Πώς να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο με το WordPress (και το συνολικό θέμα)

Ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου είναι μια τέλεια πλατφόρμα για την προβολή οτιδήποτε θέλετε. Μπορεί να είναι προϊόντα που πουλάτε, τα έργα που έχετε ολοκληρώσει, βραβεία που έχετε λάβει, φωτογραφίες που εμπνέουν ή έργα τέχνης για τα οποία είστε περήφανοι. Ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου θα εμπορεύεται τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις δεξιότητές σας στο κοινό-στόχο σας. Επιπλέον, μπορεί να είναι χρήσιμο στη δημιουργία δυνητικών πελατών. Εάν είστε δημιουργικός επαγγελματίας (σχεδιαστής ιστοσελίδων, καλλιτέχνης, ζωγράφος, συγγραφέας, εικονογράφος), ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για να προσελκύσετε πελάτες και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.


Σε αυτήν την ανάρτηση, θα ακολουθήσουμε τα βήματα δημιουργίας ενός ιστότοπου χαρτοφυλακίου με το WordPress χρησιμοποιώντας το θέμα Total. Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι το θέμα Total περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης για χαρτοφυλάκιο. Επομένως, είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε το χαρτοφυλάκιό σας και να προσθέσετε τα στοιχεία του χαρτοφυλακίου σας. Και αν γνωρίζετε πώς να εργαστείτε με τυπικές αναρτήσεις, η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου θα είναι πολύ πιο απλή για εσάς.

Ας αρχίσουμε!

Βήμα 1: Επιλέξτε έναν οικοδεσπότη Ιστού

Όσον αφορά τη φιλοξενία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιλογών φιλοξενίας που ταιριάζουν σε κάθε τσέπη. Αλλά αν έχετε κολλήσει για να επιλέξετε ένα, ρίξτε μια ματιά στις λύσεις φιλοξενίας WordPress που προτείνει το WPExplorer.

Καλύτερη φιλοξενία WordPress

Το Bluehost είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν μόλις ξεκινήσετε, καθώς προσφέρει πολλούς πόρους σε χαμηλή τιμή – κάτι που είναι ακόμη χαμηλότερο όταν χρησιμοποιείτε τον σύνδεσμό μας. Μπορείτε να πάρετε το Bluehost με μόλις 2,95 $ τον πρώτο χρόνο!

Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φιλοξενία, το Flywheel και το WP Engine είναι δύο από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας WordPress. Και οι δύο προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες σε λογική τιμή και το καλύτερο από όλα δεν χρειάζεται ποτέ να σκεφτείτε τον διακομιστή σας, καθώς φροντίζουν τα πάντα για εσάς.

Βήμα 2: Επιλέξτε ένα όνομα τομέα

Κατά την εγγραφή με έναν κεντρικό υπολογιστή για χώρο διακομιστή, θα πρέπει να έχετε το όνομα τομέα σας εύχρηστο. Το όνομα τομέα σας είναι μοναδικό για τον ιστότοπό σας και μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα ονόματα από καταχωρητές όπως το NameCheap και το GoDaddy. Επιλέξτε ένα όνομα προσεκτικά, καθώς μπορεί να γίνει αρκετά ακατάστατο για να το αλλάξετε αργότερα.

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το WordPress

Η εγκατάσταση του WordPress είναι εύκολη! Με διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές, η εγκατάσταση του WordPress είναι ήδη ρυθμισμένη για εσάς. Εάν επιλέξετε το Bluehost, απλώς ακολουθήστε τη διαδικασία εγκατάστασης με ένα κλικ και θα πρέπει να έχετε έτοιμο το WordPress σε λίγα λεπτά.

Όταν φτάσετε στην οθόνη σύνδεσης, εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε κατά την εγκατάσταση του WordPress και εισαγάγετε τον ιστότοπό σας. Μόλις φτάσετε εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε τον πραγματικό σας ιστότοπο χαρτοφυλακίου.

Βήμα 4: Επιλέξτε και ενεργοποιήστε ένα θέμα

Αυτό το βήμα θα είναι εύκολο για εμάς, καθώς θα επιλέξουμε Σύνολο. Κατά τη γνώμη μας, είναι ένα από τα καλύτερα θέματα που θα μπορούσατε να επιλέξετε για οποιοδήποτε έργο, καθώς το θέμα συνοδεύεται από πολλές δυνατότητες και επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα, χαρτοφυλάκια και άλλα. Και με τις εύκολες εισαγωγές επίδειξης, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφους ιστότοπους χαρτοφυλακίου με το σύνολο με μερικά μόνο κλικ, όπως αυτό παρακάτω:

Αφού εγκαταστήσετε το θέμα Total, ενεργοποιήστε το από τον πίνακα ελέγχου σας κάνοντας κλικ Εμφάνιση> Θέματα> Προσθήκη νέου.

Σε αυτό το στάδιο, έχετε την επιλογή να κάνετε – μπορείτε απλά να εισαγάγετε οποιονδήποτε ιστότοπο επίδειξης από το Total χρησιμοποιώντας το Εισαγωγέας επίδειξης.  Η Total έχει 40+ προεγκατεστημένους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων επιδείξεων για χαρτοφυλάκιο. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε demo, να το εισαγάγετε και να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο σε αυτό.

Απλώς επιλέξτε την επίδειξη που σας αρέσει και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για εγκατάσταση και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τυχόν απαιτούμενες προσθήκες και για να εισαγάγετε το δείγμα περιεχομένου (δημοσιεύσεις, τύποι δημοσιεύσεων, widget, μενού κ.λπ.).

Βήμα 5: Δημιουργία και επεξεργασία στοιχείων χαρτοφυλακίου και δημιουργία λίστας στοιχείων χαρτοφυλακίου

Φυσικά δεν χρειάζεται να εισαγάγετε μια επίδειξη για να ξεκινήσετε, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο από την αρχή. Όταν χρησιμοποιείτε το θέμα Total είναι εύκολο να δημιουργήσετε το δικό σας χαρτοφυλάκιο.

Αλλά προτού μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη σελίδα χαρτοφυλακίου μας, πρέπει να δημιουργήσουμε τα στοιχεία χαρτοφυλακίου που θα μπουν σε αυτήν. Με το Total, έχετε δύο επιλογές για τη δημιουργία στοιχείων χαρτοφυλακίου σας.

Επιλογή 1: Χρήση του προσαρμοσμένου τύπου Post Portofolio της Total ως έχει

Η πρώτη σας επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τον τύπο ανάρτησης χαρτοφυλακίου όπως είναι να δημιουργήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Από τον Πίνακα ελέγχου του WordPress, κάντε κλικ στο Χαρτοφυλάκιο> Προσθήκη νέου.

Σύνολο αντικειμένων τύπου Post Portfolio

Προσθέστε τον τίτλο, τις ετικέτες, τις κατηγορίες και οποιοδήποτε περιεχόμενο κειμένου του χαρτοφυλακίου σας. Το σύνολο υποστηρίζει διάφορους τύπους περιεχομένου – προσθέστε ένα Προτεινόμενη εικόνα εάν θέλετε να εμφανίσετε μια μεμονωμένη εικόνα, προσθέστε πολλές εικόνες στο Συλλογή εικόνων ενότητα για να δημιουργήσετε ένα ρυθμιστικό ή να προσθέσετε έναν σύνδεσμο για ένα αρχείο ήχου ή βίντεο στο Στοιχείο χαρτοφυλακίου Ενότητα. Ωστόσο, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, πιθανότατα θα θέλετε επίσης να επιλέξετε μια διάταξη σελίδας κάτω από τις Κύριες ρυθμίσεις (αριστερά, δεξιά ή χωρίς πλευρική γραμμή) και να ορίσετε μια επιλεγμένη εικόνα για την ανάρτησή σας για χρήση σε πλέγματα χαρτοφυλακίου, καρουζέλ και σχετικές αναρτήσεις. Μόλις τελειώσετε, αποθηκεύστε την ανάρτηση.

Σύνολο ρυθμίσεων τύπου ανάρτησης χαρτοφυλακίου

Το επόμενο βήμα είναι να πάτε Εμφάνιση> Προσαρμογή> Χαρτοφυλάκιο για να προσαρμόσετε τις σελίδες αρχειοθέτησης χαρτοφυλακίου σας (κύρια, ετικέτες και κατηγορίες) καθώς και τις σελίδες μεμονωμένων στοιχείων χαρτοφυλακίου. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε μια διάταξη πλευρικής γραμμής, τον αριθμό των σχετικών δημοσιεύσεων και να ενεργοποιήσετε διάφορα στοιχεία σελίδας και στη συνέχεια να τα σύρετε και να τα αποθέσετε στη σειρά που θέλετε.

Αυτό είναι! Απλώς προσθέστε περισσότερα στοιχεία για να συμπληρώσετε το χαρτοφυλάκιό σας.

Επιλογή 2: Δημιουργήστε το δικό σας πρότυπο χαρτοφυλακίου με το Visual Composer

Εάν θέλετε να είστε πιο πρακτικοί, μπορείτε να είστε ο δικός σας σχεδιαστής χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του Total και το εργαλείο δημιουργίας σελίδων Visual Composer. Το Visual Composer είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας οπτικών σελίδων που σας βοηθά να δημιουργήσετε όμορφες διατάξεις χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μεταφοράς και απόθεσης. Ως χρήστης, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε καμία κωδικοποίηση και να απολαύσετε πραγματικά τη διαδικασία δημιουργίας ιστοσελίδων. Διατίθεται δωρεάν με το Total και θα πρέπει να δείτε μια προτροπή για την εγκατάσταση της προσθήκης στον ιστότοπό σας όταν ενεργοποιείτε το θέμα. Απλώς θυμηθείτε να το ενεργοποιήσετε.

Επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις Visual Composer από τον πίνακα ελέγχου για να ρυθμίσετε την προσθήκη. Κάντε κλικ στο Visual Composer> Role Manager και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις. Το πιο σημαντικό, ενεργοποιήστε τον συνθέτη για τους τύπους δημοσιεύσεων στους οποίους θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε. Από προεπιλογή, το Visual Composer είναι ενεργοποιημένο μόνο σε σελίδες. Ενεργοποιήστε το και για τύπους δημοσιεύσεων χαρτοφυλακίου, έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε στοιχεία χαρτοφυλακίου με τη βοήθεια του Visual Composer.

Όπως και η τελευταία επιλογή, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια νέα ανάρτηση κάνοντας κλικ στο Χαρτοφυλάκιο> Προσθήκη νέου. Δώστε στην ανάρτησή σας ένα όνομα, επιλέξτε κατηγορίες ή ετικέτες, επιλέξτε μια διάταξη πλευρικής γραμμής κάτω από την κύρια ενότητα ρυθμίσεων και ορίστε μια επιλεγμένη εικόνα. Αποθηκεύστε το πρόχειρο της ανάρτησής σας. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε!

Έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή frontend (visual) ή backend (block) του Visual Composer για να επεξεργαστείτε το στοιχείο χαρτοφυλακίου. Προτιμούμε τον επεξεργαστή frontend, καθώς μπορείτε να δείτε τα στοιχεία της σελίδας σας, τα προσαρμοσμένα χρώματα, τα paddings / περιθώρια και άλλα. Αλλά ανεξάρτητα από το που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε απλώς επιλέξτε το Visual Composer Προσθήκη στοιχείου κουμπί για να ξεκινήσετε.

Σύνολο δημιουργίας σελίδων χαρτοφυλακίου

Θα δείτε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στη βιβλιοθήκη στοιχείων. Η Total έχει έναν αριθμό ειδικά σχεδιασμένων στοιχείων στη βιβλιοθήκη, εκτός από τα τυπικά στοιχεία Visual Composer. Μπορείτε να δείτε ότι το παραπάνω στιγμιότυπο χρησιμοποιεί το Ρυθμιστικό εικόνας και ένα Πλαίσιο κειμένου για να δημιουργήσετε το στοιχείο χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο από τη βιβλιοθήκη.

Όταν τελειώσετε με την επεξεργασία, αποθηκεύστε την ανάρτηση χαρτοφυλακίου και κάντε κλικ Δημοσιεύω. Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε πολλά παρόμοια αντικείμενα, μπορείτε ακόμη και αποθηκεύστε το πρότυπο για επαναλαμβανόμενη χρήση. Για να αποθηκεύσετε τη διάταξή σας ως πρότυπο, επιστρέψτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας backend.

Συνολικός δημιουργός προτύπου σελίδας χαρτοφυλακίου

Κάντε κλικ στο κουμπί Templatera (που μοιάζει με λίγο γκρι εικονίδιο διάταξης).

Συνολικό πρότυπο σελίδας χαρτοφυλακίου

Στη συνέχεια, δώστε στο πρότυπό σας ένα όνομα και αποθηκεύστε το. Για να χρησιμοποιήσετε το πρότυπό σας σε μια νέα ανάρτηση, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο Templatera για να εισαγάγετε τη διάταξη που αποθηκεύσατε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ορίσετε το πρότυπο ως προεπιλογή για όλες τις νέες αναρτήσεις σε έναν δεδομένο τύπο ανάρτησης.

Συνολικές προεπιλογές προτύπων σελίδας χαρτοφυλακίου

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Visual Composer> Γενικές ρυθμίσεις και ορίστε το προτιμώμενο πρότυπο για κάθε τύπο ανάρτησης. Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε πολλά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό σας, το προσωπικό κ.λπ. αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο, καθώς όλα τα τυπικά στοιχεία σελίδας σας θα εισαχθούν αυτόματα και θα μορφοποιηθούν για εσάς.

Βήμα 6: Δημιουργία της σελίδας χαρτοφυλακίου

Τώρα που έχουμε τη λίστα στοιχείων χαρτοφυλακίου που θέλουμε να εμφανίσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε τη σελίδα που θα περιέχει αυτά τα στοιχεία χαρτοφυλακίου. Δημιουργήστε μια σελίδα με τον τρόπο που συνήθως κάνετε με το WordPress. Παω σε Σελίδες> Προσθήκη νέου. Τίτλος της νέας σελίδας και αποθήκευση της.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Visual Composer με την οποία θέλετε να εργαστείτε – πάλι θα έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή frontend ή τον επεξεργαστή backend. Αυτό θα ανοίξει τον ζωντανό επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης. Κάντε κλικ στο μπλε Προσθήκη στοιχείου κουμπί. Θα χρησιμοποιήσουμε το στοιχείο Πλέγμα χαρτοφυλακίου για τη δημιουργία της σελίδας χαρτοφυλακίου μας. Επιλέξτε Πλέγμα χαρτοφυλακίου. Εάν πρόκειται για ένα καρουσέλ στη σελίδα του χαρτοφυλακίου σας, επιλέξτε το στοιχείο Portofolio Carousel.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στο στοιχείο Πλέγμα χαρτοφυλακίου για να ρυθμίσετε τον τρόπο εμφάνισης της σελίδας χαρτοφυλακίου σας. Μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος των εικόνων, να προσθέσετε περιγράμματα, να τον τίτλο, sπροσδιορίστε κατηγορίες, επιλέξτε τη σειρά, τις στήλες και τις αναρτήσεις ανά σελίδα, ενεργοποιήστε τη σελιδοποίηση, επιλέξτε στυλ πλέγματος, προσθέστε αποσπάσματα και πολλά άλλα. Σώσει τη σελίδα χαρτοφυλακίου αφού συμπληρώσετε τις επιλογές ρυθμίσεων κάτω από τον επεξεργαστή κειμένου.

Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές ακόμα και όταν τις κάνετε. Έτσι φαίνεται η σελίδα του χαρτοφυλακίου μου στο frontend μόλις αποθηκεύσω τις αλλαγές στο στοιχείο Πλέγμα χαρτοφυλακίου.

Βήμα 7: Προσαρμόστε το χαρτοφυλάκιό σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις στο ζωντανό πρόγραμμα προσαρμογής WordPress για να ορίσετε επιλογές για ψωμιά, διάταξη αρχείων, στυλ μιας ανάρτησης, περικοπή εικόνας και πολλά άλλα.

Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές στο εικονίδιο διαχειριστή, το όνομα του τύπου ανάρτησης, το slug και την ταξινόμηση χρησιμοποιήστε το Επεξεργαστής τύπου Post Portfolio.

Βήμα 8: Προσθήκη του χαρτοφυλακίου σας στο μενού

Σε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου, είναι λογικό να εμφανίζεται η σελίδα του χαρτοφυλακίου στο κύριο μενού, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο «Χαρτοφυλάκιο» και να δουν τις σελίδες του χαρτοφυλακίου. Για να προσθέσετε τη νέα σελίδα χαρτοφυλακίου, μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφάνιση> Μενού, επιλέξτε τη σελίδα χαρτοφυλακίου και κάντε κλικ στο Προσθήκη στο μενού.

Τώρα το χαρτοφυλάκιο εμφανίζεται ως ένα εύκολα προσβάσιμο στοιχείο μενού στην αρχική σελίδα (και οποιαδήποτε άλλη σελίδα με ενεργοποιημένο το κύριο μενού).

Εάν θέλετε η σελίδα χαρτοφυλακίου σας να είναι η αρχική σας σελίδα, απλώς μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Ανάγνωση, ορίστε την αρχική σας σελίδα σε μια στατική σελίδα και, στη συνέχεια, επιλέξτε το χαρτοφυλάκιό σας. Πανεύκολο!

Τελειώνω

Με την ενότητα Χαρτοφυλάκιο του ιστότοπού σας στη θέση της, ίσως θελήσετε να προχωρήσετε και να προσθέσετε περισσότερες σελίδες στον ιστότοπό σας. Εξετάστε μια Σελίδα Επαφής, Σχετικά ή Υπηρεσίες που είναι εξαιρετικά χρήσιμες και αποτελούν απαραίτητο μέρος ενός ιστότοπου χαρτοφυλακίου. Δημιουργήστε όσες σελίδες θέλετε ή χρειάζεστε, θυμηθείτε να συμπεριλάβετε τις σημαντικές στο μενού για να έχετε έναν πλήρη ιστότοπο χαρτοφυλακίου.

Με το χαρτοφυλάκιό σας, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία επισκεψιμότητας στο χαρτοφυλάκιό σας, στη βελτιστοποίηση των εικόνων σας ή ακόμη και στη δημιουργία εσόδων στον ιστότοπό σας. Τι άλλες συμβουλές έχετε για τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου σας στο Διαδίκτυο?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me