Πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση σε επίπεδο συγγραφέα για άτομα που δημοσιεύουν στον ιστότοπό σας στο WordPress

Πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση σε επίπεδο συγγραφέα για άτομα που δημοσιεύουν στον ιστότοπό σας στο WordPress

Το WordPress είναι η τέλεια πλατφόρμα για τη δημιουργία ιστολογίου ή ιστοτόπου με πολλούς συντάκτες. Είτε ξεκινάτε ένα συνεργατικό έργο είτε θέλετε να αρχίσετε να εργάζεστε με έναν ανεξάρτητο δημιουργό περιεχομένου για να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας, το WordPress σας προσφέρει πολλές επιλογές για τη διαχείριση της πρόσβασης στον ιστότοπό σας.


Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού αρχίσετε να δίνετε στους χρήστες πρόσβαση στον ιστότοπό σας στο WordPress. Όπως είναι συνηθισμένο με το WordPress, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να καθαρίσετε μια γάτα. Η παραχώρηση πρόσβασης ατόμων στον ιστότοπό σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Λάβετε λάθος και θα μπορούσατε να θέσετε τον ιστότοπό σας σε κίνδυνο. Η εξασθένιση της ασφάλειας του ιστότοπου και το ενδεχόμενο να ανοίξετε τον εαυτό σας σε δαπανηρά σφάλματα χρήστη είναι επίσης δυνατή. Αποκτήστε το σωστό, ωστόσο, και μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία αποδοχής περιεχομένου από πολλούς συντάκτες πολύ πιο αποτελεσματική και ασφαλή.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τον τρόπο ρύθμισης της πρόσβασης σε επίπεδο συγγραφέα για άτομα που δημοσιεύουν στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας στο WordPress. Θα εξετάσουμε μερικούς από τους καλύτερους ρόλους χρήστη και σε ποιον θα τους αναθέσουμε. Θα καλύψουμε επίσης τον τρόπο προσαρμογής των δυνατοτήτων των υπαρχόντων ρόλων χρηστών του WordPress ή τη δημιουργία ενός νέου ρόλου με προσαρμοσμένες δυνατότητες στον ιστότοπό σας. Με το σωστό plugin, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι ακούγεται.

Κατανόηση των ρόλων χρηστών του WordPress

Εκτός του πλαισίου, το WordPress διαθέτει ένα καλό σύνολο ρόλων χρηστών. Από τον πανίσχυρο ρόλο διαχειριστή έως τον πολύ περιορισμένο ρόλο συνδρομητή, για τα περισσότερα έργα, θα πρέπει να υπάρχει ένας προκαθορισμένος ρόλος χρήστη WordPress που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μερικές φορές όμως δεν συμβαίνει αυτό. Όταν προκύψει αυτή η κατάσταση, θα χαρείτε να μάθετε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τους προκαθορισμένους ρόλους χρήστη του WordPress με σχετική ευκολία, καθώς και να δημιουργήσετε τους δικούς σας πρόσθετους ρόλους.

Ωστόσο, προτού καλύψουμε τις επιλογές για τη δημιουργία προσαρμοσμένων ρόλων χρηστών του WordPress και την τροποποίηση των υπαρχόντων ρόλων, ας δούμε τους προεπιλεγμένους ρόλους χρήστη του WordPress για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλοι για το έργο σας και ποιοι πρέπει να αναθέσετε σε ποιον.

Οι καλύτεροι ρόλοι χρηστών για επιπλέον Bloggers και συν-συγγραφείς

Εάν εσείς ή κάποιος άλλος φροντίζετε ήδη τη διαχείριση και τη διαχείριση του ιστότοπού σας στο WordPress και θέλετε απλώς να παραχωρήσετε σε άλλο χρήστη πρόσβαση στον ιστότοπό σας για να προσθέσετε περιεχόμενο με τη μορφή νέων αναρτήσεων του WordPress, τότε ο ρόλος του Συντελεστή θα μπορούσε να είναι καλή επιλογή.

Ωστόσο, αυτός ο ρόλος έχει περιορισμούς που ενδέχεται να μην είναι συμβατοί με τους στόχους σας. Επομένως, ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ρόλο του Συγγραφέα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ρόλου για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση σε επίπεδο συγγραφέα για άτομα που δημοσιεύουν στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ο ρόλος χρηστών του WordPress

Πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση σε επίπεδο συγγραφέα για άτομα που δημοσιεύουν στον ιστότοπό σας στο WordPress

Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την περιορισμένη πρόσβαση στην περιοχή διαχειριστή του WordPress που έχουν οι ρόλοι του Συντελεστή. Οι συνεργάτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις του ιστότοπου, να διαχειρίζονται προσθήκες, να ενεργοποιούν θέματα ή να έχουν πρόσβαση σε πολλές από τις άλλες πτυχές διαχείρισης και διαχείρισης του WordPress.

Παρόλο που μπορούν να δημιουργήσουν νέες αναρτήσεις, δεν μπορούν να δημοσιεύσουν αναρτήσεις, να επεξεργαστούν δημοσιευμένες αναρτήσεις ή να έχουν πρόσβαση σε οποιεσδήποτε δημοσιεύσεις που έχουν δημιουργηθεί από άλλους χρήστες. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε με σελίδες WordPress. Μόλις ένας χρήστης με το ρόλο του Συντελεστή ολοκληρώσει την ανάρτησή του, μπορεί να πατήσει το κουμπί Υποβολή για έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο για εξέταση από κάποιον με κατάλληλο ρόλο χρήστη (π.χ. Επεξεργαστής ή Διαχειριστής).

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε από αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, οι χρήστες με το ρόλο του Συντελεστή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη πολυμέσων του WordPress. Λόγω αυτού, δεν μπορούν να προσθέσουν εικόνες ή άλλα αρχεία πολυμέσων στις αναρτήσεις τους. Αυτός είναι ο κύριος περιορισμός του ρόλου του Συντελεστή και μπορεί να τον καταστήσει ακατάλληλο για τις ανάγκες σας. Σε τελική ανάλυση, η προσθήκη εικόνων σε αναρτήσεις ιστολογίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους δημιουργίας ελκυστικού περιεχομένου ιστότοπου. Επομένως, εκτός εάν εσείς ή κάποιος άλλος φροντίσετε να προσθέσετε εικόνες σε αναρτήσεις ιστολογίου, ο ρόλος του Συντελεστή πιθανότατα δεν θα έχει αρκετή πρόσβαση.

Πώς να προσαρμόσετε τους ρόλους χρηστών του WordPress

Βελτιωμένη προσθήκη Capability Manager

Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο πρόσθετο διαχείρισης συγγραφέα WordPress, όπως το δωρεάν Βελτιώθηκε η Διαχείριση ικανοτήτων προσθήκη για να προσαρμόσετε το ρόλο χρήστη του Contributor. Η προσαρμογή των ρόλων χρήστη του WordPress είναι σχετικά απλή. Είναι απλώς μια περίπτωση ελέγχου ή αποεπιλογής των κατάλληλων πλαισίων.

Προσαρμογή ρόλου χρήστη του συνεργάτη

Ωστόσο, η παρακολούθηση των αλλαγών που έχετε κάνει και η νέα πρόσβαση που έχετε παραχωρήσει σε υπάρχοντες χρήστες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση. Στη χειρότερη περίπτωση, εάν δεν γίνει σωστή διαχείριση, θα μπορούσατε να καταλήξετε ακούσια πρόσβαση υψηλού επιπέδου σε ένα ακατάλληλο υποσύνολο των χρηστών σας.

Εάν η προσαρμογή της βασικής λειτουργικότητας του WordPress και η τροποποίηση των ρόλων χρήστη δεν είναι ελκυστική, μην ανησυχείτε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας κατάλληλοι ρόλοι για την προσθήκη νέων χρηστών στον ιστότοπό σας με αυτήν την ικανότητα. Για το έργο σας, ένας καλύτερος ρόλος για τους δημιουργούς περιεχομένου σας θα μπορούσε να είναι ο ρόλος χρήστη του Συγγραφέα WordPress.

Ο Ρόλος Χρήστη του Συγγραφέα του WordPress

Ο ρόλος του συγγραφέα είναι το επόμενο βήμα από το ρόλο του Συντελεστή όσον αφορά τις δυνατότητες. Σε αντίθεση με τους χρήστες με το ρόλο του Συντελεστή, οι Συγγραφείς μπορούν να ανεβάζουν αρχεία στον ιστότοπό σας στο WordPress, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσθέσουν εικόνες και βίντεο στη Βιβλιοθήκη πολυμέσων και στη συνέχεια στις αναρτήσεις σας.

Συντάκτης Ρόλου Συγγραφέα

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, οι Συγγραφείς έχουν πρόσβαση στο κουμπί Προσθήκη μέσων στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων WordPress. Μπορούν επίσης να ορίσουν την επιλεγμένη εικόνα για μια ανάρτηση. Αυτό τους παρέχει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν μια πλήρως διαμορφωμένη ανάρτηση στο ιστολόγιό σας.

Πρόσβαση χρήστη Προσαρμογή συγγραφέα

Ωστόσο, πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή όταν εξετάζετε εάν θα δώσετε σε έναν χρήστη το ρόλο του συγγραφέα. Μπορούν επίσης να δημοσιεύουν αναρτήσεις καθώς και να επεξεργάζονται και να διαγράφουν τις δικές τους δημοσιευμένες αναρτήσεις. Αυτό το επίπεδο πρόσβασης μπορεί να είναι περισσότερο από ό, τι θέλετε να παρέχετε. Για να το ξεπεράσετε, όπως και πριν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόσθετο Capability Manager Enhanced για να αλλάξετε τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες με το ρόλο του συντάκτη στον ιστότοπό σας.

Ο καλύτερος ρόλος χρηστών του WordPress για διαχειριστές περιεχομένου

Όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός λογαριασμού χρήστη στον ιστότοπό σας στο WordPress για κάποιον που θα διαχειρίζεται το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ο ρόλος του Επεξεργαστή. Αυτός ο ρόλος χρήστη είναι ένα επίπεδο κάτω από τον υψηλότερο ρόλο διαχειριστή, οπότε εκχωρήστε τον στους χρήστες σας με σύνεση.

Editor Role Post Editor

Όχι μόνο οι χρήστες με το ρόλο του Επεξεργαστή μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν τις δικές τους σελίδες, καθώς και αυτές που έχουν δημιουργηθεί από άλλους, αλλά μπορούν επίσης να διαχειριστούν τις αναρτήσεις που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Καθώς οι συντάκτες μπορούν να ελέγχουν τα σχόλια, έχουν αρκετές δυνατότητες για να διαχειριστούν όλες τις πτυχές της δημιουργίας περιεχομένου στον ιστότοπό σας – ιδανικές για εξωτερική ανάθεση ή για να φέρουν έναν ειδικό μάρκετινγκ περιεχομένου στην ομάδα σας.

Προσαρμογή ρόλου επεξεργαστή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί να παραχωρήσετε πρόσβαση σε τακτικούς bloggers και δημιουργούς περιεχομένου στο Editor, με τους ρόλους Συγγραφέα ή Συντελεστής να είναι πιο κατάλληλοι. Ωστόσο, εάν προσλάβετε κάποιον για να ελέγξετε και να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο που υποβάλλεται στον ιστότοπό σας από άλλους, τότε ο Επεξεργαστής είναι ο καλύτερος ρόλος χρήστη.

Τελικές σκέψεις

Οι ρόλοι χρηστών του WordPress είναι ρευστές έννοιες. Οι βασικές ενημερώσεις λογισμικού WordPress μπορούν να κάνουν αλλαγές στους ρόλους των χρηστών, είτε προσθέτοντας νέους ρόλους είτε τροποποιώντας τις δυνατότητες των υπαρχόντων. Επιπλέον, ορισμένα πρόσθετα μπορούν να προσθέσουν νέους ρόλους ή να προσαρμόσουν τις δυνατότητες των υπαρχόντων ρόλων χρήστη, είτε αυτόματα είτε δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κάνετε μόνοι σας αλλαγές.

Επομένως, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε το τελευταία τεκμηρίωση σχετικά με τους ρόλους και τις δυνατότητες των χρηστών για το WordPress, καθώς και τυχόν εργαλεία τρίτων που χρησιμοποιείτε. Ο πειραματισμός με τους ρόλους των χρηστών για να δείτε ακριβώς ποιο επίπεδο πρόσβασης θα έχουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας είναι επίσης καλή ιδέα, αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν παραδίδετε τα κλειδιά του σπιτιού σας όταν παίρνετε ένα νέο blogger στον ιστότοπό σας.

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να απλώς δώσει στον νέο χρήστη τον υψηλότερο δυνατό ρόλο για να διασφαλίσει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας του ιστότοπου WordPress. Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερα να σκεφτείτε ποιες δυνατότητες χρειάζεται πραγματικά ένας χρήστης προτού του αναθέσει έναν ρόλο. Εάν πιστεύετε ότι οι απαιτήσεις σας είναι μοναδικές, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προαναφερθέν πρόσθετο Enhanced Capability Manager για να δημιουργήσετε έναν νέο προσαρμοσμένο ρόλο χρήστη ή να εξερευνήσετε τις άλλες προσθήκες διαχείρισης πολλαπλών συγγραφέων WordPress που είναι διαθέσιμες.

Ποιοι ρόλοι είναι κατάλληλοι για τους χρήστες στον ιστότοπό σας; Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ρόλο χρήστη για να ταιριάζει στο έργο σας; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map