Βελτιώστε την απόδοση του ιστότοπού σας στο WordPress με το κολίβριο

Βελτιώστε την απόδοση του ιστότοπού σας στο WordPress με το κολίβριο

Ανεξάρτητα από τον ιστότοπο που χρησιμοποιείτε, είναι σημαντικό να διατηρείτε τις σελίδες του γρήγορες. Μελέτες δείχνουν ότι οι επισκέπτες ενδέχεται να εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο εάν χρειάζονται περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για φόρτωση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εργασίες που απαιτούνται για τη διατήρηση υψηλών ταχυτήτων ιστότοπου και μπορεί να είναι χρονοβόρα για να παραμείνετε στην κορυφή όλων.


Ευτυχώς, το κολίβριο (α πρόσθετο δωρεάν βελτιστοποίησης ταχύτητας για WordPress) παρέχει ένα ολόκληρο σύνολο εργαλείων που εστιάζουν στην απόδοση σε ένα βολικό πακέτο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε λειτουργίες όπως caching και συμπίεση GZIP, για παράδειγμα, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του ιστότοπου WordPress.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε εν συντομία τη σημασία της ταχύτητας του ιστότοπου. Τότε θα ακολουθήσουμε τέσσερις τρόπους με τους οποίους το Hummingbird θα βελτιώσει την απόδοση του ιστότοπού σας στο WordPress. Πάμε!

Η σημασία μιας γρήγορης ιστοσελίδας

Δοκιμή απόδοσης φόρτωσης σελίδας

Οι χρόνοι φόρτωσης σελίδων επηρεάζουν σχεδόν κάθε πτυχή της απόδοσης του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένης της ικανοποίησης των επισκεπτών και της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO). Εάν οι σελίδες καθυστερήσουν, για παράδειγμα, οι επισκέπτες θα είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους χρήστες κινητών συσκευών, οι οποίοι τείνουν να αναμένουν κορυφαίες ταχύτητες.

Επιπλέον, μηχανές αναζήτησης λάβετε υπόψη την ταχύτητα του ιστότοπου όταν αποφασίζετε πώς να ταξινομήσετε ιστοσελίδες. Η βελτιστοποίηση SEO είναι κρίσιμη, καθώς η έρευνα δείχνει ότι τα τρία πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης λάβετε σχεδόν τα δύο τρίτα οργανικής επισκεψιμότητας αναζήτησης. Με άλλα λόγια, όσο υψηλότερα εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ατόμων που θα τον δουν και θα κάνουν κλικ.

Οι παράγοντες που διατηρούν τη λειτουργία του ιστότοπού σας γρήγορα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρακολούθηση της απόδοσης του ιστότοπού σας στο WordPress είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τις ταχύτητες της σελίδας, χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή λύση όπως Εργαλεία Pingdom. Εάν δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα μπορούσε, ωστόσο, ίσως αναρωτηθείτε γιατί.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας στο WordPress. Μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι:

  • Ο οικοδεσπότης Ιστού σας. Δεν είναι κάθε οικοδεσπότης Ιστού ίδιο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά και να χρησιμοποιήσετε έναν πάροχο που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη βελτιστοποίηση ασφάλειας και ταχύτητας.
  • Μνήμη. Η μνήμη ενός ιστότοπου παίζει ρόλο στις ταχύτητες που μπορεί να επιτύχει. Όσο περισσότερη μνήμη και άλλοι πόροι είναι διαθέσιμοι, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να υπερφορτωθεί ο ιστότοπός σας (ειδικά όταν αντιμετωπίζετε υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας).
  • Το θέμα του ιστότοπού σας. Η ταχύτητα του ιστότοπού σας μπορεί επίσης να περιορίζεται από το θέμα του. Το «βαρύτερο» θέμα είναι, ή όσο πιο περιττός κώδικας έχει, τόσο πιο αργό είναι πιθανό να τρέξει. Κατά τη δημιουργία ή την ενημέρωση του ιστότοπού σας, θα θέλετε να βρείτε ένα θέμα που είναι βελτιστοποιημένο για απόδοση.
  • Οι προσθήκες σας. Υπάρχει ένας κοινός μύθος ότι η απλή κατοχή πολλών προσθηκών στον ιστότοπό σας μπορεί να την κάνει αργή. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Ωστόσο, οι προσθήκες με κακή κωδικοποίηση ή αυτές που περιέχουν απλώς πολλές λειτουργίες μπορούν να βλάψουν τους χρόνους φόρτωσης.

Ο έλεγχος των θεμάτων, των προσθηκών και του προγράμματος φιλοξενίας σας μπορεί να κάνει πολλά για να διασφαλίσει ότι η απόδοση του ιστότοπού σας στο WordPress είναι σε άριστη κατάσταση. Ακόμα και αν ληφθούν υπόψη όλοι αυτοί οι παράγοντες, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μην λειτουργεί τόσο ομαλά όσο θα θέλατε. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τις ταχύτητες σε οποιονδήποτε ιστότοπο WordPress.

4 τρόποι βελτίωσης του ιστότοπού σας με την προσθήκη Hummingbird

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Οι περισσότερες λύσεις στοχεύουν σε μια συγκεκριμένη στρατηγική βελτιστοποίησης, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά οδηγεί επίσης στην εγκατάσταση πολλών επιπλέον προσθηκών στον ιστότοπό σας, εάν θέλετε να επιτύχετε τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες.

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επιλέξετε μια λύση που παρέχει μια σειρά εργαλείων βελτιστοποίησης απόδοσης, όπως το Hummingbird – ένα δωρεάν πρόσθετο βελτιστοποίησης ταχύτητας.

Βελτιστοποίηση ταχύτητας σελίδας κολιβρίων

Αυτή η προσθήκη σάς δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τις ταχύτητες του ιστότοπού σας με πολλούς εύκολους τρόπους, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα εργαλεία ή πολλές τεχνικές γνώσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερις από τις βελτιστοποιήσεις που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε.

1. Προσωρινή αποθήκευση

Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, το πρόγραμμα περιήγησής του πρέπει να στέλνει ένα αίτημα στον διακομιστή του ιστότοπού σας. Στη συνέχεια, ο διακομιστής αποστέλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την προβολή των σελίδων σας. Εάν υπάρχουν πολλά δεδομένα, ο διακομιστής λαμβάνει πάρα πολλά αιτήματα ή ο εν λόγω επισκέπτης βρίσκεται πολύ μακριά, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Η προσωρινή αποθήκευση του WordPress είναι ένας τρόπος για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αποθηκεύοντας ορισμένα από τα δεδομένα του ιστότοπού σας σε μια πιο βολική τοποθεσία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να προσεγγιστεί και να ανακτηθεί πιο γρήγορα. Συνολικά, η ενεργοποίηση της προσωρινής αποθήκευσης στον ιστότοπό σας είναι ένας έξυπνος τρόπος βελτίωσης της απόδοσης.

Η προσθήκη Hummingbird σάς επιτρέπει να το εκμεταλλευτείτε παρέχοντας διάφορους τύπους προσωρινής αποθήκευσης:

Caching Plugin Hummingbird

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση σελίδας, την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης και πολλά άλλα μέσω του κατάλληλου ονόματος Προσωρινή αποθήκευση καρτέλα στο πίσω μέρος του WordPress. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες είναι αυτές οι επιλογές και πώς λειτουργούν, ρίξτε μια ματιά αυτός ο χρήσιμος οδηγός μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης των ρυθμίσεων προσωρινής αποθήκευσης στην προσθήκη.

2. Συμπίεση GZIP

Είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με το .φερμουάρ επέκταση, που είναι ένας τρόπος συμπίεσης μεγάλων αρχείων, ώστε να είναι ευκολότερη η αποθήκευση και η μεταφορά. Το GZIP είναι μια παρόμοια αλλά πιο ισχυρή μέθοδος συμπίεσης. Μπορεί να κάνει τα αρχεία του ιστότοπού σας μικρότερα και ταχύτερα στη φόρτωση, χωρίς να χάσετε τα απαραίτητα δεδομένα στη διαδικασία.

Οι λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί η συμπίεση GZIP είναι λίγο περίπλοκες. Ευτυχώς, όπως πολλές τεχνικές βελτιστοποίησης ταχύτητας, δεν είναι απαραίτητο να κατανοήσετε όλα τα τεχνικά λεπτομερή στοιχεία για να τα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

Με την προσθήκη Hummingbird, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Κολίβριο> Συμπίεση GZIP για να ενεργοποιήσετε τρεις διαφορετικούς τύπους:

Plugin Hummingbird GZIP

Απλώς επιλέξτε τον τύπο διακομιστή στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπός σας και πατήστε το Εφαρμόστε κανόνες κουμπί. Το πρόσθετο θα φροντίσει τα υπόλοιπα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κάποιες χειροκίνητες τροποποιήσεις αν θέλετε.

3. Ελαχιστοποίηση

Κατά κάποιο τρόπο, η ελαχιστοποίηση είναι παρόμοια με τη συμπίεση GZIP. Είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να αποδώσει ταχύτερα, καταργώντας περιττά δεδομένα από τον κώδικά σας. Όσο λιγότερες πληροφορίες πρέπει να μεταδοθούν μεταξύ του διακομιστή και του προγράμματος περιήγησης, τόσο λιγότερος χρόνος θα χρειαστεί για τη φόρτωση των σελίδων σας.

Στο Hummingbird, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κινητήρας ελαχιστοποίησης μέσα από Βελτιστοποίηση περιουσιακών στοιχείων καρτέλα στο WordPress:

Βελτιστοποίηση περιουσιακών στοιχείων κολιβρίων

Η προσθήκη θα σαρώσει τα αρχεία του ιστότοπού σας και θα σας επιτρέψει να βελτιστοποιήσετε όσα θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να μετακινήσετε ορισμένα αρχεία κώδικα «πίσω από τα παρασκήνια» στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας εδώ, εάν είστε εξοικειωμένοι με το CSS. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση των σελίδων WordPress ακόμη περισσότερο.

4. Σάρωση απόδοσης

Ανεξάρτητα από τις τεχνικές βελτιστοποίησης απόδοσης που εφαρμόζετε, θα πρέπει να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας και να συνεχίζετε να το τροποποιείτε με την πάροδο του χρόνου. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εκτελείτε περιοδικές σαρώσεις απόδοσης, τις οποίες μπορείτε να κάνετε στον πίνακα ελέγχου του κολιβρίου:

Σάρωση απόδοσης κολιβρίων

Τα αποτελέσματα αυτών των σαρώσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε αρχεία που ενδέχεται να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ Βελτιώσει δίπλα σε κάθε στοιχείο με βαθμολογία κίτρινο ή κόκκινο και λάβετε μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αύξησης αυτής της βαθμολογίας.

Τελικές σκέψεις για την απόδοση του ιστότοπου WordPress

Παρόλο που η διατήρηση του ιστότοπού σας είναι γρήγορη είναι σημαντική, μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε καθεμία από τις πολλές τεχνικές που απαιτούνται για να γίνει αυτό. Χρησιμοποιώντας ένα “all-in-one” πρόσθετο δωρεάν βελτιστοποίησης ταχύτητας μπορεί να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τα πιο ζωτικά βήματα γρήγορα και εύκολα.

Το κολίβριο, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας μέσω:

  1. Προσωρινή αποθήκευση.
  2. Συμπίεση GZIP.
  3. Ελαχιστοποίηση.
  4. Σάρωση απόδοσης.

Έχετε απορίες σχετικά με το πώς να διατηρήσετε την κορυφαία ταχύτητα στον ιστότοπό σας στο WordPress; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me