Πώς να δημιουργήσετε μια συλλογή εικόνων στον οδηγό για αρχάριους του WordPress

Πώς να δημιουργήσετε μια συλλογή εικόνων στον οδηγό για αρχάριους του WordPress

Γεια σου! Ελπίζω να έχετε μια υπέροχη περίοδο διακοπών με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Σήμερα, ας μιλήσουμε για τις γκαλερί WordPress. Αν θέλετε να μοιραστείτε αυτές τις ωραίες φωτογραφίες που τραβήξατε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε περισσότερο από τη συλλογή WordPress. Αυτό είναι σωστό, δεν χρειάζεστε μια προσθήκη. Όχι, δεν το κάνεις.


Το WordPress αποστέλλεται με μια ενσωματωμένη γκαλερί που μπορεί να δουλέψει. Μπορείτε να δημοσιεύσετε τις καταπληκτικές φωτογραφίες σας, να τις επεξεργαστείτε. προσθέστε λεζάντες, συνδέσμους κ.λπ. και – χάρη στην ενότητα Jetpack Carousel – προσθέστε ένα lightbox έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να μπορούν να δουν μεγαλύτερες εκδόσεις των φωτογραφιών σας με την πλήρη τους λάμψη.

Είτε είστε φωτογράφος, μπλόγκερ φωτογραφιών είτε αγαπάτε να μοιράζεστε φωτογραφίες στον ιστότοπό σας, η γκαλερί WordPress σας προσφέρει ακριβώς τα εργαλεία που χρειάζεστε για να κερδίσετε μεγάλα κέρδη. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα ανακαλύψετε:

  • Πώς να δημιουργήσετε πολύχρωμες γκαλερί WordPress
  • Μερικά πρόσθετα WordPress Gallery θα πρέπει να χρειαστεί να υπερφορτίσετε τις γκαλερί σας

Με λίγα λόγια, είστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι στερεώστε αυτές τις ζώνες ασφαλείας και απολαύστε τη βόλτα.

Πώς να δημιουργήσετε πολύχρωμες γκαλερί WordPress

Οι γκαλερί εικόνων προσθέτουν χρώμα και ζωή στον ιστότοπό σας στο WordPress, ενώ ενισχύουν τη διατήρηση των χρηστών. Και δεδομένου ότι είναι απίστευτα εύκολο να προσθέσετε στο WordPress, τίποτα δεν σας εμποδίζει να δημιουργήσετε ελκυστικές αναρτήσεις και σελίδες που θα εντυπωσιάσουν τους αναγνώστες σας. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε μια συλλογή εικόνων στο WordPress.

Επιλέξτε Τοποθεσία

Μια συλλογή WordPress μπορεί να πάει οπουδήποτε στη σελίδα ή την ανάρτησή σας. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια κενή θέση / σελίδα ή στη μέση του κειμένου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον κέρσορα όπου θέλετε να πηγαίνει η γκαλερί σας όπως φαίνεται παρακάτω:

γκαλερί wordpress προσθέτοντας μια νέα ανάρτηση

Προσθήκη εικόνων

Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε τις εικόνες σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη μέσων για πρόσβαση στην οθόνη Εισαγωγή μέσων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία συλλογής για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τη συλλογή σας:

οι γκαλερί wordpress δημιουργούν οθόνη γκαλερί

Έχετε δύο επιλογές εδώ. Μπορείτε είτε να ανεβάσετε εικόνες από τον υπολογιστή σας, είτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες που έχετε ήδη στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας. Δεδομένου ότι το δικό μας είναι μια νέα εγκατάσταση WordPress χωρίς εικόνες, θα προχωρήσουμε με την πρώτη.

Κάντε κλικ στο Select Files ή σύρετε και αποθέστε τις εικόνες σας στην οθόνη για να ξεκινήσει η μεταφόρτωση:

γκαλερί wordpress που ανεβάζουν την οθόνη εικόνων

Μεταφόρτωση εικόνων σε γκαλερί WordPress

Μόλις ανεβάσετε τις εικόνες, έχετε την επιλογή να περιγράψετε καθεμία από τις εικόνες σας. Μπορείτε ακόμη και να εξαιρέσετε μερικές από τις εικόνες από τη συλλογή WordPress. Είναι απλά πράγματα. ζήτημα σημείου και κάντε κλικ per se. Προσθέστε τίτλους, λεζάντες, alt κείμενα και περιγραφές σε κάθε εικόνα σας και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Δημιουργία νέας συλλογής. Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη Επεξεργασία συλλογής, όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε τη συλλογή σας κατά μήκος:

γκαλερί wordpress επεξεργαστείτε την οθόνη γκαλερί

Επεξεργασία συλλογής

Στην οθόνη Επεξεργασία συλλογής, μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά ενεργειών. Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε εικόνες για αναδιάταξη, να προσθέσετε περισσότερες εικόνες στη συλλογή, να παραγγείλετε τις εικόνες σας αντίστροφα, να τακτοποιήσετε εικόνες με οποιαδήποτε τυχαία σειρά, να δείτε διευθύνσεις URL των εικόνων σας, να ακυρώσετε ολόκληρη τη συλλογή, να ορίσετε τον αριθμό των στηλών και ούτω καθεξής:

οι γκαλερί wordpress επεξεργάζονται τις ενέργειες της οθόνης της γκαλερί

Εισαγωγή γκαλερί

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις της γκαλερί σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή συλλογής. Η συλλογή σας θα εμφανίζεται μέσα στην ανάρτηση / σελίδα σας ως μια σειρά μικρογραφιών. Μπορείτε ακόμα να επεξεργαστείτε τη συλλογή σε αυτό το σημείο απλά κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από τις μικρογραφίες:

Εισήχθη γκαλερί γκαλερί wordpress

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί Δημοσίευση / Ενημέρωση και είστε χρυσοί:

δημοσιευμένη γκαλερί wordpress

Αυτό ήταν εύκολο, σωστά; Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτές τις συμβουλές μάρκετινγκ WordPress για να αναδείξετε τη συλλογή σας σε ολόκληρο τον κόσμο. Εάν κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα στη συλλογή σας σε αυτό το σημείο, θα ανοίξει στη σελίδα συνημμένων, την οποία πρέπει να συμφωνήσουμε, δεν είναι πολύ ελκυστική:

σελίδα συνημμένων γκαλερί wordpress

Προσθήκη Lightbox στις γκαλερί σας στο WordPress

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη μονάδα Carousel του Jetpack, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τη συλλογή σας σε ένα όμορφο lightbox. Εάν θέλετε να αποφύγετε το Jetpack, τα υπέροχα παιδιά στο WPBeginner διαμόρφωσαν τη μονάδα καρουζέλ και τώρα το προσφέρουν ως αυτόνομο πρόσθετο γνωστό ως Γκαλερί Carousel χωρίς τζετ.

Απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη στον ιστότοπό σας στο WordPress και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Πολυμέσα για να επιλέξετε επιλογές Carousel:

επιλογές καρουσέλ γκαλερί wordpress

Ανανεώστε τη δημοσίευση της γκαλερί σας και κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα. Η γκαλερί σας ανοίγει τώρα σε ένα όμορφο lightbox:

εικόνες γκαλερί wordpress στο lightbox

Γλυκός.

Τώρα που μπορείτε να δημιουργήσετε γκαλερί WordPress όπως επαγγελματίας, πώς να δοκιμάσετε μερικές προσθήκες γκαλερί WordPress, οι οποίες προσθέτουν περισσότερη δύναμη σε όλη την εμπειρία της γκαλερί WordPress; Ακούγεται υπέροχο, σωστά?

Πρόσθετα Συλλογής WordPress

Εάν θέλετε να υπερφορτώσετε τις γκαλερί σας στο WordPress, η αγορά προσθηκών WordPress δεν είναι ποτέ χαμηλότερη από τις προσθήκες που χρειάζεστε. Καθώς επιλέγετε, λάβετε υπόψη παράγοντες όπως οι αξιολογήσεις προσθηκών, η ταχύτητα, η ευκολία χρήσης και τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά. Αυτό είναι εκτός δρόμου, εδώ είναι μια λίστα με τα καλύτερα πρόσθετα που βρήκαμε:

Γκαλερί από την Envira

γκαλερί wordpress από την envira

Ας ξεκινήσουμε με μια προσθήκη γκαλερί WordPress, όπως καμία άλλη. Το Gallery by Envira σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε όμορφες και πλήρως ανταποκρινόμενες γκαλερί WordPress σε λίγα λεπτά. Είναι βελτιστοποιημένο για την καλύτερη απόδοση ιστού και διακομιστή, καθώς, με τα λόγια των συγγραφέων, «… η ταχύτητα είναι σημαντική όταν πρόκειται για SEO και μετατροπή».

Εκτός από το ότι είναι φιλικό προς κινητά, αυτό το plugin γκαλερί WordPress συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα δημιουργίας γκαλερί drag and drop που καθιστά τη δημιουργία γκαλερί WordPress εύκολη και γρήγορη. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε εύκολα την ενσωμάτωση των κοινωνικών μέσων και να πουλήσετε τις εικόνες σας χωρίς να ξεσπάσετε. Απλώς δημιουργήστε τις γκαλερί σας στο WordPress και προσθέστε τις στις αναρτήσεις / σελίδες σας χρησιμοποιώντας συντομεύσεις.

lightbox στη συλλογή Envira

Για εκκίνηση, μπορείτε να δημιουργήσετε γκαλερί βίντεο, να προσθέσετε υδατογραφήματα για την προστασία των εικόνων σας, να οργανώσετε τις εικόνες σας σε άλμπουμ με φωτογραφίες εξωφύλλου, να δημιουργήσετε εκπληκτικές παρουσιάσεις, να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τις γκαλερί σας, να προσθέσετε προσαρμοσμένα στυλ CSS και πολλά άλλα. Η επαγγελματική έκδοση σας προσφέρει τις καλύτερες δυνατότητες.

Καμβάς WP

γκαλερί wordpress γκαλερί καμβά wp

Αναπτύχθηκε από τον Chris Baldelomar, το WP Canvas δεν κάνει τίποτα περισσότερο από την προσθήκη επιπλέον επιλογών στις γκαλερί του WordPress. Με άλλα λόγια, αυτό το πρόσθετο “… επεκτείνει τις γκαλερί WordPress για να εμφανίσει γκαλερί τοιχοποιίας, γκαλερί καρουζέλ και γκαλερί ρυθμιστικών.”

Και όταν λέμε επιπλέον επιλογές, εννοούμε πολλές ωραίες επιλογές που σας επιτρέπουν να γυρίσετε τις γκαλερί σας WordPress με όποιο τρόπο θέλετε.

γκαλερί wordpress wp καμβά

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 5 στυλ λεζάντας, 6 τύπους λεζάντων, 8 στυλ εμφάνισης, 15 αναδυόμενα μεγέθη, να προσθέσετε προσαρμοσμένους συνδέσμους, να ανοίξετε εικόνες σε νέες καρτέλες και να αποκρύψετε τα στοιχεία ελέγχου της γκαλερί για να αναφέρουμε τις καλύτερες στιγμές.

Φωτογραφίες

πρόσθετο συλλογής φωτογραφιών

Μόλις εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε αυτήν την προσθήκη γκαλερί WordPress, προσθέτει ένα στοιχείο Συλλογής φωτογραφιών στο μενού διαχειριστή που καθιστά τη δημιουργία γκαλερί WordPress εξίσου εύκολη με τη δημιουργία αναρτήσεων. Είναι τόσο λυπηρό που δεν μπόρεσα να επιλέξω εικόνες από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων μου, πράγμα που σήμαινε ότι ανέβαζα ξανά τις ίδιες εικόνες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η προσθήκη δημιουργεί έναν επιπλέον κατάλογο στο φάκελο μεταφορτώσεων! Όχι δροσερά παιδιά.

οθόνη διαχείρισης γκαλερί φωτογραφιών

Μόλις ανεβάσετε τις εικόνες σας, η προσαρμογή της γκαλερί σας είναι τόσο εύκολη όσο οι A, B, C. Μπορείτε να προσθέσετε μια φωτογραφία προεπισκόπησης (εξώφυλλο), να προσθέσετε περιγραφές, να ορίσετε υδατογραφήματα, να προσθέσετε κείμενο alt, να μην δημοσιεύσετε φωτογραφίες, να δημιουργήσετε ξανά μικρογραφίες, να προσθέσετε ετικέτες και άλλα πολύ από μία οθόνη.

Στη συνέχεια προσθέτετε γκαλερί WordPress από την οθόνη Επεξεργασία ανάρτησης, όπου μπορείτε να ορίσετε περαιτέρω επιλογές. Μιλάμε για λειτουργίες όπως πολλά στυλ εμφάνισης, δυνατότητα εμφάνισης διαφημίσεων, απόκρυψη / εμφάνιση στοιχείων ελέγχου, πλαίσιο αναζήτησης, λειτουργία πλήρους οθόνης και πολλά άλλα.

Αυτά τα παιδιά πρέπει να κάνουν κάτι σχετικά με το περιβάλλον εργασίας χρήστη, καθώς η Συλλογή φωτογραφιών αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά όσον αφορά τη φιλικότητα του χρήστη.

Γκαλερί NextGEN

γκαλερί nextgen

Πιθανώς το πιο δημοφιλές plugin της γκαλερί WordPress, το NextGEN κάνει κύματα σε κύκλους WordPress από το 2007. Κάθε χρόνο, έχει μέσο όρο περίπου 1,5 εκατομμύρια λήψεις για να μην αναφέρουμε τις εκπληκτικές βαθμολογίες που συγκεντρώνει. Σας έφεραν οι Imagely, οι τύποι φωτογραφίας WordPress, μπορείτε να βασιστείτε στο NextGEN για να προσθέσετε ζωή στις γκαλερί σας στο WordPress.

Γρήγορα, ας δούμε τι υπάρχει στην τσάντα. Αρχικά, το NextGEN σας προσφέρει ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης γκαλερί WordPress που είναι γεμάτο με αμέτρητες επιλογές για μεταφόρτωση, επεξεργασία και δημοσίευση των εικόνων σας.

Οδηγός γκαλερί nextGEN

Το μοναδικό χαρακτηριστικό που έφερε τη μέρα μου, ωστόσο, είναι ο διαισθητικός οδηγός Gallery που σας οδηγεί βήμα προς βήμα δημιουργώντας την πρώτη σας συλλογή NextGEN. Ο οδηγός είναι τόσο εύκολος στη χρήση, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια συλλογή σε δευτερόλεπτα. Πρέπει να επαινέσουμε αυτό το πρόσθετο για ευκολία στη χρήση.

WP Photo Album Plus

WP Photo Album Plus γκαλερί wordpress

Μόλις ενεργοποιήσετε το WP Photo Album Plus, θα εμφανιστεί ένας σύνδεσμος (στο επάνω μέρος της οθόνης του διαχειριστή του WordPress) στη σελίδα ρυθμίσεων για μια γρήγορη αρχική εγκατάσταση. Αυτή η σελίδα γρήγορης εγκατάστασης είναι γεμάτη με πολλές επιλογές που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε μια συλλογή από τα όνειρά σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε αν το θέμα σας ανταποκρίνεται, να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων σας κατά τη μεταφόρτωση, να επιτρέψετε στους επισκέπτες να ανεβάζουν εικόνες, να ενεργοποιούν την αξιολόγηση, τα σχόλια και τα συστήματα κοινωνικής κοινοποίησης, να προσθέτουν αρχεία ήχου και βίντεο, να ορίζουν πλάτη εικόνας (υπάρχουν αμέτρητες επιλογές εδώ!), προσθέστε ψίχουλα, δημοσιεύστε φωτογραφία της ημέρας και πολλά άλλα.

wp άλμπουμ φωτογραφιών συν σελίδα ρυθμίσεων

Αυτό είναι το απόλυτο πρόσθετο της γκαλερί με περισσότερα χαρακτηριστικά από ό, τι θα χρειαστείτε ποτέ. Μακριά από τις ρυθμίσεις, η δημιουργία μιας νέας γκαλερί είναι τόσο εύκολη όσο η πίτα. Η προσθήκη προσθέτει ένα στοιχείο Άλμπουμ φωτογραφιών στο μενού διαχειριστή του WordPress, το οποίο σας βοηθά να δημιουργείτε και να έχετε εύκολη πρόσβαση στις γκαλερί σας στο WordPress. Ωστόσο, η διεπαφή χρήστη αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά, αλλά με όλες τις επιλογές που συσκευάζει αυτό το μωρό, δύσκολα θα παραπονεθείτε.

Αφού δημιουργήσετε το άλμπουμ φωτογραφιών σας, απλώς μεταβείτε στην οθόνη Επεξεργασία δημοσίευσης / σελίδας και προσθέστε τη συλλογή στην ανάρτηση ή τη σελίδα σας χρησιμοποιώντας το κουμπί WPPA + Shortcode Generator:

wp άλμπουμ φωτογραφιών και προσθήκη γκαλερί

Αυτό θα σας δώσει το δικό σας άλμπουμ φωτογραφιών WordPress, και εδώ είναι ένα παράδειγμα:

wp άλμπουμ φωτογραφιών συν δημοσίευση

Σχετική ανάγνωση

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις γκαλερί του WordPress και το σχετικό θέμα της φωτογραφίας του WordPress, επιμέτρησα αυτήν τη σύντομη λίστα για την απόλαυση της προβολής σας:

συμπέρασμα

Οι γκαλερί WordPress είναι αποτελεσματικές στη δημοσίευση, κοινή χρήση και ακόμη και πώληση φωτογραφιών. Είναι εύκολο να δημιουργηθούν και να επεκταθούν χρησιμοποιώντας πρόσθετα γκαλερί WordPress. Ειλικρινά, τίποτα δεν θα σας εμποδίσει να δημιουργήσετε όμορφες γκαλερί WordPress σαν αφεντικό.

Αποχωρήσαμε από την αγαπημένη σας προσθήκη γκαλερί WordPress; Ποια προσθήκη ή πρόσθετο συλλογής WordPress χρησιμοποιεί στον ιστότοπό σας; Έχετε κάποια ερώτηση ή πρόταση σχετικά με τις γκαλερί WordPress; Ενημερώστε μας στην παρακάτω περιοχή σχολίων. Στην υγειά σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me