Οδηγός βήμα προς βήμα για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας WordPress σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή

Οδηγός βήμα προς βήμα για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας WordPress σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή

Η μετακίνηση του ιστότοπού σας σε έναν νέο οικοδεσπότη μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική και αγχωτική εμπειρία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Παρόλο που υπάρχουν σημαντικά βήματα για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας στο WordPress, εάν ακολουθήσετε τον οδηγό μας, μπορείτε να πετύχετε.


Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ανάγκη να μετακινηθούν σε έναν νέο οικοδεσπότη λόγω προβλημάτων με τον τρέχοντα παροχέα τους και μόλις είχαν αρκετά. Αλλά πολύ συχνά, η μετεγκατάσταση σε έναν πιο αξιόπιστο κεντρικό υπολογιστή καθυστερεί ξανά και ξανά επειδή φοβάται να κάνει λάθος και να καταστρέψει τους ιστότοπούς σας.

Για να ξεπεράσουν το πρόβλημα, οι άνθρωποι ενδέχεται να πληρώσουν μια μεγάλη αμοιβή για έναν επαγγελματία να μετακινήσει τον ιστότοπό του για αυτούς. Ή αναζητήστε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή που προσφέρει μια υπηρεσία μετεγκατάστασης ως μέρος ενός νέου πακέτου φιλοξενίας. Και τότε υπάρχουν οι άνθρωποι που διαβάζουν αυτό το άρθρο που παίρνουν την τρίτη επιλογή να κάνουν το ίδιο.

Εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο για την προετοιμασία του δικού σας ιστότοπου, η μετεγκατάσταση δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι ένα πολύ απλό έργο αν προσεγγιστεί σωστά και μπορεί εύκολα να αντιστραφεί σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα.

Ας ακολουθήσουμε τα βήματα που απαιτούνται για να μετακινήσουμε τον ιστότοπό σας στο WordPress σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή, αλλά προτού ξεκινήσουμε να σας δείξουμε πώς μπορείτε να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας, λάβετε υπόψη ότι πολλές από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας WordPress θα μετακινήσουν τον ιστότοπό σας για εσάς, οπότε αν έχετε μόλις αγοράσει ένα νέο πρόγραμμα φιλοξενίας και θέλετε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας, ελέγξτε πρώτα με τον νέο σας πάροχο φιλοξενίας για να δείτε εάν προσφέρουν δωρεάν μετεγκατάσταση.

Πίνακας περιεχομένων

Πραγματοποιήστε γρήγορη κύλιση προς τα κάτω σε οποιαδήποτε ενότητα ή μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους, για να διευκολύνετε την επιστροφή εάν πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας:

Βήμα 1: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων του ιστότοπού σας

Μεταφορά FTP

Το πρώτο βήμα πριν από τη μετεγκατάσταση είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για κάθε πτυχή του ιστότοπού σας. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί μέρος της γενικής ασφάλειας του WordPress και είναι καλή πρακτική πριν από οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή. Αλλά είναι επίσης απαίτηση μετεγκατάστασης της εγκατάστασης του WordPress, καθώς μεταφέρονται τόσα δεδομένα.

Λοιπόν, πώς δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας; Υπάρχουν πολλές προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WordPress για εσάς, όπως VaultPress ή Duplicator. Με ένα πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συνήθως εγκαθιστάτε και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε ενσωματωμένες ρυθμίσεις για να διαχειριστείτε ποια αρχεία δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας, πόσο συχνά και πού αποθηκεύονται τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μια πιο χειροκίνητη προσέγγιση. Για να σας δώσουμε μια γρήγορη περίληψη, τα χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας απαιτούν ένα εργαλείο μεταφοράς αρχείων (FTP) για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία του ιστότοπού σας. Δύο δημοφιλή προγράμματα FTP είναι το FileZilla (PC) και Διαβιβάζουν (Μακ). Μετά την εγκατάσταση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα διαπιστευτήρια SFTP (από τον λογαριασμό σας στο web host) για να συνδεθείτε στον διακομιστή του ιστότοπού σας. Μόλις συνδεθείτε, επιλέξτε και κατεβάστε όλα τα αρχεία στον κατάλογο του ιστότοπού σας. Αυτό περιλαμβάνει το .htaccess αρχείο που έχει οριστεί ως κρυφό. Συμβουλευτείτε το αρχείο βοήθειας του προγράμματος FTP για να εμφανιστεί κρυμμένα αρχεία εάν δεν μπορείτε να δείτε αυτό το αρχείο.

Ανάλογα με τον αριθμό των μεταφορτώσεων πολυμέσων που έχετε στον ιστότοπό σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο. Ενώ αυτή η λήψη βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορούμε να ξεκινήσουμε το δεύτερο βήμα και να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων σας.

Βήμα 2: Εξαγωγή της βάσης δεδομένων του WordPress

Εξαγωγή βάσης δεδομένων

Η εξαγωγή της βάσης δεδομένων σας είναι μια απλή διαδικασία που απαιτεί μόνο μερικά βήματα για να ολοκληρωθεί. Συνδεθείτε στο cPanel λογαριασμός του διακομιστή ιστού σας και ανοίξτε το phpMyAdmin εφαρμογή. Επιλέξτε τη βάση δεδομένων που περιέχει την εγκατάσταση του WordPress από τη λίστα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και, αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο Εξαγωγή καρτέλα στο μενού πλοήγησης.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ενός Γρήγορα εξαγωγή και το SQL μορφή για την εξαγωγή είναι επαρκής για αυτό που χρειαζόμαστε. Κάντε κλικ στο Πηγαίνω κουμπί και η διαδικασία εξαγωγής βάσης δεδομένων θα ξεκινήσει και ένα αρχείο θα ληφθεί στον τοπικό υπολογιστή σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγωγή της βάσης δεδομένων και η μεταφορά FTP των αρχείων σας, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

Βήμα 3: Δημιουργήστε τη βάση δεδομένων του WordPress στον νέο διακομιστή κεντρικού υπολογιστή σας

Προτού μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη μετεγκατάσταση στον νέο κεντρικό υπολογιστή Ιστού, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για εγκατάσταση WordPress. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων στην οποία μπορείτε να εισαγάγετε τα δεδομένα σας SQL.

Συνδεθείτε στο νέο σας web host με τα διαπιστευτήρια χρήστη που σας έχουν δώσει και συνδεθείτε στο λογισμικό cPanel. Για τον οδηγό μας θα χρησιμοποιούμε την εφαρμογή MySQL Databases. Εάν ο οικοδεσπότης Ιστού σας δεν διαθέτει αυτήν την εφαρμογή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξής τους για να ανακαλύψετε τη μέθοδο δημιουργίας νέων βάσεων δεδομένων.

Τα βήματα για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων είναι αρκετά απλά:

 • Ανοιξε Βάση δεδομένων MySQL και δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων με το κατάλληλο όνομα για τον ιστότοπό σας.
 • Δημιουργία νέου χρήστη MySQL (με ασφαλή κωδικό πρόσβασης).
 • Προσθέστε αυτόν τον λογαριασμό χρήστη στη νέα βάση δεδομένων και παραχωρήστε του όλα τα δικαιώματα.

Σημειώστε το όνομα της βάσης δεδομένων, το νέο όνομα χρήστη MySQL και τον κωδικό πρόσβασης. Θα τα χρειαστείτε σύντομα.

Βήμα 4: Επεξεργαστείτε το wp-config.php Αρχείο

Περιηγηθείτε στον φάκελο στον τοπικό υπολογιστή στον οποίο πραγματοποιήσατε λήψη των αρχείων του ιστότοπού σας. Σε αυτόν το φάκελο υπάρχει ένα αρχείο που ονομάζεται wp-config.php που ελέγχει την πρόσβαση μεταξύ του WordPress και της βάσης δεδομένων σας.

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο αυτού του αρχείου και αποθηκεύστε το σε άλλο φάκελο στον τοπικό υπολογιστή σας. Αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση των αλλαγών που πρόκειται να κάνουμε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά αργότερα.

Ανοίξτε την αρχική έκδοση του αρχείου με τον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου και κάντε τις ακόλουθες τρεις αλλαγές:

1. Αλλάξτε το όνομα της βάσης δεδομένων

Εντοπίστε την ακόλουθη γραμμή:

καθορισμός ('DB_NAME', 'db_name');

ο db_name Τμήμα αυτής της γραμμής θα οριστεί προς το όνομα της βάσης δεδομένων MySQL του παλιού σας κεντρικού υπολογιστή. Αυτό πρέπει να αλλάξει στο όνομα της νέας βάσης δεδομένων που μόλις δημιουργήσατε.

2. Αλλάξτε το όνομα χρήστη της βάσης δεδομένων

Κάτω από αυτό θα βρείτε τη γραμμή:

καθορισμός ('DB_USER', 'db_user');

Σε αυτήν τη γραμμή πρέπει να αλλάξετε το db_user τμήμα από το όνομα χρήστη του παλιού κεντρικού υπολογιστή σας για να ταιριάζει με το νέο όνομα χρήστη που μόλις δημιουργήσατε.

3. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης χρήστη βάσης δεδομένων

Τέλος, επεξεργαστείτε την τρίτη γραμμή:

καθορισμός ('DB_PASSWORD', 'db_pass');

Όπως με τους άλλους το db_pass ενότητα αυτής της γραμμής πρέπει να αλλάξει στον νέο ασφαλή κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε για τον χρήστη MySQL.

Σώσει wp-config.php και κλείστε το αρχείο.

Βήμα 5: Εισαγάγετε τη βάση δεδομένων του WordPress

Εισαγωγή βάσης δεδομένων

Τώρα που έχετε μια νέα βάση δεδομένων για να εργαστείτε, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εισαγωγής.

Εκκινήστε το phpMyAdmin από το λογισμικό cPanel στον νέο σας διακομιστή και επιλέξτε τη νέα σας βάση δεδομένων από τη λίστα στην αριστερή πλευρική γραμμή. Μόλις ανοίξει επιλέξτε το Εισαγωγή καρτέλα από το μενού πλοήγησης.

Στο Αρχείο για εισαγωγή ενότητα κάντε κλικ στο Επιλέξτε το αρχείο και επιλέξτε το αρχείο SQL που εξήγατε προηγουμένως.

Αποεπιλέξτε το Μερική εισαγωγή πλαίσιο ελέγχου, βεβαιωθείτε ότι η μορφή έχει οριστεί σε SQL και μετά κάντε κλικ στο Πηγαίνω κουμπί. Η εισαγωγή της βάσης δεδομένων θα ξεκινήσει τώρα.

Ο χρόνος που απαιτείται για την εισαγωγή διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της βάσης δεδομένων σας. Θα πρέπει να λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει για την επιτυχία της εισαγωγής όταν ολοκληρωθεί.

Βήμα 6: Ανεβάστε τα αρχεία WordPress στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή

Τώρα που έχετε προετοιμάσει τη νέα βάση δεδομένων και έχετε διαμορφώσει ξανά το αρχείο wp-config.php, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση των αρχείων του ιστότοπού σας.

Συνδεθείτε στο νέο σας web host χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα FTP και περιηγηθείτε στον φάκελο στον οποίο πρόκειται να διατηρηθεί ο ιστότοπός σας. Εάν αυτός είναι ο κύριος, ή μόνο ο ιστότοπος που εγκαθίσταται σε αυτόν τον διακομιστή ιστού, τότε η μεταφόρτωση των αρχείων στον φάκελο public_html είναι ο συνηθισμένος κατάλογος.

Με τον απομακρυσμένο κατάλογο που έχετε επιλέξει, μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας που θα πρέπει τώρα να περιλαμβάνουν την ενημερωμένη έκδοση του wp-config.php. Όπως με την προηγούμενη λήψη, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο.

Μην διαγράψετε αυτά τα αρχεία από τον τοπικό υπολογιστή σας μόλις ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση. Απαιτούνται ακόμη μέχρι να ολοκληρωθούν τα τελικά βήματα.

Βήμα 7: Καθορισμός νέου τομέα & Αναζήτηση / Αντικατάσταση παλαιού τομέα

Εάν μετακινείστε σε έναν νέο / διαφορετικό τομέα, τότε θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το βήμα, εάν όχι, μπορείτε να το παραλείψετε επειδή δεν χρειάζεται να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας για να οδηγείτε σε διαφορετικό τομέα.

Ένα ζήτημα που φαίνεται να έχουν πάντα οι άνθρωποι κατά τη μετακίνηση του ιστότοπού τους είναι ότι έχουν προσθέσει συνδέσμους σε άλλες αναρτήσεις στον ιστότοπό τους ή έχουν εισαγάγει εικόνες απευθείας επισημαίνοντας μια διεύθυνση URL στον διακομιστή, προκαλώντας τη διακοπή τους όταν μεταφέρονται σε έναν νέο τομέα. Αν θέλετε να αναζητήσετε γρήγορα και εύκολα οποιεσδήποτε εμφανίσεις του παλιού σας ονόματος τομέα και να αντικαταστήσετε με το νέο όνομα, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο Αναζήτηση Αντικατάσταση DB σενάριο στο github. Αυτό θα σας επιτρέψει να το κάνετε με μεγάλη ευκολία. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το διαγράφετε όταν τελειώσετε (για λόγους ασφαλείας) και μην το τοποθετήσετε στον ριζικό τομέα σας, δημιουργήστε έναν προσωρινό φάκελο με τυχαίο όνομα για να φιλοξενήσετε το σενάριο.

Αλλαγή διεύθυνσης URL ιστότοπου: Κάνοντας μια αναζήτηση και αντικαταστήστε τον παλιό τομέα και αντικαθιστώντας τον νέο τομέα, θα αλλάξετε επίσης τις τιμές του ιστότοπου_url και της αρχικής διεύθυνσης URL στη βάση δεδομένων (Αλλαγή της διεύθυνσης URL του ιστότοπου) που θα διασφαλίσει ότι όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στον νέο τομέα δεν θα προσπαθήσει να σας ανακατευθύνει στον παλιό τομέα.

Βήμα 8: Τελικές πινελιές

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά μίνι βήματα με (δυνητικά) αρκετές ημέρες μεταξύ τους.

Πρώτα – για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο στο νέο σας οικοδεσπότη που θα χρειαστείτε επαναδιαμορφώστε τις ρυθμίσεις DNS του τομέα σας. Θα ρυθμιστούν να οδηγούν στον παλιό κεντρικό υπολογιστή σας και θα πρέπει να δείξετε τις σωστές εγγραφές στη νέα διεύθυνση IP του διακομιστή.

Αυτή η διαδικασία θα εξαρτηθεί από το πού έχετε καταχωρίσει τον τομέα σας. Οι λεπτομέρειες ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας είναι πολύ διαφορετικές για να συζητηθούν σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά ο καταχωρητής τομέα σας θα πρέπει να έχει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε αυτήν την αλλαγή.

Οι αλλαγές DNS ενδέχεται να διαρκέσουν έως και 48 ώρες για την πλήρη μετάδοση. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό σε μια περίοδο που αναμένετε χαμηλότερα επίπεδα επισκεψιμότητας. Κατά τη διάρκεια αυτού του παραθύρου 48 ωρών, θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας, καθώς ενδέχεται να αλλάζετε την παλιά έκδοση του ιστότοπου.

Δεύτερον – μετά τη λήξη της περιόδου των 48 ωρών, θα πρέπει τώρα να έχετε πρόσβαση στο νέο web host όταν μεταβαίνετε στον ιστότοπό σας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε συνδεθείτε στον παλιό σας κεντρικό υπολογιστή για να διαγράψετε τα αρχεία και τη βάση δεδομένων. Θα πρέπει να έχετε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας αυτών των αρχείων και την εξαγωγή βάσης δεδομένων, μαζί με το αρχικό αρχείο wp-config.php σε περίπτωση που χρειαστεί να επαναφέρετε τη μετεγκατάσταση. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε αυτά τα αρχεία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, απλώς για να είστε στην ασφαλή πλευρά.


Όπως μπορείτε να δείτε, όταν χωριστεί στα παραπάνω απλά βήματα, η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε προσεκτικοί σε κάθε βήμα και να δώσετε στον εαυτό σας την επιλογή να επιστρέψετε στην αρχική έκδοση μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή (σε περίπτωση προβλημάτων).

Μετεγκαταστήσατε πρόσφατα τον ιστότοπό σας WordPress; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας με τη διαδικασία στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map