Πώς να δημιουργήσετε επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου με το WordPress

Πώς να δημιουργήσετε επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου με το WordPress

Εάν βρεθείτε να προσθέτετε τα ίδια στοιχεία δημιουργίας κειμένου ή σελίδας στις αναρτήσεις WordPress σε τακτική βάση, υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος. Ονομάζεται επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου και αυτή η λύση θα διευκολύνει τη δημιουργία των αναρτήσεων ή των σελίδων σας.


Ανάλογα με τον ιστότοπό σας, ενδέχεται να έχετε απόθεμα περιεχόμενο που συχνά προσθέτετε στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κομμάτια κειμένου όπως εισαγωγή ή ειδοποίηση αποποίησης. Ίσως οι εικόνες, τα κουμπιά, οι σύνδεσμοι ή ορισμένες μορφοποιήσεις που εφαρμόζετε συχνά στο κείμενο. Μπορεί ακόμη και να είναι μια φόρμα εγγραφής για το ενημερωτικό δελτίο σας.

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που επαναλαμβάνετε σε τακτική βάση, τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου μπορούν να βοηθήσουν. Θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και προσπάθεια, ενώ θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα μάθετε 3 εύκολους τρόπους για να δημιουργήσετε μια ενότητα περιεχομένου μία φορά και, στη συνέχεια, να το προσθέσετε σε πολλές αναρτήσεις και σελίδες με το πάτημα ενός κουμπιού. Πρώτα θα καλύψουμε μια ενσωματωμένη επιλογή στο WordPress και μετά θα μιλήσουμε για δύο δημοφιλείς επιλογές δημιουργίας σελίδων. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο δημιουργίας επαναχρησιμοποιήσιμων μπλοκ περιεχομένου για το WordPress!

Σημείωση: Αυτός ο οδηγός χρησιμοποιείται για την κάλυψη της δωρεάν προσθήκης Παγκόσμιου αποκλεισμού περιεχομένου, αλλά επειδή έχει αφαιρεθεί και υπάρχουν πολύ πιο εύκολες διαθέσιμες μέθοδοι, επιλέξαμε τις 3 καλύτερες επιλογές (κατά τη γνώμη μας) για να την αντικαταστήσουμε.

1. Δημιουργήστε επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου με το Gutenberg

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress 5.0 ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε ήδη το Γκούτενμπεργκ ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας. Ενώ πολλοί άνθρωποι χωρίζονται στο νέο πρόγραμμα επεξεργασίας, ο Gutenberg προσθέτει μερικά χρήσιμα εργαλεία στον πυρήνα του WordPress. Δηλαδή είναι ένα διαισθητικό σύστημα δημιουργίας σελίδων με βάση το μπλοκ.

Ενώ υπάρχουν πολλά ενσωματωμένα μπλοκ Gutenberg (για επικεφαλίδες, γκαλερί, τελευταίες δημοσιεύσεις, λίστες και άλλα) έχετε επίσης την επιλογή να αποθηκεύσετε τα δικά σας επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο Gutenberg αποκλείει το βήμα 1

Μόλις δημιουργήσετε το περιεχόμενο που θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις 3 κουκκίδες. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Προσθήκη σε επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ”.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο Gutenberg αποκλείει το βήμα 2

Απλώς προσθέστε το όνομα του μπλοκ περιεχομένου και αποθηκεύστε το.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο Gutenberg αποκλείει το βήμα 3

Τώρα θα μπορείτε να επιλέξετε το επαναχρησιμοποιήσιμο κατά την προσθήκη νέων μπλοκ (είτε αναζητήστε το όνομα του μπλοκ σας είτε το βρείτε στην ενότητα “Επαναχρησιμοποιήσιμο”). Απλώς θυμηθείτε ότι όποια στοιχεία θέλετε να βρίσκονται στο μπλοκ περιεχομένου σας πρέπει να βρίσκονται στην ίδια σειρά.

2. Προσθέστε επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου στο WP Bakery με το Templatera

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές είναι το WP Bakery Page Builder (πρώην Visual Composer). Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο για τη δημιουργία επαναχρησιμοποιήσιμων μπλοκ περιεχομένου και διατάξεων.

Σε αντίθεση με την τελευταία επιλογή που καλύψαμε, τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου δεν αποτελούν μέρος του WP Bakery από προεπιλογή. Αντ ‘αυτού πρέπει να αγοράσετε, να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο Templatera.

Λάβετε ταμπλέτες

Σημείωση: Το WP Bakery και το Templatera περιλαμβάνονται και τα δύο στο θέμα Total WordPress! Επομένως, αν χρησιμοποιείτε ήδη το θέμα μας (ή αν θέλετε να πάρετε ένα αντίγραφο), δεν χρειάζεται να αγοράσετε το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WP Bakery ή το Templatera. Απλώς εγκαταστήστε τα όταν σας ζητηθεί μετά την εγκατάσταση του θέματος.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο WPBakery αποκλείει το βήμα 1

Μόλις εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε το WP Bakery και το Templatera, κατευθυνθείτε στο “Role Manager” για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το πρόγραμμα δημιουργίας σε όλους τους τύπους δημοσιεύσεων που σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο WPBakery αποκλείει το βήμα 2

Στη συνέχεια, μπορείτε να φτάσετε στη δημιουργία σελίδων. Μόλις δημιουργήσετε μια διάταξη που ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά, κάντε κλικ στο εικονίδιο Templatera στην επάνω αριστερή γωνία.

Σημείωση: Το θέμα Total χρησιμοποιεί το εικονίδιο Templatera στην κύρια γραμμή κεφαλίδας, αλλά αν χρησιμοποιείτε άλλα θέματα, ενδέχεται να δείτε το λογότυπο του καπέλου WP Baker.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο WPBakery αποκλείει το βήμα 3

Προσθέστε ένα όνομα για το πρότυπο διάταξής σας και αποθηκεύστε.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο WPBakery αποκλείει το βήμα 4

Για να χρησιμοποιήσετε το πρότυπό σας σε νέες αναρτήσεις ή σελίδες απλώς κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη στοιχείου”.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο WPBakery αποκλείει το βήμα 5

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο μπλοκ δημιουργίας σελίδων “Templatera”.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο WPBakery αποκλείει το βήμα 6

Επιλέξτε το πρότυπό σας και αποθηκεύστε. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μεταφορά και απόθεση για να επανατοποθετήσετε το επαναχρησιμοποιήσιμο μπλοκ περιεχομένου σας ή να προσθέσετε άλλο περιεχόμενο γύρω από αυτό.

3. Σχεδιάστε επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο με μπλοκ Elementor

Και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου χωρίς να καλύψουμε το Elementor. Το Elementor είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας σελίδων με πολλές εύκολες επιλογές για τη δημιουργία προσαρμοσμένων διατάξεων σελίδων.

Σε αντίθεση με το τελευταίο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, η επαναχρησιμοποιήσιμη δυνατότητα αποκλεισμού του Elementor περιλαμβάνεται στο πρόσθετο πυρήνα. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη διαθέσιμο στη δωρεάν έκδοση του πρόσθετου (αν και η αναβάθμιση σε Elementor Pro αξίζει πραγματικά).

Το Elementor Reusable Content Block αποκλείει το βήμα 1

Για να δημιουργήσετε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπλοκ περιεχομένου με το Elementor, απλώς κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο κουμπί αποθήκευσης και επιλέξτε “Αποθήκευση ως πρότυπο”.

Το Elementor Reusable Content Blocks Step 2

Αυτό θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο για να ονομάσει το νέο σας πρότυπο. Φροντίστε να κάνετε κλικ στην αποθήκευση.

Το Elementor Reusable Content Block αποκλείει το βήμα 3

Για να χρησιμοποιήσετε το νέο σας μπλοκ, κάντε κλικ στο εικονίδιο φακέλου κατά τη δημιουργία μιας νέας σελίδας. Αυτό θα ανοίξει τη Βιβλιοθήκη προτύπων Elementor (ένας από τους λόγους για τους οποίους προτείνουμε την αναβάθμιση σε Pro είναι ότι περιλαμβάνει εκατοντάδες προκατασκευασμένες διατάξεις για την επιτάχυνση της δημιουργίας ιστότοπων – την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ).

Το Elementor Reusable Content Block αποκλείει το βήμα 4

Για να χρησιμοποιήσετε το μπλοκ σας, μεταβείτε στο “Τα πρότυπά μου” και εισαγάγετε το μπλοκ σας. Αυτό είναι!

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι μπορείτε να δείτε πολλές καταστάσεις όπου τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπλοκ περιεχομένου μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και προσπάθεια. Καθώς σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο μπορεί να προστεθεί σε ένα μπλοκ περιεχομένου και τα μπλοκ μπορούν να προστεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του ιστότοπού σας – συμπεριλαμβανομένων των widget και των προτύπων θεμάτων – μπορείτε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί με αυτήν την ισχυρή λειτουργία του WordPress.

Τι περιεχόμενο θα μετατρέψετε σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπλοκ περιεχομένου για να εξοικονομήσετε χρόνο; Ή έχετε άλλη μέθοδο που δεν αναφέραμε σε αυτήν τη λίστα; Δωρεάν για να μοιραστείτε τις συμβουλές σας (ή ερωτήσεις) στην ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me