Ένας οδηγός για μεγέθη περικοπής εικόνας WordPress

Το WordPress 3.9 κυκλοφόρησε με πολύ μεγάλη ισχύ κάτω από την κουκούλα. Ένα φοβερό νέο χαρακτηριστικό μεταξύ πολλών, είναι η προστιθέμενη ικανότητα να ελέγχετε τώρα τη θέση περικοπής των εικόνων που ανεβάζετε στο WordPress – αυτό είναι πραγματικά λείο!!


Πριν προχωρήσετε, ευχαριστώ πολύ Brad Touesnard ποιος έχει κάνει αυτήν την καταπληκτική συμβολή που έχει πλέον συμπεριληφθεί στον πυρήνα του WordPress Σκέφτηκα ότι θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο να επεξεργαστούμε πώς να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη νέα δυνατότητα αλλά και να τρέξω και να πιάσω καλά όλο το εύρος αυτής της λειτουργίας.

The Very Beginning – Προσθήκη ή προσαρμογή μεγεθών εικόνας

Από προεπιλογή, το WordPress δημιουργεί 3x επιπλέον εκδόσεις της εικόνας σας. Μια «Μικρογραφία», μια «Μεσαία» και μια «Μεγάλη» έκδοση. Το αρχικό μέγεθος της εικόνας που μεταφορτώθηκε αναφέρεται ως «Πλήρης» έκδοση.

Προσαρμογή των προεπιλογών

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις προεπιλεγμένες τιμές καθενός από αυτά τα μεγέθη περικοπής αρκετά εύκολα. Μπορείτε είτε να πάτε στο δικό σας Πίνακας ελέγχου WordPress, Ρυθμίσεις >> Πολυμέσα και αλλάξτε τις τιμές εκεί ή μπορείτε να το κάνετε μέσω του αρχείου λειτουργιών θέματος ή προσθηκών όπως αυτό:

update_option ('thumbnail_size_w', 250) ·
update_option ('thumbnail_size_h', 250) ·
update_option ('thumbnail_crop', 1);

Προσθήκη πρόσθετων μεγεθών

Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτήν τη λειτουργία γρήγορα και εύκολα στο αρχείο λειτουργιών θέματος ή προσθηκών:

add_image_size (όνομα $, πλάτος $, ύψος $, περικοπή $);

Θα κατέληγε να μοιάζει κάπως έτσι:

add_image_size ('αρχική σελίδα-αντίχειρα', 250, 250, true);

Κανονική σκληρή καλλιέργεια

Υπόδειξη: Θυμηθείτε να δώσετε σε κάθε πρόσθετο μέγεθος εικόνας το δικό του μοναδικό όνομα ;-).

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μπορούν να βρεθούν μέσω του WordPress Codex.

Μερικά WordPress 3.9+ Magic – Έλεγχος της θέσης περικοπής

Η παράμετρος $ crop ήταν προηγουμένως απλώς μια τιμή Boolean, true ή false. Έτσι είτε μια μαλακή αναλογική περικοπή είτε μια σκληρή περικοπή αν οριστεί σε αληθινή (συνεχίστε να διαβάζετε πιο κάτω για να δείτε τη διαφορά μεταξύ μιας σκληρής και μαλακής περικοπής). Ωστόσο, τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα για να καθορίσετε τη θέση της περιοχής περικοπής, (x_crop_position, y_crop_position). Μου αρέσουν οι εικόνες που έχουν περικοπεί από το κέντρο, οπότε για παράδειγμα η λειτουργία σας θα μπορούσε να μοιάζει τώρα:

add_image_size ('αρχική σελίδα-αντίχειρα', 250, 250, πίνακας ('κέντρο', 'κέντρο'));

Επιλεγμένη από τον χρήστη σκληρή περικοπή

Η παράμετρος $ crop εξακολουθεί να δέχεται τιμές true / false και σύμφωνα με τον Brad, είναι πλήρως συμβατή προς τα πίσω. Η σύνταξη είναι πανομοιότυπη με εκείνη της ιδιότητας CSS background-position, οπότε είναι γνωστή τόσο στους σχεδιαστές όσο και στους προγραμματιστές, αλλά εδώ είναι σε κάθε περίπτωση για λόγους σαφήνειας.

αριστερή κορυφή
αριστερό κέντρο
αριστερά κάτω
δεξιά κορυφή
σωστό κέντρο
δεξιά κάτω
κεντρική κορυφή
κέντρο κέντρο
κέντρο στο κάτω μέρος

Το κατάλαβα λοιπόν, τώρα πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω?

Τα υπέροχα νέα … είναι ακριβώς το ίδιο !! Για πλήρη ανάλυση, όπως πάντα κοιτάξτε το WordPress Codex. Εδώ είναι μια υπενθύμιση σε κάθε περίπτωση. Για να καλέσετε αυτήν την προσαρμοσμένη εικόνα στο θέμα ή την προσθήκη σας. Στο παράδειγμα που χρησιμοποιούμε, εδώ είναι πώς:

the_post_thumbnail ('αρχική σελίδα-αντίχειρα');

ή…

wp_get_attachment_url (get_post_thumbnail_id ($ post-> ID, "αρχική σελίδα-αντίχειρας"));

Τι γίνεται όμως με όλες τις υπάρχουσες εικόνες μου?

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, τα μεγέθη περικοπής κυκλώνονται και δημιουργούνται κατά τη στιγμή της μεταφόρτωσής σας. Αυτό σημαίνει τώρα ότι αφού χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη νέα δυνατότητα προσθέτοντας την προσαρμοσμένη θέση περικοπής μας ή αλλάζοντας / προσθέτοντας ένα νέο μέγεθος περικοπής, έχουμε πλέον μείνει με αυτό που δημιουργήθηκε τη στιγμή της μεταφόρτωσης και καμία από αυτές τις νέες εκδόσεις εικόνας δεν είναι διαθέσιμη σε εμάς, δεν είναι δροσερό!

Aaah αλλά περιμένετε .. Ευτυχώς είναι πολλοί έξυπνοι και φοβεροί άνθρωποι στην κοινότητα του WordPress για να σώσουν την ημέρα, εδώ είναι το αναδημιουργήστε την προσθήκη μικρογραφιών. Αυτό το πρόσθετο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, είναι φανταστικό! Θα περιβάλλει όλες τις υπάρχουσες μεταφορτωμένες εικόνες σας και θα αναδημιουργήσει όλα τα νέα μεγέθη εικόνας που έχετε προσθέσει ή προσαρμόσει. Το πρόβλημα Woohooo λύθηκε ��

Σκληρό Vs. Soft Crop – Αποφασίσατε

Σκληρή καλλιέργεια

Κανονική σκληρή καλλιέργεια
Η εικόνα θα κλιμακωθεί και μετά θα περικοπεί στις ακριβείς διαστάσεις που έχετε καθορίσει. Ανάλογα με την αναλογία της εικόνας σε σχέση με το μέγεθος περικοπής, οι πιθανότητες είναι ότι η εικόνα θα διακόπτεται πάντα.

Μαλακή καλλιέργεια

Μαλακή καλλιέργεια
Μια μαλακή περικοπή δεν θα κόψει ποτέ καμία εικόνα, θα μειώσει την εικόνα έως ότου ταιριάζει στις καθορισμένες διαστάσεις, διατηρώντας τον αρχικό λόγο διαστάσεων.

Κάτι που αξίζει να γνωρίζετε…

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε διάσταση της μεταφορτωμένης εικόνας, (πλάτος ή ύψος) είναι μικρότερη από εκείνη του καθορισμένου μεγέθους περικοπής, θα παραλειφθεί και δεν θα δημιουργηθεί έκδοση για αυτό το μέγεθος! Το WordPress θα κάνει κύλιση σε όλα τα καθορισμένα μεγέθη εικόνας και θα δημιουργήσει μόνο τις εκδόσεις αυτών των εικόνων που είναι μεγαλύτερες από εκείνες της έκδοσης που προσπαθεί να δημιουργήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, όταν μια εικόνα ανακτάται μέσα στο θέμα ή την προσθήκη σας και δεν υπάρχει, θα προεπιλογή στην αρχική, “Πλήρης” εικόνα ως εναλλακτικό.

Απολαύστε την εφαρμογή αυτής της εξαιρετικής νέας δυνατότητας στα θέματα και τις προσθήκες σας. Ώρα να κάνεις λάκτισμα και να περικόψεις μερικές εικόνες ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map