Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες σύντομες διευθύνσεις URL για το WordPress Blog σας

Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες σύντομες διευθύνσεις URL για το WordPress Blog σας

Είστε ενθουσιασμένοι που προσεγγίζετε περισσότερους αναγνώστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων. Ωστόσο, οι μεγάλες διευθύνσεις URL καθιστούν τα πράγματα δύσκολα για εσάς, καθώς δεν είναι φιλικά προς το χρήστη ή ακόμη και όμορφα. Τα προσαρμοσμένα σύντομα URL, από την άλλη πλευρά, είναι εύκολο να κοινοποιηθούν σε κοινωνικά μέσα και άλλες οθόνες, όπως έντυπες διαφημίσεις ή επαγγελματικές κάρτες.


Σκεφτείτε για παράδειγμα συνδέσμους θυγατρικών Amazon

https://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reading-Display-Globally/dp/B003FSUDM4/ref=amb_link_353259562_2?pf_rd_m=ATVPDKIK X0DER & pf_rd_s = κέντρο-10 & pf_rd_r = 11EYKTN682

Πώς είναι ένας τέτοιος σύνδεσμος φιλικός για κοινή χρήση; Χρειάζεστε συντομότερες διευθύνσεις URL που είναι κοινοποιήσιμες, αξέχαστες και – αν χρειαστεί – εξαιρετικές για να αποκρύψετε τους συνδέσμους συνεργατών σας. Οι διευθύνσεις URL ανάρτησης ιστολογίου σας θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιούν λίγο απλώνεται. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε μια σύντομη διεύθυνση URL επωνυμίας για να ακολουθήσετε αυτό, είστε χρυσοί.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες σύντομες διευθύνσεις URL για το ιστολόγιό σας στο WordPress χωρίς να ξεραίνεται.

Γιατί να συντομεύσετε τις διευθύνσεις URL?

Πρώτα πράγματα πρώτα, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συντόμευσης των συνδέσμων σας?

 • Βελτιώστε τη δυνατότητα κοινής χρήσης – Είναι αυτονόητο ότι είναι πιο εύκολο να μοιραστείτε https://wpexplorer.com/short-url από https://wpexplorer.com/how-to-create-custom-short-urls-for-your-wordpress-blog. Είναι κουραστικό απλώς για να πληκτρολογήσετε τη μεγαλύτερη διεύθυνση URL. Εκτός αυτού, είναι πιο εύκολο να τοποθετήσετε σύντομες διευθύνσεις URL σε επαγγελματικές κάρτες, στυλό, μπλουζάκια κ.λπ..
 • Ενισχύστε την προσέγγιση χρηστών – Και πάλι, η πιο σύντομη διεύθυνση URL είναι πιο εύκολο να θυμηθεί όπου κι αν το είδε η προοπτική. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορείτε να αγοράσετε μια επωνυμία URL, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα κοινής χρήσης των προσαρμοσμένων σύντομων διευθύνσεων URL για να εμφανίσετε το εμπορικό σήμα σας μπροστά σε περισσότερα μάτια. Οι προοπτικές μπορούν να σας φτάσουν στο Messenger μέσω m.me/wpexplorerthemes για παράδειγμα.
 • Μεταμφίεση συνδέσμων – Πληρώνει για να καλύψει μερικούς από τους συνδέσμους σας, περισσότερο αν είναι μακρά και γεμάτη παραμέτρους παρακολούθησης. Οι αναγνώστες σας είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ https://yoursite.com/amazon-book για να αγοράσετε το βιβλίο σας στο Amazon σε αντίθεση με τον αρχικό σύνδεσμο Amazon. Οι σύνδεσμοι συνεργατών μπορούν επίσης να τρομάξουν τους αναγνώστες, οπότε τζαζέ τους λίγο.
 • Ανάλυση – Οι συντομευτές διευθύνσεων URL σας προσφέρουν πολλά δεδομένα σχετικά με τους συνδέσμους σας. δεδομένα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ. Σε τελική ανάλυση, θέλετε οι χρήστες να κάνουν κλικ στα κουμπιά αγοράς σας, οπότε μόνο οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ποιες προοπτικές κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας.
 • Δωρεάν υπηρεσία – Η συντόμευση συνδέσμων για τον ιστότοπό σας στο WordPress είναι δωρεάν ή σχετικά φθηνή αν αποφασίσετε να αγοράσετε μια επώνυμη προσαρμοσμένη σύντομη διεύθυνση URL.
 • Βελτίωση CTR – Το Bit.ly (σύντομο URL btw), ένας από τους πιο δημοφιλείς συντομευτές συνδέσμων στον ιστό, δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει ότι επώνυμα σύντομα URL αύξηση των ποσοστών κλικ-εμφανίσεων (CTR) κατά 34%.

Περιλαμβάνονται εξαιρετικά παραδείγματα προσαρμοσμένων σύντομων διευθύνσεων URL από δημοφιλείς επωνυμίες youtu.be, wp.me, nyti.ms, es.pn και fb.me μεταξύ άλλων. Όλα αυτά είναι καλά παραδείγματα σύντομων διευθύνσεων URL με επωνυμία. Σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε να θυμηθείτε αυτές τις διευθύνσεις URL ή να πείτε ποιες μάρκες αντιπροσωπεύουν.

Εκτός αυτού, ας δημιουργήσουμε προσαρμοσμένες σύντομες διευθύνσεις URL για τον ιστότοπό σας ξεκινώντας με την ευκολότερη διαδικασία. Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε σύντομες διευθύνσεις URL με τέσσερις τρόπους:

 • Χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο που συντομεύει το WordPress
 • Ενεργοποίηση σύντομων συνδέσμων WP.me ​​στο Jetpack
 • Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία συντόμευσης συνδέσμου τρίτου μέρους
 • Αγοράστε ένα μικρότερο όνομα τομέα και διαμορφώστε σύντομα URL επωνυμίας

1. Δημιουργήστε σύντομες διευθύνσεις URL με την προσθήκη Pretty Links WordPress

Πρόσθετο PrettyLinks Lite

Μπορείτε να συντομεύσετε και να αποκρύψετε τους συνδέσμους σας αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο WordPress όπως το Pretty Links. Χρησιμοποιώντας την προσθήκη, μπορώ να συντομεύσω έναν σύνδεσμο θυγατρικών όπως https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves προς την http://wpthemeraves.com/total/.

Ενώ το όνομα τομέα μου εξακολουθεί να είναι μεγάλο, το δεύτερο URL είναι πολύ πιο σύντομο και πιο εύκολο να θυμάστε / μοιραστείτε από το πρώτο. Αυτό, συν το δεύτερο URL δεν μοιάζει καθόλου με έναν σύνδεσμο συνεργατών. Λοιπόν, σχεδόν.

Επιπλέον, μπορώ εύκολα να δω τον αριθμό των ατόμων που κάνουν κλικ στον σύνδεσμο μέσω του πίνακα ελέγχου διαχειριστή Pretty Links. Και στη συνέχεια κάποιες.

Η εγκατάσταση και η ρύθμιση των Pretty Links είναι πολύ απλή διαδικασία, δεν θα περίμενα να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να κρατήσουμε το χέρι σας, εδώ είναι πώς.

Εγκατάσταση Pretty Links

Μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου στο μενού διαχειριστή του WordPress όπως σας δείχνουμε στην παρακάτω εικόνα.

προσθήκη νέου plugin στο wordpress

Κάνοντας κλικ στο Προσθεσε νεο Το στοιχείο σας οδηγεί στην κύρια σελίδα Προσθήκη πρόσθετων WordPress. Εδώ, μπορείτε είτε να ανεβάσετε την προσθήκη Pretty Links Pro από τον υπολογιστή σας είτε να εγκαταστήσετε τη δωρεάν έκδοση από το επίσημο αποθετήριο WordPress. Δεδομένου ότι ψάχνουμε για το freebie, θα πάμε με τη δεύτερη επιλογή.

Στο Προσθήκη προσθηκών σελίδα, εισαγάγετε “Pretty Links” στο Αναζήτηση προσθηκών (1) κουτί αναζήτησης. Περιμένετε τη λειτουργία αναζήτησης Ajax για να σας φέρει την προσθήκη. Στη συνέχεια πατήστε το Εγκατάσταση τώρα (2) κουμπί, και τελικά, το Θέτω εις ενέργειαν κουμπί που έρχεται μετά την εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, πατήστε το Όμορφοι σύνδεσμοι στοιχείο στο μενού διαχειριστή του WordPress όπως φαίνεται παρακάτω.

όμορφο πλαίσιο διαχείρισης συνδέσμων

Καλώς ορίσατε στον πίνακα διαχειριστή των Pretty Links, αλλά επειδή δεν έχετε συνδέσμους, είναι άδειο. Δεν είστε ενθουσιασμένοι που δημιουργείτε το πρώτο σύντομο URL στον τομέα σας; Ακολουθήστε.

Δημιουργία σύντομων διευθύνσεων URL όμορφων συνδέσμων

Στον πίνακα διαχείρισης Pretty Links, κάντε κλικ στο Προσθήκη Pretty Link κουμπί όπως επισημαίνουμε στην παρακάτω εικόνα.

Στην επόμενη οθόνη, προσθέστε το URL προορισμού, όμορφος σύνδεσμος, τίτλος, και σημειώσεις. Αν ήμουν εσύ, θα άφηνα το Ανακατεύθυνση αναπτυσσόμενο μενού μόνο αν δεν ξέρω τι κάνω.

όμορφος σύνδεσμος plugin admin panel

Δείτε το Προχωρημένες επιλογές σύνδεσμος στην παραπάνω εικόνα; Λοιπόν, κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε μερικές ωραίες επιλογές, όπως ομαδοποίηση συνδέσμων, προσθήκη της ετικέτας χωρίς παρακολούθηση, προώθηση παραμέτρων και παρακολούθηση συνδέσμων.

πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες σύντομες διευθύνσεις URL σε όμορφους συνδέσμους wordpress plugin

Αφού ολοκληρώσετε την επιλογή των ρυθμίσεών σας, πατήστε το Δημιουργώ κουμπί όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Ας δούμε τι έχουμε εδώ.

όμορφες συνδέσεις σύντομες διευθύνσεις URL

Τώρα ο μακρύς σύνδεσμος συνεργατών μου (https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves) είναι http://design.vistamedia.xyz/total. Σημαντικά πολύ πιο σύντομος από τον αρχικό σύνδεσμο, ακόμα κι αν χρησιμοποιώ έναν υποτομέα σε αυτό το δεύτερο παράδειγμα ��

Κατά συνέπεια, μπορώ να μοιραστώ τον μικρότερο σύνδεσμό μου οπουδήποτε θέλω ή να τον προσθέσω σε οποιαδήποτε ιδιοκτησία ιστού εύκολα. Όταν οι χρήστες πατούν το σύνδεσμο, το Pretty Links καταγράφει τα πάντα σε μια αναφορά παρακολούθησης που μοιάζει με αυτό:

όμορφο χαρακτηριστικό παρακολούθησης συνδέσμων

Όταν προκύψει ανάγκη, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά στοιχεία των συνδέσμων σας μεταβαίνοντας στο Pretty Links> Κλικ στο μενού διαχειριστή του WordPress. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε και να κατεβάσετε τις αναφορές. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση IP του επισκέπτη, αν αυτό βοηθάει.

Το Pretty Links Pro αποστέλλεται με περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανακατεύθυνσης συνδέσμων με βάση την τοποθεσία χρήστη, συντόμευσης όλων των συνδέσμων στον ιστότοπό σας αυτόματα, δοκιμών A / B και περισσότερων τύπων ανακατεύθυνσης μεταξύ άλλων.

2. Ενεργοποιήστε τις σύντομες συνδέσεις WP.me ​​στο Jetpack

Πρόσθετο JetPack

Πριν τελειώσουμε με προσθήκες, γνωρίζατε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε σύντομους συνδέσμους WP.me ​​χρησιμοποιώντας το Jetpack; Η μόνη πτώση; Οι σύντομοι σύνδεσμοι WP.me ​​δεν σας προσφέρουν δεδομένα παρακολούθησης.

Πρώτα εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το Jetpack εάν δεν έχετε ήδη την προσθήκη. Στη συνέχεια, δείξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο example.com/wp-admin/admin.php?page=jetpack_modules, και αντικαταστήστε example.com με το πραγματικό όνομα τομέα σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόσβαση όλες οι μονάδες Jetpack σε μία σελίδα.

Εκτός αυτού, βρίσκεστε στο σωστό μέρος εάν δείτε την ακόλουθη σελίδα.

μονάδες jetpack

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε τη λειτουργική μονάδα Σύνδεσμοι WP.me ​​όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.

ενεργοποίηση της μονάδας σύντομων συνδέσμων jetpack wp.me

Και τώρα τι? Κάθε φορά που ένας αναγνώστης χρησιμοποιεί τα κουμπιά κοινής χρήσης Jetpack, ο ιστότοπός σας θα δημιουργεί αυτόματα σύντομες διευθύνσεις URL WP.me ​​όπως αυτές που εμφανίζονται παρακάτω.

Μοιραστείτε σύντομους συνδέσμους wp.me στο twitter

Επιπλέον, η ενεργοποίηση των σύντομων συνδέσμων WP.me ​​προσθέτει το Λήψη Shortlink κουμπί στον κλασικό επεξεργαστή όπως φαίνεται παρακάτω.

Με κάθε τρόπο, μη διστάσετε να αντιγράψετε τους σύντομους συνδέσμους WP.me ​​και να τους μοιραστείτε όπου θέλετε. Είναι λυπηρό που δεν μπορείτε να παρακολουθείτε αυτούς τους συνδέσμους ή μπορείτε; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.

Εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή προσθήκης, μπορείτε πάντα να αξιοποιήσετε υπηρεσίες συντόμευσης συνδέσμων τρίτων όπως το Bitly ή το TinyURL. Συνήθως, αυτές οι υπηρεσίες είναι εύχρηστες και τις περισσότερες φορές, δεν χρειάζεται καν να εγγραφείτε για λογαριασμό.

3. Επισκεφτείτε το TinyURL για να δημιουργήσετε σύντομες διευθύνσεις URL

υπηρεσία συντόμευσης μικροσκοπικών συνδέσμων

Το TinyURL είναι ο πρώτος μας υποψήφιος χωρίς προσθήκες σήμερα και για καλό λόγο. Ο συντομευτής διευθύνσεων URL προβάλλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανακατευθύνσεις ανά μήνα, που σημαίνει ότι έχετε καλή παρέα. Και ακριβώς όπως το Bitly, μπορείτε να δημιουργήσετε σύντομες διευθύνσεις URL ανώνυμα χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό.

Η μόνη διαφορά; Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό στο TinyURL. Λοιπόν, πώς παρακολουθείτε τους συνδέσμους σας; Δεν μπορείτε, κάτι που μας αφήνει με λίγο. Αλλά ως υπηρεσία συντόμευσης συνδέσμων, το TinyURL φέρει το βάρος του. Σε τελική ανάλυση, πρέπει απλώς να επικολλήσετε τη μεγάλη διεύθυνση URL και να πατήσετε ένα κουμπί.

Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε το γυμνοσάλιαγκας που ακολουθεί το TinyURL.com. Για παράδειγμα, αντί να έχουμε https://tinyurl.com/yby5eax2, μπορείτε να προσαρμόσετε την γυμνοσάλιαγκα για να μοιάζει https://tinyurl.com/woo-μάρκετινγκ, υπό την προϋπόθεση ότι ο γυμνοσάλιαγκας είναι διαθέσιμος.

Δημιουργία σύντομων συνδέσμων TinyURL

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της χρήσης συντομευτών διεύθυνσης URL τρίτων είναι ότι καταλήγετε να θυσιάζετε την επωνυμία σας. Αντί να εμφανίζεται το όνομα τομέα σας στους σύντομους συνδέσμους σας, ο σύνδεσμος διαθέτει τομέα τρίτου μέρους, π.χ. TinyURL.com/short-url, Tiny.cc/short-url και bit.ly/short-url.

Μην ανησυχείτε όμως, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση χρησιμοποιώντας την τελευταία μας μέθοδο. αγορά μιας επωνυμίας σύντομης διεύθυνσης URL και διαμόρφωσής της για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

4. Χρησιμοποιήστε το Bitly για προσαρμοσμένες σύντομες διευθύνσεις URL

συντομευτής bitly url

Το Bitly είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και παλαιότερους συντομευτές διευθύνσεων URL στο Διαδίκτυο. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να δημιουργείτε σύντομα URL ανώνυμα. Απλώς επικολλήστε τον μακρύ σύνδεσμό σας στο πεδίο που επισημαίνουμε με το στοιχείο αρ. 2 στην παραπάνω εικόνα.

Ακόμα, θα δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, οπότε πατήστε το Εγγραφείτε σύνδεσμος στο μενού όπως φαίνεται παραπάνω. Στη συνέχεια, συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής ή εγγραφείτε στο Google, το Facebook ή το Twitter, όπως επισημαίνουμε στην παρακάτω εικόνα.

δημιουργία λογαριασμού bitly

Χτύπα το Δημιουργήστε λογαριασμό κουμπί στο κάτω μέρος και επιλέξτε πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Bitly στην επόμενη οθόνη, όπως φαίνεται παρακάτω.

Αυτό το μέρος είναι προαιρετικό, κάντε κλικ μακριά από το αναδυόμενο παράθυρο για να το κλείσετε ��

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, συνδεθείτε στον λογαριασμό email σας και επαληθεύστε τη διεύθυνση email σας.

επαλήθευση bitly λογαριασμού μέσω email

Τώρα ο λογαριασμός σας Bitly είναι έτοιμος.

πίνακας διαχειριστή bitly

Αρκετά τακτοποιημένο, σωστά; Η δημιουργία σύντομων διευθύνσεων URL από αυτό το σημείο είναι θέμα και κάντε κλικ. Για να δημιουργήσετε μια νέα σύντομη διεύθυνση URL στον πίνακα ελέγχου του Bitly, απλώς πατήστε το Δημιουργώ κουμπί στην κορυφή (δείτε την εικόνα παραπάνω).

Στη συνέχεια, επικολλήστε τη μεγάλη διεύθυνση URL στην ενότητα διαφάνειας όπως περιγράφουμε στην παρακάτω εικόνα.

επικολλώντας λίγο το url σε λίγο

Μετά από αυτό, προσαρμόστε τον σύνδεσμό σας όπως κρίνετε κατάλληλο στην επόμενη ενότητα, όπως φαίνεται παρακάτω.

Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας Twitter και Facebook για να διευκολύνετε την ευκολότερη κοινή χρήση των σύντομων συνδέσμων. Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Bitly, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε άμεσα σύντομες διευθύνσεις URL οποιασδήποτε ιστοσελίδας.

Επιπλέον, το Bitly αποστέλλεται με ένα διαισθητικό γράφημα παρακολούθησης που σας δείχνει τον συνολικό αριθμό κλικ, την κορυφαία αναφορά (email, SMS ή απευθείας) και την κορυφαία τοποθεσία μεταξύ άλλων. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο πακέτο Enterprise για περισσότερες δυνατότητες.

Δημιουργία σύντομων διευθύνσεων URL

Εγκατάσταση & διαμόρφωση του WP Bitly Plugin

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Bitly από τον πίνακα ελέγχου του WordPress; Μπορείς! Εγκατάσταση και ενεργοποίηση WP λίγο όπως κάναμε με τα παραπάνω βήματα της προσθήκης Pretty Links. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Γράφοντας στο μενού διαχειριστή του WordPress. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε Σύντομοι σύνδεσμοι WP Bitly όπως επισημαίνουμε παρακάτω.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο Εξουσιοδοτώ κουμπί όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο Επιτρέπω κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω (πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Bitly).

Εάν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να δείτε την παρακάτω σελίδα.

Σε αυτό το σημείο, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να δημιουργείτε επώνυμα σύντομα URL για το ιστολόγιό σας στο WordPress. Απλώς ανοίξτε το άρθρο στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων και κάντε κλικ στο Σύντομος σύνδεσμος κουμπί στο επάνω μενού διαχειριστή WordPress όπως φαίνεται παρακάτω.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε την απόδοση των συνδέσμων σας απευθείας από τον επεξεργαστή αναρτήσεων, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

5. Αγορά & διαμόρφωση μιας σύντομης διεύθυνσης URL επωνυμίας

Οι άλλες μέθοδοι σε αυτήν την ανάρτηση θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε σύντομες διευθύνσεις URL σε ένα άγχος και χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στη χρήση αυτών των μεθόδων, τις οποίες μπορούμε να ξεπεράσουμε σε αυτήν την ενότητα.

Για παράδειγμα, η προσθήκη Pretty Links δεν κάνει τίποτα για να συντομεύσει το όνομα τομέα σας, και δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς έχουν μεγάλα ονόματα τομέα. Ένας σύνδεσμος όπως wpthemeraves.com/total/ διατηρεί ακόμη την επωνυμία, αλλά μπορούμε να την κάνουμε συντομότερη, αναζητώντας μια σύντομη διεύθυνση URL επωνυμίας.

Και έχουμε ήδη αναφέρει ότι η χρήση των συντομευτών διεύθυνσης URL WP.me ​​και τρίτων θυσιάζει την επωνυμία σας.

Έτσι, αντί wpthemeraves.com/total/, θα μπορούσαμε να πάμε wprav.es/total/ για παράδειγμα. Μια σύντομη διεύθυνση URL επωνυμίας φέρει την επωνυμία σας και βελτιώνει τη δυνατότητα κοινής χρήσης δεκαπλάσια σε σύγκριση με άλλους τύπους σύντομων διευθύνσεων URL.

Για αρχάριους, σκεφτείτε τον προτιμώμενο τομέα σύντομων διευθύνσεων URL ή χρησιμοποιήστε μια γεννήτρια ονομάτων τομέα για να βρείτε μια κατάλληλη σύντομη διεύθυνση URL επωνυμίας. Γίνετε δημιουργικοί και εξερευνήστε διαφορετικούς τρόπους συντόμευσης του τομέα της επωνυμίας σας.

Αγορά ενός σύντομου URL επωνυμίας

domain name search namecheap

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύντομο URL επωνυμίας από τον καταχωρητή τομέα σας, με τον ίδιο τρόπο που αγοράσατε τον υπάρχοντα τομέα σας. Για αυτόν τον λόγο, δεν θα αναφερθούμε στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε στην αγορά για έναν εξαιρετικό καταχωρητή τομέα, αγοράζω όλα τα ονόματά μου στο Namecheap.

Έχοντας μια σύντομη διεύθυνση URL επωνυμίας, ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε μερικά πράγματα, έτσι ώστε ο νέος σύντομος τομέας σας να μπορεί να εξυπηρετεί σύντομους συνδέσμους για τον ιστότοπό σας.

Διαμόρφωση προσαρμοσμένων σύντομων διευθύνσεων URL επωνυμίας

Για αυτήν την ενότητα, μαθαίνετε πώς να συνδέσετε το σύντομο URL επωνυμίας σας με το Bitly, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε το Bitly για να δημιουργήσετε σύντομες διευθύνσεις URL στο επώνυμο URL. Έτσι, αντί να το χρησιμοποιήσετε bit.ly/ σύντομο url, οι σύντομοι σύνδεσμοί σας θα μοιάζουν wprav.es/ σύντομο url, για παράδειγμα.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Bitly και κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

προσθέτοντας λίγο επώνυμα σύντομα URL

Στην επόμενη οθόνη, πατήστε το Διαχειρίζονται Σύνδεσμος:

διαχειριστείτε τις προτιμήσεις των χρηστών σε λίγο

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύντομοι τομείς επωνυμίας και μετά το Προσθήκη σύντομου τομέα επωνυμίας κουμπί όπως απεικονίζουμε στην παρακάτω εικόνα.

προσθήκη επώνυμων σύντομων τομέων σε λίγο

Στην επόμενη ενότητα slide-in, μπορείτε να προσθέσετε το σύντομο URL επωνυμίας σας και να δείτε τις ρυθμίσεις DNS που χρειάζεστε για να συνδέσετε Bitly στον σύντομο τομέα σας.

Πριν πατήσετε το Επαλήθευση τομέα κουμπί όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, πρέπει να συνδεθείτε στον καταχωρητή τομέα σας και να βεβαιωθείτε ότι ο επώνυμος σύντομος τομέας σας δείχνει το Bitly.

Ας υποθέσουμε ότι αγοράσατε τον σύντομο τομέα επωνυμίας μέσω του Namecheap, απλώς πρέπει να συνδεθείτε στον Πίνακα ελέγχου Namecheap και να μεταβείτε στο Λίστα τομέων όπως φαίνεται παρακάτω. Στη συνέχεια, πατήστε το Διαχειρίζονται κουμπί δίπλα στον επώνυμο σύντομο τομέα σας:

λίστα τομέων στον πίνακα ελέγχου namecheap

Στη συνέχεια, βρείτε το Διακομιστές ονομάτων ενότητα, επιλέξτε Προσαρμοσμένο DNS και προσθέστε τις εγγραφές DNS που προσφέρει η Bitly. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Λάβετε υπόψη ότι οι αλλαγές DNS ενδέχεται να διαρκέσουν έως και 72 ώρες, οπότε κάντε υπομονή. Άλλες φορές, οι αλλαγές αντικατοπτρίζονται αμέσως.

Μόλις το σύντομο URL επωνυμίας σας δείχνει το Bitly, εισαγάγετε τον τομέα στο Bitly και μη διστάσετε να πατήσετε το Επαλήθευση τομέα κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

μικρή επωνυμία μικρού μεγέθους url

Χωρίς αυτό, απλά πρέπει να εγκαταστήσετε την προσθήκη WP Bitly, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τις σύντομες διευθύνσεις URL απευθείας από τον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress.

Τελικές λέξεις σε προσαρμοσμένες σύντομες διευθύνσεις URL

Είναι αυτονόητο ότι οι σύντομες διευθύνσεις URL έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα από τις μεγάλες διευθύνσεις URL στον ψηφιακό κόσμο στον οποίο ζούμε. Είτε πρόκειται για δυνατότητα κοινής χρήσης, επέκταση της εμβέλειας επωνυμίας ή απλώς για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών σας, οι σύντομες διευθύνσεις URL μεταφέρουν την ημέρα.

Τούτου λεχθέντος, πώς συντομεύετε τους συνδέσμους στο blog σας στο WordPress; Έχουμε αφήσει το αγαπημένο σας συντομευτή URL; Έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με αυτήν την ανάρτηση; Μην διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλια. Στην υγειά σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map