Πώς να επεξεργαστείτε εύκολα εικόνες στο WordPress

Πώς να επεξεργαστείτε εικόνες στο WordPress

Ίσως στο παρελθόν να έχετε ανεβάσει μια εικόνα στην ανάρτηση ή τη σελίδα σας στο WordPress μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεται ένα τσίμπημα ή δύο. Μην ανησυχείτε – μπορείτε να επεξεργαστείτε εικόνες στο WordPress και είναι εξαιρετικά εύκολο. Επιπλέον, δεν απαιτείται προσθήκη.


Τυχαία συμβαίνει να είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες, οπότε συνήθως δεν εκμεταλλεύονται τις εύκολες επιλογές επεξεργασίας εικόνων στο WordPress. Το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων είναι ένα φανταστικό εργαλείο για αλλαγή μεγέθους, περικοπή και άλλον χειρισμό εικόνων αφού τις έχετε ήδη ανεβάσει στη βιβλιοθήκη πολυμέσων. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να επεξεργάζεστε εικόνες στο WordPress απευθείας από τον πίνακα ελέγχου σας!

Βήμα 1: Επιλέξτε την εικόνα σας

Πρώτα πράγματα πρώτα – χρειάζεστε μια εικόνα. Για να ανεβάσετε μια νέα εικόνα, μεταβείτε στο Πολυμέσα> Προσθήκη νέου, στη συνέχεια, είτε μεταφέρετε και αποθέστε την εικόνα σας είτε κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείου” για να επιλέξετε την εικόνα σας.

Ανεβάστε την εικόνα σας για επεξεργασία στο WordPress

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικόνα που έχετε ήδη πηγαίνοντας στο Πολυμέσα> Βιβλιοθήκη και επιλέγοντας μια εικόνα από εκεί. Κάντε κλικ στον τίτλο της εικόνας για να τον ανοίξετε.

Βήμα 2: Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας

Μόλις επιλέξετε μια εικόνα και την ανοίξετε, θα δείτε μια σελίδα παρόμοια με αυτήν.

Ανοίξτε το WordPress Image Editor

Από εδώ μπορείτε να δώσετε στην εικόνα σας τίτλο, λεζάντες, alt και περιγραφή. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κουμπί “Επεξεργασία εικόνας” ακριβώς κάτω από την προεπισκόπηση εικόνας, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να επεξεργάζεστε εικόνες στο WordPress.

Βήμα 3: Επεξεργαστείτε την εικόνα σας

Όταν ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας, θα δείτε μερικές επιλογές για να αλλάξετε την εικόνα σας.

Περικοπή και επεξεργασία των εικόνων σας στο WordPress

Καλλιέργεια

Για περικοπή της εικόνας, απλώς χρησιμοποιήστε τον κέρσορα του ποντικιού για να ορίσετε την επιλογή περικοπής. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος περικοπής με μεταφορά και απόθεση των άκρων της επιλογής σας. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το περίγραμμα περικοπής, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο για να περικόψετε την εικόνα σας στο νέο της μέγεθος.

Περιστρέψτε αριστερόστροφα

Χρησιμοποιήστε αυτό για να περιστρέψετε την εικόνα σας αριστερόστροφα. Κάθε κλικ θα περιστρέψει την εικόνα 90 μοίρες (ή ένα τέταρτο) προς τα αριστερά.

Γυρίστε με την φορά του ρολογιού

Χρησιμοποιήστε αυτό για να περιστρέψετε την εικόνα σας δεξιόστροφα. Κάθε κλικ θα περιστρέψει την εικόνα 90 μοίρες (ή ένα τέταρτο) προς τα δεξιά.

Flip Κάθετη

Αναποδογυρίστε την εικόνα σας κάθετα, έτσι ώστε το κάτω μέρος της εικόνας να είναι τώρα στην κορυφή.

Οριζόντια αναστροφή

Αναστρέψτε την εικόνα σας οριζόντια, έτσι ώστε η αριστερή πλευρά της εικόνας να είναι τώρα στα δεξιά.

Αναίρεση επεξεργασίας

Κάντε κλικ για αναίρεση τυχόν αλλαγών που έχετε πραγματοποιήσει. Κάντε κλικ πίσω μία αλλαγή κάθε φορά.

Επανάληψη επεξεργασίας

Κάντε κλικ για να επαναλάβετε μια αλλαγή που έχετε αναιρέσει. Κάντε κλικ προς τα εμπρός μία αλλαγή κάθε φορά.

Εικόνα κλίμακας

Χρησιμοποιήστε την επιλογή εικόνας κλίμακας για να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας σας αναλογικά. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αν σας αρέσει η εικόνα, αλλά απλώς πρέπει να είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός pixel ή πλάτος ή ψηλός. Απλώς πληκτρολογήστε τα pixel που θέλετε (πλάτος x ύψος) και κάντε κλικ στο κουμπί “Κλίμακα” για αλλαγή μεγέθους.

Κόψε την εικονα

Εκτός από το εργαλείο περικοπής μεταφοράς και απόθεσης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενότητα για να περικόψετε την εικόνα σας σε μια συγκεκριμένη διάσταση. Εισαγάγετε την αναλογία περικοπής (πλάτος κατά ύψος). Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το shift καθώς κάνετε κλικ και σύρετε για να κάνετε την επιλογή περικοπής. Καθώς σύρετε τον κέρσορα, το μέγεθος επιλογής περικοπής σε εικονοστοιχεία θα εμφανίζεται κάτω από την αναλογία που έχετε ορίσει. Μπορείτε επίσης να ορίσετε την αναλογία διαστάσεων αφού έχετε ήδη κάνει την επιλογή περικοπής.

Ρυθμίσεις μικρογραφιών

Η τελευταία επιλογή επεξεργασίας εικόνας είναι οι ρυθμίσεις μικρογραφιών. Μπορείτε να επιλέξετε να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας σε όλες τις παραλλαγές της εικόνας, μόνο στη μικρογραφία ή σε όλα εκτός από τη μικρογραφία.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε! Όταν επεξεργάζεστε εικόνες στο WordPress πρέπει να αποθηκεύσετε αλλιώς θα χάσετε τις αλλαγές σας. Δεν θέλετε να επιστρέψετε και να επαναλάβετε όλες τις τροποποιήσεις σας?

Επαναφέρω

Ακριβώς σε περίπτωση που είστε αναποφάσιστοι, ή εάν επεξεργαστείτε κατά λάθος τη λάθος εικόνα, υπάρχει ένα ενσωματωμένο δίχτυ ασφαλείας του WordPress. Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές, θα μεταφερθείτε στη σελίδα του στοιχείου πολυμέσων. Απλώς κάντε κλικ ξανά στο κουμπί επεξεργασίας.

Επαναφορά αρχικής εικόνας WordPress

Τώρα θα παρατηρήσετε μια νέα επιλογή για “Επαναφορά εικόνας” ακριβώς στα δεξιά της προεπισκόπησης της εικόνας. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και η εικόνα σας (και είναι μικρογραφία) θα επανέλθει στην αρχική της μορφή.

Σύνθετες επιλογές επεξεργασίας εικόνων

Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων WP PRO WordPress

Θέλετε πιο σύνθετες επιλογές για την επεξεργασία εικόνων στο WordPress; Σας αρέσουν οι επικαλύψεις σχήματος, το πρόσθετο κείμενο ή τα φίλτρα εικόνας; Στη συνέχεια, το WP Pro Image Editor Plugin είναι ακριβώς σωστό. Απλά εγκαταστήστε αυτό το premium πρόσθετο για να έχετε προσθέσει επιλογές επεξεργασίας εικόνας παρόμοιες με το Canva ή το Photoshop ενσωματωμένο απευθείας στον πίνακα ελέγχου σας.

Τυλίγοντας

Τώρα που γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε όλες τις δυνατότητες και τις επιλογές επεξεργασίας εικόνων του WordPress, δοκιμάστε το! Είναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο και χρήσιμο εργαλείο κατά την προσθήκη εικόνων σε αναρτήσεις ή σελίδες και μπορεί ακόμη και να σας εξοικονομήσει λίγα δευτερόλεπτα (σε σύγκριση με το άνοιγμα λογισμικού / εφαρμογών επεξεργασίας εικόνων στον υπολογιστή σας). Και μόλις τελειώσετε δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές βελτιστοποίησης εικόνας.

Έχετε άλλες συμβουλές για την επεξεργασία εικόνων στο WordPress; Ή οποιεσδήποτε ερωτήσεις; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω – θα θέλαμε να σας ακούσουμε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me