Γρήγορος οδηγός για την ενημέρωση του WordPress – Γιατί και πώς να ενημερώσετε

Γρήγορος οδηγός για την ενημέρωση του WordPress - Γιατί και πώς να ενημερώσετε

Όλοι γνωρίζουμε ότι το WordPress είναι ένα δημοφιλές Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, το οποίο χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα για να βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν εύκολα ιστολόγια και ιστότοπους. Όπως και οποιοδήποτε άλλο λογισμικό, ενημερώνεται τακτικά για να συμβαδίζει με τις αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών. Η ομάδα του WordPress ενημερώνει συνεχώς τις βασικές λειτουργίες του WordPress, καθώς επίσης διορθώνει τακτικά σφάλματα και κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας. Και για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας WordPress σε κορυφαία ταχύτητα, πρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε αυτές τις αλλαγές στην εγκατάσταση του WordPress.


Αυτή η ανάρτηση είναι ένας γρήγορος οδηγός για την ενημέρωση του WordPress. Θα εξηγήσουμε ακριβώς γιατί και τι πρέπει να ενημερώνετε τακτικά. Ας αρχίσουμε!

Γιατί πρέπει να ενημερώσετε το WordPress?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να ενημερώνετε τακτικά το WordPress.

1. Νέα χαρακτηριστικά: Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε οποιαδήποτε νέα δυνατότητα ομαδοποιημένη σε μια αναθεωρημένη έκδοση WordPress, θα πρέπει να ενημερώσετε. Για παράδειγμα, το WordPress 5.0 παρουσίασε το εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου Gutenberg. Ποιο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε από προεπιλογή, θα πρέπει να ενημερώσετε το WordPress core.

Το ίδιο ισχύει και για το νέο προεπιλεγμένο θέμα που κυκλοφορεί με κάθε έκδοση WordPress. Εάν σας αρέσουν οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το Twenty Nineteen και θέλετε να το προσθέσετε στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να ενημερώσετε.

2. Βελτιώνει τη συμβατότητα με προσθήκες: Συχνά συμβαίνει ότι πολλοί συγγραφείς προσθηκών ελέγχουν τη δουλειά τους για να δουν αν τα πρόσθετα παραμένουν συμβατά με τον πυρήνα του WordPress μετά από μια σημαντική ενημέρωση. Ενημερώνουν τις προσθήκες, όποτε απαιτείται. Για να λειτουργούν αυτές οι προσθήκες χωρίς διένεξη στον ιστότοπό σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε μια συμβατή έκδοση WordPress.

3. Διόρθωση σφαλμάτων: Πολλές μικρές δυσλειτουργίες μπορεί να γίνουν γνωστές μετά από μια σημαντική ενημέρωση. Έτσι, το WordPress κυκλοφορεί μικρές ενημερώσεις για να διορθώσει αυτά τα σφάλματα και θα πρέπει να κάνετε και αυτές τις αλλαγές.

4. Βελτιώνει την απόδοση: Μια ενημέρωση μπορεί επίσης να προσθέσει λειτουργίες που βελτιώνουν την απόδοση του WordPress. Μπορεί να προσθέσει δυνατότητες και δυνατότητες που βελτιώνουν τη συνολική απόδοση.

5. Ασφάλεια: Με περισσότερο από το 33% όλων των ιστότοπων που υποστηρίζονται από το WordPress, είναι ένας δελεαστικός στόχος για τους χάκερ. Η ομάδα του WordPress και της κοινότητας του WordPress είναι σε εγρήγορση για τις ευπάθειες ασφαλείας και τις αντιμετωπίζει γρήγορα. Για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι πραγματοποιείτε και αυτές τις ενημερώσεις στον ιστότοπό σας.

Τι πρέπει να ενημερώσετε?

Δείτε τι πρέπει να παρακολουθήσετε και να ενημερώσετε:

  • Πυρήνας WordPress – μείζον & δευτερεύον
  • Θέματα
  • Πρόσθετα

Ταυτόχρονα, ελέγξτε και για διαθέσιμες ενημερώσεις για θέματα και προσθήκες τρίτων, εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από ξεπερασμένες προσθήκες και θέματα, οπότε θα θέλατε να τα διατηρείτε ενημερωμένα!

Πώς να ενημερώσετε το WordPress: Επισκόπηση

Αυτά τα απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να ενημερώσετε την εγκατάσταση του WordPress,

1. Μια σημαντική προφύλαξη πριν από την ενημέρωση του WordPress: Πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές. Έχω ενημερώσει την εγκατάσταση του WordPress πολλές φορές χωρίς εμπόδια. Ωστόσο, το δικό μου είναι μια πραγματική λιτή εγκατάσταση με λίγα θέματα και πρόσθετα. Για έναν ιστότοπο με πολλά θέματα και πολλές προσθήκες, η ενημέρωση μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν υπάρχει ασυμβατότητα, επομένως να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας.

2. Αναζητήστε το changelog για να καταλάβετε τι αλλάζει: Εάν δεν χρειάζεστε μια δυνατότητα, μπορείτε να επιλέξετε να μην ενημερώσετε το WordPress.

3. Δοκιμάστε τις ενημερώσεις σε μια σταδιακή έκδοση του ιστότοπού σας: Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε εάν υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ της εγκατάστασης του WordPress και της ενημέρωσης που προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε. Και αν συμβεί κάτι που σπάσει, μπορείτε να βρείτε την αντιμετώπιση προβλημάτων πριν ξεκινήσετε ζωντανά με τις αλλαγές.

ο Πρόσθετο WP Staging μπορεί να δημιουργήσει μια σταδιακή έκδοση του ιστότοπού σας. Δημιουργεί ένα αντίγραφο του ζωντανού ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της βάσης δεδομένων, σε έναν υποφάκελο της τρέχουσας εγκατάστασης του WordPress. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ενημέρωσή σας εδώ, προτού την επαναλάβετε σε έναν ζωντανό ιστότοπο. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη διακοπή λειτουργίας κατά την ενημέρωση. Ωστόσο, προς το παρόν, η προσθήκη δεν είναι ικανή να επιστρέψει την ενημερωμένη έκδοση στον ζωντανό ιστότοπο.

4. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις που θέλετε: Λάβετε υπόψη ότι όταν πρόκειται για ενημερώσεις ασφαλείας, δεν έχετε μεγάλη επιλογή και μπορεί να χρειαστεί να τις εγκαταστήσετε ούτως ή άλλως.

5. Ανασκόπηση:  Ελέγξτε τον ιστότοπό σας, ιδιαίτερα τις δυνατότητες που έχουν ενημερωθεί.

Ενημέρωση του WordPress

Μπορείτε να ρυθμίσετε το WordPress να ενημερώνεται αυτόματα χρησιμοποιώντας μικρά κομμάτια κώδικα ή μπορείτε να επιλέξετε ενημερώσεις με ένα κλικ.

Ενημέρωση με ένα κλικ

Το WordPress διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα που θα σας ενημερώνει κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Θα το δείτε στον πίνακα ελέγχου σας όταν συνδέεστε στο WordPress. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης της έκθεσης 4.7 του WordPress.

Η ενημέρωση είναι απλώς μια διαδικασία με ένα κλικ. Αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση, αυτή είναι η οθόνη που θα δείτε.

Εάν δεν έχετε τη συνήθεια να συνδέεστε τακτικά στον ιστότοπό σας, ενδέχεται να μην γνωρίζετε καν ενημερώσεις. Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε το WordPress στο Twitter ή μια επιρροή στην κοινότητα (ahem – WPExplorer).

Εναλλακτικά, κάντε τη ζωή σας ευκολότερη εναλλαγή σε διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη φιλοξενία WordPress. Αλλά ένα από τα κορυφαία είναι ότι εάν υπάρχει μια κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας για το WordPress, ο διαχειριζόμενος κεντρικός υπολογιστής θα ενημερώσει τον ιστότοπό σας για εσάς. Παρόλο που αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει λίγες δυσκολίες, είναι πολύ πιο ασφαλές να έχετε την τελευταία έκδοση του WordPress στον ιστότοπό σας και να χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές από το να πρέπει να ανακτήσετε από ένα hack.

Αυτόματες ενημερώσεις

Το WordPress έχει οριστεί από προεπιλογή για ενημέρωση μικρές αλλαγές αυτόματα και έτσι δεν θα γνωρίζετε καν γι ‘αυτά. Αλλά αυτό δεν ισχύει σημαντικές ενημερώσεις.

Ωστόσο, δεν προτιμούν όλοι πάντοτε τις αυτόματες ενημερώσεις. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μια ενημέρωση να μην είναι συμβατή με οποιοδήποτε πρόσθετο ή θέμα στον ιστότοπό σας. Είναι επίσης πιθανό να μην θέλετε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που προστίθεται από την ενημέρωση ή απλώς να θέλετε περισσότερο έλεγχο σε ό, τι υπάρχει στην εγκατάσταση.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις ή να το τροποποιήσετε για να εφαρμόσετε μόνο σε μικρές κυκλοφορίες / σημαντικές ενημερώσεις κάνοντας αλλαγές στο wp-config.php αρχείο.

Για να ενεργοποιήσετε σημαντικές αυτόματες ενημερώσεις, προσθέστε την ακόλουθη γραμμή,

καθορισμός ('WP_AUTO_UPDATE_CORE', true);

Για να απενεργοποιήσετε όλες τις αυτόματες ενημερώσεις (συμπεριλαμβανομένων των μικρών ενημερώσεων),

καθορισμός ("AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED", true);

Εάν για κάποιο λόγο, δεν θέλετε να παίξετε με το wp-config.php αρχείο, μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε ενημερώσεις προσθέτοντας φίλτρα στο functions.php του θέματος ή της προσθήκης σας.

Για να απενεργοποιήσετε πλήρως τις αυτόματες ενημερώσεις,

add_filter ('automatic_updater_disabled', '__return_true');

Για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες δευτερεύουσες ενημερώσεις,

add_filter ('allow_minor_auto_core_updates', '__return_false');

Για να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες σημαντικές ενημερώσεις

add_filter ('allow_major_auto_core_updates', '__return_true');

Θέματα και προσθήκες

Ακριβώς όπως ενημερώνετε το WordPress, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τα θέματα και τις προσθήκες. Εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, θα ειδοποιηθείτε στο Πίνακας ελέγχου> Ενημερώσεις. Και μπορείτε να τα ενημερώσετε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ενός κλικ.

Οι αυτόματες ενημερώσεις σε θέματα και προσθήκες είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή. Για να τα ενεργοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα στο functions.php αρχείο του θέματος ή της προσθήκης. Οι συγγραφείς θεμάτων και προσθηκών μπορούν επίσης να επιλέξουν να προωθήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις.

Για να ενημερώσετε αυτόματα τα θέματα και τις προσθήκες σας, απλώς προσθέστε αυτό το κομμάτι κώδικα στο θέμα σας functions.php αρχείο ή στην προσθήκη.

add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Οι ενημερώσεις για θέματα ή προσθήκες τρίτων πιθανότατα θα παρέχονται σε ένα φάκελο που θα πρέπει να κατεβάσετε. Απενεργοποιήστε την παλιά έκδοση, ανεβάστε τη νέα έκδοση στο φάκελο και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά την προσθήκη.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε premium θέματα ή προσθήκες από το Themeforest ή το Codecanyon, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη Envato Market για να αυτοματοποιήσετε τις ενημερώσεις στοιχείων premium. Ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό προσθηκών Envato Market για τις λεπτομέρειες.

Μερικά σημεία που πρέπει να σημειώσετε

Παιδικά θέματα: Όταν επιλέγετε να ενημερώσετε ένα θέμα, θα χαθεί οποιαδήποτε προσαρμογή που έχετε πραγματοποιήσει στο γονικό θέμα. Αυτό δεν θα συμβεί εάν χρησιμοποιείτε ένα θυγατρικό θέμα για να πραγματοποιήσετε προσαρμογή. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε παιδικό θέμα, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις που κυκλοφορούν για το θέμα και να ενημερώνετε μη αυτόματα.

Για να δείτε μια ενημέρωση προσθηκών: Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για μια ενημέρωση προσθήκης, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον πλήρη οδηγό από Ρωτήστε το WP Girl.

Αυτόματες ενημερώσεις με χρήση της προσθήκης: Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για σημαντικές ενημερώσεις σε πυρήνες, θέματα και προσθήκες, χρησιμοποιώντας το Εύκολη διαχείριση ενημερώσεων συνδέω. Αυτό είναι επικίνδυνο, ειδικά εάν δεν είστε καλοί στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Ωστόσο, με βάση τον αριθμό των ενεργών εγκαταστάσεων (200.000+) της προσθήκης, πολλοί χρήστες του WordPress επιλέγουν να ακολουθήσουν τη μέθοδο αυτόματης ενημέρωσης.

Εύκολη διαχείριση ενημερώσεων

Αυτή η προσθήκη παρακάμπτει όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση. Σας επιτρέπει να διαχειριστείτε όλες τις ενημερώσεις – σημαντικές και δευτερεύουσες ενημερώσεις στον πυρήνα του WordPress, θέματα και προσθήκες, ενημερώσεις ανάπτυξης, ενημερώσεις μετάφρασης και ορισμένες προσθήκες τρίτων. Κρύβει επίσης την έκδοση WordPress στο υποσέλιδο.

Να συμπεράνω

Την επόμενη φορά που θα δείτε μια ειδοποίηση ενημέρωσης στο WordPress σας, φροντίστε να μην την αγνοήσετε. Ρίξτε μια ματιά στο changelog για να κατανοήσετε τι αλλάζει και διασφαλίστε την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ιστότοπού σας ενημερώνοντας το WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me