Πώς να πει εάν ένας ιστότοπος υποστηρίζεται από το WordPress

Πώς να πει εάν ένας ιστότοπος υποστηρίζεται από το WordPress

Βλέπετε συχνά έναν υπέροχο ιστότοπο και αναρωτιέστε «χρησιμοποιεί το WordPress;» Μερικές φορές η απάντηση είναι απλή – το υποσέλιδο τα λέει όλα, αλλά πιο συχνά από ό, τι δεν πρέπει να κάνετε λίγο έργο ντετέκτιβ. Με όλο και περισσότερους webmaster να κρύβουν το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το WordPress, θα σας διδάξουμε διαφορετικούς τρόπους για να επιβεβαιώσετε εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί WordPress ή όχι, συζητάμε γιατί κάποιοι αισθάνονται την ανάγκη να κρύψουν το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το WP και να σας δείξουν ένα τακτοποιημένο κόλπο για να μάθετε ποιο θέμα χρησιμοποιεί ένας ιστότοπος.


Τι συμβαίνει με την απόκρυψη?

Είμαστε σίγουροι ότι σε ένα ή το άλλο πλαίσιο έχετε ακούσει για άτομα που κρύβουν το γεγονός ότι ο ιστότοπός τους χρησιμοποιεί το WordPress και πώς είναι καλό ή κακό. Ας διευκρινίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα.

Δεν πρέπει ποτέ να ντρέπεστε που χρησιμοποιείτε το WordPress! Στην πραγματικότητα, πρέπει να πείτε με υπερηφάνεια σε όλους ότι ο ιστότοπός σας τροφοδοτείται από ένα από τα καλύτερα κομμάτια λογισμικού ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε ποτέ. Η απόκρυψη της ακριβούς έκδοσης του WP που χρησιμοποιείτε είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κινδύνου παραβίασης, είναι σοφό να κάνετε, καθώς η έκθεση του ακριβούς αριθμού έκδοσης μπορεί να σας εκθέσει σε μεγαλύτερους κινδύνους παραβίασης.

Οι περισσότεροι «χάκερ» είναι τεμπέληδες

Νέος χάκερ

Όταν οι κακοί άνθρωποι προσπαθούν να καταργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ιστότοπους στο συντομότερο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιούν μια αρχή που ονομάζεται «φρούτα με χαμηλή ένταση». Είναι απλώς ένας φανταχτερός τρόπος για να πείτε «χαράξτε τους πιο ευάλωτους ιστότοπους πρώτα». Βρίσκουν είτε μια νέα ευπάθεια WP είτε επιλέγουν μια παλαιότερη που έχει ήδη διορθωθεί στις νεότερες εκδόσεις, αλλά υπάρχει σε πολλούς ιστότοπους, επειδή οι χρήστες δεν ενημερώνουν αρκετά το WP αρκετά συχνά. Χρησιμοποιώντας το Google, λαμβάνουν μια λίστα με χιλιάδες ιστότοπους που χρησιμοποιούν αυτές τις συγκεκριμένες εκδόσεις και, στη συνέχεια, εκτελούν μια αυτοματοποιημένη επίθεση που καταργεί όλους τους ιστότοπους χρησιμοποιώντας την ίδια ευπάθεια.

Ο ιστότοπός σας ενδέχεται να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη (προβληματική) έκδοση του WordPress, αλλά αν κάνετε μια μικρή προσπάθεια να αποκρύψετε την έκδοση που χρησιμοποιεί, αυτό σημαίνει ότι δεν θα χτυπηθείτε σε αυτό το πρώτο κύμα καθώς δεν είστε ” χαμηλά κρεμαστά φρούτα. ” Αυτό δεν θα σας βοηθήσει εάν κάποιος στοχεύει συγκεκριμένα τον ιστότοπό σας, αλλά θα το κάνει με αυτές τις αυτοματοποιημένες επιθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο ας δούμε μερικές από τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν ένας ιστότοπος τροφοδοτείται από WordPress ή όχι.

1. Υπάρχει μια υπηρεσία για αυτό

Υπάρχει μια υπηρεσία για αυτό

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στο Διαδίκτυο, εάν χρειάζεστε κάποια υπηρεσία που αυτοματοποιεί μια απλή πιθανότητα εργασίας, υπάρχει ήδη. Εάν το μπέρδεμα με τον κωδικό δεν είναι το θέμα σας κατευθυνθείτε στο WP Loop’s Είναι εργαλείο WordPress εισαγάγετε τη διεύθυνση URL των ιστότοπων και σας ενημερώνει εάν χρησιμοποιεί WordPress.

SoftwareFindr Theme Detector-εργαλείο

Ένας άλλος μεγάλος πόρος είναι το SoftwareFindr Εργαλείο ανίχνευσης θεμάτων. Όπως και στο παρελθόν, επικολλήστε τον σύνδεσμο προς τον ιστότοπο που σας ενδιαφέρει και θα ανακαλύψετε σε μια στιγμή αν είναι WordPress και αν είναι ένα θέμα που μπορείτε να αποκτήσετε μόνοι σας. Το SoftwareFindr προσφέρει επίσης προτάσεις και κριτικές για κορυφαίο θέμα και προσθήκες, οπότε ακόμα κι αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ακριβώς θέμα με έναν ιστότοπο που σας αρέσει, σίγουρα μπορείτε να βρείτε ένα θέμα και μερικά πρόσθετα για να δημιουργήσετε μια παρόμοια σχεδίαση.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα ή θέλετε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες Ενσωματωμένο με μπορώ να σε βοηθήσω. Και πάλι, απλώς πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου και κάντε κλικ στην αναζήτηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως Τι είναι το θέμα WP? για να βρείτε το θέμα που τροφοδοτεί έναν ιστότοπο. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι όλοι οι ιστότοποι χρησιμοποιούν τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω. Δεν υπάρχει μαγεία σε αυτούς.

2. Ξεκινώντας εύκολα – Απλώς διαβάστε

Πολλοί ιστότοποι, όπως έχουμε ήδη πει, είναι υπερήφανοι που χρησιμοποιούν το WordPress, οπότε αν απλά μετακινηθείτε προς τα κάτω στο υποσέλιδο, πιθανότατα θα δείτε τη γραμμή “Powered by WordPress”. Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στον ιστότοπο ενός blogger, πιθανότατα μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα μεταβαίνοντας στο, πώς δημιουργήθηκε, στοίβα τεχνολογίας ή σε κάποια παρόμοια σελίδα όπου μια ενημερωμένη λίστα με όλα τα πρόσθετα και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του ιστότοπου φαίνεται.

3. Σκάψιμο στην πηγή – Η ετικέτα του Dreaded Generator

κώδικας

Για αυτήν τη μέθοδο και μερικά παρακάτω, θα χρειαζόμαστε την πηγή HTML της αρχικής σελίδας του ιστότοπου. Στην πραγματικότητα, η πηγή οποιασδήποτε σελίδας θα κάνει, αλλά ας παραμείνουμε στην αρχική σελίδα. Κάντε δεξί κλικ κάπου στη σελίδα (που δεν είναι εικόνα ή σύνδεσμος) και επιλέξτε “Προβολή πηγής σελίδας”. Εάν χρησιμοποιείτε Chrome, το Ctrl + U θα κάνει επίσης το κόλπο.

Τώρα που έχετε το πλήκτρο HTML Ctrl + F για να αναδείξετε το πεδίο αναζήτησης και πληκτρολογήστε το “generator”. Ψάχνετε μια γραμμή που μοιάζει με αυτήν:

Δεν υπάρχει τέτοια γραμμή; Συνέχισε να διαβάζεις; Υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι για να επιβεβαιώσετε εάν ένας κύριος είναι στο WP ή όχι.

Το βρήκατε, αλλά δεν μοιάζει με αυτό; Αυτό είναι επίσης δυνατό. Μια παραλλαγή που εμφανίζεται συχνά είναι απλώς το “WordPress” – αυτό σημαίνει ότι ο webmaster δεν θέλει να αποκαλύψει την ακριβή έκδοση WP (δηλαδή, όπως έχουμε ήδη συζητήσει μια καλή σκέψη). Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο ιστότοπος δεν υποστηρίζεται από WP, οπότε η γεννήτρια μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό, όπως το Joomla.

4. Ακόμα στην πηγή – Μερικές συχνά χρησιμοποιούμενες διαδρομές

Θα πρέπει να έχετε ανοιχτή την πηγή μαζί με το πεδίο αναζήτησης. Απλώς αλλάξτε τη συμβολοσειρά αναζήτησης σε “wp-content”. Βρήκατε πολλές γραμμές με αυτήν τη συμβολοσειρά; Τέλεια – ο ιστότοπος χρησιμοποιεί αναμφίβολα το WordPress.

Θέλετε να μάθετε ποιο θέμα χρησιμοποιούν; Αναζητήστε το “wp-content / θέματα /” και πιθανότατα θα λάβετε μερικές επιτυχίες. Τώρα αναζητήστε τη γραμμή που τελειώνει σε “style.css” ή “style.css? V = x.y” – αυτό είναι το αρχείο CSS του κύριου θέματος. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να τον ανοίξετε ή να τον αντιγράψετε / επικολλήσετε σε μια νέα καρτέλα. Ολόκληρη η διεύθυνση URL θα μοιάζει με “http://domain.com/wp-content/themes/twentysixteen/style.css?ver=4.6.1”. Οι πρώτες δέκα γραμμές αυτού του αρχείου θα σας δώσουν αρκετά δεδομένα για να βρείτε το θέμα στον Ιστό.

Δεν έχετε τύχη με αυτήν τη μέθοδο; Φαίνεται ότι κάποιος δεν θέλει να ξέρουμε ότι χρησιμοποιεί WP. Μην ανησυχείς. Ας συνεχίσουμε με το ντετέκτιβ μας.

5. Ειδικά URL WP

Δοκιμάστε να ανοίξετε readme.html αρχείο στη ρίζα του ιστότοπου, δηλαδή “http://domain.com/readme.html.” Αν λειτούργησε, θα έχετε κάτι παρόμοιο Αυτό. Καμία τύχη? Στη συνέχεια, δοκιμάστε το http://domain.com/license.txt που θα μοιάζει αυτό το δείγμα αρχείου. Ακόμα δεν έχετε τύχη; Δοκιμάστε το http://domain.com/wp-admin/ και θα εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης WP.

Τυλίγοντας

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε, τότε κάποιος θα επενδύσει πολλή δουλειά για να κρύψει το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το WordPress ή, όπως ειπώθηκε ως εκ τούτου, απλά δεν χρησιμοποιούν το WordPress. Πείτε τους να αλλάξουν ��

Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις μεθόδους; Ή μήπως έχετε άλλο να προσθέσετε; Πείτε μας στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me