Πώς να δημιουργήσετε ένα μενού στο WordPress

Πώς να δημιουργήσετε ένα μενού στο WordPress

Απολαύσατε την περιπέτειά σας στο WordPress μέχρι τώρα. Επιλέξατε ένα υπέροχο θέμα WordPress, δημιουργήσατε έναν ωραίο ιστότοπο και ζωντανεψατε τα μηχανήματα SEO SEO. Οι επισκέπτες άρχισαν να μπαίνουν στη νέα σας επιχείρηση που βασίζεται στο WordPress, αλλά λίγοι μετατρέπονται σε πιστούς θαυμαστές ή πελάτες.


Ρίξτε μια ματιά στο Google Analytics και το ποσοστό εγκατάλειψης φτάνει μέχρι το τέλος. Έτσι αποφασίσετε να ελέγξετε κάθε πτυχή του ιστότοπού σας, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε πού βρίσκεται το πρόβλημα. Τι διάολο?

Λοιπόν, θα σας πω αυτό: το μενού πλοήγησης στο WordPress θα μπορούσε να είναι η αιτία των δεινών σας. Ένα κακό μενού μενού πλοήγησης θα αποτρέψει τους επισκέπτες από το να βρουν αυτό που χρειάζονται στον ιστότοπό σας και εάν δεν μπορούν να το βρουν, θα κάνουν ακριβώς ό, τι κάνει κάθε λογικός άνθρωπος – κάντε κλικ στο κουμπί πίσω και φορτώστε τον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας.

Ένα εξαιρετικό σύστημα πλοήγησης, από την άλλη πλευρά, μοιάζει με έναν χάρτη που δείχνει στους επισκέπτες σας ακριβώς πού να πάνε για να βρουν αυτό που ψάχνουν. Αυτό σημαίνει απλώς χωρίς ένα υπέροχο μενού πλοήγησης, θα χάσετε πελάτες δεξιά, αριστερά και κέντρο. Ναι, φίλε, έχοντας ένα υπέροχο μενού πλοήγησης – όπως ο οδηγός ράλι έχει τον πλοηγό του – έχει μεγάλη σημασία.

Σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα, θα σας δείξουμε πώς να σχεδιάσετε το τέλειο σύστημα πλοήγησης. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε ακριβώς πώς να ρυθμίσετε τα μενού χρησιμοποιώντας τον διαισθητικό διαχειριστή μενού του WordPress.

Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο σύστημα πλοήγησης WordPress

πλοήγηση wordpress

Είστε έτοιμοι για κάποια περιπέτεια μενού; Λοιπόν, φάτε al carte… Σε αυτήν την ενότητα, θα δούμε τι κάνει ένα υπέροχο σύστημα πλοήγησης.

Κρατήστε το απλό

Το καλύτερο σύστημα πλοήγησης είναι εύκολο στη χρήση.

Μην περιπλέξετε υπερβολικά τα μενού πλοήγησης, συμπεριλαμβάνοντας σελίδες που ο χρήστης δεν χρειάζεται απαραίτητα. Παραμείνετε στο πιο σημαντικό περιεχόμενό σας – το περιεχόμενο που ο χρήστης πρέπει να παραμείνει αρκετά για να μετατρέψει. Συνδέστε μόνο τις πιο σημαντικές σελίδες σας στο WordPress, όπως Σχετικά, Επικοινωνία, Μίσθωση / Προϊόντα κ.λπ. και δημοφιλές περιεχόμενο που βοηθά τον σκοπό σας.

Μιλώντας για τη διατήρηση απλών πραγμάτων, χρειάζεστε πραγματικά αυτό το μεγάλο μενού στο μικρό προσωπικό σας blog; Δεν το νομίζω Τα μεγάλα μενού είναι υπέροχα ναι, αλλά είναι ιδανικά για μαμούθ ιστότοπους WordPress με ένα δισεκατομμύριο byte περιεχομένου και ένα τρισεκατομμύριο προϊόντα για εκκίνηση. Κρατήστε το απλό ηλίθιο.

Οι χάρτες ιστοτόπου μετράνε επίσης

Ένας χάρτης ιστότοπου θεωρείται απαραίτητο γρανάζι στο τέλειο σύστημα πλοήγησης. Ενώ βοηθάτε τις αράχνες μηχανών αναζήτησης να ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας εύκολα και σωστά, οι χάρτες ιστότοπων μπορούν επίσης να είναι χρήσιμοι όταν ένας χρήστης χαθεί ή / και συναντήσει τη φοβερή σελίδα σφάλματος 404. Σκεφτείτε το ως μενού πλοήγησης για ολόκληρο τον ιστότοπό σας που δημοσιεύεται σε μια ειδική σελίδα. Δεν πρέπει να φοβηθείτε χάρτες ιστότοπου, είναι απλώς σελίδες που περιέχουν συνδέσμους προς όλους τους πόρους στον ιστότοπό σας.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε χάρτες ιστότοπου χρησιμοποιώντας πρόσθετα όπως Χάρτες ιστοτόπου Google XML, ή απλώς πηγαίνετε με ένα θέμα WordPress που υποστηρίζει εγγενώς τους χάρτες ιστότοπου. Δημιουργήστε μια ειδική σελίδα χάρτη ιστότοπου και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλους τους πόρους στον ιστότοπό σας WordPress όταν φορτώνετε http://www.yousite.com/sitemap/. Μπορείτε να συνδεθείτε στον χάρτη ιστότοπού σας από τη σελίδα σφάλματος 404 ή από το κύριο μενού.

Προσθέστε μενού πλοήγησης σε πολλές τοποθεσίες

Εάν επρόκειτο να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε τη λαχειοφόρο αγορά, για παράδειγμα, θα πρέπει να παίξετε μερικές φορές. Έχει να κάνει με τη θεωρία της πιθανότητας. Ομοίως, για να κάνετε τους αναγνώστες να κάνουν κλικ στους συνδέσμους σας, πρέπει να εμφανίσετε τους εν λόγω συνδέσμους μερικές φορές, σε διαφορετικές τοποθεσίες του ιστότοπού σας. Η λογική εδώ είναι απλή: όσο πιο εύκολο μπορεί ο αναγνώστης να βρει τους συνδέσμους, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να κάνει κλικ.

Από προεπιλογή, τα περισσότερα θέματα WordPress θα σας επιτρέψουν να εμφανίσετε το μενού πλοήγησης στην ενότητα κεφαλίδας και ίσως στο υποσέλιδο, αλλά αυτό είναι. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε widget για να εμφανίσετε τα μενού πλοήγησης όπου θέλετε.

Οι καλύτερες τοποθεσίες μενού για μέγιστη έκθεση περιλαμβάνουν τις περιοχές κεφαλίδας, πλευρικής γραμμής και υποσέλιδου. Η πλευρική γραμμή είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο για κατηγορίες, αρχεία και ετικέτες, οπότε μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις δυνατότητες για να βελτιώσετε το σύστημα πλοήγησής σας.

Προσθέστε μια φόρμα αναζήτησης

Τα συστήματα σπάνε στις λιγότερο κατάλληλες στιγμές. Τείνουν να παραδώσουν ή να αποτύχουν όταν το περιμένετε λιγότερο. Τα μενού πλοήγησης δεν αποτελούν εξαίρεση, αποτυγχάνουν συνεχώς, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη μενού WordPress τρίτου μέρους και παίζετε. Σε άλλες περιπτώσεις, ο χρήστης απλώς δεν έχει το χρόνο να περάσει αρκετά επίπεδα στα μενού σας για να βρει πληροφορίες. Τι να κάνω?

Εφαρμόζετε μια φόρμα αναζήτησης, η οποία διευκολύνει τον χρήστη να βρει αυτό που θέλει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε μια εμφανή τοποθεσία στον ιστότοπό σας στο WordPress. Για παράδειγμα, μην το κρύψετε στην ενότητα υποσέλιδου που είναι ορατό μόνο όταν ο χρήστης κάνει κύλιση προς τα κάτω. Εάν έχετε άπειρη κύλιση στη θέση του, ο εν λόγω χρήστης ενδέχεται να μην δει ποτέ τη φόρμα αναζήτησης.

Μια φόρμα αναζήτησης είναι ένα ασφαλές μέτρο, καθώς και μια συσκευή που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία χρήστη. Relevanssi σας βοηθά να δημιουργήσετε εκπληκτικές μηχανές αναζήτησης για την επιχείρησή σας που βασίζεται στο WordPress.

Κύριο πακέτο: Στο τέλος της ημέρας, βεβαιωθείτε ότι τα μενού πλοήγησης είναι εύχρηστα και εύχρηστα. Επίσης, δώστε προτεραιότητα σε σημαντικό περιεχόμενο, οπότε είναι απίστευτα εύκολο να το βρείτε.

Προσθήκη μενού πλοήγησης WordPress

Τώρα ας δημιουργήσουμε ένα υπέροχο μενού πλοήγησης με τον χρήσιμο διαχειριστή μενού WordPress. Εκτός αυτού, το WordPress διαθέτει έναν εξαιρετικό διαχειριστή μενού που σας επιτρέπει να δημιουργείτε απλά μενού, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων μενού. Είναι ένας απλός διαχειριστής μεταφοράς και απόθεσης που κάνει την προσθήκη μενού τόσο εύκολη όσο και πίτα. Ακόμη και ένας πέμπτος μαθητής μπορεί να προσθέσει μενού WordPress σε λίγα λεπτά.

Πως? Απλώς πλοηγηθείτε στο Εμφάνιση> Μενού  στην περιοχή διαχειριστή του WordPress:

αρχάριοι-οδηγός-για-wordpress-μενού-εμφάνιση-μενού

Αυτό θα ξεκινήσει το Επεξεργασία μενού οθόνη. Εάν εσείς, ή ο προγραμματιστής σας, δεν έχετε προσθέσει ποτέ μενού στον ιστότοπό σας στο WordPress, θα πρέπει να δείτε αυτήν την οθόνη:

αρχάριος-οδηγός-για-λέξη-μενού-νέο-μενού

Προχωρήστε και δώστε ένα όνομα στο νέο σας μενού. Θα ονομάσουμε το παράδειγμά μας «κύριο μενού». Εισαγάγετε το όνομα που προτιμάτε και πατήστε το Δημιουργία κύριας κουμπί. Αυτό θα ξεκινήσει αυτήν την οθόνη:

αρχάριοι-οδηγός-για-λέξη-μενού-προσθήκη-μενού-στοιχεία

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Στα αριστερά, θα δείτε μια λίστα με τις σελίδες, τις κατηγορίες σας, μια καρτέλα προσαρμοσμένων συνδέσμων και ίσως μερικές άλλες λειτουργίες ανάλογα με το θέμα σας.

Στα δεξιά, έχετε το Δομή μενού περιοχή όπου θα επεξεργαστείτε και θα παραγγείλετε τα στοιχεία του μενού σας. Εχεις το Ρυθμίσεις μενού περιοχή που σας επιτρέπει να επιλέξετε την τοποθεσία του μενού και μια επιλογή που σας επιτρέπει να προσθέτετε νέες σελίδες ανώτερου επιπέδου στο μενού σας αυτόματα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε από εδώ είναι να επιλέξετε τις σελίδες, τις κατηγορίες σας ή να προσθέσετε προσαρμοσμένους συνδέσμους από το αριστερό πλαίσιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη στο μενού κουμπί. Σε ένα φλας, τα στοιχεία του μενού σας θα εμφανιστούν στη δεξιά στήλη, όπου απλώς τα μεταφέρετε και αποθέστε τα όπως θέλετε.

Γιατί θα θέλατε να προσθέσετε κατηγορίες στο μενού του WordPress; Εάν έχετε δημιουργήσει αναρτήσεις (π.χ. μαθήματα) σε διαφορετικές κατηγορίες (μαθήματα), μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα μαθήματα σε μαθήματα χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία. Είναι επίσης χρήσιμο χαρακτηριστικό εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο ειδήσεων. Προχώρησα και πρόσθεσα διάφορες κατηγορίες στο μενού του παραδείγματος μου όπως:

αρχάριοι-οδηγός-για-wordpress-μενού-add-κατηγορίες

Ας προσθέσουμε επίσης μερικούς προσαρμοσμένους συνδέσμους για να κατευθύνουμε τους επισκέπτες σε ιστότοπους τρίτων ή ακόμα και τους δικούς μας ιστότοπους που ζουν σε δευτερεύοντες τομείς. Απλώς πλοηγηθείτε στο Προσαρμοσμένοι σύνδεσμοι αυτί:

αρχάριοι-οδηγός-για-wordpress-μενού-προσθήκη-προσαρμοσμένοι-σύνδεσμοι

Προσθέστε τον σύνδεσμό σας στο Διεύθυνση URL περιοχή κειμένου και το όνομα μενού στο Κείμενο συνδέσμου. Τότε απλώς πατήστε το Προσθήκη στο μενού κουμπί. Συμπεριλάβετε πάντα http: // ή οι σύνδεσμοι σας δεν θα λειτουργούν:

παράδειγμα για αρχάριους-οδηγούς-προς-λέξεις-μενού-προσθήκη-προσαρμοσμένους-συνδέσμους-παράδειγμα

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το μενού σας, επιλέξτε την τοποθεσία του μενού και κάντε κλικ στο Αποθήκευση μενού κουμπί:

μενού αρχάριων-οδηγός-προς-λέξη-μενού-προστιθέμενο-μενού

Χρησιμοποιώντας την Διαχείριση τοποθεσιών καρτέλα, μπορείτε να ελέγξετε πού εμφανίζεται το μενού σας. Σημείωση, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά διαφορετικά μενού και να τα εμφανίσετε σε πολλές τοποθεσίες ανάλογα με το θέμα σας. Κάθε θέμα υποστηρίζει διαφορετικό αριθμό μενού:

αρχάριος-οδηγός-για-λέξη-μενού-διαχείριση-τοποθεσία

Επιστροφή στο Επεξεργασία μενού στην οθόνη, μπορείτε να δείτε ότι το μενού μας μεγαλώνει και δεν θα φαίνεται υπέροχο στο μπροστινό μέρος. Δείτε πώς φαίνεται το παράδειγμά μας στη διεπαφή:

αρχάριοι-οδηγός-προς-wordpress-μενού-μπροστά

Αυτό είναι όπου τα αναπτυσσόμενα μενού είναι χρήσιμα. Θα προχωρήσω και θα ομαδοποιήσω όλες τις κατηγορίες παραδειγμάτων Μάθετε Web Design. Αυτό είναι πολύ εύκολο. Από το Επεξεργασία μενού οθόνη, απλώς σύρετε το υπομενού ελαφρώς προς τα δεξιά όπως:

αρχάριοι-οδηγός-για-λέξη-μενού-προσθήκη-drop-down-μενού

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αποθήκευση μενού κουμπί. Τώρα το μενού σας θα μοιάζει έτσι:

αρχάριοι-οδηγός-για-wordpress-μενού-προστιθέμενο-drop-down-μενού

Συντομότερο και καθαρότερο ε; Μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα υπο-μενού κάτω από τα υπάρχοντα δευτερεύοντα μενού, δημιουργώντας αναπτυσσόμενα μενού πολλαπλών επιπέδων:

αρχάριοι-οδηγός-για-wordpress-μενού-πολλαπλά επίπεδα-drop-down

Το παράδειγμα του μενού πλοήγησης WordPress μοιάζει τώρα:

αρχάριοι-οδηγός-προς-wordpress-μενού-πολλαπλά επίπεδα-drop-downs-front-end

Επί πλέον? Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του μενού σας από τον διαχειριστή μενού του WordPress. Απλώς κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του μενού:

αρχάριος-οδηγός-για-wordpress-μενού-επεξεργασία-μενού-στοιχείο

Και αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά ειδικό μενού, δοκιμάστε ένα από αυτά τα καλύτερα πρόσθετα μενού WordPress. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος δημιουργίας ή βελτίωσης των υπαρχόντων μενού WordPress.

Τελικές σκέψεις

Τα μενού πλοήγησης στο WordPress αποτελούν ζωτικό μέρος του ιστότοπού σας στο WordPress. Καθοδηγούν τους χρήστες σας επιτρέποντάς τους να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν. Είναι ιδανικά για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και, κατά συνέπεια, των ποσοστών μετατροπής σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να εφαρμοστούν, οπότε τίποτα δεν σας εμποδίζει.

Μην αφήνετε πλέον χρήματα στο τραπέζι, επενδύστε σε μια προσθήκη μενού WordPress που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Μοιραστείτε την παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map