Οδηγός βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε ένα WordPress Blog το 2020

Πώς να ξεκινήσετε ένα blog σε 5 βήματα με το WordPress

Θυμάμαι ακόμα που συναντώ το WordPress για πρώτη φορά. Αποφάσισα ότι θα ξεκινήσω ένα blog – μόλις είχα ανάγνωση ένα blog πριν, πόσο μάλλον δημιούργησα ένα δικό μου. Παρόλο που είχα κάποιες γνώσεις HTML και CSS παλιού σχολείου που χρονολογούνται στα τέλη της δεκαετίας του ’90 (όταν δημιούργησα έναν ιστότοπο με τίποτα άλλο εκτός από λογισμικό σημειωματάριων και FTP), βγήκα από το βάθος μου.


Το WordPress είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να ξεκινήσουμε ένα blog, γιατί είναι πολύ εύκολο να δουλέψεις. Αλλά το γεγονός είναι ότι είναι εξίσου εύκολο να ξεχάσετε πόσο εκφοβιστικό είναι το WordPress όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά ένα blog. Κάτι που προσφέρει τόση λειτουργικότητα δεν μπορεί να είναι εντελώς διαισθητικό για έναν αρχάριο blogging. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να σκεφτείτε για να συμπεριλάβετε ρυθμίσεις, θέματα, προσθήκες και άλλα.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ήθελα να δημιουργήσω έναν πολύ απλό οδηγό για να ξεκινήσω με το WordPress blogging. Αυτό είναι ένα απλό, γυμνό κόκαλο βήμα προς βήμα οδηγός για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο που είναι έτοιμο να δει ο κόσμος γενικά.

Contents

Πίνακας περιεχομένων:

Ακολουθεί μια λίστα με τα διάφορα βήματα, οπότε αν έχετε ήδη ολοκληρώσει ένα βήμα (ναι) από ό, τι μπορείτε να παραλείψετε μέχρι το βήμα που βρίσκεστε επί του παρόντος και εάν εργάζεστε μέσω του οδηγού, μπορείτε πάντα να προσθέσετε σελιδοδείκτη στο τρέχον βήμα. ” ξανά για να επιστρέψουμε σε αυτό.

Βήμα 1: Αποκτήστε το WordPress Hosting

Πριν ξεκινήσετε ένα blog χρειάζεστε ένα μέρος για να φιλοξενήσετε το blog σας. Υπάρχουν εκατοντάδες και πιθανώς χιλιάδες εταιρείες φιλοξενίας διαθέσιμες στον Ιστό, αλλά δεν είναι όλες οι φιλοξενίες ίδιες. Ο πρώτος κανόνας είναι ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δωρεάν – ειδικά φιλοξενία. Επομένως, εάν δείτε μια εταιρεία να διαφημίζει εντελώς δωρεάν, δεν υπάρχει καμία συμβολοσειρά που να φιλοξενεί τη φιλοξενία. Θα είστε πολύ καλύτερα να επενδύσετε 3 έως 35 $ το μήνα σε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα φιλοξενίας.

Καλύτερη φιλοξενία WordPress

Bluehost Shared Hosting για WordPress

Το Bluehost είναι ένα από τα καλύτερα γνωστά ονόματα όταν πρόκειται για web hosting. Προσφέρουν μια ποικιλία σχεδίων, αλλά με τον σύνδεσμό μας μπορείτε να τραβήξετε το δικό σας κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας ξεκινώντας από μόλις 2,95 $ / μήνα (για τον πρώτο χρόνο, μόνο για νέους πελάτες). Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν μόλις ξεκινήσετε και δεν διαθέτετε μεγάλο προϋπολογισμό για να επενδύσετε στον ιστότοπό σας ακόμα.

Αποκτήστε το Bluehost με 2,95 $ / μήνα

Flywheel Managed WordPress Hosting

Το Flywheel είναι μια διαχειριζόμενη εταιρεία φιλοξενίας WordPress που προσφέρει σχέδια ξεκινώντας από μόλις 23 $ / μήνα για μικρά ιστολόγια (όταν επιλέγετε ένα ετήσιο πρόγραμμα). Είναι ειδικοί του WordPress και προσφέρουν πολλούς δωρεάν πόρους (ebooks, βιβλία βοήθειας, βίντεο) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε να γίνετε επαγγελματίας WordPress.

Μάθετε περισσότερα για το σφόνδυλο

WP Engine Managed WordPress Hosting

Το WP Engine προσφέρει βελτιστοποιημένα διαχειριζόμενα σχέδια φιλοξενίας WordPress ξεκινώντας από 35 $ ​​/ μήνα, αλλά με τον σύνδεσμό μας μπορείτε να εξοικονομήσετε 10% στην πρώτη σας πληρωμή (συν 2 επιπλέον μήνες δωρεάν εάν εγγραφείτε για ετήσιο πρόγραμμα). Αν και κοστίζουν λίγο περισσότερο από άλλες εταιρείες φιλοξενίας, είναι ειδικοί του WordPress και εμείς εμπιστευόμαστε να φιλοξενήσουμε όλους τους ιστότοπούς μας.

3 μήνες δωρεάν στο WP Engine

Καθένα από αυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νέο blog. Η Bluehost προσφέρει προγράμματα συνειδητοποίησης προϋπολογισμού που είναι περισσότερο από ικανά να διαχειριστούν ένα νέο blog. Αν και αν μπορείτε να πληρώσετε λίγο περισσότερο κάθε μήνα, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη φιλοξενία συγκεκριμένων WordPress από το Flywheel ή το WP Engine (το οποίο χρησιμοποιούμε) καθώς διαχειρίζονται πλήρως τον διακομιστή σας και τις βασικές ενημερώσεις για εσάς. Επιπλέον, τόσο προσφέρουν αντίγραφα ασφαλείας όσο και σάρωση ασφαλείας για να κάνουν τον ιστότοπό σας ασφαλέστερο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα σχέδια λειτουργούν υπέροχα WordPress. Αυτή είναι η προτιμώμενη μέθοδος για την έναρξη ενός ιστολογίου, καθώς είναι εύκολο στη χρήση, προσφέρει τόνους εκπληκτικών δυνατοτήτων και είναι εξαιρετικά ευέλικτη (χάρη σε όλα τα διαθέσιμα θέματα και προσθήκες).

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το WordPress & Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις

Όπως αναφέρθηκε, και τα τρία προγράμματα φιλοξενίας που προτείνουμε είναι πλήρως συμβατά με το WordPress και είναι τέλεια εάν θέλετε να ξεκινήσετε ένα blog. Μόλις επιλέξετε ένα σχέδιο, θα χρειαστείτε εγκατάσταση και εγκατάσταση του WordPress για τον ιστότοπό σας. Ανάλογα με τον κεντρικό υπολογιστή σας, η εγκατάσταση του WordPress μπορεί να διαφέρει λίγο, αλλά ανεξάρτητα από το που θα επιλέξετε ο ιστότοπός σας θα πρέπει να είναι ζωντανός και έτοιμος για blogging σε πολύ λίγο χρόνο.

 • Μπλε Χοστ διαθέτει μια γρήγορη ρύθμιση με ένα κλικ κατά την εγγραφή σας. Απλώς συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και επιλέξτε “Εγκατάσταση WordPress” κάτω δικτυακός τόπος. Από εκεί απλώς ακολουθείτε τις οδηγίες στην οθόνη για να επιλέξετε το όνομα τομέα σας και να δημιουργήσετε τα στοιχεία σύνδεσης διαχειριστή WordPress. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress με το Bluehost στον οδηγό μας.
 • Τροχός κανονίζων την ταχύτητα έρχεται με το WordPress προεγκατεστημένο και έτοιμο για χρήση. Δεδομένου ότι τα προγράμματα φιλοξενίας Flywheel σας επιτρέπουν μόνο να εγκαταστήσετε έναν ιστότοπο ανά πρόγραμμα φιλοξενίας, πρέπει είτε να προσθέσετε έναν τομέα (και να δημιουργήσετε τις συνδέσεις διαχειριστή WordPress) είτε να μεταφέρετε έναν ιστότοπο με τη βοήθεια της ομάδας Flywheel (για να ξεκινήσετε.
 • Μηχανή WP είναι επίσης ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress, επομένως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το WordPress. Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσετε έναν νέο τομέα ή να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας (απλώς συνδεθείτε και μεταβείτε στη διεύθυνση Εγκατάσταση> Μετεγκατάσταση ιστότοπου αν θέλετε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας, τότε είτε μετακινείτε έναν ιστότοπο είτε ξεκινάτε έναν νέο, μεταβείτε στη διεύθυνση Εγκατάσταση> Τομείς για να δείξετε τον τομέα σας). Εάν επιλέξατε ένα πρόγραμμα Pro ή υψηλότερο με το WP Engine, μπορείτε να εγκαταστήσετε πολλούς ιστότοπους στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας. Για να προσθέσετε έναν νέο ιστότοπο τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού Εγκαταστάσεις και κάντε κλικ στο Προσθήκη και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία προσθήκης του τομέα σας.
 • Άλλοι οικοδεσπότες: Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό κεντρικό υπολογιστή, κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress σε οποιονδήποτε κεντρικό υπολογιστή (θα πρέπει απλώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το WordPress με μη αυτόματο τρόπο).

Μόλις εγκαταστήσετε και προετοιμάσετε το WordPress, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τη διεύθυνση URL συνδεθείτε στο WordPress. Θα πρέπει να υπάρχει ένας σύνδεσμος για τη σύνδεσή σας στο WordPress από τον λογαριασμό φιλοξενίας σας (συνήθως πηγαίνει στο your-url.com/wp-login ή wp-διαχειριστής ή κάτι παρόμοιο). Χρησιμοποιήστε το όνομα διαχειριστή ή το email και τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε κατά τη ρύθμιση των πληροφοριών σας για τον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Το WordPress είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο (στην πραγματικότητα είναι 100% προσαρμόσιμο καθώς είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα), αλλά για τους σκοπούς αυτού του οδηγού αναφέρομαι στις ρυθμίσεις στις οποίες έχετε πρόσβαση μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress. Εάν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το Μενού ρυθμίσεων στοιχείο στην πλευρική γραμμή σας θα δείτε μια σειρά από επιλογές.

Μπορεί να φαίνεται λίγο συντριπτική λίστα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι – υπάρχουν μόνο μερικές κύριες ρυθμίσεις σε αυτές τις σελίδες με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό το στάδιο. Ας περάσουμε με τη σειρά.

Γενικές ρυθμίσεις WordPress

Ρυθμίσεις WordPress: Γενικά

Σε αυτήν τη σελίδα οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις είναι τα πεδία για να εισαγάγετε το δικό σας Τίτλος & ετικέτα ιστότοπου. Μπορείτε να επιστρέψετε και να τα αλλάξετε ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι καλό να έχετε μια ιδέα για το τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αυτά από την αρχή για συνεπή επωνυμία. Ο Τίτλος πιθανότατα θα είναι απλώς το όνομα του ιστότοπού σας, η επωνυμία σας ή το όνομά σας (αν πρόκειται για προσωπικό ιστολόγιο), οπότε αυτό είναι εύκολο. Για το Tagline σας σκεφτείτε τι θέλατε να ξεκινήσετε ένα blog αρχικά. Θα πρέπει να περιγράφει τι είναι το ιστολόγιό σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη μορφή ημερομηνίας και ώρας από αυτήν τη σελίδα, εάν το επιθυμείτε.

Σύνταξη ρυθμίσεων WordPress

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να ορίσετε ένα Προεπιλεγμένη κατηγορία ανάρτησης και τύπος ανάρτησης για τα άρθρα σας. Βλέποντας ότι δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα το blogging, αυτή είναι μια ενότητα στην οποία μπορείτε να επιστρέψετε αργότερα. Δεν είναι ένα κρίσιμο βήμα αν και μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ιστολογίου κατά μερικά δευτερόλεπτα εάν επεξεργαστείτε τις προεπιλογές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ανάγνωση ρυθμίσεων WordPress

Ρυθμίσεις WordPress: Ανάγνωση

Από την καρτέλα ανάγνωσης θα θέλετε να ορίσετε τι Εμφανίζει την αρχική σας σελίδα. Με βάση το θέμα που χρησιμοποιείτε, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου ή μια προσαρμοσμένη στατική σελίδα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και επεξεργασίας της αρχικής σελίδας του WordPress στον οδηγό μας.

Συζητήσεις Ρυθμίσεις WordPress

Ρυθμίσεις WordPress: Συζήτηση

Αυτή η σελίδα περιέχει όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με σχόλια στον ιστότοπό σας. Προς το παρόν, οι κύριες σκέψεις σας πρέπει να είναι είτε θα επιτρέπετε στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια είτε όχι και εάν γπαραλείψεις πρέπει να εγκριθούν χειροκίνητα. Υπάρχουν άλλες επιλογές στις οποίες μπορείτε να περιηγηθείτε, αν και οι περισσότερες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις θα πρέπει να λειτουργούν καλά

Ρυθμίσεις πολυμέσων πολυμέσων

Εδώ μπορείτε να βρείτε επιλογές περικοπής για τα μέσα (εικόνες) που προσθέτετε στον ιστότοπό σας. Το WordPress περιλαμβάνει επιλογές για μικρογραφίες, μεσαία και μεγάλα μεγέθη περικοπής εικόνων. Μπορείτε απλώς να τα αφήσετε ή να τα προσαρμόσετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα προκαθορισμένα μεγέθη στις αναρτήσεις σας.

Ρυθμίσεις Permalinks WordPress

Ρυθμίσεις WordPress: Μόνιμοι σύνδεσμοι

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι είναι εκείνοι που εμφανίζονται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης όταν ένας επισκέπτης βρίσκεται σε οποιαδήποτε δεδομένη σελίδα στον ιστότοπό σας – είναι η διεύθυνση URL σας καθώς και η μοναδική αναγνωριστική σελίδα ή ανάρτησης. Για παράδειγμα, ο μόνιμος σύνδεσμος για αυτήν τη σελίδα είναι “έναρξη-wordpress-blogging”.

Σε αυτήν τη σελίδα ρυθμίσεων θα εμφανιστεί μια λίστα με διάφορες μορφές μόνιμων συνδέσμων. Από προεπιλογή, το WordPress έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί το αναγνωριστικό ανάρτησης που δεν είναι πολύ όμορφο. Αντ ‘αυτού γενικά προτιμούμε και προτείνουμε το Όνομα δημοσίευσης επιλογή, δεδομένου ότι είναι εύκολο στη χρήση, είναι οπτικά ελκυστικό και αποτελεί μια επιπλέον ώθηση για το SEO σας (η χρήση της λέξης-κλειδιού σας στο slug είναι συνήθως καλό).

Σημείωση: Μόλις επιλέξετε μια δομή μόνιμου συνδέσμου και αρχίσετε να δημοσιεύετε αναρτήσεις, δεν πρέπει να την αλλάξετε χωρίς κάποια προετοιμασία. Η εναλλαγή της δομής των μόνιμων συνδέσμων χωρίς σωστό σχεδιασμό και εκτέλεση μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένους συνδέσμους και 404 σφάλματα στον ιστότοπό σας, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε προσεκτικά και αυτές τις συμβουλές για τον τρόπο αλλαγής των μόνιμων συνδέσμων σας με ασφάλεια.

Μπόνους: Το προφίλ σας

Εκτός από τις γενικές ρυθμίσεις του WordPress, θα πρέπει επίσης να ρίξετε μια ματιά στο προφίλ χρήστη σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Χρήστες> Το προφίλ σας ή κάνοντας κλικ στο όνομά σας επάνω δεξιά στην οθόνη σας.

Ρυθμίσεις WordPress: Προφίλ χρήστη

Οι λεπτομέρειες που διατηρούνται σε αυτήν την οθόνη εμφανίζονται συχνά από θέματα (συνήθως ως συντάκτης θέσεων), οπότε είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι εισάγονται οι σωστές πληροφορίες. Βεβαιωθείτε ότι το Εμφανίστε το όνομα δημόσια Η αναπτυσσόμενη επιλογή ορίζεται στο όνομα που θέλετε να εμφανίζεται στον κόσμο. Αυτό καθορίζεται από την επιλογή του ονόματος χρήστη, του ονόματος και του επωνύμου σας ή ενός ψευδώνυμου. Και αν το θέμα σας περιλαμβάνει υποστήριξη για ένα βιο μην ξεχάσετε να το προσθέσετε επίσης.

Τέλος, θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε ένα Gravatar (χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό email με τα στοιχεία σύνδεσής σας στο WordPress) με την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το προφίλ σας. Συνήθως ένα ωραίο headshot έχει νόημα, αν και μπορείτε να ανεβάσετε οποιαδήποτε εικόνα πιστεύετε ότι είναι κατάλληλη.

Βήμα 3: Επιλέξτε ένα θέμα WordPress για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο

Αυτό είναι το σημείο όπου οι περισσότεροι νέοι μπλόγκερ σπάνε – περνούν ώρες και ώρες αναζητώντας ένα τέλειο θέμα. Επιτρέψτε μου λοιπόν να ξεφορτωθώ: το θέμα σας δεν είναι τόσο σημαντικό όταν μόλις ξεκινήσετε. Η μόνη εστίασή σας θα πρέπει να είναι η δημιουργία περιεχομένου και η διάθεσή του για να δουν οι χρήστες. Μην ανησυχείτε για τη σχεδίαση του ιστότοπού σας έως ότου έχετε ένα αρκετά μεγάλο κοινό για να σας πει εάν τους αρέσει ή όχι.

Από προεπιλογή, θα δείτε το ετήσιο θέμα WordPress ενεργό στον ιστότοπό σας. Το Automattic (οι άνθρωποι πίσω από το WordPress) κυκλοφορούν ένα νέο κάθε χρόνο και το καθένα απευθύνεται σε bloggers (το πιο πρόσφατο θέμα Είκοσι δεκαεπτά, αλλά το Twenty Eighteen είναι έτοιμο). Κάθε χρόνο αυτό το νέο θέμα είναι συνήθως περισσότερο από κατάλληλο για όσους μόλις ξεκινήσουν με το WordPress για να ξεκινήσουν ένα blog.

Προεπιλεγμένα θέματα WordPress

Αλλά σε κάποιο σημείο θα θελήσετε πιθανώς να μεταβείτε σε ένα θέμα με περισσότερες δυνατότητες για τον αναπτυσσόμενο ιστότοπό σας. Κάνοντας το διακόπτη είναι εύκολο – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα νέο θέμα. Απλώς πλοηγηθείτε στο Εμφάνιση> Θέματα> Προσθήκη νέου μέσω της πλευρικής σας γραμμής. Κάντε κλικ στο κουμπί για να ανεβάσετε το θέμα σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο zip του θέματος που θέλετε να ανεβάσετε, εγκαταστήστε το θέμα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το. Τα-ντα! Μόλις εγκαταστήσατε ένα υπέροχο premium θέμα με περισσότερες δυνατότητες και επιλογές που θα έχετε σε ένα δωρεάν θέμα.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά δωρεάν και premium θέματα για να διαλέξετε, δεν μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε την ποιότητα των θεμάτων που δημιουργήθηκαν εδώ στο WPExplorer. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

Θέμα Chic Lifestyle & eCommerce Premium WordPress

κομψό θέμα wordpress blog και store

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Το Chis είναι ένα υπέροχο και κομψό θέμα blogging με πλήρη υποστήριξη WooCommerce. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να γράψετε για τα αγαπημένα σας θέματα και εξίσου εύκολο να πουλήσετε τα δικά σας προϊόντα. Ωραία εε?

Θέμα Zero Free Blogging WordPress

θέμα blogging με μηδενικό wordpress

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Το Zero είναι μια καθαρή και ελάχιστη επιλογή blogging με απλή πλοήγηση στην αριστερή πλευρική γραμμή. Ιδανικό για προσωπικά ή φωτογραφικά ιστολόγια, το Zero διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε χωρίς φούσκωμα. Επιπλέον είναι δωρεάν, οπότε τι δεν πρέπει να αγαπάς?

Θέμα WordPress μεσαίου ιστολογίου Mesa Free

Θέμα Mesa Free WordPress

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Το Mesa είναι ένα κομψό και δωρεάν θέμα ιστολογίου WordPress για τοιχοποιία που είναι ιδανικό για προσωπικά ή επαγγελματικά ιστολόγια. Αυτό το θέμα υποστηρίζει πολλούς τύπους δημοσιεύσεων και περιλαμβάνει χρήσιμες επιλογές προσαρμογής για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Συνολικό θέμα Drag & Drop Ultimate Multipurpose & Blogging WordPress

Συνολικό Vlogging θέματος WordPress

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Τέλος, πώς δεν μπορούμε να αναφέρουμε το Total; Το θέμα Total είναι ακριβώς αυτό – μια συνολική λύση για κάθε τύπο ιστότοπου, ειδικά με εσάς που θέλετε να ξεκινήσετε ένα blog. Με ένα προηγμένο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης, απεριόριστες επιλογές χρώματος, προσαρμοσμένες γραμματοσειρές Google, ενσωματωμένα χαρτοφυλάκια και γκαλερί, ρυθμιστικά premium, μορφές ανάρτησης βίντεο και ήχου, δημιουργός κεφαλίδας, προσαρμοσμένα γραφικά στοιχεία και πολλά άλλα Το σύνολο μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί. Ξεκινήστε ένα προσωπικό blog, διαχειριστείτε έναν εταιρικό ιστότοπο, δημοσιεύστε τα vlog σας, μοιραστείτε συνταγές και άλλα. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει το Total!

Αλλά αυτά είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μας που θα σας διευκολύνουν να ξεκινήσετε ένα blog. Τώρα που έχετε επιλέξει το θέμα σας, ήρθε η ώρα να εξετάσετε την επιλογή ορισμένων προσθηκών!

Βήμα 4: Εγκατάσταση προτεινόμενων προσθηκών

Εάν τα θέματα είναι τα πρώτα εμπόδια για νέους μπλόγκερ, τότε τα πρόσθετα πρέπει να πάρουν τη δεύτερη θέση. Είναι πολύ εύκολο να αφιερώσετε ώρες εγκαθιστώντας οποιονδήποτε αριθμό προσθηκών προτού να κάνετε πραγματικά κάτι σχετικά με τη δημιουργία περιεχομένου. Είναι τεράστια στιγμή.

Στην πραγματικότητα εσύ δεν χρειάζομαι τυχόν προσθήκες για να ξεκινήσετε ως blogger. Το WordPress είναι καλά εξοπλισμένο από το κουτί. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προσθήκες που θα σας συνιστούσα να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ιστολόγιό σας.

Σημείωση – κάθε ένα από αυτά τα πρόσθετα είναι δωρεάν και μπορεί να εγκατασταθεί μεταβαίνοντας στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου μέσω της πλευρικής σας γραμμής. Στη συνέχεια, είτε χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης για να αναζητήσετε δωρεάν προσθήκη στο αποθετήριο (ή κάντε κλικ για να ανεβάσετε μια προσθήκη που έχετε κατεβάσει αλλού).

Όταν βρείτε την προσθήκη που θέλετε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Εγκατάσταση τώρα”. Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη, θα σας δοθεί η επιλογή να ενεργοποιήσετε τη νέα προσθήκη σας. Αυτό είναι! Το πρόσθετο είναι πλέον εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο. Η ρύθμιση για καθένα από αυτά τα προτεινόμενα πρόσθετα θα πρέπει να είναι αρκετά απλή, αλλά εάν έχετε οποιεσδήποτε απλές ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε στην ενότητα σχολίων παρακάτω ή να επισκεφτείτε τη σελίδα της προσθήκης στο WordPress.org για να ανοίξετε ένα θέμα υποστήριξης.

Για προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα Δοκιμάστε το Akismet

Πρόσθετο Akismet WordPress Spam Protection

Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο σχολίων μπορεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αργότερα εάν δεν έχετε δημιουργήσει ένα μπλοκ ή δύο για να σταματήσετε τους ανεπιθύμητους. Το νούμερο ένα πρόσθετο για αυτό είναι δικό του WordPress Ακίσμετ, και ενώ υπάρχουν διαθέσιμα άλλα πρόσθετα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο πρόσθετο προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα για το WordPress. Το Akismet είναι αρκετά απλό στη χρήση – απλώς εγκαταστήστε, ενεργοποιήστε και επιλέξτε ένα επίπεδο «αυστηρότητας». Μετά από αυτό το Akismet θα σαρώσει τα σχόλιά σας και θα μετακινήσει αυτόματα ύποπτα σχόλια στο φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θυμάστε να το αδειάσετε.

Για να προσθέσετε κοινωνική κοινή χρήση Σκεφτείτε το AddThis

Προσθήκη Προσθήκη αυτής της προσθήκης κοινωνικής κοινοποίησης

Θέλετε οι χρήστες να μοιράζονται το περιεχόμενό σας, σωστά; Επομένως, εάν το θέμα σας δεν υποστηρίζει ήδη την κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια προσθήκη για αυτό. Μια καλή δωρεάν επιλογή είναι Πρόσθεσε αυτό. Η δωρεάν προσθήκη κοινής χρήσης κοινωνικής δικτύωσης προσθέτει επιλογές για 200+ κοινωνικά δίκτυα, τόνους στυλ κουμπιών και πολλές τοποθεσίες (stick sidebar, header, widget, σε περιεχόμενο κ.λπ.) δωρεάν. Εάν θέλετε να δείτε τα αναλυτικά σας στοιχεία ή έχετε πιο σύνθετες επιλογές κοινής χρήσης, θα χρειαστείτε ένα premium Προσθέστε αυτόν τον λογαριασμό, αλλά για τους περισσότερους bloggers μόνο η προσθήκη προσφέρει πολλά.

Βελτιστοποιήστε το SEO σας με το Yoast

Yoast SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, ή το SEO για συντομία, είναι μια ουσιαστική πτυχή κάθε ιστότοπου. Όμως, για να γίνετε ειδικός SEO χρειάζονται χρόνια και ακόμη και τότε πρέπει να συνεχίσετε να μαθαίνετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πρόσθετα όπως το Yoast SEO είναι ένα σημαντικό πρόσθετο για τους χρήστες του WordPress. Μας αρέσει το Yoast SEO γιατί περιλαμβάνει βασικές επιλογές SEO για ψωμιά, τίτλους, αποσπάσματα, βελτιστοποιήσεις λέξεων-κλειδιών και άλλα.

Προσθέστε το Google Analytics με το MonsterInsights

MonsterInsights Analytics για WordPress

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείτε την απόδοση του ιστότοπού σας είναι να παρακολουθείτε επισκέψεις στον ιστότοπό σας μέσω του Google Analytics. Δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του Google Analytics για τον ιστότοπό σας, αλλά μόλις δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και προσθέσετε τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας. Μπορείτε φυσικά να ελέγχετε με μη αυτόματο τρόπο το λογαριασμό σας στο Google Analytics κάθε μέρα, αλλά το WordPress είναι το ευέλικτο CMS που προσφέρει τόνους εύχρηστων προσθηκών που ενσωματώνουν τα αναλυτικά στοιχεία σας στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Συνιστούμε MonsterInsights καθώς λειτουργεί καλά με το Yoast SEO – με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνδυάσετε τη στρατηγική SEO σας με την παρακολούθηση SEO για πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Διατηρήστε τα αντίγραφα ασφαλείας του WordPress με το VaultPress

VaultPress για WordPress

Είναι πάντα καλή ιδέα να σχεδιάζετε το χειρότερο και ένα από τα καλύτερα χρηματοκιβώτια κατά την εκκίνηση ενός ιστολογίου με το WordPress λαμβάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας. VaultPress είναι μια δωρεάν προσθήκη, αλλά απαιτεί premium συνδρομή για να μπορείτε να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπου. Είναι ένα μέρος των προγραμμάτων premium Jetpack, τα οποία ξεκινούν από μόλις 3,50 $ το μήνα (μόνο 39 $ το χρόνο) και είναι πολύ χαμηλή τιμή για να έχετε απόλυτη σιγουριά ότι ο ιστότοπός σας έχει ένα σχέδιο Β. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε plugin για αντίγραφα ασφαλείας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές δωρεάν μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WordPress μέσω του προγράμματος φιλοξενίας σας ή χειροκίνητα.

Βήμα 5: Ξεκινήστε το Blogging

Σε αυτό το σημείο το ιστολόγιό σας είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή περιεχομένου και υπάρχουν μόνο μερικά πράγματα που πρέπει να φροντίσετε. Το πρώτο είναι να απαλλαγούμε από το δείγμα ανάρτησης, σελίδας και σχολίου που το WordPress περιλαμβάνει από προεπιλογή.

Διαγράψτε το δείγμα σελίδας και ανάρτηση

Πρώτα κάντε κλικ στο Σελίδες στοιχείο μενού στην πλευρική γραμμή σας. Στο ολοκαίνουργιο ιστολόγιό σας θα δείτε μόνο ένα δείγμα σελίδας που μπορείτε να διαγράψετε τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το καθένα και επιλέγοντας το Σκουπίδια επιλογή.

διαγραφή μιας ανάρτησης wordpress

Προς το παρόν δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε νέες σελίδες, αν και ίσως θέλετε να επιστρέψετε αργότερα για να δημιουργήσετε μια σελίδα Σχετικά ή Επαφή κάποια στιγμή. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στο να ξεκινήσουμε το ιστολόγιό σας, το οποίο δεν απαιτεί τίποτα εκτός από αναρτήσεις. Κάντε κλικ λοιπόν Δημοσιεύσεις στην πλαϊνή μπάρα σας και ακριβώς όπως με τις σελίδες σας διαγράψτε το δείγμα ανάρτησης με τίτλο “Γεια σας κόσμος!”

Τώρα το ιστολόγιό σας είναι φρέσκο, καθαρό και έτοιμο για τα λόγια σοφίας σας.

Δημιουργήστε την πρώτη σας ανάρτηση

Ας ρίξουμε μια ματιά στη δημιουργία της πρώτης σας ανάρτησης. Απλώς πλοηγηθείτε στο Δημοσιεύσεις> Προσθήκη νέου μέσω της πλευρικής σας γραμμής και θα εμφανιστεί μια οθόνη παρόμοια με αυτήν που φαίνεται παρακάτω:

Γράψτε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου

Υπάρχουν τρία βασικά σημεία που πρέπει να ανοίξετε την πρώτη σας ανάρτηση (αν και έχουμε έναν λεπτομερή οδηγό για τη δημοσίευση της πρώτης σας ανάρτησης WordPress):

 1. Δημιουργήστε έναν τίτλο για την ανάρτησή σας: Αυτό πηγαίνει στο πεδίο ακριβώς κάτω από την «Προσθήκη νέας ανάρτησης». Κάντε το σαφές, περιεκτικό και ελκυστικό. Είναι επίσης καλή ιδέα να συμπεριλάβετε τη λέξη-κλειδί σας.
 2. Γράψτε το περιεχόμενό σας: Αυτό πηγαίνει στο κύριο πλαίσιο επεξεργασίας κειμένου που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας τι-βλέπε-είναι-τι-παίρνετε (WYSIWYG για συντομία), που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που κάνετε με τον επεξεργαστή όταν χρησιμοποιείτε τις επιλογές που περιλαμβάνονται (έντονα, πλάγια γράμματα, μεγέθη γραμματοσειρών, σύνδεσμοι κ.λπ. ) ή εισαγωγή μέσων (εικόνες, σύνδεσμοι βίντεο κ.λπ.).
 3. Προτεινόμενη εικόνα, κατηγορία & ετικέτες: Εάν θέλετε να προσθέσετε μια επιλεγμένη εικόνα τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Σας προτείνουμε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατηγορίες (ευρείες ομαδοποιήσεις αναρτήσεων) και ετικέτες (συγκεκριμένες, εξειδικευμένες περιγραφές), καθώς διευκολύνουν τους αναγνώστες να περιηγηθούν στον ιστότοπό σας αργότερα όταν έχετε εκατοντάδες δημοσιεύσεις στο ιστολόγιό σας.

Με αυτά τα τρία σημεία που καλύπτονται, κάντε κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί. Αυτό είναι – η δημιουργία περιεχομένου στο WordPress είναι τόσο εύκολη! Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε και να παρουσιάσετε καλύτερα τις αναρτήσεις σας, το κλειδί για να ξεκινήσετε είναι ακριβώς αυτό: ξεκινώντας. Ανησυχείτε για τη λεπτή εκτύπωση αργότερα, αλλά προς το παρόν λάβετε λίγο περιεχόμενο εκεί έξω!

Προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων

Μπορείτε πάντα να προσθέσετε στον ιστότοπό σας που υποστηρίζεται από το WordPress. Προσθέστε περισσότερες σελίδες, προσθέστε περισσότερες προσθήκες, επιλέξτε ένα νέο θέμα για να προσθέσετε νέα στυλ. Ο ουρανός είναι το όριο! Ακολουθούν μερικές πιο κοινές λειτουργίες που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας (spoiler alter – πολλές απλώς χρειάζονται μια προσθήκη).

 • Πώς να προσθέσετε ένα φόρουμ στο WordPress
 • Πώς να προσθέσετε ένα κατάστημα στο WordPress
 • Πώς να προσθέσετε γραμματοσειρές Google στο WordPress
 • Πώς να προσαρμόσετε το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας
 • Πώς να προσθέσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων

Τι περιμένεις? Ξεκινήστε ένα ιστολόγιο!

Το ξεκίνημα με το blogging είναι πραγματικά τόσο εύκολο όσο η διαδικασία των πέντε παραπάνω βημάτων και η καμπύλη εκμάθησης για να ξεκινήσετε ένα blog είναι ρηχή αν ξεκινήσετε με κωπηλασία αντί να μεταβείτε στο βάθος. Υπάρχει αρκετός χρόνος για εμμονή σε δευτερεύουσες τροποποιήσεις θεμάτων, νέες προσθήκες και βελτιστοποίηση του SEO σας, αλλά το επιτυχημένο blogging επιστρέφει σχεδόν πάντα στο περιεχόμενο που παράγετε.

Ως επί το πλείστον, οι επισκέπτες δεν ενδιαφέρονται σχεδόν για το σχεδιασμό ή τη φανταστική λειτουργικότητά τους από ό, τι για το περιεχόμενό σας. Αγκαλιάστε λοιπόν την καρδιά του blogging, δημιουργήστε και ξεκινήστε ένα blog!

Έχετε απορίες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε ένα blog; Ή το WordPress blogging συγκεκριμένα; Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε – απλώς αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map