Πώς να συγκεντρώσετε τα σχόλια των χρηστών στον ιστότοπό σας στο WordPress

Συγκεντρώστε τα σχόλια των χρηστών στον ιστότοπό σας στο WordPress

Ο πιο πολύτιμος πόρος για οποιονδήποτε ιστότοπο είναι οι επισκέπτες του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για την παροχή σχολίων στον ιστότοπό σας γενικά ή για οποιαδήποτε πτυχή του. Τα σχόλια που λαμβάνονται θα σας βοηθήσουν να λάβετε τις σημαντικές αποφάσεις για να κατευθύνετε τον ιστότοπό σας προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα σχόλια θα βοηθήσουν επίσης τον ιστότοπο να βελτιωθεί και να προσαρμοστεί περισσότερο στις ανάγκες του κοινού-στόχου. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα προσθέσει αξία στον ιστότοπο, θα μεταφραστεί σε ένα ευρύτερο κοινό και θα ωφελήσει τόσο τον ιστότοπο όσο και τους αναγνώστες του.


Το Analytics είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων, αλλά σας δίνει απλώς τις πληροφορίες, τις τάσεις και τα μοτίβα που συμβαίνουν. Για να ερμηνεύσετε αυτές τις τάσεις και τα μοτίβα, ή το “γιατί” πίσω από αυτά, θα πρέπει να συλλέξετε σχόλια από τους αναγνώστες και να τα συνδυάσετε για να το κατανοήσετε.

Μπορείτε να μάθετε πολλά, κρατώντας το αυτί σας στο έδαφος και παρακολουθώντας τη θέση στην οποία λειτουργείτε. Αλλά το WordPress μπορεί να σας βοηθήσει επίσης. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες άλλες λειτουργίες, το WordPress διαθέτει πρόσθετα για τη συλλογή σχολίων από τους χρήστες. Οι προσθήκες μπορούν να κάνουν τη δουλειά γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς να αποσπούν την προσοχή του αναγνώστη πάρα πολύ. Κατά τη συγκέντρωση των πληροφοριών που συλλέγονται, οι ιστότοποι μπορούν να έχουν μια αρκετά σαφή εικόνα για το τι έχουν να πουν οι αναγνώστες.

Έχετε πάντα την επιλογή να προσθέσετε μια τυπική φόρμα επικοινωνίας σε μια ξεχωριστή σελίδα στο WordPress σας και με αυτόν τον τρόπο να αποφεύγετε εντελώς μια προσθήκη. Αλλά ένα ειδικό πρόσθετο μπορεί να κάνει τη δουλειά πιο αποτελεσματικά. Μπορούν να πείσουν τους αναγνώστες να απαντήσουν και να σας δώσουν τα σχόλια με συνοπτικό τρόπο, καθιστώντας το εύκολο για εσάς.

Τα σχόλια μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους – προτάσεις, βαθμολογίες, σχόλια ή ακόμη και ψήφοι για σχόλια. Ή οι επισκέπτες μπορούν να υποβάλουν σφάλματα ή να κάνουν έρευνες. Εάν ξεκινάτε μόνο με τον ιστότοπό σας, ίσως μπορείτε ακόμη και να γράψετε εξατομικευμένα μηνύματα στους πρώτους πελάτες σας και να ζητήσετε σχόλια. Θα αισθανθούν αρκετά προνομιακά για να σας δώσουν πολύτιμες προτάσεις.

Επιτρέψτε μου να σας καθοδηγήσω μερικές από τις προσθήκες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή σχολίων από το χρήστη στο WordPress.

Δημιουργία φόρμας WordPress

Το WordPress Form Builder είναι μια ολοκληρωμένη προσθήκη για τη συλλογή προσαρμοσμένων σχολίων από τους επισκέπτες, την αποθήκευσή της στη βάση δεδομένων και την πρόσβαση σε έναν πίνακα ελέγχου.

Οι φόρμες μπορούν να δομηθούν έξυπνα και μπορεί να εφαρμοστεί λογική υπό όρους για να διατηρηθεί η συλλογή δεδομένων στο ελάχιστο. Οι ρυθμίσεις, η διάταξη και τα στοιχεία των εντύπων μπορούν να προσαρμοστούν χωρίς καμία ανάγκη κωδικού. Χρησιμοποιήστε αυτές τις φόρμες για κουίζ, έρευνες, συλλογή δεδομένων και σχόλια χρηστών.

WP Form Builder

Για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις υποβολές τους σε μια πύλη, να την επεξεργάζονται ή να ανεβάζουν αρχεία με αυτήν. Οι χρήστες μπορούν επίσης να λάβουν βαθμολογίες και βαθμολογίες. Μπορούν να αναβοσβήνουν διαφορετικά μηνύματα στους χρήστες που βαθμολογούν διαφορετικές τάξεις. Η προσθήκη είναι ενσωματωμένη σε ποιοτικούς παρόχους υπηρεσιών email και με βάση τη βαθμολογία ή άλλα κριτήρια, μπορούν να σταλούν διαφορετικά email σε χρήστες με διαφορετικά επίπεδα βαθμολογίας.

Όλες αυτές οι λειτουργίες σας δίνουν τη δυνατότητα να λαμβάνετε σχόλια, να διαχωρίζετε τους επισκέπτες σας με βάση τις βαθμολογίες και, στη συνέχεια, να στέλνετε κατάλληλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάθε τύπο επισκεπτών. Αυτό το δημοφιλές πρόσθετο μπορεί να αγοραστεί στο CodeCanyon για 35 $.

Usernoise Pro Modal Σχόλια και φόρμα επικοινωνίας

Το Usernoise Pro Modal Feedback & Contact Form προσθέτει μια μορφή φόρμας και ένα προσαρμόσιμο κουμπί σχολίων στο WordPress σας. Κάθε στοιχείο που εμφανίζεται στη δημόσια διεπαφή μπορεί να προσαρμοστεί. Αυτό σας επιτρέπει να σχεδιάσετε και να πλαισιώσετε ερωτήσεις που να ταιριάζουν στις ακριβείς ανάγκες σας. Περιλαμβάνεται επίσης ο σύντομος κωδικός για την ενσωμάτωση της φόρμας σε μια ανάρτηση ή σελίδα.

Τα σχόλια μπορούν να ληφθούν σε 4 κατηγορίες που είναι επεξεργάσιμες. Λειτουργεί με το Akismet για την αποτροπή των ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Η προσθήκη είναι συμβατή με πολλές τοποθεσίες και είναι έτοιμη για τοπική προσαρμογή. Είναι επίσης συμβατό με οποιοδήποτε πρότυπο ιστότοπου. Αυτό το πρόσθετο μπορεί να αγοραστεί στο CodeCanyon για 12 $.

Feedweb

Feedweb είναι ένα απλό πρόσθετο που μπορεί να προσθέσει ένα widget σε οποιαδήποτε ανάρτηση επιλέγετε. Θα σας επιτρέψει να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση στους επισκέπτες σας. Οι ερωτήσεις περιορίζονται στη μορφή Ναι / Όχι. Διατυπώνοντας προσεκτικά τις ερωτήσεις, μπορείτε να λάβετε ακριβή σχόλια σχετικά με την ανάρτηση. Οι ερωτήσεις που τίθενται μία φορά αποθηκεύονται και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αργότερα.

Feedweb

Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη, είναι δυνατό να είστε πιο διαδραστικοί με τους αναγνώστες. Μπορούν να ψηφίσουν, να υποβάλουν σχόλια με βαθμολογία, να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να ανακαλύψουν εύκολα νέο περιεχόμενο και να αυξήσουν το χρόνο που αφιερώνεται στο blog. Το widget αξιολόγησης είναι κινούμενο και HTML5 κωδικοποιημένο, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και το απόρρητο. Το widget θα πρέπει να προστεθεί σε κάθε ανάρτηση με μη αυτόματο τρόπο. Μπορεί να προστεθεί στην πλαϊνή μπάρα εισάγοντας έναν σύντομο κωδικό. Η προσθήκη διατίθεται σε τρεις εκδόσεις – Δωρεάν, Plus και Pro.

WebEngage

Έρευνες προϊόντων, έρευνες παραγωγής μολύβδου, έρευνες ικανοποίησης πελατών ή έρευνες προσδοκίας πελατών είναι όλοι οι συνήθεις τρόποι με τους οποίους μια βιομηχανία συλλέγει σχόλια από το κοινό. WebEngage μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε αυτές τις έρευνες στον ιστότοπό σας και να τον αναλύσετε, χρησιμοποιώντας αναφορές και αναλυτικές ενότητες. Οι διαχειριστές ιστότοπου μπορούν να παρακολουθούν όλα τα σχόλια και τα δεδομένα που συλλέγονται ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνονται σε μια βολική κονσόλα και να απαντούν σε οποιεσδήποτε προτάσεις ή άλλα σχόλια απευθείας από την κονσόλα.

Η απάντηση στα σχόλια δεν χρειάζεται να είναι τυπική. Οι ειδοποιήσεις προώθησης με ή χωρίς εκπτώσεις είναι δυνατές και κάθε ειδοποίηση παρακολουθείται αναλυτικά, επομένως διατίθενται τιμές κλικ ή προφίλ επισκεπτών.

Οι σύνδεσμοι συνδρομής μέσω email μπορούν να προστεθούν στη λίστα MailChimp. Διατίθενται δωρεάν και επί πληρωμή προγράμματα, με δοκιμή 14 ημερών για προγράμματα επί πληρωμή.

JotForm

Εάν είναι μια αναδυόμενη φόρμα σχολίων που πιστεύετε ότι πρέπει να κοσμήσει τον ιστότοπό σας, το ταμείο JotForm. Το αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί που θα εμφανίζεται σε όλες τις σελίδες όταν είναι ενεργοποιημένη η προσθήκη. Η φόρμα μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τη διαισθητική δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης. Η φόρμα και το κουμπί μπορούν να προσαρμοστούν.

Κουμπί σχολίων JotForm

Το σπουδαίο πράγμα για μια αναδυόμενη φόρμα σχολίων είναι ότι οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν τα σχόλιά τους χωρίς να αφήσουν πραγματικά τη σελίδα στην οποία βρίσκονταν. Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει εκεί που σταμάτησε. Μπορείτε επίσης να λάβετε απάντηση μέσω email από χρήστες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη δωρεάν έως και 100 υποβολές κάθε μήνα, μετά την οποία θα σας ζητηθεί να κάνετε αναβάθμιση σε ένα premium πρόγραμμα.

Ανατροφοδότηση Cat

Ένα πραγματικά φιλικό προς το χρήστη πρόσθετο για τη συλλογή σχολίων είναι Ανατροφοδότηση Cat. Είναι δωρεάν, ενσωματώνεται τέλεια με το WordPress και δεν απαιτείται προσπάθεια στην εγκατάσταση. Απλώς κατεβάστε και ενεργοποιήστε. Δεν ενσωματώνει κανένα εμπορικό σήμα στον ιστότοπό σας.

Ανατροφοδότηση Cat

Η χρήση της προσθήκης είναι επίσης εύκολη. Απλώς δημιουργήστε μια φόρμα έρευνας και δημοσιεύστε την. Συγκεντρώστε όλα τα σχόλια που λαμβάνετε. Επιπλέον, το Feedback Cat είναι 100% δωρεάν και openource. Έτσι μπορείτε να τροποποιήσετε τον κώδικα για να τον προσαρμόσετε αν θέλετε.

Περισσότερα πρόσθετα σχολίων

Εάν πιστεύετε ότι οι παραπάνω προσθήκες δεν είναι για εσάς ή εάν θέλετε ένα πρόσθετο που θα συγκεντρώνει κυρίως ελάχιστα σχόλια, όπως Ναι / Όχι Ερώτηση ή σύστημα αξιολόγησης αστεριών, ρίξτε μια ματιά στις προσθήκες που ακολουθούν,

 • Πρόσθετο WordPress Request and Feedback: Πρόκειται για μια προσθήκη ανοιχτού κώδικα και διατίθεται με εφάπαξ χρέωση 17 $. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε ή μπορείτε ακόμη και να το κρύψετε. Μπορούν να δημιουργηθούν κατηγορίες σχολίων και σχόλια ή ψήφοι από τους χρήστες. Το πιο ψηφοφορημένο σχόλιο μεταφέρεται στην κορυφή.
 • Έρευνα του Queryz WordPress: Για να προσθέσετε μια απλή αναδυόμενη φόρμα σε κάθε ιστοσελίδα, δοκιμάστε το Queryz WordPress Survey. Οι έρευνες μπορούν να σχεδιαστούν ως πολλαπλά πλαίσια ελέγχου, κλίμακα ή απλό κείμενο. Η προσθήκη είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη για το WordPress σας.
 • Απλό Widget Ανατροφοδότησης: Θέλετε να κάνετε μόνο μία ερώτηση από τους επισκέπτες σας; Το Απλό Widget Ανατροφοδότησης θα σας βοηθήσει να το κάνετε ακριβώς αυτό. Αφού ενεργοποιήσετε την προσθήκη, αλλάξτε την προεπιλεγμένη ερώτηση σε μια ερώτηση στην οποία θέλετε να απαντήσετε και, στη συνέχεια, περιμένετε τις απαντήσεις να πλημμυρίσουν τα εισερχόμενά σας. Εάν ένας χρήστης θεωρήσει την ερώτηση ενοχλητική, μπορεί απλά να κάνει κλικ στο κόκκινο “X” στην ερώτηση και θα είναι κρυφό για 7 ημέρες.
 • Αντιδράσεις συναισθήματος: Οι παραστατικές απεικονίσεις έχουν πάντα καλύτερη ανταπόκριση και οι αντιδράσεις Feelback παρουσιάζουν στον αναγνώστη ένα σύνολο 5 συναισθημάτων. Ένα κλικ από έναν χρήστη μπορεί να δημιουργήσει πολλά σχόλια για τον ιστότοπο. Θα ξέρετε ποια συναισθήματα κρατούν τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας και ποιο συναίσθημα τους ενθαρρύνει να μοιραστούν στα κοινωνικά μέσα. Με βάση την απόκρισή τους θα προταθεί το περιεχόμενο.
 • Κουμπιά αντίδρασης: Αυτό το πρόσθετο προσθέτει βολικά κουμπιά στο κάτω μέρος της ανάρτησής σας ή οπουδήποτε αλλού. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί που θεωρούν πιο κατάλληλο. Τα κουμπιά μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να περιέχουν οποιοδήποτε κείμενο όπως “Like” “Ενδιαφέρον” ή οτιδήποτε άλλο. Τα κουμπιά παρακολουθούν τον αριθμό των φορών που κάνουν κλικ και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή ενδιαφέρων σχολίων.
 • Universal Star Rating: Για να προσθέσετε την κλασική βαθμολογία πέντε αστέρων που βλέπετε σε πολλά ιστολόγια, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την Universal Star Rating. Μπορείτε να προσθέσετε την επιλογή αξιολόγησης σε δεδομένα, αναρτήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες και να το αξιολογήσουν οι θεατές σας.
 • Widget Αξιολόγησης: Το Rating Widget προσθέτει επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης πέντε αστέρων στο WordPress σας. Αυτό μπορεί να προστεθεί σε σελίδες, δημοσιεύσεις, προϊόντα WooCommerce, χρήστες BuddyPress, φόρουμ bbPress καθώς και σε Συγγραφείς.
 • WP-PostRatings: Ένα πρόσθετο που έχει ληφθεί πολύ, το WP-PostRatings μπορεί να προσθέσει ένα σύστημα αξιολόγησης AJAX στην ανάρτηση ή τη σελίδα σας. Μπορείτε να επιλέξετε να το προσθέσετε σε όλες ή σε επιλεγμένες αναρτήσεις και σελίδες.
 • Πολλαπλή βαθμολογία: Για να μπορείτε να βαθμολογείτε μεμονωμένες αναρτήσεις σε πολλά κριτήρια και διαφορετικές ερωτήσεις, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Multi Rating. Μπορεί να ενεργοποιηθεί για προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων και σελίδες. Τα βάρη μπορούν να αντιστοιχιστούν σε κάθε στοιχείο αξιολόγησης για να προσαρμόσουν τα συνολικά αποτελέσματα βαθμολογίας.
 • Κριτικές πελατών WP: Αυτό είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής σελίδας στο ιστολόγιό σας, ώστε οι αναγνώστες και οι πελάτες να αφήνουν μια κριτική ή σχόλιο. Είναι συμβατό με πολλούς ιστότοπους και πολλαπλά επίπεδα και έχει ληφθεί πολλές φορές.
 • Δημοσκοπήσεις & βαθμολογίες Polldaddy: Δοκιμάστε αυτό το πρόσθετο για να διαχειριστείτε τις δημοσκοπήσεις και τις αξιολογήσεις σας μέσα από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές δημοσκοπήσεις, να επιλέξετε ημερομηνίες κλεισίματος για τις δημοσκοπήσεις και επίσης να διατηρήσετε τα αποτελέσματα ιδιωτικά ή να τα δημοσιοποιήσετε.
 • MyEffecto-Instant Visual Feedback: Αυτό είναι ένα απλό widget που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την ανάρτησή σας και οι αναγνώστες μπορούν να προσφέρουν σχόλια βάσει συναισθημάτων.
 • Webay: Το Webay θα σας βοηθήσει να συλλέξετε σχόλια από τον λογαριασμό σας στο eBay και να το τοποθετήσετε σε ένα καρουσέλ στο WordPress σας.
 • Ήταν αυτό χρήσιμο: Όπως μπορείτε να μαντέψετε, αυτό το πρόσθετο θα θέσει την απλή ερώτηση εάν το άρθρο ήταν χρήσιμο. Το μόνο που απαιτείται είναι απλή απάντηση Ναι / Όχι.

Και τελικά

Είναι πάντα καλό να λαμβάνετε σχόλια για κάθε εργασία που κάνετε. Τα καλύτερα άτομα από τα οποία μπορείτε να λάβετε προτάσεις για τη βελτίωση του ιστότοπού σας είναι τα άτομα που τον επισκέπτονται. Επιλέξτε προσθήκες σύμφωνα με το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, το γενικό προφίλ των επισκεπτών που φτάνουν εκεί και την απαιτούμενη έκταση των σχολίων. Προσέξτε να μην κατακλύσετε τους επισκέπτες με πάρα πολλές επιλογές.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me