Πώς να αλλάξετε με ασφάλεια το θέμα του WordPress

Στην επιφάνεια, η αλλαγή ενός θέματος, μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη. Είναι τόσο εύκολο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να κάνει κακό. Μπορείτε ακόμη και να το κάνετε από μέσα στον πίνακα ελέγχου αυτές τις μέρες, χωρίς να απαιτείται μη αυτόματη μεταφόρτωση FTP. Είναι γρήγορο, ανώδυνο και απόλυτα ασφαλές, έτσι; Εξαρτάται από τον τρόπο ρύθμισης του ιστότοπού σας.


Το θέμα για τους ιστότοπους του WordPress είναι ότι συχνά γίνονται περισσότερο παζλ ή πύργος jenga, με την πάροδο του χρόνου. Έχετε το θέμα σας, πρόσθετα πρόσθετα και τυχόν μικρές (ή σημαντικές) τροποποιήσεις που μπορεί να έχετε κάνει. Όλα αυτά ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν όμορφο λειτουργικό ιστότοπο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν αλλάζετε το θέμα σας (ή ακόμα και να ενημερώνετε το WordPress στον ιστότοπό σας για αυτό το θέμα). Εάν τραβήξετε το λάθος κομμάτι, ολόκληρη η δομή μπορεί να καταρρεύσει. Και στη συνέχεια θα πρέπει να περάσετε από μια μακρά (και με κάποιες ιστοσελίδες, δαπανηρή) διαδικασία ανάκτησης. Εναλλακτικά, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε πολλά από τα πρόσθετα που έχετε μάθει και αγαπάτε.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε την αλλαγή του θέματος ως προσπάθεια κινδύνου 0%, και ευτυχώς, καλύπτεται λεπτομερώς παρακάτω. Ας αρχίσουμε!

Βήμα 1. Επιλέξτε ένα νέο θέμα WordPress

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, βρείτε ένα νέο θέμα που σας αρέσει. Εάν δεν είστε προγραμματιστής, προσπαθήστε να βρείτε ένα θέμα που μοιάζει λίγο πολύ με τον τρόπο που θέλετε. Ένα εξαιρετικό μέρος για να αναζητήσετε premium θέματα είναι το Themeforest. Εδώ θα βρείτε πολλά θέματα WordPress που έχουν πολλές επιλογές χρώματος, πρόσθετες λειτουργίες, ακόμη και προγράμματα δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης (όπως το Συνολικό θέμα WordPress) για να διευκολύνετε ακόμη και τους μη κωδικοποιητές να προσαρμόσουν το θέμα τους στο WordPress.

Φυσικά αν ο προϋπολογισμός σας δεν επιτρέπει ένα premium θέμα, ρίξτε μια ματιά στα WPExplorer Δωρεάν Θέματα WordPress ή στο WordPress.orgΤο τεράστιο αποθετήριο όπου προστίθενται συνεχώς νέα δωρεάν θέματα.

Κατάλογος θεμάτων WordPress.org

Όταν επιλέγετε ένα νέο θέμα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το νέο σας θέμα υποστηρίζει τις προσθήκες που θεωρείτε απαραίτητες. Εάν έχετε δημιουργήσει ένα ολόκληρο κατάστημα με το WooCommerce, ίσως θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το WooCommerce με το νέο σας θέμα. Επομένως, απλώς ελέγξτε τη συμβατότητα προσθηκών και τις κύριες λειτουργίες θέματος πριν από την εκτέλεση. Φυσικά, εάν είστε προγραμματιστής δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση του «τέλειου» θέματος. Ίσως έχετε τη γνώση να δημιουργήσετε ή να προσαρμόσετε ένα θέμα μόνοι σας. Μόλις βρείτε ένα θέμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, προχωρήστε στο δεύτερο βήμα.

Βήμα 2. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress

Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress πριν αλλάξετε το θέμα σας και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνετε. Σε αυτήν την ανάρτηση θα επικεντρωθούμε σε δύο διαφορετικές μεθόδους: τη χρήση εφεδρικών προσθηκών και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress με μη αυτόματο τρόπο. Και οι δύο είναι αρκετά εύκολες διαδικασίες (ακόμη και για νέους χρήστες).

Μέθοδος 1: Χρήση προσθήκης για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του WordPress

Πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας VaultPress WordPress

Η καλύτερη προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας (κατά τη γνώμη μας) είναι VaultPress. Είναι εύκολο στη χρήση και παίρνει ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας. Επιπλέον, ξεκινά με μόλις 39 $ ετησίως (για ένα προσωπικό πρόγραμμα JetPack). Μια χαμηλή τιμή, δεδομένου ότι προσφέρει αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, αρχείο αντιγράφων ασφαλείας 30 ημερών και επαναφορά 1 κλικ. Αλλά περιμένετε… υπάρχουν περισσότερα! Επειδή το VaultPress αποτελεί μέρος των σχεδίων JetPack, θα έχετε επίσης την επιλογή να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες Akismet και JetPack premium στον ιστότοπό σας.

Το μεγαλύτερο όφελος από το να έχετε ένα plugin κάνει τα αντίγραφα ασφαλείας σας, είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Μια άλλη σταθερή επιλογή premium είναι το δοκιμασμένο και αληθινό BackupBuddy. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το παλιό αλλά καλό, ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική μας BuddyPress. Έχω συμπεριλάβει επίσης την εξαιρετική εναλλακτική λύση που είναι το Updraft Plus. Το Updraft όχι μόνο δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας, αλλά το μεταφορτώνει σε πολλές τοποθεσίες “στο cloud”, όλα με ένα μόνο κλικ. Και σας επιτρέπει επίσης να κάνετε μια απλή επαναφορά 1 κλικ, αν κάτι έχει πάει τρομερά λάθος.

Τούτου λεχθέντος, εάν ο ιστότοπός σας είναι ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο κερδίζετε το εισόδημά σας, ή είναι εξαιρετικά σημαντικό για εσάς με άλλους τρόπους, καλό θα ήταν να δημιουργείτε και ένα χειροκίνητο αντίγραφο ασφαλείας κάθε τόσο. Απλά για να καλύψετε όλες τις βάσεις σας.

Μέθοδος 2: Μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WordPress

Ενώ η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress με μη αυτόματο τρόπο μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη, περίπλοκη, ακόμη και, συντριπτική εργασία σε έναν νεότερο χρήστη, είναι πραγματικά αρκετά ευθεία.

# 1 Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου των ιστοσελίδων σας για τον ιστότοπό σας (είτε πρόκειται για cPanel είτε για κάτι άλλο).
Οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν τη δυνατότητα είτε να συνδεθούν στον λογαριασμό σας είτε στον πίνακα ελέγχου μέσω του ιστότοπού τους, οπότε μεταβείτε στον ιστότοπό σας και πραγματοποιήστε είσοδο.

# 2 Βρείτε πληροφορίες σύνδεσης FTP ή δημιουργήστε νέο λογαριασμό.
Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές μέσα στο μενού του πίνακα ελέγχου που λέει κάτι όπως “χρήστες / λογαριασμοί FTP” ή “πρόσβαση FTP” ή “ρυθμίσεις FTP”. Εάν δεν βλέπετε χρήστες ή δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε γρήγορα να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη κάνοντας κλικ στην επιλογή “Προσθήκη νέου χρήστη” και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε έναν.

λογαριασμός

# 3 Συνδεθείτε και αντιγράψτε όλα τα σχετικά αρχεία από τον σωστό κατάλογο.
Τώρα, σε αυτό το σημείο πολλοί άνθρωποι θα σας συμβούλευαν να αποκτήσετε έναν πελάτη FTP όπως το FileZilla, αλλά μπορείτε πραγματικά να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας μέσω του ftp με το πρόγραμμα περιήγησής σας, ή ακόμα και την καλή παλιά Windows Explorer (ή το finder / nautilus εάν δεν χρησιμοποιείτε Windows ).

ftpadress

Για να το κάνετε αυτό, απλώς πληκτρολογήστε “” ftp://yoursite.com “στον εξερευνητή ή στον άλλο και συνδεθείτε με τις πληροφορίες που βρήκατε ή τον χρήστη που μόλις δημιουργήσατε. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων μου γιατί καθιστά την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τόσο εύκολη όσο η αντιγραφή και επικόλληση στην επιθυμητή τοποθεσία και, στη συνέχεια, ο φάκελος σε αρχείο zip.

ftpcopy

# 4 Επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου και ανοίξτε το phpMyAdmin.
Για πολλούς πίνακες ελέγχου αυτό συνεπάγεται αρκετά κύλιση προς τα κάτω (αναζητήστε το λογότυπο που φαίνεται παρακάτω).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Επιλέξτε τη σωστή βάση δεδομένων.
Εάν έχετε πολλούς ιστότοπους WordPress που εκτελούνται στην ίδια φιλοξενία, πολλές βάσεις δεδομένων θα βρίσκονται στο ίδιο phpMyAdmin. Επομένως, πρέπει να ελέγξετε ξανά ότι επιλέγετε το σωστό τραπέζι για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι απλώς να μεταβείτε στις βάσεις δεδομένων και να ελέγξετε τι είναι γραμμένο στις αναρτήσεις στην ενότητα “wp_posts”.

διαχειριστής

Ένας άλλος τρόπος για να το μάθετε, είναι με τον έλεγχο του αρχείου wp-config.php στον σχετικό ιστότοπο. Μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω του Πίνακα ελέγχου του WordPress είτε ανοίγοντας το αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. (Προσέξτε να μην το επεξεργαστείτε.) Απλώς αναζητήστε το “db_name” και θα το βρείτε αμέσως.

# 6 Εξαγωγή της βάσης δεδομένων
Απλώς κάντε κλικ στο προσαρμοσμένο και επιλέξτε τη σωστή βάση δεδομένων όταν επιλέγετε ποια θα εξαχθεί, μετακινηθείτε πέρα ​​από τις άλλες προσαρμοσμένες επιλογές και κάντε κλικ στο go. Είναι ακριβώς τόσο απλό όσο ακούγεται. Ένα άλλο καλό νέο είναι ότι είναι εξίσου εύκολο να εισαγάγετε ένα τραπέζι. Εάν κάτι πάει στραβά… και γνωρίζετε ήδη πώς να το κάνετε!

εξαγωγή βάσης δεδομένων

Βήμα 3. Κλωνοποιήστε τον ιστότοπό σας για δοκιμή

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι για να κλωνοποιήσετε τον ιστότοπό σας για δοκιμή, είτε χρησιμοποιώντας έναν ιστότοπο σταδιοποίησης που συνοδεύει το πρόγραμμα φιλοξενίας σας είτε με τη δημιουργία ενός τοπικού διακομιστή.

Κλωνοποίηση του ιστότοπού σας WordPress σε ιστότοπο σταδιοποίησης

Πολλά σχέδια φιλοξενίας WordPress περιλαμβάνουν πρόσβαση σε στάση με ένα κλικ, όπως το GoDaddy και το WPEngine. Αυτές είναι εξαιρετικές επιλογές από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, οπότε μπορείτε να συνδεθείτε για να δοκιμάσετε το θέμα σε διάφορες συσκευές (κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε με την τοπική σας φιλοξενία, δεδομένου ότι περιορίζεται στον υπολογιστή σας).

Εάν χρησιμοποιείτε WPEngine, αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους κεντρικούς υπολογιστές). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον ιστότοπο του WordPress που θέλετε να αντιγράψετε, να κάνετε κλικ στο στοιχείο μενού WPEngine στο επάνω μέρος του ταμπλό σας, να κάνετε κλικ στην καρτέλα στάσης και να κάνετε κλικ στο μεγάλο μπλε κουμπί για να “Αντιγράψετε τον ιστότοπο από το LIVE στο STAGING. ” Και αυτό είναι (ένας άλλος λόγος για τον οποίο αγαπάμε πολύ το WPEngine).

wpengine-σταδιοποίηση

Κλωνοποίηση του ιστότοπού σας WordPress σε τοπικό host

Η δημιουργία ενός τοπικού ξενώνα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, καθώς μια τοπική έκδοση είναι προσβάσιμη ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο (καθιστώντας την εξαιρετικά χρήσιμη). Και όπως ακριβώς δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο για να βοηθήσετε είτε να κλωνοποιήσετε μη αυτόματα τον ιστότοπό σας.

Μέθοδος 1: Χρήση ενός πρόσθετου για την κλωνοποίηση του ιστότοπού σας στο WordPress

Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της επιφάνειας εργασίας σας, υπάρχουν μερικές επιλογές για τη ρύθμιση ενός διακομιστή localhost.

# 1 Εγκαταστήστε τοπικό λογισμικό διακομιστή και WordPress.
Μπορείτε να διαλέξετε XAMPP, WAMP, ΜΑΜΠ και άλλοι. Αυτό που κάνει αυτό το λογισμικό, είναι η αναδημιουργία του περιβάλλοντος ενός διακομιστή ιστού στον δικό σας υπολογιστή. Αυτό όχι μόνο σας επιτρέπει να δοκιμάσετε νέα θέματα, προσθήκες και ενημερώσεις WordPress στον ιστότοπό σας στο WordPress. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εντελώς έτοιμα για δημοσίευση προχείρων στο WordPress, όταν δεν έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Θυμηθείτε να ενεργοποιήσετε το Apache και το mySQL μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Μόλις το localhost σας είναι έτοιμο, θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά.

# 2 Εγκαταστήστε την προσθήκη στον αρχικό ιστότοπο και εξαγάγετε.
Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιούμε All-in-one-migrate εδώ. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προσθήκη που προτιμάτε. Μεταξύ των άλλων δωρεάν προσθηκών, Πολύγραφος φαίνεται να είναι το πιο μαζευμένο. Απλώς προσθέστε και ενεργοποιήστε το πρόσθετο επιλογής σας και, στη συνέχεια, εξαγάγετε τον ιστότοπό σας ανάλογα.

εξαγωγή

# 3 Εγκαταστήστε την προσθήκη στο τοπικό φιλοξενούμενο WordPress και εισαγάγετε.
Αυτό είναι αρκετά απλό. Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας που φιλοξενείται τοπικά στο WordPress, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη και μετά εισαγάγετε.

εισαγωγή

# 4 Περιμένετε και απολαύστε τον νέο σας κλώνο.
Περιμένετε λίγο καθώς η προσθήκη εισάγει το αντίγραφο του ιστότοπού σας (αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά, ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας). Στη συνέχεια, ανοίξτε το και απολαύστε μόλις τελειώσει. Είναι τόσο εύκολο.

Μέθοδος 2: Μη αυτόματη κλωνοποίηση του ιστότοπού σας στο WordPress

Η μη αυτόματη αντιγραφή του ιστότοπού σας περιλαμβάνει μόνο μερικά επιπλέον βήματα.

# 1 Προετοιμάστε τον τοπικό διακομιστή ή τον ιστότοπό σας.
Είτε χρησιμοποιείτε μια προσθήκη είτε όχι, αυτό το βήμα παραμένει το ίδιο. Θα πρέπει ακόμη να ρυθμίσετε το localhost και να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά.

# 2 Αντιγράψτε και επικολλήστε το αντίγραφο ασφαλείας του WordPress
Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε τον τοπικό κλώνο χειροκίνητα (και είστε ήδη στα μισά του δρόμου), απλώς πρέπει να αντιγράψετε το αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων που λάβατε νωρίτερα. Απλώς επικολλήστε τα στον κατάλληλο φάκελο (ampps / www / φάκελο εάν χρησιμοποιείτε AMPPS ή το mamp / htdocs εάν χρησιμοποιείτε MAMP). Φροντίστε να τοποθετήσετε τα αρχεία σε ξεχωριστό φάκελο. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν προβλήματα με το λογισμικό «προσομοιωτή διακομιστή» (θα πρέπει να τοποθετηθεί για παράδειγμα σε ampps / www / wpclone / εάν χρησιμοποιείτε AMPPS). Εάν δεν έχετε ήδη λάβει ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα.

# 3 Ανοίξτε το phpMyAdmin και εισαγάγετε τη βάση δεδομένων.
Πρώτα ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου του τοπικού διακομιστή. Από εδώ ανοίξτε το phpMyAdmin (εάν χρησιμοποιείτε AMPPS θα μπορούσατε απλώς να εισάγετε το «localhost / phpmyadmin» στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας). Κάντε κλικ στην εισαγωγή. Στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας sql που αποθηκεύσατε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της μη αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (ξανά, εάν δεν κάνατε το μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω).

sqlimport

# 4 Βρείτε τις σωστές πληροφορίες χρήστη / κωδικού πρόσβασης βάσης δεδομένων και δημιουργήστε έναν χρήστη στο phpMyAdmin.
Αρχικά, ανοίξτε το αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου wp-config.php σε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το σημειωματάριο, και αναζητήστε DB_USER και DB_PASSWORD. Στη συνέχεια, πάρτε αυτές τις τιμές (που βρίσκονται εκεί που έσβησα) και δημιουργήστε έναν νέο χρήστη με αυτό το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης μεταβαίνοντας σε βάσεις δεδομένων στο phpMyAdmin και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή ελέγχου δικαιωμάτων δίπλα στη σωστή βάση δεδομένων και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Προσθήκη χρήστη.

checkprivilege

# 5 Αντικαταστήστε μερικές διευθύνσεις URL
Έτσι, ο νέος σας τοπικός ιστότοπος δεν τρελαίνεται πιστεύοντας ότι βρίσκεται κάπου αλλού, πρέπει να επεξεργαστείτε δύο πεδία στη βάση δεδομένων. Το siteurl και το σπίτι, στην ενότητα wp_options (εάν εμφανίζει μόνο 25 σειρές ανά σελίδα, η αρχική σελίδα θα εμφανίζεται στη 2η σελίδα). Επεξεργαστείτε τα σε http: // localhost / wp ή οτιδήποτε άλλο επιλέξετε για να ονομάσετε το φάκελό σας και ο κλωνοποιημένος ιστότοπός σας θα είναι έτοιμος για χρήση.

siteurl

Βήμα 4. Δοκιμή και αντιμετώπιση προβλημάτων του θέματος WordPress στον ιστότοπο του κλώνου σας

Αυτό είναι τόσο εύκολο όσο η είσοδος στην περιοχή διαχειριστή του τοπικού κλώνου ή του ιστότοπού σας. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το θέμα για να δείτε τι συμβαίνει. Δεν απαιτούνται όλα αυτά τα βήματα. Είναι μόνο μερικές από τις πολλές δυνατότητες θεμάτων που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε εάν αλλάξετε θέματα.

Ενεργοποίηση wp_debug
Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε εάν υπάρχουν σφάλματα στο θέμα σας. Προς την ενεργοποίηση wp_debug , ανοίξτε το αρχείο wp-config.php και ορίστε το wp_debug σε πραγματικό, όπως:

καθορισμός ('WP_DEBUG', true);

Αυτό θα εμφανίσει όλα τα σφάλματα php και τις ειδοποιήσεις σας στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας WordPress. Λάβετε υπόψη ότι δεν εμφανίζεται κάθε ειδοποίηση που θα καταστρέψει τον ιστότοπό σας, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να τα διορθώσετε.

wp-debug-σφάλμα

Προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων
Εάν το παλιό σας θέμα χρησιμοποίησε έναν ή περισσότερους ενσωματωμένους τύπους προσαρμοσμένων αναρτήσεων και το νέο σας θέμα δεν έχει θέμα, μπορεί να φαίνεται ότι έχετε χάσει όλο το περιεχόμενό σας. Αλλά μην ανησυχείτε, είναι ακόμα στη βάση δεδομένων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη τρίτου μέρους, όπως Εύκολοι τύποι περιεχομένου WordPress Plugin by Pippins Plugins, για να καταχωρίσετε τους παλιούς προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων στο νέο σας θέμα. Εάν δεν είστε σίγουροι ποια είναι τα ονόματα των προσαρμοσμένων τύπων ανάρτησης, μπορείτε να ρωτήσετε τον παλιό προγραμματιστή θέματος ή να αναζητήσετε το παλιό θέμα για το register_post_type λειτουργία και εντοπίστε τα ονόματα των παλαιών προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων.

Widgets
Είναι καλή ιδέα να κοιτάξετε τις επιλογές widget, τα διαφημιστικά σποτ, τις στήλες υποσέλιδων και το πλάτος της πλευρικής γραμμής, εκτός από άλλες περιοχές έτοιμες για widget. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν εκπλήξεις αργότερα.

Μενού
Ελέγξτε ξανά τις τοποθεσίες και τις μορφές του μενού στο νέο σας θέμα. Ίσως υπάρχουν περισσότερες τοποθεσίες μενού ή κάθετη πλοήγηση. Απλώς κοιτάξτε το θέμα για να ξέρετε πού θα βρίσκονται όλα τα μενού σας όταν ενεργοποιήσετε το θέμα στον ιστότοπό σας.

Μορφές ανάρτησης
Πολλά θέματα χρησιμοποιούν προσαρμοσμένα πεδία. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε ένα για να ορίσετε ένα συγκεκριμένο βίντεο / ήχο / γκαλερί / κλπ. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την έξοδο των μορφών ανάρτησής σας στο νέο σας θέμα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω παιδικού θέματος, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το παλιό μετα σε παλιές αναρτήσεις ή να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το add_post_meta ()

Πρόσθετα
Αναφέραμε προηγουμένως ότι εάν δεν είστε προγραμματιστής θα πρέπει να βρείτε ένα νέο θέμα που να είναι συμβατό με όλες τις απαιτούμενες προσθήκες WordPress. Απλώς για να είστε σίγουροι ότι είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε τις προσθήκες σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν πραγματικά με το θέμα σας. Εάν είστε προγραμματιστής που έχει δημιουργήσει ή προσαρμόσει ένα θέμα, τώρα είναι επίσης μια καλή στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι τα τσιμπήματα σας δεν έχουν επηρεάσει τη συμβατότητα προσθηκών.

Ελέγξτε την Κονσόλα προγράμματος περιήγησης
Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να ελέγξετε για σφάλματα javascript. Εάν ορισμένα πράγματα δεν λειτουργούν σωστά (σχετίζονται με javascript), όπως ρυθμιστικά, αναπτυσσόμενα μενού, καρουζέλ κ.λπ., μπορείτε να ελέγξετε την κονσόλα του προγράμματος περιήγησης για σφάλματα. Απλώς ανοίξτε την κονσόλα σας για να δείτε τα σφάλματα javascript και τοποθετήστε το πάνω του για να δείτε ακριβώς πού βρίσκεται το σφάλμα.

Σφάλμα κονσόλας

Ακολουθούν σύνδεσμοι για το πού θα βρείτε την κονσόλα σας για διάφορα προγράμματα περιήγησης:

Ελέγξτε τα επιλεγμένα μεγέθη εικόνων
Ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε ή να τροποποιήσετε τις επιλεγμένες εικόνες σας όταν μεταβείτε στο νέο σας θέμα. Ο ευκολότερος τρόπος που βρήκαμε είναι να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν Πρόσθετο WordPress Cleanup Image. Η προσθήκη ευρετηριάζει όλα τα περικομμένα και αχρησιμοποίητα μεγέθη εικόνας που μπορείτε να διαγράψετε ή να μετακινήσετε σε νέο φάκελο. Πανεύκολο. Μόλις καθαρίσετε το σπίτι, θα θελήσετε να κόψετε ξανά όλες τις εικόνες σας με τις σωστές διαστάσεις τους. Ορισμένα θέματα όπως το Total crop crop δυναμικά, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Ωστόσο, εάν το θέμα δεν σας κάνει αυτό, χρησιμοποιήστε το Αναγέννηση Plumbin Thumbnails WordPress για την αναγέννηση όλων των εικόνων σας στα κατάλληλα μεγέθη.

Έλεγχος SEO
Δυστυχώς, υπάρχουν θέματα με ενσωματωμένες επιλογές SEO και εάν τα χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να τα μεταφέρετε στο νέο σας θέμα. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο SEO στον ιστότοπό σας και να συμπληρώσετε τις επιλογές πριν από την ενημέρωση.

Δοκιμή κινητού / προγράμματος περιήγησης
Εάν επιλέξατε να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο σταδιοποίησης μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας WordPress, τότε έχετε την επιλογή να κάνετε δικές σας πραγματικές δοκιμές για κινητά. Πιάστε το tablet και το τηλέφωνό σας για να δείτε πώς φαίνεται το νέο σας θέμα. Εναλλακτικά, εάν επιλέξατε να εγκαταστήσετε το νέο σας θέμα στον τοπικό σας κεντρικό υπολογιστή, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν διαδικτυακό αποκριτικό προσομοιωτή όπως το Αποκριτής ή Δοκιμή Cross Browser.

Φροντίστε να επισκεφτείτε τις αναρτήσεις, τις σελίδες σας και να ελέγξετε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Μόλις επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο τελικό βήμα.

Βήμα 5. Εγκατάσταση και ενεργοποίηση του νέου σας θέματος WordPress στον ιστότοπό σας

Τώρα που έχετε δοκιμάσει διεξοδικά το νέο σας θέμα WordPress, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, εγκαταστήστε τον στον ζωντανό ιστότοπό σας. Πριν ενεργοποιήσετε το θέμα, κάντε έναν γρήγορο διπλό έλεγχο χρησιμοποιώντας την επιλογή Ζωντανή προεπισκόπηση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κλικ σε μερικές από τις σελίδες σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται καλά.

προεπισκόπηση-θέμα

Ένα προαιρετικό βήμα θα ήταν να εγκαταστήσετε μια σύντομη προσθήκη στον ιστότοπό σας πριν ενεργοποιήσετε το νέο σας θέμα. Με αυτόν τον τρόπο, αν πρέπει να κάνετε τροποποιήσεις στον ιστότοπό σας μετά την ενεργοποίηση του νέου σας θέματος, οι επισκέπτες σας θα δουν μια σελίδα υπό κατασκευή ή σύντομα. Δύο πρόσθετα που μας αρέσουν πραγματικά είναι Λειτουργία συντήρησης WP και το Σύνδεση σύντομα από το SeedProd.

Μόλις είστε έτοιμοι να πάτε, απλώς πλοηγηθείτε στο Εμφάνιση> Θέματα και κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση” του νέου σας θέματος WordPress.

Τυλίγοντας

Σε κάποιον που δεν έχει βιώσει τον εφιάλτη ενός ναυαγίου τρένου ιστότοπου, αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό. Μια πλήρης υπερβολική επιπλοκή για κάτι που υποτίθεται ότι είναι απλό. Πιστέψτε με – δεν είναι. Σκεφτείτε το σαν να έχετε μεγάλη ασφάλιση υγείας εκτός από την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, αλλά για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Η σκληρή δουλειά για την επίλυση του θέματός σας ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για κάτι κακό στο ζωντανό ιστότοπό σας.

Βρήκατε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο; Ή έχετε κάτι να προσθέσετε; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me