Δημιουργήστε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με το WordPress

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με το WordPress

Η προσθήκη μιας λειτουργίας καταστήματος στον ιστότοπό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να βελτιώσετε την εμβέλεια του προϊόντος σας σε διαφορετικές περιοχές. Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, απλά προσθέτοντας ένα πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου στον υπάρχοντα ιστότοπό σας, θα το μετατρέψετε σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Υπάρχουν πολλές ποιοτικές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέσιμες. Ωστόσο, η επιλογή του σωστού, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες του καταστήματός σας, δεν είναι εύκολη υπόθεση.


Σε αυτήν την ανάρτηση, ας δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσθήκες WordPress eCommerce και ελέγξτε την καταλληλότητά τους σε διαφορετικά είδη καταστημάτων – ειδικότερα την καταλληλότητά τους για φυσικά ή ψηφιακά προϊόντα.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε σε μια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου

Για αρχή, κάθε πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες στο ελάχιστο,

 • Βασική επιλογή προσθήκης προϊόντων στον ιστότοπό σας και πώλησης αυτών: Η οθόνη του προϊόντος είναι το ισοδύναμο μιας βιτρίνας και η οθόνη πρέπει να προσελκύει ακόμη και τον απλό επισκέπτη. Το Lightbox, τα ευκρινή γραφικά, τα διαδραστικά στοιχεία, όπως κινούμενα σχέδια ή εφέ αιωρήματος, μπορούν να διατηρήσουν τους χρήστες πιο αφοσιωμένους και να βελτιώσουν τα ποσοστά μετατροπών.
 • Οι λειτουργίες του καταστήματος πρέπει να είναι εύχρηστες, τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους διαχειριστές του ιστότοπου: Οι διαχειριστές ιστότοπου πρέπει να προσθέσουν προϊόντα, να αλλάξουν περιγραφές, να παρακολουθούν τις παραγγελίες, να διαχειρίζονται το απόθεμα, να διατηρούν λογαριασμούς και πολλά άλλα. Ομοίως, οι χρήστες frontend πρέπει να πλοηγούνται ελεύθερα και να απολαμβάνουν ολόκληρη την εμπειρία αγορών.
 • Η απόκριση δεν είναι πλέον μια επιλογή και έτσι, η προσθήκη σας πρέπει να λειτουργεί καλά με μικρότερες συσκευές: Οι τάσεις δείχνουν ότι Η χρήση ιστού για κινητά ξεπερνά τους επιτραπέζιους υπολογιστές, και δεν θέλετε να χάσετε αυτήν την κίνηση.
 • Η προσθήκη πρέπει να παρέχει τουλάχιστον μία επιλογή λήψης πληρωμών: Μια πύλη πληρωμών σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε πληρωμές γρήγορα και εύκολα και να διατηρείτε τα στοιχεία των πελατών σας ασφαλή. Θα πρέπει να κάνει τους πελάτες να αισθάνονται ασφαλείς για την παράδοση των χρημάτων τους και την κοινή χρήση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών. Ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή μιας πύλης είναι τα τέλη εγγραφής, το κόστος συναλλαγής, η απόδειξη επί τόπου ή εκτός ιστότοπου, οι χώρες και τα νομίσματα που υποστηρίζονται.
 • Η λύση ηλεκτρονικού εμπορίου σας πρέπει να είναι συμβατή με το PCI DSS: Αυτό είναι απαραίτητο για τη συλλογή και αποθήκευση πληροφοριών πιστωτικής κάρτας στον ιστότοπό σας (Βιομηχανία καρτών πληρωμής / Πρότυπο ασφάλειας δεδομένων).

Άλλες δυνατότητες που μπορείτε να αναζητήσετε είναι η υποστήριξη για μεταδεδομένα για κάθε προϊόν, συμβατότητα με την προσθήκη SEO, παρακολούθηση αποθέματος, αναφορές, προγράμματα συνεργατών, τιμολόγηση κ.λπ..

Η βασική έκδοση των προσθηκών σε αυτήν την ανάρτηση είναι διαθέσιμη δωρεάν. Ωστόσο, εάν το κατάστημά σας χρειάζεται πρόσθετες λειτουργίες, θα πρέπει να αναζητήσετε συγκεκριμένες δωρεάν επεκτάσεις. Επιπλέον, εάν θέλετε να μετατρέψετε ένα υπάρχον ιστολόγιο ή ιστότοπο σε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, βεβαιωθείτε ότι το θέμα που χρησιμοποιείτε υποστηρίζει την προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου που επιλέγετε.

Φυσικά προϊόντα ή ψηφιακές λήψεις?

Ο τύπος των προϊόντων που θα πουλάτε μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή της προσθήκης σας. Όταν πουλάτε φυσικά αγαθά στο κατάστημά σας, η προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου που επιλέγετε πρέπει να καλύπτει λειτουργίες όπως – συσκευασία, αποστολή, διαχείριση αποθεμάτων, εκτύπωση τιμολογίων και άλλα. Μερικές προσθήκες αρέσουν WooCommerce είναι αρκετά ευέλικτα για να πουλούν όλα τα είδη αγαθών. Συνήθως χρειάζονται πρόσθετα για την πώληση ψηφιακών προϊόντων ή θα πρέπει να διαμορφωθούν ειδικά. Το Shopify μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πώληση σχεδόν οτιδήποτε, αλλά πρέπει να κάνετε μια μηνιαία πληρωμή που μπορεί να φαίνεται αρκετά απότομη. Ωστόσο, διασφαλίζει ότι το κατάστημά σας λειτουργεί ομαλά.

Στην πραγματικότητα, η επιλογή σας είναι μάλλον εύκολη εάν ασχολείστε αυστηρά με ψηφιακά προϊόντα. Εύκολη ψηφιακή λήψη είναι ηγέτης όσον αφορά τα ψηφιακά προϊόντα. Άλλα πρόσθετα ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το WooCommerce μπορούν επίσης να χειριστούν τις ψηφιακές πωλήσεις, αλλά το Easy Digital Downloads έχει σχεδιαστεί ειδικά και αποκλειστικά για ψηφιακά προϊόντα όπως eBook, φωτογραφίες, εισιτήρια και μουσική. Με τη βοήθεια ενός πρόσθετου, το Easy Digital Downloads μπορεί να χειριστεί και τις πωλήσεις απλών φυσικών προϊόντων.

Όσον αφορά τα ψηφιακά αγαθά, μπορείτε να εξαλείψετε μια σειρά χαρακτηριστικών που ισχύουν για καθαρά φυσικά αγαθά, όπως η αποστολή και οι περίπλοκοι υπολογισμοί φόρου. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναζητήσετε επιπλέον λειτουργίες όπως:

 • Ανεβάζοντας στιγμιότυπα οθόνης, κοινοποιώντας ένα τρέιλερ βίντεο ή δημοσιεύοντας μερικές σελίδες. Οι απλές εικόνες δεν επαρκούν για την προβολή ψηφιακών προϊόντων.
 • Περιορισμός του αριθμού λήψεων, όπως στην περίπτωση των βιντεοπαιχνιδιών.
 • Ορισμός της ημερομηνίας λήξης λήψης ή πρόσβασης, όπως σε ιστότοπους μελών.
 • Προσφέροντας σύνδεσμο λήψης και δυνατότητα αποστολής τιμολογίων μέσω email.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις δυνατότητες ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου,

WooCommerce

Τροφοδοσία 28% όλων των διαδικτυακών καταστημάτων, WooCommerce είναι μια δωρεάν προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα. Δίνει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων τον έλεγχο να πουλήσουν οτιδήποτε – φυσικά αγαθά, ψηφιακές λήψεις και συνδεδεμένα προϊόντα. Και επιτρέπει στους προγραμματιστές να επεκτείνουν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των μεμονωμένων πελατών.

Ανήκει στην Automattic, το WooCommerce είναι ένα φιλικό για κινητά, ασφαλές plugin που ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το WordPress και τα περισσότερα θέματα WordPress. Με εκατοντάδες premium και δωρεάν επεκτάσεις που μπορείτε να επιλέξετε, είναι ένα από τα λίγα πρόσθετα που σας επιτρέπουν να αναβαθμίσετε γρήγορα καθώς μεγαλώνει η εταιρεία σας. Επιπλέον, τα δεδομένα σας παραμένουν μαζί σας, όχι σε διακομιστή τρίτων.

Διαχειρίζεται εύκολα το απόθεμα και υποστηρίζει εκτεταμένες σελίδες προϊόντων. Με ένα πρόσθετο premium, μπορείτε ακόμη και να εισαγάγετε προϊόντα από ένα αρχείο CSV στη σελίδα προϊόντων της προσθήκης. Διατίθενται πέντε προεγκατεστημένες πύλες πληρωμής. Η αριθμομηχανή αποστολής στη σελίδα του καλαθιού επιτρέπει στον αγοραστή να βλέπει τη συνολική τιμή.

Το WooCommerce περιλαμβάνει λειτουργίες που διευκολύνουν την πώληση οπουδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο – γεωγραφική τοποθεσία για τον εντοπισμό της τοποθεσίας του πελάτη και την προσαρμογή της παράδοσης, της εισαγωγής και της εξαγωγής, τον περιορισμό των πωλήσεων κατά τοποθεσία, την επιλογή μεθόδων αποστολής, τη δημιουργία πολλαπλών ζωνών αποστολής, υπολογισμούς αποστολής και φόρου και αριθμομηχανή αποστολής σε πραγματικό χρόνο. Με βάση τη διεύθυνση του πελάτη, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιες πύλες πληρωμής θα εμφανίζονται για διαφορετικές χώρες. Επιπλέον, μπορείτε να ειδοποιήσετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση email. Όλες αυτές οι λειτουργίες καθιστούν την προσθήκη αγαπημένο για την πώληση φυσικών αγαθών.

Το WooCommerce μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να χειρίζεται ψηφιακά προϊόντα. Αυτό θα εξαλείψει τις περιττές επιλογές που ισχύουν μόνο για φυσικά αγαθά, προσθέτοντας ταυτόχρονα χαρακτηριστικά που ισχύουν για ψηφιακά προϊόντα. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε ψηφιακές και φυσικές εκδόσεις των ίδιων προϊόντων όπως βιβλία, δημιουργώντας μια έκδοση με δυνατότητα λήψης. Η προσθήκη προσθέτει επίσης πρόσθετους τύπους σχήματος (σήμανση δομημένων δεδομένων) στα ψηφιακά προϊόντα σας, ώστε να μπορεί να εντοπιστεί ευκολότερα από τις μηχανές αναζήτησης.

Το καλάθι αγορών μπορεί να χειριστεί έναν συνδυασμό φυσικών αγαθών και ψηφιακών αγαθών κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Οι πελάτες λαμβάνουν μηνύματα για προϊόντα που αποστέλλονται. Τα ψηφιακά αγαθά θα διατίθενται για λήψη ή θα σταλούν ως συνημμένο σε email.

Η εξασφάλιση του καταστήματός σας WooCommerce με κρυπτογράφηση SSL μπορεί να είναι λίγο πέρα ​​από τις τεχνικές δυνατότητες του μέσου χρήστη WordPress, αλλά υπάρχουν πόροι που θα σας βοηθήσουν.

Εύκολη ψηφιακή λήψη

Εύκολη ψηφιακή λήψη είναι ένα ανοικτού κώδικα, δωρεάν πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει σχεδιαστεί για τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων με δυνατότητα λήψης. Έχει τα πάντα, από εκπτώσεις έως κωδικούς έως αναφορές δεδομένων και το ταμείο είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη. Τα βασικά χαρακτηριστικά της προσθήκης περιλαμβάνουν τη διαχείριση πελατών που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των πελατών και προσθέτει κωδικούς έκπτωσης βάσει διαφορετικών κριτηρίων. Διατηρεί επίσης αρχεία καταγραφής λήψης αρχείων και περιορίζει την πρόσβαση αρχείων σε εξουσιοδοτημένους χρήστες, ορίζοντας όρια ή ημερομηνίες λήξης.

Για να αποκτήσετε πλήρη εμπειρία, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη επεκτάσεων. Οι επεκτάσεις θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε σχεδόν οποιαδήποτε δυνατότητα, όπως:

 • Προσθέστε ένα εξωτερικό προϊόν ή ένα συνεργαζόμενο προϊόν στο κατάστημά σας.
 • Εισαγάγετε προϊόντα από ένα αρχείο CSV στη σελίδα προϊόντων της προσθήκης.
 • Προσθέστε ένα πλήρες σύστημα αδειοδότησης λογισμικού με επέκταση άδειας χρήσης λογισμικού.
 • Πουλήστε συνδρομές με επαναλαμβανόμενες πληρωμές.
 • Μετατρέψτε το κατάστημά σας σε μια αγορά με υποβολές frontend.
 • Αποθηκεύστε αρχεία εξωτερικά (Amazon ή Dropbox) και κάντε τα διαθέσιμα για λήψη.
 • Προσθέστε ένα πλήρες σύστημα κρατήσεων.
 • Λήψη συνημμένων email όταν τα αρχεία είναι μικρά.
 • Αποστολή email υπό όρους αυτόματα βάσει προκαθορισμένων συνθηκών.

Οι επεκτάσεις είναι επίσης διαθέσιμες για πύλες πληρωμής, λογιστικά, αναλυτικά στοιχεία, email και μάρκετινγκ. Οι επεκτάσεις είναι ένας συνδυασμός δωρεάν, premium και τρίτων. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε πελάτες σε λίστες email χρησιμοποιώντας το MailChimp και το AWeber κατά την ολοκλήρωση της αγοράς και να χρησιμοποιήσετε το Simple Shipping για να διευκολύνετε την αποστολή απλών φυσικών προϊόντων. Η δυνατότητα αξιολόγησης προϊόντος περιλαμβάνεται δωρεάν.

Η απόκτηση της προσθήκης για να παίζει καλά με το θέμα σας χρειάζεται κάποιο στυλ, αλλά μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα από τα ιδιόκτητα θέματα τους.

Ανταλλαγή iThemes

Ανταλλαγή iThemes είναι ένα απλό στη ρύθμιση και εύχρηστο πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου. Διατηρεί τις βασικές δυνατότητες που απαιτούνται για ένα κατάστημα, αφήνοντας τα πρόσθετα να χειρίζονται πρόσθετα χαρακτηριστικά. Άλλα πρόσθετα χρεώνονται ξεχωριστά για το πρόσθετο Stripe, ενώ το iThemes Exchange έχει το πρόσθετο Stripe διαθέσιμο δωρεάν, για απεριόριστους ιστότοπους. Με το Exchange μπορείτε να πουλήσετε φυσικά και ψηφιακά προϊόντα. Το εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι το πρόσθετο επί πληρωμή για την πώληση συνδρομών και συνδρομών στον ιστότοπό σας.

Χρησιμοποιώντας το WordPress Editor, στείλτε προσαρμόσιμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαχειριστές που τους ενημερώνουν για αγορές. Στείλτε επίσης επιβεβαιωτικά email σε πελάτες. Με τις επιλογές για προχωρημένους προϊόντων, ορίστε ημερομηνίες λήξης για ψηφιακές λήψεις, ορίστε ημερομηνίες έναρξης και λήξης για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος και παρακολουθήστε το απόθεμα. Μένοντας στο Exchange, μπορείτε να διαχειριστείτε τους πελάτες και τις λεπτομέρειες συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των επιστροφών χρημάτων.

Ενώ η βασική έκδοση είναι πλήρως λειτουργική και δωρεάν, για προηγμένες λειτουργίες θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να πληρώσετε για αυτές. Είναι μια καλή επιλογή για αρχάριους και είναι ιδανική για ιστότοπους που βασίζονται σε συνδρομή.

Αγοράστε

Το Shopify δεν είναι ακριβώς ένα πρόσθετο, είναι μια πλήρης πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, που τώρα ενσωματώνεται καλά με το WordPress (χρησιμοποιώντας συνδέω). Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα για το Shopify; Λοιπόν, ανοίγετε έναν λογαριασμό, πληρώνετε, ενεργοποιείτε την προσθήκη και δημιουργείτε κατάστημα προσθέτοντας απλά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών προϊόντων, στον ιστότοπό σας. Το Shopify φροντίζει τα πάντα – μάρκετινγκ, πληρωμές, αποστολή και ασφαλή ολοκλήρωση αγοράς. Επιπλέον, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά συμβατά θέματα Shopify.

Το Shopify ενσωματώνεται στα περισσότερα φόρουμ κοινωνικών μέσων. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα στο Facebook ή να αγοράσετε καρφίτσες στο Pinterest και να προσθέσετε ένα κουμπί αγοράς στο Twitter.

Τι δεν σας αρέσει στο Shopify; Για ένα πρέπει να κάνετε μηνιαίες πληρωμές που μπορούν να αυξηθούν κατά την κλιμάκωση. Θα διαπιστώσετε ότι αλλάζετε συχνά μεταξύ δύο πλαισίων διαχειριστή – WordPress και Shopify. Επιπλέον, όλα τα δεδομένα σας θα βρίσκονται πλέον σε έναν διακομιστή στον οποίο δεν έχετε έλεγχο. Ωστόσο, βλέπετε πόσο εύκολο μπορεί να είναι για έναν αρχάριο που είναι έτοιμος να πληρώσει έναν πάροχο υπηρεσιών για τη διαχείριση του καταστήματός του.

Άλλες έντιμες αναφορές περιλαμβάνουν:

 • JigoShop που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων στη νέα έκδοση και μπορεί να προσθέσει ένα δυναμικό κατάστημα στον ιστότοπό σας.
 • Κατάστημα το οποίο διαθέτει υψηλές δυνατότητες και προσφέρει ένα εύκολο στη διαχείριση κατάστημα για τους ιδιοκτήτες και αυξημένη ευελιξία στους προγραμματιστές.
 • Καλάθι 66 καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές κατάστημα με τη βασική έκδοση σε λιγότερο από 10 $ ανά μήνα. Μπορείτε να προσθέσετε προηγμένες λειτουργίες περίπου 30 $ ανά μήνα, αλλά δεν προσφέρει βιβλιοθήκη επέκτασης.
 • MarketPress είναι επίσης μια αξιόπιστη επιλογή, που προσφέρει όλα τα δροσερά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας μέσος όρος καταστήματος. Επιπλέον, είναι ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, δεν συνοδεύεται από βιβλιοθήκη επέκτασης.

Εν κατακλείδι

Έτσι, βλέπετε ότι έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά την προσθήκη μιας λειτουργίας καταστήματος στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να επιλέξετε από παρόχους υπηρεσιών που φροντίζουν πλήρως το κατάστημά σας για να ελευθερώσετε πρόσθετα WordPress eCommerce που παρέχουν μέγιστη ευελιξία στους προγραμματιστές.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map