθανό να μην έχετε καλύψει ένα αντικείμενο που ίσως ψάχνετε, σε αυτήν τη λίστα. Θα μπορούσαν να κυμαίνονται από σενάρια για σκοπούς παρακολούθησης, πρόσθετα κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενσωματωμένα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο όπως Wistia κ.λπ..

Εδώ είναι τα καλά νέα. Δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητας του WordPress, είναι πολύ πιθανό οι προγραμματιστές του συγκεκριμένου λογισμικού / υπηρεσίας ιστού που χρησιμοποιούσατε, να έχουν μια αποκλειστική επέκταση WordPress. Google οι λέξεις-κλειδιά « για wordpress “ή” πώς να το χρησιμοποιήσετε στο wordpress “- μπορεί να εκπλαγείτε με αυτό που βρίσκετε.

Τρόπος εκτέλεσης της διαδικασίας μετεγκατάστασης του WordPress

pit-πλήρωμα-554352_1280

Ακολουθεί μια διαδικασία βήμα προς βήμα του προγράμματος μετεγκατάστασης WordPress.

 1. Αντιγράφων ασφαλείας: Πρώτα απ ‘όλα, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για τον τρέχοντα ιστότοπό σας.
 2. Εάν εγκαθιστάτε το WordPress στον ίδιο κεντρικό υπολογιστή, δημιουργήστε μια σελίδα συντήρησης, μετονομάστε το σε index.html.
 3. Εγκατάσταση WordPress: Στη συνέχεια, εγκαταστήστε ένα νέο αντίγραφο WordPress.
 4. Εάν είχατε δημιουργήσει ένα αρχείο index.html στο προηγούμενο βήμα, διαγράψτε το.
 5. Απενεργοποίηση ορατότητας μηχανών αναζήτησης: Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και απενεργοποιήστε την ορατότητα της μηχανής αναζήτησης. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας καθώς αναβάλλει την εμφάνιση περιεχομένου στις μηχανές αναζήτησης μέχρι να οργανώσετε τον ιστότοπό σας.
 6. Εισαγωγή περιεχομένου: Τώρα θα ξεκινήσουμε την εισαγωγή του περιεχομένου από το προηγούμενο CMS σας. Δείτε το επίσημος κώδικας WordPress για να μάθετε πώς να κάνετε μετεγκατάσταση από το CMS στο WordPress.
 7. Εάν χρησιμοποιείτε έναν στατικό ιστότοπο, ήρθε η ώρα να λερώσετε τα χέρια σας. Πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε μη αυτόματα κάθε σελίδα στον παλιό σας ιστότοπο. Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, θυμηθείτε τη διάκριση μεταξύ αναρτήσεων και σελίδων – αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα το περιεχόμενό σας.
 8. Οργάνωση περιεχομένου: Τώρα που το περιεχόμενο εισάγεται, ήρθε η ώρα να το δομήσετε. Πρώτα απ ‘όλα, δημιουργήστε τις απαραίτητες κατηγορίες, υποκατηγορίες, ετικέτες, widget και μενού. Μόλις τελειώσετε, οργανώστε το περιεχόμενό σας ανάλογα. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της φάσης εισαγωγής περιεχομένου.
 9. Εγκαταστήστε τα βασικά: Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το θέμα WordPress και τα απαραίτητα πρόσθετα. Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε μια φόρμα επικοινωνίας, ένα anti-spam, ένα αντίγραφο ασφαλείας και ένα πρόσθετο ασφαλείας. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι δεν ανέφερα μια προσθήκη SEO. Αυτό συμβαίνει επειδή το ενσωματωμένο SEO του WordPress είναι αρκετά ισχυρό.
 10. Δοκιμή διασφάλισης ποιότητας: Εκτελέστε τον ιστότοπό σας μέσω του Δοκιμή φιλική προς κινητά Google και το Δοκιμή φόρτωσης σελίδας Pingdom – μόνο αυτή τη φορά, θα είναι με το περιεχόμενό σας. Εάν τα αποτελέσματα φαίνονται καλά, έχετε επιλέξει ένα καλό θέμα WordPress.
 11. Δημιουργία χάρτη ιστοτόπου: Οι χάρτες ιστοτόπου είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για κάθε ιστότοπο. Μόλις ολοκληρώσετε τη δομή του περιεχομένου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Χάρτες ιστοτόπου Google XML plugin για να δημιουργήσετε γρήγορα έναν χάρτη ιστότοπου του ιστότοπού σας στο WordPress.
 12. Επιδιόρθωση σπασμένων συνδέσμων: Οι σπασμένοι σύνδεσμοι είναι ένα buzzkill. Είναι φυσικό ότι καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει, μπορεί να συγκεντρώσει πολλούς συνδέσμους που δεν είναι πλέον σχετικοί – με αποτέλεσμα σπασμένους συνδέσμους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε απλώς να τις ανακατευθύνετε στην αρχική σελίδα του ιστότοπού σας ή ακόμα και σε μια ειδική σελίδα που εξηγεί τη λήξη του συνδέσμου.
 13. Ζωντανά: Ενεργοποιήστε την ορατότητα της μηχανής αναζήτησης, ανανεώστε τον ιστότοπό σας στα Εργαλεία για Webmasters Google και ο νέος σας ιστότοπος είναι ζωντανός.

Τυλίγοντας

Η μετεγκατάσταση στο WordPress είναι πράγματι μία από τις πιο έξυπνες αποφάσεις για έναν blogger. Λόγω της ευελιξίας του, το WordPress είναι ικανό να χειρίζεται τις περισσότερες από τις κοινές απαιτήσεις ενός ιδιοκτήτη ιστού.

Προσπάθησα να ενσωματώσω τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας μετανάστευσης. Αν έχω χάσει – ζητώ συγγνώμη! Αν έχετε απορίες, ξέρετε πού να με βρείτε. Ανυπομονώ για τα σχόλια και τις προτάσεις σας! Καλή μετανάστευση!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map