Τι είναι το WordPress Caching και γιατί είναι σημαντικό;

 1. 1. Οδηγός για αρχάριους για την κατανόηση των εσωτερικών λειτουργιών του WordPress
 2. 2. Αυτή τη στιγμή διαβάζει: Τι είναι το WordPress Caching και γιατί είναι σημαντικό?
 3. 3. Πώς λειτουργεί το WordPress Caching?
 4. 4. Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το WordPress Caching με WP Super Cache
 5. 5. Πώς να ρυθμίσετε το WordPress Caching με W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Το καλύτερο CDN για WordPress?

Είναι ωραίο να βλέπεις ότι έχεις διαβάσει το βαρετό παλιό άρθρο μου για την εσωτερική λειτουργία του WordPress – kudos! ΟΠΑ, τι? Δεν έχεις; Μην ανησυχείτε, απλώς δώστε μια γρήγορη ανάγνωση – ειδικά το μέρος στην ενότητα “Τι συμβαίνει όταν κάποιος βλέπει το blog σας στο WordPress;”.


Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, θα μάθουμε την προσωρινή αποθήκευση του WordPress. Σε αυτήν τη σειρά δημοσιεύσεων θα διερευνήσουμε λεπτομερώς κάθε πτυχή της προσωρινής αποθήκευσης.

 • Γιατί είναι σημαντικό
 • Πώς λειτουργεί
 • Και τέλος, πώς να το εφαρμόσετε.

Γιατί το WordPress Caching είναι τόσο σημαντικό?

Με λίγα λόγια, προσωρινή αποθήκευση

Στο κολέγιο όταν μου διδάσκουν ένα θέμα που δεν ξέρω τίποτα, τείνω να σκεφτώ πρώτα τις εφαρμογές του, παρά να μάθω για το θέμα. Για παράδειγμα – σχέσεις υποτροπής. Χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ένατου αριθμού μιας ακολουθίας αριθμών, όπως η ακολουθία Fibonacci. Μόλις κατάλαβα τη σημασία του – πώς οι σχέσεις επανάληψης συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου υπολογισμού – λοιπόν, με ενδιέφερε. Εάν θέλετε να μάθετε λίγο για τις σχέσεις επανάληψης, είστε τυχεροί – θα το περιγράψω εν συντομία στην επόμενη παράγραφο. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να μάθουν για αυτό, θα μπορούσαν να το παραλείψουν – δεν θα με πειράζει. ��

Εντυπωσιακά πράγματα που μπορεί να κάνει η ακολουθία Fibonacci

ΕΝΑ Αλληλουχία Fibonacci είναι απλώς η προσθήκη των δύο προηγούμενων αριθμών στην ακολουθία. Σχεδόν όλοι από ένα υπόβαθρο Επιστήμης Υπολογιστών γνωρίζουν για τι μιλάω – είστε υποχρεωμένοι να γράψετε ένα πρόγραμμα (σε οποιαδήποτε γλώσσα) για να δημιουργήσετε μια ακολουθία Fibonacci. Αν ξεκινήσω από το 0, τότε θα ακολουθήσει η ακολουθία Fibonacci:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 .. έως το άπειρο.

Τώρα από την παραπάνω ακολουθία, αν ήθελα να σας ρωτήσω τον 5ο αριθμό της σειράς, η απάντηση θα ήταν 3. Τώρα αν σας ρωτούσα τον 500ο αριθμό, θα έπρεπε να υπολογίσετε ολόκληρη τη σειρά μέχρι τον 500ο όρο . Για έναν σύγχρονο υπολογιστή, καλό, το τηλέφωνό σας θα τον υπολογίσει σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Όμως, όσον αφορά τον σύγχρονο επεξεργαστή, αυτό είναι πολύ! Αυξήστε αυτόν τον αριθμό Fibonacci 500 έως 50.000.000.000 (50 δισεκατομμυρίων) και ναι – θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο.

Εδώ μπαίνει η σχέση επανάληψης. Εφαρμόζοντας σχέσεις επανάληψης, αντλούμε έναν τύπο που μπορεί να υπολογίσει τον ένατο όρο Fibonacci. Είτε πρόκειται για τον 5ο ή τον 50ο ή τον 50 τρισεκατομμύριο όρο Fibonacci, αυτός ο παράγωγος τύπος μπορεί να υπολογίσει όλα αυτά με τον ίδιο ακριβώς χρόνο, δηλαδή έναν σταθερό χρόνο. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο καθώς εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο υπολογισμού και μας βοηθά επίσης να υπολογίσουμε την πολυπλοκότητα ενός προγράμματος.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η μεγάλη φασαρία για την προσωρινή αποθήκευση του WordPress?

Αρνί2

Η Google λατρεύει ταχύτερους ιστότοπους. Όλοι μας αγαπάμε ταχύτερους ιστότοπους. Ένας από τους βασικούς παράγοντες κατάταξης SERP (σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης) της Google περιλαμβάνει την ταχύτητα ενός ιστότοπου και τον χρόνο απόκρισης.

Η προσωρινή αποθήκευση είναι ένας θεμελιώδης παράγοντας για τον καθορισμό της συνολικής απόδοσης ενός ιστότοπου. Ειδικά στο WordPress, αφού δημιουργεί σελίδες HTML δυναμικά – χρησιμοποιώντας κώδικα PHP σε συνδυασμό με ερωτήματα βάσης δεδομένων MySQL. Με τα κατάλληλα διαμορφωμένα πρωτόκολλα προσωρινής αποθήκευσης, ο ιστότοπός σας στο WordPress μπορεί να είναι ταχύτερος κατά παραγγελία. Βοηθά στην αποφυγή του πλεονασμού και επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης του ιστότοπού σας – δωρεάν! Η επιτάχυνση του ιστότοπού σας WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 3 βασικούς τρόπους:

 1. Χρησιμοποιήστε διακομιστές υψηλού επιπέδου, εξαιρετικά ισχυρούς, ομαδοποιημένους
 2. Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN)
 3. Διαμόρφωση της προσωρινής αποθήκευσης του WordPress

Τα δύο πρώτα σημεία μπορεί να είναι (πολύ) ακριβά και συνήθως εξαρτώνται από τον αριθμό των επισκεπτών που έχει ένας ιστότοπος. Ωστόσο, η προσωρινή αποθήκευση του WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί (και πρέπει να χρησιμοποιηθεί) ακόμη και στους μικρότερους ιστότοπους. Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο όνομα στο WordPress Managed Hosting – το WPEngine χρησιμοποιεί τη δική του προσαρμοσμένη, ιδιόκτητη τεχνολογία προσωρινής αποθήκευσης που ονομάζεται EverCache, η οποία συνδυάζει και τις τρεις μεγάλες μορφές προσωρινής αποθήκευσης – σελίδα, βάση δεδομένων και προσωρινή αποθήκευση αντικειμένων.

Τι είναι το WordPress Caching?

Αν έχετε διαβάσει το προηγούμενο άρθρο μου, θα γνωρίζετε τον αριθμό των πραγμάτων που πραγματοποιούνται κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Ακολουθεί μια εικόνα για να τρέξετε τη μνήμη σας:

Εσωτερική λειτουργία WordPress

Τι γίνεται αν αυτές οι ιστοσελίδες που δημιουργούνται δυναμικά αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο ή τη μνήμη (RAM) του διακομιστή και προβάλλονται από εκεί, κάθε φορά που κάποιος ζήτησε τη σελίδα; Είτε ένα είτε 1000 άτομα, θα αποσταλεί η ίδια σελίδα! Αυτό θα εξοικονομούσε πολλά ερωτήματα βάσης δεδομένων, εκτέλεση κώδικα PHP, εξοικονομώντας έτσι τον πιο σημαντικό παράγοντα – πολύτιμο χρόνο υπολογισμού. Θα ήταν πραγματικά, πολύ γρήγορο.

Αυτή είναι η προσωρινή αποθήκευση του WordPress. Επαναχρησιμοποίηση δεδομένων που δημιουργήθηκαν προηγουμένως (ή αιτήματα όπως ερωτήματα βάσης δεδομένων) για την επιτάχυνση νέων, επόμενων αιτημάτων.

Περίμενε, τι γίνεται αν κάποιος σχολιάσει ή ενημερώσει μια ανάρτηση ή δημοσιεύσει μια νέα; Οι σελίδες HTML που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν δεν θα περιέχουν λανθασμένα / παλιά δεδομένα; Έχετε δίκιο, θα ήταν απολύτως! Έτσι έχουμε κάτι που ονομάζεται:

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης ουσιαστικά σημαίνει την εκ νέου αποθήκευση όλων των δεδομένων που είχαν αποθηκευτεί στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι τα παλιά διαγράφονται και νέα δημιουργούνται ή αναδημιουργούνται. Αυτό συμβαίνει συνήθως με βάση ορισμένα πρωτόκολλα – μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν:

 • Όταν δημοσιεύεται ένα σχόλιο
 • Όταν δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση
 • Όταν ενημερώνεται μια παλιά ανάρτηση

Ο πυρήνας του WordPress και τα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης γνωρίζουν πότε πρέπει να εκκαθαριστεί η προσωρινή μνήμη, ώστε να μην προβάλλονται στον επισκέπτη παλιά, άσχετα δεδομένα.

συμπέρασμα

Αυτό το θέμα καλύπτει τους δύο παράγοντες που θεωρώ ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε προτού αρχίσουμε να μαθαίνουμε την προσωρινή αποθήκευση του WordPress. Τώρα που έχετε μια σταθερή κατανόηση των δύο, είναι καιρός να μάθετε πώς λειτουργεί η προσωρινή αποθήκευση.

Οφέλη του WordPress Caching

Για να ολοκληρώσετε αυτό το κεφάλαιο, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα οφέλη που προσφέρει το caching:

 • Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας δωρεάν
 • Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η κατάταξη του Google και άλλων μηχανών αναζήτησης
 • Εξοικονομήστε σημαντικό μέρος της κατανάλωσης πόρων του διακομιστή – πολύ χρήσιμο για άτομα που φιλοξενούν τον ιστότοπό τους σε κοινόχρηστους διακομιστές φιλοξενίας

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το WordPress Caching; Έχετε κάτι να προσθέσετε στη λίστα παροχών; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me