Πώς να χρησιμοποιήσετε το Weglot για να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Πώς να μεταφράσετε εύκολα τον ιστότοπό σας στο WordPress

Σε κάποιο σημείο, ίσως χρειαστεί να μεταφράσετε και να εμφανίσετε τον ιστότοπό σας σε πολλές γλώσσες. Είτε χειρίζεστε ένα blog WordPress είτε έναν ιστότοπο πολυμέσων, ένα ξενοδοχείο ή έναν εταιρικό ιστότοπο ή ακόμα και αν διαχειρίζεστε ένα κατάστημα WooCommerce.


Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε πρώτα για ποιον πρέπει να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας και γιατί, στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε σε βασικά στοιχεία που απαιτούνται για οποιονδήποτε πολύγλωσσο ιστότοπο και θα εξηγήσουμε επιτέλους πώς μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας Πρόσθετο Weglot Translate.

Για ποιον πρέπει να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας και γιατί?

Πριν ξεκινήσετε, ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιον πρέπει να μεταφράζετε τον ιστότοπό σας και γιατί είναι τόσο σημαντικό που κάνετε.

ο που

Είτε είστε διατεθειμένοι να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό είτε να είστε παρών διεθνώς, πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε τους τρέχοντες επισκέπτες σας και να επιλέξετε γλώσσες για στόχευση.

Γνωρίζετε ήδη το κοινό σας, καλό! Δεν το κάνετε, τότε χρησιμοποιήστε Αναλυτικά στοιχεία Google για να χαρτογραφήσετε ποιοι είναι οι επισκέπτες σας και από πού προέρχονται. Με βάση αυτήν την ανάλυση, σχεδιάστε μια λίστα στοχευμένων γλωσσών που καλύπτουν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές γλώσσες επισκεπτών σας.

ΓΙΑΤΙ

Αυξήστε τη δραστηριότητά σας! Φτιάχνοντας το δικό σας WordPress Ο ιστότοπος πολλαπλών γλωσσών ξεκλειδώνει 3 βασικούς οδηγούς ανάπτυξης για τη δραστηριότητά σας:

 1. Διευρύνετε το απευθυνόμενο κοινό / αγορά σας
 2. Αυξήστε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, υποστηριζόμενη από σχετική στρατηγική απόκτησης
 3. Βελτιώστε την αναλογία μετατροπών μέσω βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη

Κατώτατη γραμμή, έχει να κάνει με την αύξηση των εσόδων ή των συνδρομητών σας στο διαφορετικό επίπεδο της διοχέτευσης απόκτησης.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία όταν πηγαίνετε πολύγλωσσο?

Υπάρχουν 2 πολύ σημαντικές πτυχές που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε τον ιστότοπό σας πολύγλωσσο: (1) SEO και (2) Εμπειρία χρήστη.

Πολύγλωσσο SEO

Υπάρχει ένα πράγμα που θέλετε να είστε σίγουροι: η ευρετηρίαση στις μεταφρασμένες γλώσσες σας. Ειδικά όταν είστε μια εφαρμογή ιστού ηλεκτρονικού εμπορίου ή διαδικτυακής υπηρεσίας. Βασισμένο στο Οδηγίες SEO Google πρέπει να διασφαλίσετε ότι:

 • Οι μεταφρασμένες σελίδες έχουν αποκλειστική και μοναδική διεύθυνση URL, χρησιμοποιώντας υπο-καταλόγους (mywebsite.com/es, mywebsite.com/fr) ή δευτερεύοντες τομείς (es.mywebsite.com, fr.mywebsite.com) για παραδείγματα.
  Μην χρησιμοποιείτε συμβολοσειρές ερωτημάτων όπως? Lang = es ή? Lang = fr
 • Το περιεχόμενο του πηγαίου κώδικα μεταφράζεται, Διαφορετικά, οι μεταφράσεις σας δεν θα είναι ποτέ ορατές για το Google, επομένως δεν θα ευρετηριαστούν.
  Μην χρησιμοποιείτε λύσεις JavaScript που μεταφράζουν δυναμικά μόνο περιεχόμενο χωρίς να αλλάξετε τον πηγαίο κώδικα
 • Η Google μπορεί εύκολα να γνωρίζει ότι ο ιστότοπός σας είναι πολύγλωσση, προσθέτοντας ετικέτες hreflang ή έχοντας έναν χάρτη ιστότοπου

Εμπειρία χρήστη

Οι μεταφρασμένες σελίδες θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες και να βελτιώσετε την αναλογία μετατροπών. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν δώσετε προσοχή στην εμπειρία του χρήστη στις μεταφρασμένες εκδόσεις σας:

 • Αυτόματη ανίχνευση της γλώσσας των επισκεπτών, με βάση την προτίμηση του προγράμματος περιήγησής τους
 • μικρόΗ εκλεγμένη γλώσσα πρέπει να παραμείνει κατά την επίσκεψη σε διαφορετικές σελίδες, οι σύνδεσμοι πρέπει να προσαρμοστούν για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη γλώσσα
 • Παρακολούθηση της ποιότητας των μεταφράσεων για τις διαφορετικές σελίδες σας, έχοντας επαγγελματικές ανθρώπινες μεταφράσεις για σελίδες με τις περισσότερες επισκέψεις, και αυτόματες μεταφράσεις για λιγότερο σημαντικές, για παράδειγμα

Πρόσθετο μετάφρασης Weglot χειρίζεται αυτόματα όλες τις παραπάνω πτυχές, προσφέροντας ένα ισχυρή πολύγλωσση λύση για χρήστες WordPress, χωρίς κώδικα ή τεχνική ανάπτυξη. Ας δούμε πώς λειτουργεί σε ένα λεπτομερές σεμινάριο.

Πώς να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress?

Πώς λειτουργεί; Μόλις εγκατασταθεί, το Weglot θα εντοπίσει αυτόματα, θα μεταφράσει και θα εμφανίσει τις σελίδες σας σε διαφορετικές γλώσσες. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε τις μεταφράσεις σας, να επεξεργάζεστε / να αντικαθιστάτε τις μηχανικές μεταφράσεις που παρέχονται ή ακόμη και να παραγγέλνετε επαγγελματικές μεταφράσεις (από επαγγελματικά πρακτορεία που συνδέονται απευθείας με το Weglot και είναι προσβάσιμα μέσω του ταμπλό).

Το μόνο που χρειάζεται είναι 3 βήματα:

1. Εγκαταστήστε το Weglot Translate Free WordPress Plugin

Προσθέστε το πρόσθετο Weglot από τον Διαχειριστή WordPress ή απευθείας από τον Κατάλογο: κάντε κλικ στα πρόσθετα> προσθέστε νέες προσθήκες στη γραμμή πλοήγησης.

Εγκαταστήστε το Weglot Translate

Αναζητήστε το πρόσθετο Weglot Translate και κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση τώρα” και στη συνέχεια στο “Ενεργοποίηση”

Προσθήκη μετάφρασης Weglot

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Weglot, κάντε κλικ στο “Weglot” στη γραμμή πλοήγησης του WordPress και κάντε κλικ στο Σύνδεση σύνδεσμος για τη δημιουργία λογαριασμού Weglot. Θα λάβετε το κλειδί API (πρέπει να βάλετε μόνο το email σας και να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης για να επικυρώσετε τον λογαριασμό σας και να λάβετε το κλειδί API σας).

Σύνδεση Weglot Translate

Weglot Μετάφραση σελίδα εγγραφής

2. Ολοκληρώστε τα απλά βήματα ρύθμισης

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις προσθήκης Weglot Translate στον διαχειριστή του WordPress. Αντιγράψτε επικολλήστε το κλειδί API από τον λογαριασμό σας στο Weglot στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται παρακάτω.

Κλειδί API Weglot Translate

Επιλέξτε την αρχική γλώσσα του ιστότοπού σας, χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.

Weglot Μετάφραση πρωτότυπης γλώσσας

Επιλέξτε τη γλώσσα προορισμού που θέλετε να εμφανίσετε, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 2 γραμμάτων.

Weglot Μετάφραση γλώσσα προορισμού

Στη συνέχεια, έχετε επιπλέον επιλογή για το στυλ και την τοποθεσία του κουμπιού γλώσσας.

Επιλογές σχεδίασης μετάφρασης Weglot

Πρόσθετα προηγμένα χαρακτηριστικά είναι επίσης διαθέσιμα, όπως:

 • εξαίρεση σελίδας από μεταφράσεις
 • το περιεχόμενο αποκλείει τον αποκλεισμό από τις μεταφράσεις
 • αυτόματη ανίχνευση των γλωσσών των επισκεπτών με βάση τις προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησής τους

Κάντε κλικ στην αποθήκευση και το κουμπί εναλλαγής γλώσσας βρίσκεται πλέον στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να εμφανίσετε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικές γλώσσες. Από προεπιλογή, το κουμπί βρίσκεται κάτω δεξιά, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας.

3. Δημιουργήστε και διαχειριστείτε τις μεταφράσεις σας

Το Weglot παρέχει αυτόματα ένα πρώτο επίπεδο αυτόματων μεταφράσεων, εσείς (τα μέλη της ομάδας σας, οι εσωτερικοί μεταφραστές) μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να βελτιώσετε. Μπορείτε επίσης να τα αντικαταστήσετε με επαγγελματικές μεταφράσεις που μπορείτε να παραγγείλετε από επαγγελματικά πρακτορεία που συνδέονται απευθείας με το Weglot.

Για να διαχειριστείτε και να επεξεργαστείτε τις μεταφράσεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή και τα δύο εργαλεία επεξεργασίας Weglot απευθείας από το δικό σας ταμπλό:

Οπτικός επεξεργαστής: Επεξεργαστείτε τις μεταφράσεις ενώ βρίσκεστε στην ιστοσελίδα σας, έχοντας πλαίσιο και σχεδιασμό μπροστά στα μάτια. Διατίθεται μόνο για ζωντανές και δημόσιες ιστοσελίδες (δεν θα λειτουργεί για τοπικούς φιλοξενούμενους ιστότοπους, ιστότοπους συντήρησης ή ιδιωτικά μέρη ενός ζωντανού ιστότοπου).

Κάντε κλικ στο πράσινο μολύβι δίπλα στις συμβολοσειρές, αναδυόμενες μεταφράσεις, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε, οι αλλαγές αποθηκεύονται και εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.
Μόλις εγκριθεί, επεξεργαστεί ή αντικατασταθεί μη αυτόματη μετάφραση.

Weglot Translate Visual πρόγραμμα επεξεργασίας

Weglot Translate οπτικές μεταφράσεις

Λίστα μεταφράσεων: Στην αριστερή πλευρά έχετε το αρχικό σας περιεχόμενο και στη δεξιά πλευρά τις μεταφράσεις για την επιλεγμένη γλώσσα. Οι μεταφράσεις ταξινομούνται κατά διεύθυνση URL. Μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στις μεταφράσεις, θα αποθηκευτούν και θα εμφανιστούν αυτόματα.

Στην κορυφή υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης για να βρείτε εύκολα περιεχόμενο / μεταφράσεις που θέλετε να επεξεργαστείτε. Υπάρχουν επίσης “επιλογές μεταφράσεων” για τη ρύθμιση κανόνων για τις μεταφράσεις σας (μην μεταφράζετε ποτέ μια λέξη / πρόταση ή μεταφράζετε πάντα μια λέξη / πρόταση με έναν συγκεκριμένο τρόπο).

Λίστα μεταφράσεων Weglot

Επαγγελματικές μεταφράσεις: Μπορείτε να επιλέξετε και να παραγγείλετε επαγγελματικές μεταφράσεις σε επαγγελματικά πρακτορεία που συνδέονται απευθείας και ελέγχονται από την Weglot. Επιλέξτε τις μεταφράσεις / σελίδες που θέλετε να μεταφράσετε επαγγελματικά κάνοντας κλικ στο εικονίδιο.

Εικονίδιο μεταφραστών Weglot Translate Pro
Στη συνέχεια, βρείτε τη σύνοψη παραγγελιών στην ενότητα επαγγελματικών παραγγελιών.

Περίληψη παραγγελιών μετάφρασης Weglot Translate Pro

Πόσο κοστίζει? Το Weglot Translate είναι μια λύση SaaS με δωρεάν δοκιμή και τιμολόγηση Freemium, επιτρέποντας σε μικρούς ιστότοπους να το απολαύσουν δωρεάν. Μπορείτε να δείτε τα πακέτα Weglot εδώ, ξεκινώντας από 9,90 € / μήνα.

Σχέδια Weglot Pro

Τυλίγοντας

Παρόλο που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολύγλωσση μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική για να αυξήσετε τη δραστηριότητά σας, είναι σημαντικό να το κάνετε με τον σωστό τρόπο: να μην χάσετε SEO και εμπειρία χρήστη βασικές πτυχές.

Πρόσθετο Weglot Translate επικεντρώνεται στην παροχή λύσης με απόδοση και φιλική προς το χρήστη, χειρίζοντας αυτόματα σύνθετες πολύγλωσσες ρυθμίσεις για να σας επιτρέψει να τελειοποιήσετε και να βελτιώσετε τις μεταφράσεις. Ως υπηρεσία, η Weglot προσφέρει επίσης μια αφοσιωμένη και ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών για να βοηθήσει τους χρήστες, αν χρειαστεί.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση του WordPress; Ή κάποια ιδέα από τη στιγμή που μεταφράσατε τον δικό σας ιστότοπο; Αφήστε τα σχόλια παρακάτω. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις σκέψεις σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me