Δημιουργία πύλης συγκέντρωσης ειδήσεων RSS με WordPress

Δημιουργία πύλης συγκέντρωσης ειδήσεων RSS με WordPress

Το 2013, η Google έχασε την υποστήριξή της για το RSS και σκότωσε τη δημοφιλή υπηρεσία τους, Αναγνώστης Google. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη από την μπλογκόσφαιρα. Οι ιστότοποι παντού προσπαθούν να συγκεντρώσουν λίστες εναλλακτικών υπηρεσιών για τη συλλογή ειδήσεων RSS και πολλοί άνθρωποι το είδαν ως το τέλος του RSS.


Παρόλο που η Google αποφάσισε ότι δεν θέλει πλέον να ξοδεύει χρόνο ή πόρους χρησιμοποιώντας τη μορφή RSS, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές χρήσεις και σίγουρα δεν έχει πάει πουθενά τα τελευταία χρόνια.

Ιστότοποι WordPress, από Προκαθορισμένο, δημιουργία RSS feeds κατά την εγκατάσταση. Αυτές οι ροές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετατρέψουν τους αναγνώστες μίας χρήσης σε κανονικούς συνδρομητές, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη συγκέντρωση περιεχομένου από άλλους ιστότοπους και τη δημοσίευσή τους σε έναν δικό σας ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία RSS με υπευθυνότητα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που μπορεί να είναι μια κεντρική πύλη που εμφανίζει περιεχόμενο από πολλούς ιστότοπους στη θέση σας.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν:

 1. Δημιουργήστε μια απλή λίστα αναρτήσεων που συνδέονται με το αρχικό άρθρο.
 2. Εμφάνιση κάθε στοιχείου ως απόσπασμα του περιεχομένου με έναν σύνδεσμο πίσω στην αρχική πηγή.
 3. Εμφανίστε την πλήρη ανάρτηση στον ιστότοπό σας, πιστώνοντας την αρχική πηγή.

Εγώ πάντα συνιστούμε να πιστώνετε την αρχική πηγή κάθε φορά που εισάγετε περιεχόμενο και, όταν είναι δυνατόν, εισαγάγετε μόνο αποσπάσματα του αρχικού άρθρου, όχι όλο (εκτός εάν έχετε την άδεια να το κάνετε από τον αρχικό συγγραφέα).

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο συγκέντρωσης ειδήσεων RSS είναι να χρησιμοποιήσετε ένα plugin WordPress. Υπάρχουν μερικές επιλογές εκεί έξω. Θα ρίξουμε μια ματιά στην πιο ισχυρή που είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή: Συγκεντρωτής WP RSS.

Η προσθήκη WP RSS Aggregator

Πρόσθετο WP RSS Aggregator

Συγκεντρωτής WP RSS είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο εισαγωγής RSS που σας επιτρέπει να συγκεντρώνετε πολλές ροές ιστότοπων και να τις εμφανίζετε στον ιστότοπό σας με δύο διαφορετικούς τρόπους. Αυτές οι επιλογές εμφάνισης είναι:

 1. Χρησιμοποιήστε σύντομους κωδικούς για να εμφανίσετε στοιχεία σε μια λίστα σε μια ανάρτηση / σελίδα / widget.
 2. Δημιουργία αναρτήσεων WordPress από στοιχεία ροής (Feed to Post).

Κάθε επιλογή είναι χρήσιμη με τον δικό της συγκεκριμένο τρόπο.

Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε τον σύντομο κώδικα μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα (ή να προσθέσετε σε μια υπάρχουσα) σελίδα ή ανάρτηση που θα εμφανίζει μια λίστα σχετικών άρθρων από τη θέση σας. Η επιλογή σύντομου κώδικα έχει πολλές παραμέτρους που μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια λίστα με τις λεπτομέρειες που θα χρειαστούν οι αναγνώστες σας. Μπορεί επίσης να διαμορφωθεί με διάφορους τρόπους.

Η επιλογή Feed to Post θα δημιουργήσει αναρτήσεις ιστολογίου για να αντικατοπτρίζει καθεμία από αυτές που τραβήχτηκαν μέσω της τροφοδοσίας RSS. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να υπαγορεύσετε εάν είναι απλώς ο τίτλος, ένα απόσπασμα διαφορετικού μήκους ή η πλήρης ανάρτηση που εισάγεται. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα νόμιμο λόγο για την αναδημοσίευση του πλήρους περιεχομένου ενός άλλου ιστότοπου, εκτός εάν είναι δικός σας. Σας συμβουλεύω να αποφύγετε αυτήν την επιλογή εντελώς εάν δεν έχετε τη σαφή άδεια του κατόχου.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε μία από τις επιλογές.

Επιλογή 1: Χρήση του Shortcode

Σύντομος κωδικός WP RSS Aggregator

Ο σύντομος κώδικας σάς επιτρέπει να συγκεντρώνετε όσα στοιχεία ροής θέλετε, σε μια μόνο ανάρτηση ή σελίδα στον ιστότοπό σας. Ορισμένα θέματα παρέχουν επίσης περιοχές widget όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύντομο κώδικα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν δημοσιεύετε τις δικές σας αναρτήσεις ιστολογίου καθώς και συγκεντρώνετε ροές ιστοτόπων αλλού.

Ο σύντομος κώδικας επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών παραμέτρων για τον έλεγχο του τι και του πώς εμφανίζονται ορισμένα στοιχεία. Μπορείτε να περιορίσετε τον αριθμό των στοιχείων ροής που εμφανίζονται, να προσθέσετε σελιδοποίηση στη λίστα και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιώντας τα αποσπάσματα και τις μικρογραφίες και τα πρόσθετα κατηγοριών, μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα στην οθόνη συντομεύσεων. Η πρώτη επιλογή σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο που παρέχεται στις ροές RSS που χρησιμοποιείτε για να βελτιώσετε την οθόνη με σύντομα αποσπάσματα και μια μικρογραφία, ενώ η τελευταία σας επιτρέπει να οργανώνετε καλύτερα τις πηγές ροής σας.

Αποσπάσματα και μικρογραφίες WP RSS Aggregator

Οι παράμετροι του σύντομου κώδικα επεκτείνονται επίσης σε αυτά τα δύο πρόσθετα, επιτρέποντάς σας να αποφασίσετε ποια οθόνη σύντομου κώδικα περιλαμβάνει εικόνες, αποσπάσματα ή και τα δύο.

Αυτή μπορεί να είναι μια χρήσιμη μέθοδος προβολής περιεχομένου από άλλους ιστότοπους, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν ο σκοπός του ιστότοπού σας είναι είτε αποκλειστικά η συγκέντρωση περιεχομένου είτε επικεντρώνεται στο να προσφέρει στον αναγνώστη σας μια καλύτερη εμπειρία.

Επιλογή 2: Χρήση ροής για δημοσίευση

Συγκεντρωτής WP RSS: Συγκέντρωση ειδήσεων WPNewsDesk RSS

Η χρήση του πρόσθετου Feed to Post είναι η πιο χρήσιμη και περιεκτική μέθοδος για τη συγκέντρωση ενός αριθμού ροών ιστότοπων σε έναν ιστότοπο, ανεξάρτητα από το ποια θέση είναι ή σε ποια μορφή είναι το περιεχόμενο. είτε πρόκειται για κείμενο, εικόνες ή βίντεο.

Με αυτό το πρόσθετο, κάθε στοιχείο ροής δημιουργείται ως δική του ανάρτηση στον ιστότοπό σας. Από προεπιλογή, χρησιμοποιεί αναρτήσεις WordPress, αλλά μπορείτε να το ορίσετε για εισαγωγή σε οποιονδήποτε προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης. Αυτές οι δημοσιεύσεις μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εμφανίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πρωτότυπο περιεχόμενο που θεωρείτε απαραίτητο. Ένα απόσπασμα 100 λέξεων συνήθως μεταφέρει αρκετά από την αρχική ανάρτηση για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας.

Για να πιστώσετε την αρχική πηγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γενική ρύθμιση που προσθέτει το ίδιο γενικό μήνυμα σε κάθε ανάρτηση ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Προσθήκη / Προετοιμασία σε περιεχόμενο για να προσθέσετε έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο για κάθε πηγή.

WP RSS Aggregator Feed για δημοσίευση

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας με αυτήν τη μέθοδο συγκέντρωσης. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις δημοσιεύσεις να δημοσιεύονται αυτόματα ή να δημιουργούνται ως πρόχειρες αναρτήσεις, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε με μη αυτόματο τρόπο ποιες θα δημοσιεύσετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα σχόλια για τα αποσπάματά σας, να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης των εικόνων εάν αποφασίσετε να τις εμφανίσετε καθόλου, να ορίσετε τους υπάρχοντες χρήστες ως συγγραφείς ή να εισαγάγετε τα στοιχεία του αρχικού συγγραφέα και πολλά άλλα.

Οι αναρτήσεις που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο έχουν πρόσθετες επιλογές διαχείρισης διαθέσιμες σε αυτές στο μενού ρυθμίσεων προσθήκης. Αυτές οι επιλογές διαχείρισης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα γρήγορης και εύκολης διαγραφής όλων των αναρτήσεων που δημιουργούνται από στοιχεία ροής, για τη διαμόρφωση του πότε πρέπει να διαγραφούν οι αναρτήσεις από τον ιστότοπό σας (εάν καθόλου) και πολλά άλλα.

Τελικές λέξεις για τη δημιουργία μιας πύλης συγκέντρωσης ειδήσεων RSS

Υπάρχουν πολλές χρήσεις για τη συγκέντρωση του περιεχομένου μιας συλλογής ιστότοπων σε μια τοποθεσία και αυτό το πρόσθετο καθιστά τη διαδικασία απλή.

Ίσως ψάχνετε να δημιουργήσετε έναν κόμβο για τους δικούς σας ιστότοπους, μια ενιαία πύλη για όλες τις αναρτήσεις που έχουν δημιουργηθεί στη θέση σας ή ακόμα και μία τοποθεσία για να σαρώσετε αποσπάσματα περιεχομένου πολλών ιστότοπων που θέλετε να ακολουθήσετε.

Για παράδειγμα, η ομάδα WP RSS Aggregator χτίστηκε Γραφείο ειδήσεων WP – μια πύλη ειδήσεων για όλα τα WordPress, συλλέγοντας αναρτήσεις από περισσότερες από 100 κορυφαίες πηγές. Κάθε ανάρτηση συνδέεται απευθείας με την αρχική πηγή, δίνοντάς τους την πίστωση που τους αξίζει. Τέτοιοι ιστότοποι μπορούν επίσης να δημιουργούν έσοδα με διαφημίσεις, συνδέσμους συνεργατών και άλλα.

Αυτό το πρόσθετο επιτρέπει πολλαπλές μεθόδους επίτευξης αυτών των στόχων και είναι ο καλύτερος και πιο δημοφιλής αθροιστής RSS που διατίθεται στο Αποθήκη προσθηκών WordPress.org.

Έχετε δημιουργήσει μια πύλη συγκέντρωσης ειδήσεων RSS με το WordPress στο παρελθόν ή έχετε σκεφτεί ποτέ τη δημιουργία μιας; Χρησιμοποιείτε RSS με άλλους τρόπους για να προσθέσετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια.

Και αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα, ίσως σας αρέσει επίσης ο οδηγός μας για το πώς να δημιουργήσετε μια κοινωνική ροή με το WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map