Πώς να φιλοξενήσετε ένα Podcast με WordPress χρησιμοποιώντας το PowerPress

Πώς να φιλοξενήσετε ένα Podcast με WordPress χρησιμοποιώντας το PowerPress

Θέλετε να φιλοξενήσετε ένα podcast με το WordPress; Αν αυτό είναι ένα ηχηρό ναι, σίγουρα θα λατρέψετε αυτήν την ανάρτηση. Σήμερα, σας δείχνουμε ακριβώς πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο podcast στον ιστότοπό σας στο WordPress χρησιμοποιώντας ένα ωραίο πρόσθετο γνωστό ως PowerPress. Γιατί το PowerPress; Λοιπόν, η προσθήκη αποστέλλεται με ένα εκατομμύριο και ένα χαρακτηριστικά που σας βοηθούν να φιλοξενείτε podcasts όπως αφεντικό.


Επιπλέον, το PowerPress σάς βοηθά να διανέμετε τα podcast σας σε Apple Podcasts (πρώην iTunes Podcasts), Spotify και Google Podcasts μεταξύ άλλων. Ως εκ τούτου, η προσθήκη σας επιτρέπει να προσεγγίσετε εκατομμύρια ακροατές χωρίς να κάμπτετε προς τα πίσω. Το καλύτερο μέρος είναι η προσθήκη Ελεύθερος και απίστευτα εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση.

Τούτου λεχθέντος, πάρτε στον εαυτό σας μια ζεστή κούπα καφέ και ας κυλήσουμε. Ω, μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

Κατεβάστε το PowerPress από το WordPress.org

Πώς να χρησιμοποιήσετε το PowerPress για να φιλοξενήσετε ένα Podcast με WordPress

Χωρίς σπατάλη ενός δευτερολέπτου, ας δημιουργήσουμε το PowerPress για να δημιουργήσουμε και να φιλοξενήσουμε ένα podcast με το WordPress. Μην ανησυχείτε ούτε. μπορείτε να διαμορφώσετε την προσθήκη ακόμα κι αν είστε ο τέλειος αρχάριος χωρίς γνώσεις κωδικοποίησης. Ας ξεκινήσουμε δουλειά.

Εγκατάσταση PowerPress

Το PowerPress είναι διαθέσιμο στο WordPress.org repo plugin που σημαίνει ότι μπορείτε να το εγκαταστήσετε απευθείας από τον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress. Πως? Στο μενού διαχειριστή του WordPress, μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου όπως φαίνεται παρακάτω.

εγκατάσταση ενός νέου πρόσθετου wordpress

Στη συνέχεια, εισάγετε PowerPress στο πλαίσιο αναζήτησης και μόλις βρείτε την προσθήκη, πατήστε το Εγκατάσταση τώρα κουμπί όπως επισημαίνουμε στην παρακάτω εικόνα.

εγκατάσταση πρόσθετου powerpress wordpress

Μετά από αυτό, πατήστε το Θέτω εις ενέργειαν κουμπί.

ενεργοποίηση του πρόσθετου powerpress

Ενεργοποιώντας το PowerPress προσθέστε ένα νέο στοιχείο στο μενού διαχειριστή του WordPress. Κάντε κλικ σε αυτό PowerPress στοιχείο μενού όπως επισημαίνουμε στο screengrab παρακάτω.

πρόσθετο powerpress podcasting στο μενού διαχειριστή wordpress

Διαμόρφωση PowerPress

Στην επόμενη οθόνη, διαμορφώστε τις βασικές ρυθμίσεις του podcast. Μπορείτε να προσθέσετε ρυθμίσεις όπως ο τίτλος του podcast, να ρυθμίσετε τα Apple Podcasts, να ενσωματώσετε τις υπηρεσίες Blubrry (φιλοξενία πολυμέσων και στατιστικά στοιχεία) και να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο blubrry.com (εάν έχετε) μεταξύ άλλων.

ρυθμίσεις powerpress για να φιλοξενήσει ένα podcast με WordPress

Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις σας (υπόσχομαι ότι είναι εύκολο όπως A, B, C), μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το Αποθήκευσε τις αλλαγές κουμπί.

εξοικονομήστε ρυθμίσεις powerpress

Δημιουργία του πρώτου σας podcast

Με τις βασικές ρυθμίσεις σας έτοιμες, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δημιουργία podcast. Κάντε κλικ στο Δημιουργήστε μια ανάρτηση ιστολογίου με ένα επεισόδιο σύνδεσμος όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

δημιουργώντας ένα podcast με powerpress

Κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, ανακατευθύνεστε στο γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων του WordPress. Βλέπω? Δεν σας έλεγα ότι το PowerPress διευκολύνει τη φιλοξενία ενός podcast με το WordPress?

πρόσθετο powerpress wordpress podcast

Ποιο είναι το επόμενο? Εισαγάγετε τον τίτλο και το περιεχόμενο του podcast με τον ίδιο τρόπο που δημιουργείτε μια ανάρτηση ιστολογίου. Αλλά ένα podcast δεν είναι πλήρες με το αρχείο ήχου / βίντεο. Πώς το προσθέτετε; Είναι απλό, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας μέχρι να δείτε την ακόλουθη ενότητα.

προσθήκη αρχείου μέσων powerpress podcast στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου wordpress

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε έτοιμο το αρχείο podcast. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να φιλοξενήσετε τα αρχεία σας σε οποιονδήποτε ιστότοπο φιλοξενίας πολυμέσων.

Η μεταφόρτωση τεράστιων αρχείων στον ίδιο διακομιστή όπου ζει ο ιστότοπός σας στο WordPress θα μπορούσε να οδηγήσει σε αργές ταχύτητες σελίδας ανάλογα φυσικά με τον κεντρικό υπολογιστή σας.

Ωστόσο, για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, ανέβασα ένα μουσικό αρχείο στη βιβλιοθήκη πολυμέσων του WordPress. Στη συνέχεια επικολλήσαμε τη διεύθυνση URL του αρχείου όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Σε αυτό το σημείο, αντιγράψτε-επικολλήστε τη διεύθυνση URL του αρχείου σας στην παραπάνω ενότητα, ελέγξτε ότι όλα είναι εντάξει και πατήστε το Δημοσιεύω κουμπί. Ας δούμε τι έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα.

Καθόλου κακό. Τι νομίζετε; Ήταν τόσο εύκολο ή τι?

Υποβάλετε το Podcast σας στους καταλόγους Podcast

Τώρα που έχετε έτοιμο ένα podcast, ήρθε η ώρα να φτάσετε σε περισσότερα μάτια. Προφανώς, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ για το podcast, με τον ίδιο τρόπο που προωθείτε το άλλο περιεχόμενό σας.

Επιπλέον, μπορείτε να το υποβάλετε σε καταλόγους podcast. Τώρα, το PowerPress καθιστά απίστευτα εύκολο να υποβάλλετε το podcast σας σε διάφορους καταλόγους. Πώς το κάνεις αυτό?

Πλοηγηθείτε πίσω στο PowerPress Πίνακας ελέγχου διαχειριστή και κάντε κλικ στο Υποβάλετε το podcast σας στο iTunes και σε άλλους καταλόγους podcast σύνδεσμος όπως επισημαίνουμε παρακάτω.

υποβολή podcast σε καταλόγους podcast χρησιμοποιώντας την προσθήκη powerpress

Θα ανακατευθυνθείτε στον ιστότοπο του Blubrry. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, θα μεταφερθείτε στην ακόλουθη σελίδα.

Στην παραπάνω σελίδα, μπορείτε να υποβάλετε το podcast σας σε Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Google Play Music, TuneIn και Stitcher Podcast Radio. Όλοι οι σύνδεσμοι που χρειάζεστε για να υποβάλετε το podcast σας σε αυτούς τους καταλόγους βρίσκονται στο πλοήγηση μενού προς τα δεξιά (δείτε την εικόνα παραπάνω).

Δεν είναι μόνο αυτό, μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα στον πίνακα ελέγχου του Blubrry podcaster, οπότε μην διστάσετε να εξερευνήσετε.

Επί πλέον?

Το PowerPress διαθέτει περισσότερες δυνατότητες που κάνουν το podcasting όχι μόνο πραγματικότητα αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε podcast από τη ροή SoundCloud, LibSyn, PodBean, Squarespace, Anchor.fm και RSS. Επιπλέον, μπορείτε να εισαγάγετε ρυθμίσεις και επεισόδια από προσθήκες podcasting PodPress και Plugin Podcasting από TSG.

Επιπλέον, μπορείτε να εισαγάγετε επεισόδια podcast από άλλες πλατφόρμες blogging, όπως Blogger, Joomla, Movable Type και TypePad, μεταξύ άλλων. Και δεδομένου ότι η Blubrry προσφέρει φιλοξενία πολυμέσων, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία πολυμέσων στην υπηρεσία τους με λίγα κλικ.

Ανησυχείτε για SEO; Το PowerPress SEO είναι μια νέα δυνατότητα που σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε τα επεισόδια podcast για τις μηχανές αναζήτησης χωρίς να ξεσπάσετε. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως τις συσκευές αναπαραγωγής ήχου και βίντεο PowerPress για να ταιριάζει στο θέμα σας.

Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε ετικέτες MP3 ID3 (τίτλος, άλμπουμ, καλλιτέχνης, έτος κ.λπ.) που εμφανίζονται μαζί με τα επεισόδια podcast. Το PowerPress έρχεται με πολλά άλλα εργαλεία που κάνουν το plugin τη λύση podcasting της επιλογής για περισσότερους από 60.000 χρήστες WordPress τη στιγμή της γραφής.

συμπέρασμα

Είναι απαραίτητο να έχετε έναν ιστότοπο που να σας επιτρέπει να φιλοξενείτε το podcast και να το δημοσιεύετε σε πολλούς καταλόγους podcast. Όχι μόνο ο ιστότοπος δίνει στον ακροατή σας την ευκαιρία να ακούσει και να εγγραφεί, αλλά δίνει επίσης στην κοινότητά σας μια πλατφόρμα για να συζητάτε κάθε επεισόδιο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε ανάρτηση που συνδέεται με ένα επεισόδιο podcast ως περιοχή για λεπτομερείς σημειώσεις εκπομπής ή περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα σχολίων κάθε ανάρτησης για να λάβετε σχόλια από τους ακροατές σας σχετικά με κάθε επεισόδιο. Επιπλέον, ένας ιστότοπος σάς προσφέρει ένα αρχείο για όλα τα επεισόδια podcast χωρίς να βασίζεστε σε μια υπηρεσία τρίτου μέρους.

Έχοντας ένα ισχυρό plugin όπως το PowerPress για να φιλοξενήσετε ένα podcast με WordPress οδηγεί σε απτά αποτελέσματα. Γιατί? Αυτό το κακό αγόρι κάνει πολύ βαριά ανύψωση για ένα δωρεάν πρόσθετο WordPress. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι μπορείτε να αποκτήσετε μια καλύτερη προσθήκη podcasting για το WordPress.

Φιλοξενείτε ένα podcast με WordPress; Θα θέλαμε να μάθουμε πώς το κάνετε, καθώς και τις σκέψεις σας για όλη τη διαδικασία στα σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me