Πώς να διατηρήσετε το χυμό SEO κατά τη μεταφορά περιεχομένου WordPress σε νέο τομέα

Πώς να διατηρήσετε το χυμό SEO κατά τη μεταφορά περιεχομένου WordPress σε νέο τομέα

Θα συμφωνήσετε ότι η μεταφορά περιεχομένου WordPress σε έναν νέο τομέα είναι αποθαρρυντική για πολλούς χρήστες του WordPress. Τι να κάνω? Από πού να αρχίσω? Σε ποιες υπηρεσίες μπορείτε να βασιστείτε; Και πώς διατηρείτε την κατάταξη SEO μετά τη μετακίνηση; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα αντιμετωπίσετε καθώς μετακινείτε το περιεχόμενό σας στο WordPress από έναν τομέα στον άλλο.


Η μετεγκατάσταση σε έναν νέο τομέα είναι ακριβώς όπως η μετακίνηση ενός ιστότοπου μεταξύ κεντρικών υπολογιστών, αλλά με μία εξαίρεση. πρέπει να δημιουργήσετε μόνιμες ανακατευθύνσεις 301 αργότερα. Είναι εφικτό αν και πρέπει να είστε προσεκτικοί. Θυμηθείτε ότι μιλάμε για την επιχείρησή σας εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να βιαστείτε τίποτα. Μην μαντέψετε για να καταλήξετε με μια τεράστια ημικρανία για τα προβλήματά σας.

Ακριβώς για να κάνουμε τα πράγματα να κυλήσουν, εδώ είναι μια πανοραμική θέα της σημερινής ανάρτησης:

 • Πριν από οτιδήποτε, δημιουργήστε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress
 • Καθαρίστε τον νέο σας τομέα
 • Χρησιμοποιήστε την προσθήκη Duplicator WordPress για να μετακινήσετε περιεχόμενο WordPress
 • Ανεβάστε το περιεχόμενο του WordPress στον νέο τομέα
 • Ρύθμιση ανακατευθύνσεων 301
 • Ειδοποιήστε το Google και τους χρήστες
 • Κάντε τον χαρούμενο χορό σας

Και αφού θέλετε να διατηρήσετε το χυμό SEO μετά τη μετακίνηση, είναι προς το συμφέρον σας να εκπαιδεύσετε κάποιο SEO. Ακολουθούν μερικές αναρτήσεις για να σας δείξουν προς τη σωστή κατεύθυνση:

 • Τα καλύτερα εργαλεία SEO WordPress για το 2017 για τη βελτίωση της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης
 • Οδηγός για αρχάριους στο WordPress SEO [Post Series]
 • WordPress SEO: Υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης
 • 10 πιο σημαντικές λειτουργίες του WordPress SEO από το Yoast
 • Βέλτιστες πρακτικές SEO WordPress για το 2015 και πέρα

Με αυτό το προοίμιο, τι γίνεται με την κατάδυση και το ξεπεράσουμε; Εδώ είναι ο χυμός:

Μετακίνηση περιεχομένου WordPress: Προαπαιτούμενα

Η μετακίνηση του περιεχομένου του WordPress σε έναν νέο τομέα δεν είναι για όλους. Πρέπει να καθίσετε και να αξιολογήσετε εάν η κίνηση είναι απαραίτητη. Μπορεί η επιχείρησή σας να συνεχίσει να ευδοκιμεί χωρίς την κίνηση; Εάν ναι, δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε σε νέο τομέα.

Μετακινείτε σε έναν νέο τομέα επειδή η Google χτύπησε τον παλιό σας τομέα με πολλές κυρώσεις λόγω λεπτού περιεχομένου WordPress; Η μετακίνηση του ίδιου περιεχομένου σε νέο τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα κυρώσεις. Εάν το λεπτό περιεχόμενο μαστίζει την κατάταξή σας, πρέπει να τακτοποιήσετε το σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε σε νέο τομέα.

Προετοιμαστείτε εκ των προτέρων

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλετε να μετακινήσετε το περιεχόμενο του WordPress σε έναν νέο τομέα. Ίσως ο παλιός τομέας σας χάλια τη ζωή σας. Μισείτε τον τομέα και αυτό που αντιπροσωπεύει. Ίσως κάνετε rebranding και ένας νέος τομέας έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τον παλιό σας τομέα.

Ίσως συγχωνεύετε πολλούς ιστότοπους και θέλετε να διατηρήσετε όλους σε έναν τομέα. Ίσως να είναι διαθέσιμος ένας πιο φιλικός προς τον τομέα τομέας και θα θέλατε να κάνετε το άλμα. Όλα αυτά και άλλα είναι έγκυροι λόγοι που θα μπορούσαν να απαιτήσουν κίνηση.

Με απλούς όρους, πρέπει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Δεδομένου ότι οι κατατάξεις της επιχείρησής σας και του SEO σας εξαρτώνται, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η κίνηση είναι προς το καλύτερο.

Σημείωση: Αφού μετακινήσετε το περιεχόμενο του WordPress σε έναν νέο τομέα, θα αντιμετωπίσετε μικρότερο όγκο επισκεψιμότητας για λίγο καθώς το Google και οι χρήστες προσαρμόζονται στην αλλαγή. Μην ιδρώνετε όμως αυτό. θα ανακτήσετε την κατάταξή σας σε μερικές εβδομάδες.

Μιλώντας για προετοιμασίες, πρέπει να ξεκινήσετε με το πιο σημαντικό βήμα, το οποίο μας εισάγει στην επόμενη ενότητα.

Πριν μετακινήσετε το περιεχόμενο του WordPress: Δημιουργήστε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας

Το λάθος είναι ανθρώπινο. Όλα πάνε καλά ένα λεπτό και το επόμενο, χτυπά τον ανεμιστήρα. Είναι αναπόφευκτο, γι ‘αυτό πρέπει να είστε έτοιμοι. Πριν ξεκινήσετε να παίζετε με οτιδήποτε, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress.

Μιλώ για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στατικών αρχείων και των βάσεων δεδομένων σας. Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες γιατί – δημοσιεύσεις:

 • Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress (Plus χρήσιμες προσθήκες)
 • Καλύτερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και προσθήκες για ιστότοπους WordPress

Με ένα αντίγραφο ασφαλείας στη θέση του, ήρθε η ώρα να κατεβείτε και να βρώσετε.

Καθαρίστε τον νέο σας τομέα

Σε περίπτωση που ο νέος τομέας σας καταχωρήθηκε στο παρελθόν, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι δεν συνοδεύεται από προηγούμενες κυρώσεις. Μην ανησυχείτε όμως, η εκκαθάριση οποιουδήποτε τομέα είναι τόσο εύκολη όσο οι Α, Β, Γ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να διεκδικήσετε τον νέο τομέα Εργαλεία για Webmasters Google και να μεταβείτε στην Αναζήτηση επισκεψιμότητας -> Μη αυτόματες ενέργειες.

Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα, είστε χρυσοί και μπορείτε να προχωρήσετε στη μετακίνηση. Εάν υπάρχουν προβλήματα, διορθώστε τα και υποβάλετε αίτημα επανεξέτασης. Προχωρήστε μόνο εάν και όταν το αίτημα εγκριθεί.

Μετακίνηση του περιεχομένου του WordPress

Παρόλο που χρειάζεται πολύς χρόνος, ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας, η μεταφορά περιεχομένου WordPress σε έναν νέο τομέα είναι το δεύτερο ευκολότερο μέρος της διαδικασίας. Μπορείτε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το FTP ή χρησιμοποιώντας την προσθήκη Duplicator. Θα αποφύγουμε το πρώτο για το δεύτερο, γιατί ποιος έχει το χρόνο να κατεβάσει έναν ολόκληρο ιστότοπο με μη αυτόματο τρόπο.

Μετακίνηση του περιεχομένου του WordPress χρησιμοποιώντας την προσθήκη Duplicator

πρόσθετο-πρόσθετο

Τι σώζει τη ζωή αυτή η προσθήκη. Η προσθήκη Duplicator σάς επιτρέπει να μετακινήσετε έναν ιστότοπο WordPress μεταξύ τομέων ή κεντρικών υπολογιστών, να κατεβάσετε έναν ιστότοπο στο localhost για ανάπτυξη, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός ιστότοπου, να αντιγράψετε έναν ζωντανό ιστότοπο σε μια περιοχή στάσης και να ομαδοποιήσετε έναν ολόκληρο ιστότοπο WordPress για εύκολη διανομή.

Με πάνω από 800k ενεργές εγκαταστάσεις και εξαιρετική βαθμολογία 4,9 / 5,0, δεν μπορείτε ποτέ να πάει στραβά με το Duplicator. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη στον παλιό σας τομέα, η οποία προσθέτει ένα στοιχείο μενού “Duplicator” στο μενού διαχειριστή σας.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο Duplicator μενού για να ξεκινήσετε αυτήν την οθόνη:

μετακινήστε το περιεχόμενο wordpress κρατήστε χυμό seo

Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Δημιουργία νέου” για να δημιουργήσετε ένα νέο πακέτο. Στην επόμενη οθόνη, δώστε στο πακέτο σας ένα όνομα (αυτό είναι μόνο για σκοπούς αναγνώρισης) και κάντε κλικ στο “Επόμενο”:

μετακινήστε το περιεχόμενο WordPress κρατήστε χυμό SEO

Το Duplicator θα σαρώσει τον ιστότοπό σας και θα σας δώσει μια αναφορά κατάστασης. Εάν όλα φαίνονται καλά, συνεχίστε με την κατασκευή. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να δείτε:

πακέτο duplicator-building

Να είστε υπομονετικοί εάν έχετε έναν τεράστιο ιστότοπο, καθώς η διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας εξαρτάται από το μέγεθος του ιστότοπού σας. Ο ιστότοπος δοκιμής μου που είναι περίπου 100MB (θέματα, προσθήκες, εικόνες κ.λπ.) χρειάστηκε περίπου 2 λεπτά. Στο τέλος μιας επιτυχημένης έκδοσης, θα πρέπει να δείτε αυτήν την οθόνη:

οθόνη αναπαραγωγής-επιτυχίας

Κατεβάστε το αρχείο installer.php και το αρχειοθετημένο πακέτο στον υπολογιστή σας και ετοιμαστείτε για το επόμενο μέρος.

Μετακίνηση του περιεχομένου του WordPress στον νέο τομέα

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ρυθμίστε τον νέο σας τομέα με τον κεντρικό υπολογιστή σας. Αυτός ο νέος τομέας πρέπει να οδηγεί σε έναν εντελώς άδειο κατάλογο όπου θα ζει ο νέος σας ιστότοπος. Συνδεθείτε σε αυτόν τον κατάλογο είτε μέσω File Manager ή FTP. Ανεβάστε τόσο το πακέτο όσο και τα αρχεία εγκατάστασης στον νέο σας ιστότοπο. Εκκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης μεταβαίνοντας στη διεύθυνση http://newdomain.com/installer.php:

μεταφόρτωση-wordpress-content-to-new-domain

Στην παραπάνω οθόνη, θα χρειαστεί να παρέχετε λεπτομέρειες βάσης δεδομένων για τον νέο ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι η προσθήκη Duplicator λειτουργεί με κενές βάσεις δεδομένων, οπότε βεβαιωθείτε ότι η δική σας δεν περιέχει πληροφορίες. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο που λέει “Έχω διαβάσει όλες τις προειδοποιήσεις και τις ειδοποιήσεις” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “Εκτέλεση ανάπτυξης”. Αυτό οδηγεί σε:

εγκατάσταση-wordpress-content-on-new-domain

Το πρόγραμμα εγκατάστασης Duplicator θα ρυθμίσει το περιεχόμενο, τα θέματα, τις προσθήκες και τη βάση δεδομένων του WordPress και, στη συνέχεια, θα σας ανακατευθύνει στην οθόνη ενημέρωσης URL:

ενημέρωση-διευθύνσεις url

Εδώ μπορείτε να ενημερώσετε τα URL σας αναλόγως. Μετά από αυτό, ο εγκαταστάτης σας μεταφέρει στην τελική οθόνη, στην οθόνη μετά την εγκατάσταση, η οποία σας δείχνει τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανανεώσετε τους μόνιμους συνδέσμους σας. Συνδεθείτε στη νέα σας εγκατάσταση WordPress χρησιμοποιώντας τα παλιά στοιχεία σύνδεσης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Μόνιμοι σύνδεσμοι και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών.

Μόλις συνδεθείτε στον νέο σας ιστότοπο, θα δείτε μια ειδοποίηση στον Πίνακα ελέγχου του WordPress που σας καθοδηγεί να διαγράψετε τα δεσμευμένα αρχεία Duplicator:

ειδοποίηση ταμπλό

Ακολουθήστε τις οδηγίες για την εξάλειψη των εν λόγω αρχείων.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τον νέο σας ιστότοπο για σπασμένους συνδέσμους, εικόνες που λείπουν και βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει (μας αρέσει Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων για το WordPress, καθώς και Ακεραιότητα για Mac). Σε αυτό το σημείο, το περιεχόμενο του WordPress υπάρχει στον νέο τομέα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να εφαρμόσουμε μόνιμες ανακατευθύνσεις 301 για να διατηρήσουμε όλο το χυμό SEO που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να κερδίσετε.

Ρύθμιση μόνιμων ανακατευθύνσεων 301

301 ανακατευθύνσεις είναι χρήσιμες καθώς θα στείλουν μηχανές αναζήτησης και χρήστες από τον παλιό σας τομέα στον νέο σας τομέα. Οποιοσδήποτε χρήστης προσγειωθεί στις παλιές σας αναρτήσεις θα ανακατευθυνθεί στον νέο σας ιστότοπο, κάτι που ακριβώς θέλουμε. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την κυριότητα του παλιού τομέα για όσο μπορείτε.

Αλλά πώς ανακατευθύνετε την επισκεψιμότητα στον νέο σας τομέα; Είναι απλό. Εάν εξακολουθείτε να φιλοξενείτε τον παλιό σας τομέα, μπορείτε να συνδεθείτε στην παλιά διεύθυνση URL του ιστότοπού σας μέσω του Διαχειριστή αρχείων ή του SFTP / FTP. Προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο .htaccess:

# Επιλογές + FollowSymLinks
Επανεγγραφή Ενεργοποίησης
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Απλώς αντικαταστήστε το newdomain.com με το νέο σας URL τομέα. Επισκεφτείτε τον παλιό σας τομέα για να ελέγξετε εάν λειτουργεί η ανακατεύθυνση. Και αυτό είναι! Μόλις μετακινήσατε το περιεχόμενο του WordPress σε έναν νέο τομέα διατηρώντας παράλληλα το χυμό SEO. Αυτή είναι η καλύτερη λύση καθώς ανακατευθύνει τις παλιές σας σελίδες στην ίδια σελίδα στον νέο τομέα που είναι καλύτερο για SEO.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να συνδεθείτε στον καταχωρητή τομέα σας (όπως Πάμε μπαμπά) για τη ρύθμιση της προώθησης τομέα, αλλά αυτό θα ανακατευθύνει όλες τις παλιές σελίδες στη νέα αρχική σελίδα σας και όχι στο αντίστοιχο περιεχόμενο.

Νωρίτερα, αναφέραμε ότι θα υποστείτε προσωρινή απώλεια επισκεψιμότητας καθώς οι χρήστες προσαρμόζονται και καθώς η Google ευρετηριάζει τον νέο σας τομέα. Εάν μπορείτε να διαθέσετε ένα λεπτό, ξεκινήστε ενημερώνοντας τους χρήστες σας μέσω αναρτήσεων ιστολογίου. Είναι σημαντικό να μεταδώσετε την κίνηση, γιατί αυτό κάνουν οι φοβεροί άνθρωποι. Ειδοποιήστε επίσης την Google για την αλλαγή της διεύθυνσης. Απλώς συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Webmaster Google και μεταβείτε στη Διαμόρφωση -> Αλλαγή διεύθυνσης.

Τελικά, πρέπει να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας όπως θα κάνατε έναν ολοκαίνουργιο ιστότοπο. Εξασφαλίστε όλα τα σφάλματα που ενδέχεται να έχουν περικοπεί κατά τη μετακίνηση και λάβετε σχόλια από τους χρήστες. Δείτε γιατί πρέπει να δημιουργήσετε αναρτήσεις ιστολογίου που ανακοινώνουν τη μετακίνηση?

Τελικές λέξεις

Η μεταφορά περιεχομένου WordPress σε έναν νέο τομέα και η διατήρηση της κατάταξης SEO είναι εύκολη υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε προσεκτικά κάθε ένα από αυτά τα βήματα. Η ορμή στα πράγματα θα σας αφήσει μόνο λάθη που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, που σας κοστίζουν χρόνο και χρήμα. Και πάλι, εάν δεν είστε σίγουροι για κάτι, μην μαντέψετε.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μετακινήσετε το περιεχόμενο του WordPress σε έναν νέο τομέα με επιτυχία. Εάν αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα, έχετε κάποια ερώτηση ή πρόταση, μην διστάσετε να μας αφήσετε μια γραμμή στα παρακάτω σχόλια. Ανυπομονούμε πάντα για τα σχόλιά σας.

Τι λες για τον χαρούμενο χορό; Ευθυμίες και χαρούμενη κίνηση!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map