WordPress για καλλιτέχνες: Απλοί τρόποι δημιουργίας διαδικτυακού χαρτοφυλακίου

Η δημιουργία ενός διαδικτυακού χαρτοφυλακίου δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Με τα διαθέσιμα εργαλεία έχει πλέον γίνει κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας.


Στο παρελθόν, για να δημιουργήσετε κάτι που φαινόταν υπέροχο και σας επέτρεψε να εμφανίσετε έργα τέχνης με κομψό τρόπο, έπρεπε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή. Η πρόσληψη κάποιου για τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου μπορεί να είναι πολύ ακριβή και μπορεί να μην είναι διαθέσιμη σε όλους.

Ευτυχώς για αυτούς τους καλλιτέχνες με προϋπολογισμό, το WordPress έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν είναι πλέον κάτι που χρησιμοποιείται απλώς για τη δημιουργία ιστολογίων για συγγραφείς για την προβολή της δουλειάς τους. Με λίγα πρόσθετα ή ένα ειδικά σχεδιασμένο θέμα, το WordPress μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα εκπληκτικό διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο για οποιονδήποτε οπτικό καλλιτέχνη.

Η διαχείριση πολυμέσων έχει γίνει ένα μεγάλο συστατικό των νεότερων εκδόσεων του WordPress. Οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές επωφελούνται από αυτές τις εξελίξεις για να δημιουργήσουν μερικά θεαματικά θέματα και πρόσθετα που οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις δημιουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τον δικό σας όμορφο ιστότοπο χαρτοφυλακίου.

Θέματα

Έχουμε ήδη επιμεληθεί μια ολόκληρη συλλογή θεμάτων χαρτοφυλακίου WordPress για να τα περιηγηθείτε. Καταφέραμε να βρούμε έναν τεράστιο αριθμό από αυτά, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα αγαπημένα μου θέματα από αυτά που έχουμε ήδη βρει.

Φωτοκράτι

Φωτοκράτι

Το Photocrati δημιουργήθηκε ειδικά για τους φωτογράφους για να παρουσιάσουν το έργο τους.

Αντί να είναι ένα απλό θέμα, το Photocrati είναι ένα πλαίσιο που σας επιτρέπει να κάνετε χρήση 60 ενσωματωμένων στυλ για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που μοιάζει ακριβώς όπως το θέλετε. Το πλαίσιο δεν περιλαμβάνει μόνο ισχυρή διαχείριση γκαλερί, αλλά έχει ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να μπορείτε να πουλάτε την εργασία σας απευθείας από τον ιστότοπό σας.

Με πρόσβαση σε μια κοινότητα με περισσότερους από 17.000 φωτογράφους, αυτό το premium θέμα είναι παζάρι στα 89 $.

Συνολικό θέμα WordPress

Συνολικές επιδείξεις θεμάτων Drag & Drop WordPress

Με τόνους επιδείξεων για να διαλέξετε και ενσωματωμένες επιλογές δεν μπορείτε να πάει στραβά με το θέμα Total WordPress. Είναι ένα θέμα πολλαπλών χρήσεων με ενσωματωμένη υποστήριξη για τη δημιουργία σελίδας μεταφοράς και απόθεσης, ενοποίηση WooCommerce για τη δημιουργία καταστήματος, υποστήριξη για το δημοφιλές πρόσθετο Ημερολόγιο εκδηλώσεων για την εμφάνιση εκδηλώσεων και τόνων χρήσιμων ρυθμίσεων προσαρμογής για να κάνει το θέμα να φαίνεται καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Εικονογραφώ

Εικονογραφώ

Το Illustrate είναι ένα υπέροχο θέμα χαρτοφυλακίου premium που δημιουργήθηκε από την ομάδα εδώ στο WPExplorer με τη βοήθεια σχεδιασμού από το Blaz στο Blazrobar.com.

Το θέμα είναι καθαρό, απλό και κατασκευασμένο με σκοπό να σας επιτρέψει να μοιράζεστε εύκολα την εργασία σας στο διαδίκτυο. Το θέμα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε απεριόριστες κατηγορίες και ετικέτες για να οργανώσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Έρχεται με μια μοναδική δυνατότητα επικάλυψης χρωμάτων χαρτοφυλακίου και παλέτας χρωμάτων εικόνας για να προσθέσετε λίγο περισσότερο στυλ και πληροφορίες στα κομμάτια χαρτοφυλακίου σας.

Πρόσθετα

Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο WordPress με θέμα που σας αρέσει, τότε η αλλαγή του μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αντί να επανασχεδιάσετε ολόκληρο τον ιστότοπο γύρω από ένα νέο θέμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά πρόσθετα χαρτοφυλακίου εκεί έξω.

Με αυτά τα πρόσθετα μπορείτε να μετατρέψετε ένα τμήμα του ιστότοπού σας σε ένα φανταστικό χαρτοφυλάκιο που ενσωματώνεται εύκολα με την τρέχουσα σχεδίαση του ιστότοπού σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια επιλογή προσθηκών που είναι διαθέσιμα για χρήση.

Φοβερό χαρτοφυλάκιο με δυνατότητα φίλτρου

Φοβερό χαρτοφυλάκιο με δυνατότητα φιλτραρίσματος

Όχι μόνο αυτό το πρόσθετο έχει εξαιρετικό όνομα, αλλά παρέχει ακριβώς αυτό που λέει. Αυτή η προσθήκη σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα καθαρό και ισχυρό χαρτοφυλάκιο στον ιστότοπό σας.

Το Awesome Filterable Portfolio σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πολλές κατηγορίες για τα στοιχεία του χαρτοφυλακίου σας και, στη συνέχεια, να φιλτράρετε τη σελίδα χαρτοφυλακίου χρησιμοποιώντας αυτές τις κατηγορίες. Η διαδικασία φιλτραρίσματος πραγματοποιείται με πολύ ομαλή και επαγγελματική κινούμενη εικόνα και έχει ένα εξαιρετικό εφέ αιωρήματος εικόνας που κάνει πραγματικά κάθε στοιχείο να ξεχωρίζει.

Αυτό είναι ένα φανταστικό plugin που θα είναι ακριβώς αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι καλλιτέχνες. Είναι δωρεάν και διαθέσιμο από το αποθετήριο WordPress plugin.

Πλέγμα πολυμέσων

Πλέγμα πολυμέσων

Το Media Grid είναι ένα premium plugin που σας επιτρέπει να δημιουργείτε απεριόριστα πλέγματα χαρτοφυλακίου. Αυτά τα πλέγματα αλλάζουν αυτόματα το μέγεθος εμφάνισης κάθε στοιχείου για να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε μέγεθος πλέγματος που έχετε ορίσει. Αυτό σημαίνει ότι καθώς προσθέτετε περισσότερα στοιχεία σε κάθε πλέγμα, η οθόνη αλλάζει για να τα φιλοξενήσει.

Η προσθήκη συνοδεύεται από ένα οπτικό πρόγραμμα δημιουργίας πλέγματος που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε χειροκίνητα την εμφάνιση κάθε πλέγματος. Κάθε πλέγμα μπορεί στη συνέχεια να προστεθεί σε σελίδες χρησιμοποιώντας τον σύντομο οδηγό κώδικα ενσωματωμένο στην προσθήκη. Υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής για κάθε πλέγμα, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης στοιχείων σε κατηγορίες για φιλτράρισμα και την προσθήκη πολλαπλών χρωμάτων επικάλυψης για στοιχεία πλέγματος που σας επιτρέπουν να κάνετε την εμφάνιση του πλέγματος ακριβώς όπως θέλετε.

ZoomFolio

ZoomFolio

Το ZoomFolio είναι ένα πολύ κομψό πρόσθετο χαρτοφυλακίου. Όπως και με τους άλλους, σας επιτρέπει να κατηγοριοποιήσετε κάθε στοιχείο και στη συνέχεια να φιλτράρετε αυτά τα στοιχεία στη σελίδα. Αυτό που διαχωρίζει το ZoomFolio είναι ο τρόπος με τον οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη σχεδίαση της σελίδας.

Με τη σελίδα χαρτοφυλακίου που έχετε δημιουργήσει, υπάρχει ένα μενού Quick Config που σας επιτρέπει να αλλάξετε το φόντο, το χρώμα των συνδέσμων κειμένου και να μετακινήσετε το χρώμα εν κινήσει. Αυτό το μενού διαμόρφωσης σάς επιτρέπει επίσης να αλλάξετε το στυλ πλέγματος και το προεπιλεγμένο πλάτος στοιχείου ζωντανά στη σελίδα.

Κάθε στοιχείο στο χαρτοφυλάκιο εμφανίζεται σε ένα lightbox όταν κάνει κλικ και μπορεί στη συνέχεια να επεκταθεί περαιτέρω σε μια εικόνα πλήρους οθόνης. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίσετε εκδόσεις υψηλότερης ανάλυσης της εργασίας σας. Η προσθήκη έχει επίσης κοινωνική κοινή χρήση ενσωματωμένη σε κάθε στοιχείο χαρτοφυλακίου.

Χαρτοφυλάκιο OnePage

Χαρτοφυλάκιο OnePage

Το OnePage Portfolio plugin είναι ένα πολύ απλό plugin για τη δημιουργία σελίδων χαρτοφυλακίου. Η προσθήκη σάς επιτρέπει να προσθέσετε όλα τα χαρτοφυλάκια σας σε μία μόνο κατηγορία και, στη συνέχεια, να φιλτράρετε τα στοιχεία της σελίδας με τη χρήση ετικετών.

Η προσθήκη εμφανίζει τα στοιχεία του χαρτοφυλακίου σας σε στυλ Pinterest που είναι πολύ καθαρό. Κάθε στοιχείο χαρτοφυλακίου μπορεί να εμφανίσει μια περιγραφή όταν πατηθεί. Τα στοιχεία προστίθενται στην ομάδα δημιουργώντας μια νέα ανάρτηση και εκχωρώντας την στην κατηγορία χαρτοφυλακίου που έχετε επιλέξει.

Πρόκειται για μια πολύ απλή, μινιμαλιστική προσθήκη που θα προσελκύσει όσους δεν θέλουν να κάνουν τις σελίδες τους να φαίνονται πολύ περίπλοκες. Είναι δωρεάν για λήψη από το αποθετήριο WordPress.

Έχετε διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο?

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιλογών εκεί έξω που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό χαρτοφυλάκιο. Έχω χαράξει μόνο την επιφάνεια όσων είναι διαθέσιμα για χρήση για τη δημιουργία του δικού σας ιστότοπου χαρτοφυλακίου.

Οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές προσθέτουν εξαιρετικά νέα θέματα και πρόσθετα στην αγορά κάθε μέρα, έχοντας υπόψη τους φωτογράφους και άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες. Εάν αυτά που έχω μιλήσει εδώ δεν ταιριάζουν στις ανάγκες σας, μπορώ να εγγυηθώ ότι θα υπάρχει θέμα ή προσθήκη εκεί έξω για εσάς.

Έχετε προτάσεις για θέματα ή προσθήκες για τη δημιουργία εκπληκτικών χαρτοφυλακίων; Εάν ναι, θα θέλαμε να τα ακούσουμε στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map