Πώς να πουλήσετε μουσική στο διαδίκτυο με το WordPress (3 εύκολα βήματα)

Πουλήστε Μουσική στο Διαδίκτυο με το WordPress

Η δημιουργία και η λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος χρειάζεται κάποια δουλειά – δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, εάν γίνει σωστά, μπορείτε να μετατρέψετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε μια βιώσιμη επιχείρηση. Για να επιτύχετε αυτό το επίπεδο επιτυχίας, θα πρέπει να σχεδιάσετε το κατάστημά σας ώστε να ταιριάζει με τον τύπο του προϊόντος που πουλάτε, και αν σκοπεύετε να πουλήσετε μουσική στο διαδίκτυο, υπάρχουν λίγα ακόμη πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.


Για παράδειγμα, το κατάστημά σας θα πρέπει να δημιουργηθεί διαφορετικά για να προσφέρει προϊόντα όπως μουσική, σε αντίθεση με ρούχα ή ηλεκτρονικά. Θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να πουλάτε εύκολα ψηφιακά αρχεία στο κατάστημά σας, όπως το δημοφιλές πρόσθετο WooCommerce, καθώς και μια μέθοδο για την προβολή της μουσικής σας με καθαρό και οργανωμένο τρόπο.

Παρόλο που μπορείτε πάντα να πουλάτε τα τραγούδια σας μέσω του iTunes ή του BandCamp, είναι εξαιρετική ιδέα να προσφέρετε τη δική σας μουσική, κομμάτια μπόνους ή ακόμη και αναμνηστικά περιορισμένης έκδοσης (όπως προσαρμοσμένες εγγραφές βινυλίου) στο δικό σας κατάστημα. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξουμε πώς να πουλάτε μουσική στο διαδίκτυο με το WordPress. Συγκεκριμένα, πώς να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce και το Πίνακας προϊόντων WooCommerce plugin για να πουλήσετε τη δική σας μουσική στο διαδίκτυο. Ας πιασουμε δουλεια!

1. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε το WooCommerce για να πουλήσετε μουσική στο Διαδίκτυο

Πριν ξεκινήσουμε, θα υποθέσουμε ότι έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο WordPress και έτοιμο να ξεκινήσετε. Το WordPress είναι τόσο ισχυρό όσο και ευέλικτο και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα ακμάζον κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Χωρίς αυτό, η επόμενη εργασία είναι να προσθέσετε το WooCommerce στον ιστότοπό σας. Αυτό το απλό αλλά πλούσιο σε χαρακτηριστικά πρόσθετο μετατρέπει τον ιστότοπό σας WordPress σε λειτουργική βιτρίνα προσθέτοντας εύκολες επιλογές για να πουλήσετε πραγματικά μουσική στο διαδίκτυο με το WordPress:

Πρόσθετο WooCommerce

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Χρησιμοποιήστε το πεδίο αναζήτησης για να βρείτε το “WooCommerce” και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί:

Εγκαταστήστε το WooCommerce

Μετά από μια στιγμή, ένα νέο κουμπί ονομάζεται Θέτω εις ενέργειαν θα εμφανιστει. Επιλέξτε επίσης αυτό και το WooCommerce θα είναι πλήρως ρυθμισμένο στον ιστότοπό σας!

Σε αυτό το σημείο, θα οδηγηθείτε σε έναν σύντομο οδηγό εγκατάστασης:

Οδηγός εγκατάστασης WooCommerce

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να περάσετε από αυτές τις λίγες μικρές οθόνες. Θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το νέο σας κατάστημα, να δημιουργήσετε σημαντικές σελίδες και να ρυθμίσετε βασικά στοιχεία, όπως οι τιμές αποστολής. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WooCommerce.

2. Προσθέστε τη μουσική σας στο κατάστημα

Μόλις εγκαταστήσετε το WooCommerce και περάσετε από τον οδηγό εγκατάστασης, θα έχετε ένα κενό κατάστημα στα χέρια σας. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να προσθέσετε προϊόντα.

Το WooCommerce παρέχει έναν ειδικό προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης WordPress για να κάνει την προσθήκη προϊόντων ανατολικά. Οι προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων είναι παρόμοιοι με την προσθήκη αναρτήσεων ιστολογίου, μόνο με διαφορετικές επιλογές συγκεκριμένες για τον τύπο δημοσίευσης (άλλοι τύποι δημοσιεύσεων μπορεί να περιλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο, μαρτυρίες, προσωπικό ή ημερολόγιο εκδηλώσεων). Για να προσθέσετε ένα νέο στοιχείο WooCommerce από τον πίνακα ελέγχου σας, μεταβείτε στη διεύθυνση Προϊόντα> Προσθήκη νέου:

Προσθέστε ένα νέο προϊόν WooCommerce

Εδώ, μπορείτε να δημιουργήσετε το πρώτο σας προϊόν. Θα θέλατε να ξεκινήσετε δίνοντάς του έναν τίτλο και μια περιγραφή χρησιμοποιώντας τα δύο πρώτα πεδία. Στη δεξιά πλευρική γραμμή, μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε το προϊόν σε μία ή περισσότερες κατηγορίες, να του δώσετε μερικές περιγραφικές ετικέτες και ακόμη και να ανεβάσετε εικόνες.

Ωστόσο, το «κρέας» του WooCommerce βρίσκεται στο Δεδομένα προϊόντος Ενότητα:

Δεδομένα προϊόντων WooCommerce

Εδώ θα προσθέσετε όλες τις ζωτικές πληροφορίες για κάθε στοιχείο. Δεδομένου ότι ο στόχος σας είναι να πουλήσετε μουσική στο διαδίκτυο, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ελέγξετε και τα δύο Εικονικός και Με δυνατότητα λήψης κουτιά στην κορυφή. Αυτό θα αλλάξει τις επιλογές που βλέπετε ελαφρώς, ώστε να ληφθεί υπόψη η πώληση αρχείων μουσικής στο διαδίκτυο αντί για φυσικά προϊόντα:

Προϊόντα με δυνατότητα λήψης από το WooCommerce

Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε μια τιμή για το αντικείμενο και να ανεβάσετε το αρχείο (ες) που θα λάβουν οι πελάτες κατά την αγορά κάτω Αρχεία με δυνατότητα λήψης. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε εάν πρέπει να υπάρχει όριο στον αριθμό των φορών που μπορούν να ληφθούν τα αρχεία και εάν θα λήξουν.

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις σε αυτήν την ενότητα είναι προαιρετικές, αν και μπορεί να θέλετε να τις εξετάσετε ούτως ή άλλως. Επιπλέον, δείτε το Σύντομη περιγραφή προϊόντος πεδίο ακριβώς παρακάτω. Εκεί, μπορείτε να προσθέσετε ενσωματωμένα προγράμματα αναπαραγωγής ήχου, ώστε οι πελάτες να μπορούν να ακούσουν πώς ακούγεται η μουσική σας.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Προσθήκη μέσων. Ανεβάστε το αρχείο ήχου από τον υπολογιστή σας, συμπληρώστε τα στοιχεία του και φροντίστε να το επιλέξετε Ενσωμάτωση προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων υπό Ενσωμάτωση ή σύνδεση:

WooCommerce Ενσωμάτωση προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων

Αυτό θα προσθέσει ένα απλό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου στο πεδίο σύντομης περιγραφής:

Σύντομη περιγραφή του WooCommerce Media Player

Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του πρώτου προϊόντος σας, κάντε κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί για να το κάνει ζωντανό στο κατάστημά σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να προσθέσετε όλα τα τραγούδια, τα άλμπουμ και ούτω καθεξής που θέλετε να πουλήσετε.

3. Δημιουργήστε έναν πίνακα προϊόντων για να εμφανίσετε τη μουσική σας

Τεχνικά, τα πρώτα δύο βήματα είναι όλα τα απαραίτητα για να λειτουργήσει το κατάστημά σας. Ωστόσο, μια παραδοσιακή ρύθμιση WooCommerce δεν είναι απαραίτητη ο καλύτερος τρόπος για να πουλήσετε μουσική στο διαδίκτυο.

Εάν αφήσετε τα πράγματα ως έχουν, οι πελάτες θα πρέπει να πλοηγηθούν σε κάθε μεμονωμένη σελίδα προϊόντος για να ελέγξουν όλη τη μουσική σας, να ακούσουν δείγματα κομματιών και να παραγγείλουν αυτό που θέλουν. Αυτό τους επιβραδύνει σημαντικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες πωλήσεων. Επιπλέον, τα αρχεία μουσικής συνήθως δεν χρειάζονται πολύπλοκη περιγραφή ή μεγάλες εικόνες και η προεπιλεγμένη διάταξη WooCommerce εφιστά την προσοχή σε αυτά τα στοιχεία.

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επιδείξετε όλα όσα έχετε να προσφέρετε σε μία σελίδα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα προϊόντων. Αυτός είναι ένας οργανωμένος, οπτικά ελκυστικός τρόπος προβολής της μουσικής σας. Οι πελάτες μπορούν να δουν όλα όσα είναι διαθέσιμα στο κατάστημά σας ταυτόχρονα και μπορείτε να παρέχετε όλες τις βασικές λεπτομέρειες χωρίς να τους κατακλύζετε πληροφορίες. Επιπλέον, μπορούν να προσθέσουν ό, τι θέλουν στο καλάθι τους απευθείας από αυτήν τη σελίδα. Μπορείτε ακόμη και να ενσωματώσετε δείγματα συσκευών αναπαραγωγής ήχου απευθείας στον πίνακα για κάθε προϊόν.

Για να δημιουργήσετε μια σελίδα σαν αυτήν, θα χρειαστείτε το Πίνακας προϊόντων WooCommerce συνδέω:

Αυτό το εργαλείο έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να λειτουργεί ομαλά με το WooCommerce και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε ακριβώς πώς φαίνεται ο πίνακας προϊόντων σας και πώς λειτουργεί. Αφού αγοράσετε την προσθήκη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε όπως οποιαδήποτε άλλη προσθήκη τρίτων. Παω σε Προσθήκες> Προσθήκη νέου και επιλέξτε το αρχείο προσθηκών που κατεβάσατε. Ενεργοποιήστε την προσθήκη, tκότα, πήγαινε στο WooCommerce> Ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου σας. Μεταβείτε στο Προϊόντα και επιλέξτε Πίνακες προϊόντων για να εισαγάγετε το κλειδί άδειας χρήσης:

Ρυθμίσεις πίνακα προϊόντων WooCommerce

Οι πολλές ρυθμίσεις που προσφέρονται εδώ σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε τον τρόπο λειτουργίας του πίνακα προϊόντων σας. Για παράδειγμα, κάτω Στήλες, μπορείτε να προσαρμόσετε ακριβώς ποιες πληροφορίες θα εμφανίζονται:

Στήλες πίνακα προϊόντων WooCommerce

Φροντίστε να συμπεριλάβετε και μια εικόνα για κάθε στοιχείο Σύντομη περιγραφή (έτσι θα συμπεριληφθούν οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων σας).

Αναδιπλούμενα φίλτρα είναι ένα άλλο κρίσιμο περιβάλλον:

Φίλτρα πίνακα προϊόντων WooCommerce

Ενεργοποιώντας αυτό, θα τοποθετήσετε αναπτυσσόμενα μενού πάνω από το τραπέζι σας, τα οποία θα επιτρέψουν στους πελάτες να το ταξινομήσουν με βασικά χαρακτηριστικά, όπως κατηγορίες. Αυτό τους διευκολύνει να βρουν γρήγορα αυτό που θέλουν.

Τέλος, επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Συντομεύσεις στον πίνακα. Αυτό απαιτείται εάν θέλετε τα ενσωματωμένα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων να λειτουργούν σωστά:

Συντομεύσεις WooCommerce στη ρύθμιση πίνακα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε, θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά την τεκμηρίωση της προσθήκης.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας όταν τελειώσετε και, στη συνέχεια, ανοίξτε μια νέα σελίδα (μέσω Σελίδες> Προσθήκη νέου). Κάνε κλικ στο Εναλλαγή γραμμής εργαλείων εικονίδιο και μετά επιλέξτε Εισαγωγή πίνακα προϊόντων. Αυτό θα τοποθετήσει έναν σύντομο κώδικα στη σελίδα σας:

Βραχυπρόθεσμος πίνακας προϊόντων WooCommerce

Αυτός ο σύντομος κώδικας προσελκύει όλες τις ρυθμίσεις που μόλις προσαρμόσατε και ρυθμίζει αυτόματα τον πίνακα προϊόντων σας. Μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται να χρησιμοποιείτε το Προεπισκόπηση κουμπί:

Πίνακας ήχου WooCommerce

Αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε να τροποποιείτε τον πίνακα προϊόντων σας έως ότου είναι σωστό. Τότε, προχωρήστε και δημοσιεύστε το! Είστε έτοιμοι να πουλήσετε μουσική στο διαδίκτυο. Οι πελάτες μπορούν στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν για να δουν όλη τη μουσική που έχετε στη διάθεσή σας και να κάνετε αγορές εύκολα.

συμπέρασμα

Τα καλύτερα καταστήματα είναι βελτιστοποιημένα για να ταιριάζουν με τον τύπο των προϊόντων που προσφέρουν. Για παράδειγμα, θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το κατάστημά σας όταν σκοπεύετε να πουλήσετε μουσική στο διαδίκτυο με το WordPress. Το WooCommerce είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, αλλά θα θέλατε επίσης να παρέχετε στους πελάτες έναν εξορθολογισμένο τρόπο για να εξερευνήσετε τη μουσική σας και να κάνετε επιλογές, καθώς και να προσθέσετε άλλες επεκτάσεις WooCommerce για περισσότερες λειτουργίες και λειτουργίες.

Έχετε απορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των αντικειμένων του WooCommerce ή το σχεδιασμό του πίνακα προϊόντων σας; Ρωτήστε την παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map