Ερωτήματα SQL εξοικονόμησης χρόνου για WordPress

SQL Αλλαγή ονόματος χρήστη σύνδεσης διαχειριστή

Εάν είστε κάτοχος ιστότοπου WordPress, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να φροντίσετε.


Ενημερώνετε συνεχώς το περιεχόμενο του ιστολογίου σας, προσθέτοντας νέα προϊόντα, αλλάζοντας τιμές και δεν αναφέρουμε καν την τακτική ενημέρωση των προσθηκών, παρέχοντας σε έναν dev πρόσβαση και κάνει πολλά περισσότερα πράγματα ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας του WordPress.

Μερικές φορές, εάν πρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις, θα βρείτε ένα σεμινάριο μιας μακράς ιστοσελίδας με πολλές οδηγίες για να εκτελέσετε μία μόνο ενέργεια. Τι γίνεται όμως αν γνωρίζετε ότι η πλειονότητα αυτών των αλλαγών μπορεί να αλλάξει με ένα απλό ερώτημα SQL, μια εντολή που εκτελείτε στο μενού διαχείρισης βάσης δεδομένων.

Επειδή είστε απασχολημένος και η εξοικονόμηση χρόνου είναι προτεραιότητα, ακολουθούν τα βασικά ερωτήματα SQL που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα αποτελέσματα σε λίγα λεπτά.

Πρώτα βήματα

Όταν υπάρχουν περισσότεροι από ένας ιστότοποι στον λογαριασμό φιλοξενίας σας, πριν από την εκτέλεση ερωτημάτων SQL, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τροποποιείτε τη σωστή βάση δεδομένων. Μπορείτε να βρείτε το όνομα της βάσης δεδομένων που έχει αντιστοιχιστεί σε μια συγκεκριμένη εγκατάσταση WordPress στο δικό σας wp-config.php αρχείο στη συμβολοσειρά:

καθορισμός ("DB_NAME", "yourdbname")

Ορισμός βάσης δεδομένων WordPress

Επίσης, δώστε προσοχή στο πρόθεμα του πίνακα, καθώς θα χρειαστεί να το καθορίσετε όταν εκτελείτε εντολές SQL. Βρίσκεται στο ίδιο αρχείο στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων σελίδας.

Πρόθεμα πίνακα WordPress

Σε αυτό το παράδειγμα παραπάνω, το όνομα της βάσης δεδομένων είναι _wp622. Το πρόθεμα πίνακα είναι wpc7_. Τώρα, όταν το γνωρίζουμε, ας πάμε στον διαχειριστή βάσεων δεδομένων. Η πλειονότητα των πινάκων ελέγχου χρησιμοποιεί το PHPMyAdmin για διαχείριση βάσεων δεδομένων.

phpMyAdmin

Μόλις είστε εκεί, βρείτε το όνομα της βάσης δεδομένων σας στη λίστα και κάντε κλικ σε αυτήν:

Επιλέξτε Βάση δεδομένων

Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας για αυτήν τη βάση δεδομένων, ώστε να μπορείτε να το επαναφέρετε γρήγορα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Καλύπτουμε τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress λεπτομερώς στον γενικό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αλλά για να σας δώσει μια γρήγορη αναδρομή, επιλέξτε το Εξαγωγή επιλογή, επιλέξτε τη μέθοδο και τη μορφή σύμφωνα με τις ανάγκες σας και πατήστε Πηγαίνω (εδώ έχουμε ορίσει όλες τις προεπιλεγμένες επιλογές):

Εξαγωγή βάσης δεδομένων

Μόλις τελειώσετε, είστε ασφαλείς να προχωρήσετε. Πατήστε το μενού SQL και ας ξεκινήσουμε:

Μενού SQL

Αντικαταστήστε τη διεύθυνση URL

Εάν σκοπεύετε να ενημερώσετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας προσθέτοντας το πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας ή κάνοντας άλλες τροποποιήσεις, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ wp_options SET option_value = Αντικαταστήστε (option_value, 'http://www.oldurlofthewebsite.com', 'http://www.newurlofthewebsite.com') ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ option_name = 'home' Ή option_name = 'siteurl';

Ας υποθέσουμε ότι θέλω το URL μου να είναι https //: και το όνομα τομέα μου είναι το example.com. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να τροποποιήσω το όνομα του πίνακα wp_options και το ίδιο το URL:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ wpc7_options SET option_value = Αντικαταστήστε (option_value, 'http://www.example.com', 'https://www.example.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';

SQL Αντικατάσταση ονόματος ιστότοπου

Και περιμένετε ένα μήνυμα επιτυχίας.

Μήνυμα επιτυχίας SQL

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να το δούμε; Εάν πατήσετε Πηγαίνω αλλά υπάρχουν κάποια σφάλματα στο ερώτημα, το σύστημα δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημα και θα λάβετε σφάλματα που σημαίνει ότι η εκτέλεση απέτυχε. Το σφάλμα θα έχει ως εξής και θα δείξει τον λόγο για τον οποίο η διαδικασία απέτυχε.

Μήνυμα σφάλματος SQL

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η εντολή είναι βασική και θα αντικαταστήσει μόνο την κύρια διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, οπότε αν σκοπεύετε να αλλάξετε το όνομα τομέα του ιστότοπού σας από το example.com σε test.net, θα πρέπει να την τροποποιήσετε συμπεριλαμβανομένων όλων των πίνακες όπου πληρούται η διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, όπως wp-posts, wp-postmeta και επίσης φροντίζετε για τους πίνακες με σειρές που περιέχουν URL που δημιουργείται από προσθήκες (για παράδειγμα, WooCommerce).

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε τουλάχιστον βασική εκπαίδευση SQL. Μία ακόμη επιλογή θα ήταν να ανοίξετε τη βάση δεδομένων που εξάγετε σε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου και με το Ctrl + H να αντικαταστήσετε όλες τις αναφορές του παλιού σας τομέα με το νέο. Εάν αυτό ακούγεται πολύ περίπλοκο, υπάρχει μια ποικιλία άλλων εργαλείων που βοηθούν στην αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας (όπως το διασύνδεση / αναζήτηση βάσης δεδομένων & αντικατάσταση σενάριο ή το Καλύτερη αναζήτηση και αντικατάσταση προσθήκης με βάση το ίδιο σενάριο) ενώ απλώς ανεβάζετε το αρχείο στο φάκελο του ιστότοπού σας για τον ιστότοπο εργασίας και ανοίγοντας το σε πρόγραμμα περιήγησης.

Δημιουργία νέου χρήστη διαχειριστή

Εάν πρέπει να προσθέσετε έναν νέο χρήστη με ρόλο διαχειριστή στην εγκατάστασή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή και να την τροποποιήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ «wp_users» («user_login», «user_pass», «user_nicename», «user_email», «user_status»)
ΤΙΜΕΣ ('yourlogin', MD5 ('yourpassword'), 'firstname lastname', '[email protected]', '0');

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ «wp_usermeta» («umeta_id», «user_id», «meta_key», «meta_value»)
ΤΙΜΕΣ (NULL, (Select max (id) FROM wp_users),
'wp_capabilities', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ «wp_usermeta» («umeta_id», «user_id», «meta_key», «meta_value»)
ΤΙΜΕΣ (NULL, (Select max (id) FROM wp_users), 'wp_user_level', '10');

Σημειώστε ότι θα πρέπει να τροποποιήσετε τους πίνακες και τις τιμές σύνδεσης σύμφωνα με το επιθυμητό σας όνομα χρήστη και βάσεις δεδομένων.

Θέλω να δημιουργήσω έναν χρήστη mydeveloper με τον κωδικό πρόσβασης Ο κωδικός μου, το όνομα του προγραμματιστή μου είναι Τζον Ντο και το email είναι [email protected]. Έτσι το ερώτημά μου θα έχει ως εξής:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ «wpc7_users» («user_login», «user_pass», «user_nicename», «user_email», «user_status»)
ΑΞΙΕΣ ('Mydev', MD5 ('mypassword'), 'John Doe', '[email protected]', '0');

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ «wpc7_usermeta» («umeta_id», «user_id», «meta_key», «meta_value»)
ΤΙΜΕΣ (NULL, (Select max (id) FROM wp_users),
'wp_capabilities', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ «wpc7_usermeta» («umeta_id», «user_id», «meta_key», «meta_value»)
ΤΙΜΕΣ (NULL, (Select max (id) FROM wpc7_users), 'wp_user_level', '10'

SQL Δημιουργήστε έναν νέο χρήστη διαχειριστή

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να τροποποιήσω τα ονόματα των σειρών (δηλ. wp_user_level ή παίξτε με αριθμούς 0, 10, 13 καθώς σημαίνουν τον ρόλο του χρήστη και τα αντίστοιχα δικαιώματα. Μόλις τελειώσω, πατάω Πηγαίνω.

Η έξοδος θα πρέπει να δείχνει τα επιτυχή αποτελέσματα όπως τα ακόλουθα:

SQL Δημιουργία νέου αποτελέσματος χρήστη διαχειριστή

Αλλαγή ονόματος χρήστη σύνδεσης διαχειριστή

Για να αλλάξετε το όνομα σύνδεσης ονόματος χρήστη, επιστρέψτε στην καρτέλα MySQL και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ wp_users SET user_login = 'newlogin' WHERE user_login = 'admin';

Ας υποθέσουμε ότι το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη είναι mydeveloper, αυτό που δημιουργήσατε στο παρελθόν και θέλετε να ορίσετε ασφάλεια αντί για αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτελούμε την ακόλουθη εντολή, καθώς έχουμε επίσης το προεπιλεγμένο πρόθεμα wp7c_:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ wpc7_users_users SET user_login = 'secureduser' WHERE user_login = 'mydeveloper';

Η επιτυχημένη έξοδος φαίνεται ως εξής:

SQL Αλλαγή ονόματος χρήστη σύνδεσης Διαχειριστής Επιτυχία

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης διαχειριστή

Ακολουθώντας τους κανόνες ασφαλείας των τακτικών αλλαγών κωδικού πρόσβασης, μπορεί επίσης να θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για το δικό σας ασφάλεια. Εδώ είναι το ερώτημα για αυτό:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ wp_users SET user_pass = MD5 ('new_password') WHERE user_login = 'youruser';

Για τη συγκεκριμένη εντολή αλλαγής κωδικού πρόσβασης, η εντολή μας έχει ως εξής:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ wpc7_users SET user_pass = MD5 ('$ tR0ngP @ s $ w03D') WHERE user_login = 'secureduser';

SQL Αλλαγή κωδικού πρόσβασης διαχειριστή

Τύπος Πηγαίνω και περιμένετε το μήνυμα επιτυχίας:

Επιτυχία αλλαγής κωδικού πρόσβασης διαχειριστή SQL

Διαγραφή ανεπιθύμητου

Για χρήστες που δημοσιεύουν πολλές αναρτήσεις και αφήνουν τα σχόλια ανοιχτά για αλληλεπίδραση, το πρόβλημα με τα ανεπιθύμητα σχόλια μπορεί να γίνει πραγματικά οδυνηρό. Ενώ μπορείτε να φιλτράρετε τα σχόλια με μη αυτόματη έγκριση, πιθανότατα θα θελήσετε να βρείτε έναν τρόπο να διαγράψετε γρήγορα ό, τι δεν έχετε εγκρίνει. Δείτε πώς:

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ wp_comments ΠΟΥ wp_comments.comment_approved = 'spam';

Όταν προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε εδώ:

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ wpc7_comments ΠΟΥ wpc7_comments.comment_approved = 'spam';

SQL Delete Spam

Σημείωση: το πρόθεμα πρέπει να τροποποιηθεί και στα δύο μέρη όπου συναντάται wp_comments.comment_approved είναι το ξεχωριστό πεδίο στον πίνακα.

Εδώ είναι η επιτυχής παραγωγή:

SQL Διαγραφή επιτυχίας Spam

Διαγραφή όλων των μη εγκεκριμένων σχολίων

Σε κάποιο σημείο, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κουραστεί να φιλτράρετε και να διαβάσετε τα σχόλια για τα άρθρα πριν λάβετε την τελική απόφαση να τα δημοσιεύσετε, επομένως θέλετε να τα διαγράψετε. Υπάρχει μια εντολή για αυτό:

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ wp_comments ΠΟΥ σχόλιο_εγκρίθηκε = 0

Σημειώστε ότι το σχόλιο_εγκρίθηκε Η ενότητα δεν χρειάζεται τροποποίηση, καθώς αυτή η καρτέλα αντιπροσωπεύει την προεπιλεγμένη λειτουργία στον πίνακα που είναι αμετάβλητη.

Η τροποποιημένη εντολή έχει ως εξής:

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ wpc7_comments ΠΟΥ σχολιάζει_εγκριθεί = 0

SQL Διαγραφή μη εγκεκριμένων σχολίων

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να δείτε το συνηθισμένο αποτέλεσμα για επιτυχημένες εντολές:

SQL Διαγραφή μη εγκεκριμένων σχολίων Επιτυχία


Παρόλο που φαίνεται ότι η παρακολούθηση των οδηγιών μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το να κάνουμε πράγματα χειροκίνητα, αυτό δεν ισχύει. Όσο μεγαλύτερος είναι ο ιστότοπός σας, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώσετε σε αυτόν. Μία μεμονωμένη ενέργεια εκτελέστηκε ξεχωριστά για 10 αναρτήσεις και καταλήγετε με 10 φορές περισσότερο χρόνο που αφιερώνεται στην εκτέλεση.

Στην πραγματικότητα, εξοικονομείτε έναν τόνο πολύτιμου χρόνου σας εκτελώντας αυτές τις εντολές και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φορά σε πιο σημαντικά πράγματα, όπως ο σχεδιασμός περιεχομένου ή η αναζήτηση ιδεών έμπνευσης.

Καλό blogging!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map