Πώς να ενσωματώσετε αρχεία PDF στο WordPress

Πώς να ενσωματώσετε αρχεία PDF στο WordPress

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που θα θέλατε να ενσωματώσετε ένα αρχείο PDF στην ανάρτηση ή τη σελίδα σας:


  • Ένας συγγραφέας βιβλίων μπορεί να θέλει να δώσει στους αναγνώστες ένα δωρεάν αντίγραφο.
  • Για να προσθέσετε καταλόγους προϊόντων στον ιστότοπό σας.
  • Για να μοιραστείτε τα σχέδιά σας σε μορφή PDF με πελάτες.
  • Ίσως εκτελείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και θέλετε να εμφανίσετε το δρομολόγιο των ταξιδιωτικών πακέτων.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα!

Αν και το WordPress σας επιτρέπει να ενσωματώσετε ήχους, βίντεο και φυσικά εικόνες, δεν είναι δυνατό να ενσωματώσετε αρχεία PDF στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη μέχρι τώρα, ίσως να προστεθεί στο μέλλον.

Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε ένα αρχείο PDF, μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο χρησιμοποιώντας το Προσθήκη μέσων επιλογή, εισαγάγετέ το και ο σύνδεσμος προς αυτό το αρχείο θα προστεθεί στη σελίδα σας. Και οι επισκέπτες σας μπορούν είτε να το κατεβάσουν είτε να δουν το αρχείο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αφήνοντας τον ιστότοπό σας.

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να ενσωματώσετε αρχεία PDF στις αναρτήσεις σας και να επιτρέψετε στους επισκέπτες σας να το δουν χωρίς να φύγουν από τον ιστότοπό σας; Υπάρχει κάποια λύση για αυτό; Η σύντομη απάντηση είναι ΝΑΙ.

Έτσι σε αυτήν την ανάρτηση, θα δείξω πώς μπορείτε να ενσωματώσετε ένα αρχείο PDF στην ανάρτηση ή τη σελίδα σας στο WordPress. Πριν ξεκινήσετε, πιθανώς θέλετε να δημιουργήσετε ένα καλά μορφοποιημένο, καθαρό έγγραφο PDF χρησιμοποιώντας ένα Πρόγραμμα επεξεργασίας PDF. Στη συνέχεια, θα είστε έτοιμοι να το προσθέσετε στις αναρτήσεις σας με ή χωρίς τη χρήση προσθήκης. Ας αρχίσουμε.

Πώς να ενσωματώσετε ένα αρχείο PDF με ένα πρόσθετο

Υπάρχουν πολλές προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ένα αρχείο PDF στην ανάρτηση WordPress.

Ωστόσο, θα χρησιμοποιούμε ένα πρόσθετο που ονομάζεται Ενσωμάτωση PDF. Είναι ένα δωρεάν πρόσθετο που διατίθεται στον κατάλογο του WordPress Plugin. Το καλύτερο πράγμα για αυτό το πρόσθετο είναι ότι χρησιμοποιεί javascript για να κάνει τη δουλειά του και όχι κάποια υπηρεσία τρίτου μέρους ή iframes.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το PDF Embedder Plugin

Συνδεθείτε στον Πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου. Τώρα αναζητήστε Ενσωμάτωση PDF στο πλαίσιο αναζήτησης. Μόλις βρείτε την προσθήκη, απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την. Απλό, έτσι δεν είναι?

Εγκαταστήστε το PDF Embedder Plugin

Βήμα 2: Ρύθμιση της προσθήκης

Παρόλο που μπορείτε να ξεκινήσετε την ενσωμάτωση των αρχείων PDF μόλις εγκαταστήσετε αυτήν την προσθήκη, μπορείτε πρώτα να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις για να κάνετε τα ενσωματωμένα αρχεία να φαίνονται καλύτερα. Για να ανοίξετε τη σελίδα ρυθμίσεων αυτής της προσθήκης, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις> Ενσωμάτωση PDF από την αριστερή πλευρική γραμμή του Πίνακα ελέγχου του WordPress.

Ρυθμίσεις ενσωμάτωσης PDF

Η δωρεάν έκδοση αυτού του πρόσθετου σάς επιτρέπει να αλλάξετε τα εξής:

  • Πλάτος και ύψος – Μπορείτε να τροποποιήσετε το πλάτος και το ύψος της προβολής PDF. Δέχεται ακέραιες τιμές (σε pixel) ή Μέγιστη (100% πλάτος).
  • Τοποθεσία γραμμής εργαλείων – Η γραμμή εργαλείων αυτού του προγράμματος προβολής PDF επιτρέπει στο κοινό σας να κάνει μεγέθυνση ή σμίκρυνση και να μεταβεί στην επόμενη ή την προηγούμενη σελίδα. Μπορείτε να έχετε τη γραμμή εργαλείων στην κορυφή, στο κάτω μέρος ή και στα δύο.
  • Αιωρηθείτε τη γραμμή εργαλείων – Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η γραμμή εργαλείων να είναι ορατή μόνο στο ποντίκι που βρίσκεται πάνω από το έγγραφο ή όχι.

Τώρα, αυτές είναι οι καθολικές ρυθμίσεις. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ενός συγκεκριμένου αρχείου; Λοιπόν, μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια συντομεύσεων. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

[pdf-embedder url = “http://yoursite.com/wp-content/uploads/2019/01/April.pdf” width = “500” toolbar = “top” toolbarfixed = “on”]

Στο παραπάνω παράδειγμα, το πλάτος έχει οριστεί στα 500px, η θέση της γραμμής εργαλείων έχει οριστεί στην κορυφή και η γραμμή εργαλείων θα διορθωθεί. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος και τη γραμμή εργαλείων να είναι απενεργοποιημένη.

Αυτή η προσθήκη έχει επίσης μια premium έκδοση που προσφέρει δυνατότητες όπως κουμπί λήψης, προβολές κομματιών και λήψη, συνεχής κύλιση σελίδων και άνοιγμα συνδέσμων σε νέο παράθυρο.

Βήμα 3: Ενσωμάτωση αρχείου PDF στην ανάρτηση ή στη σελίδα σας

Μόλις τελειώσετε με τις ρυθμίσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε τη βρώμικη δουλειά. Τώρα, είτε χρησιμοποιείτε το Classic Editor είτε το Gutenberg Editor, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε αυτό το plugin για να λάβετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν χρησιμοποιείτε το Κλασικό πρόγραμμα επεξεργασίας, η ενσωμάτωση ενός αρχείου PDF μοιάζει με αυτό που θα κάνατε για μια εικόνα ή βίντεο.

Πρώτα απ ‘όλα, δημιουργήστε μια νέα ανάρτηση ή ανοίξτε μια υπάρχουσα και μετά κάντε κλικ στο Προσθήκη μέσων κουμπί. Τώρα, ανεβάστε το αρχείο PDF, κάντε κλικ στο Εισαγωγή σε ανάρτηση κουμπί και ένας σύντομος κωδικός θα προστεθεί στην ανάρτησή σας.

Ενσωμάτωση αρχείου PDF Classic Editor

Αυτό είναι – τώρα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της ανάρτησής σας για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά ή όχι.

Τι θα έλεγες Συντάκτης Gutenberg? Λοιπόν, το πρόσθετο PDF Embedder έρχεται με ένα συγκεκριμένο μπλοκ. Δημιουργήστε λοιπόν μια νέα ανάρτηση και κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη μπλοκ. Στη συνέχεια, αναζητήστε Ενσωμάτωση PDF μπλοκ και επιλέξτε το.

Ενσωμάτωση αρχείου PDF Gutenberg Editor

Τέλος, κάντε κλικ στο μπλοκ για να επιλέξετε (ή να ανεβάσετε) το αρχείο PDF και η δουλειά σας ολοκληρώθηκε.

Εδώ είναι το τελικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα επεξεργασίας που χρησιμοποιείτε:

Τελικό ενσωματωμένου αρχείου PDF

Δημοφιλείς προσθήκες PDF Viewer

Αν και το πρόσθετο PDF Embedder κάνει καλή δουλειά, είναι πάντα καλό να έχουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Επιτρέψτε μου τώρα να μοιραστώ μερικά δωρεάν και premium πρόσθετα προβολής PDF, χωρίς συγκεκριμένη σειρά:

Πρόγραμμα προβολής PDF για WordPress

Πρόγραμμα προβολής PDF για το WordPress Plugin

Πληροφορίες & λήψη

Με περισσότερες από 3900+ πωλήσεις, το πρόγραμμα προβολής PDF για WordPress είναι το πρόσθετο πώλησης προβολής PDF στο CodeCanyon. Πρόκειται για ένα πλήρως ευαίσθητο και συμβατό με πρόγραμμα περιήγησης plugin. Αυτή η προσθήκη σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε επιλογές όπως εκτύπωση, λήψη, ζουμ, πλοήγηση σελίδας και κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics με το WordPress για να παρακολουθείτε τον αριθμό των επισκεπτών που διαβάζουν τα PDF σας.

Ενσωματωτής Google Drive

Πρόσθετο Google Drive Embedder

Το Google Drive Embedder είναι μια δωρεάν προσθήκη που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο Google Drive από τον πίνακα ελέγχου του WordPress και να ενσωματώνετε PDF, έγγραφα Word ή υπολογιστικά φύλλα στην ανάρτηση ή τη σελίδα σας. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο, πρέπει να το εγκαταστήσετε Σύνδεση Εφαρμογών Google επίσης – ο σκοπός αυτής της προσθήκης είναι να συνδέσετε το Google Drive με τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Πρόγραμμα προβολής PDF Algori

Πρόσθετο Algori PDF Viewer

Ψάχνετε για μια προσθήκη μπλοκ Gutenberg για ενσωμάτωση αρχείων PDF; Μπορείτε να δοκιμάσετε την προσθήκη Algori PDF Viewer. Αυτή η δωρεάν προσθήκη είναι συμβατή με όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Google Chrome, Firefox, Safari, Opera και Internet Explorer 11. Σας επιτρέπει να φορτώνετε πολλά αρχεία σε μία σελίδα και υποστηρίζει τη λειτουργία παρουσίασης.

Πρόσθετο Real3D FlipBook WordPress

Πρόσθετο Real3D FlipBook WordPress

Πληροφορίες & λήψη

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Real3D FlipBook είναι ένα ευαίσθητο και φιλικό προς την αφή plugin 3D flipbook για την εμφάνιση PDF και εικόνων. Έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας HTML5 και δεν απαιτεί τη χρήση Flash. Μπορείτε να προσαρμόσετε ρυθμίσεις όπως ταχύτητα αναστροφής, ήχος αναδίπλωσης, επίπεδο ζουμ και γωνία κάμερας. Αυτό το πρόσθετο υποστηρίζει επίσης λειτουργία lightbox και πλήρους οθόνης.

Ενσωμάτωση οποιουδήποτε εγγράφου Plus

Ενσωμάτωση οποιουδήποτε εγγράφου Plus

Πληροφορίες & λήψη

Το Embed Any Document Plus είναι ένα από τα μοναδικά του πρόσθετα που σας επιτρέπει να ανεβάζετε και να ενσωματώνετε εύκολα αρχεία εγγράφων (PDF, Word, PPT, Excel κ.λπ.) εύκολα σε ιστότοπους WordPress. Η προσθήκη προσθέτει ένα κουμπί “Προσθήκη εγγράφου” πάνω από τον οπτικό επεξεργαστή. Αυτό θα ανοίξει το αναδυόμενο παράθυρο EAD Plus από όπου μπορείτε να επιλέξετε την πηγή του εγγράφου σας. Είναι επίσης καλά ενσωματωμένο στις υπηρεσίες cloud του Google Drive, Dropbox και Box.com. Μπορείτε να παραμείνετε στον ιστότοπό σας WordPress και να ανεβάσετε αρχεία στις υπηρεσίες cloud και να ενσωματώσετε απευθείας από εκεί.

Μετά τη μεταφόρτωση ή την επιλογή του εγγράφου, θέλετε να ενσωματώσετε, θα έχετε επίσης την επιλογή να επιλέξετε ποια υπηρεσία εγγράφων θέλετε να επιλέξετε να ενσωματώσετε το αρχείο σας. Η προσθήκη θα αναγνωρίσει αυτόματα τη μορφή αρχείου και θα σας προτείνει τον θεατή. Οι θεατές μπορούν να χειριστούν ένα αρχείο μέγιστου μεγέθους 5 έως 8MB. Για μεγαλύτερα αρχεία, οι προγραμματιστές προτείνουν να τα ανεβάσετε στο Google Drive και να τα ενσωματώσετε από εκεί.

Πώς να ενσωματώσετε ένα αρχείο PDF χωρίς προσθήκη

Λοιπόν, εάν είστε ένας από αυτούς που αναζητούν πάντα λύσεις χωρίς πρόσθετο, τότε αυτή η ενότητα είναι για εσάς. Μπορούμε σίγουρα να ενσωματώσουμε ένα αρχείο PDF σε αναρτήσεις και σελίδες του WordPress χωρίς να εγκαταστήσουμε ακόμη ένα πρόσθετο.

Η ιδέα είναι απλή – θα πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο PDF στο λογαριασμό σας στο Google Drive και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό iframe για να ενσωματώσετε αυτό το αρχείο στον ιστότοπό σας. Αν και αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής, το μόνο πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιεί iframes.

Βήμα 1: Παω σε Google Drive και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 2: Ανεβάστε το αρχείο PDF που θέλετε να ενσωματώσετε στην ανάρτηση WordPress εδώ. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Νέος από την αριστερή πλευρική γραμμή του λογαριασμού σας στο Google Drive, επιλέξτε Ανέβασμα αρχείου, και ανεβάστε το αρχείο από τον τοπικό υπολογιστή σας.

Μεταφόρτωση αρχείου Google Drive

Βήμα 3: Μόλις το αρχείο μεταφορτωθεί στη μονάδα δίσκου σας, κάντε διπλό κλικ σε αυτό για προεπισκόπηση του αρχείου. Τώρα, κάντε κλικ στις 3 κάθετες κουκκίδες (Περισσότερες ενέργειες) που υπάρχουν στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ανοιξε σε νέο παράθυρο.

Βήμα 4: Στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στο More Actions (οι 3 κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτε Κοινή χρήση.

Κοινοποίηση PDF στο Google Drive

Βήμα 5: Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο “Κοινή χρήση με άλλους”. Εδώ, κάντε κλικ στο Λάβετε κοινόχρηστο σύνδεσμο – Αυτό που κάνει είναι να διασφαλίζει ότι οποιοσδήποτε με τον σύνδεσμο αρχείου PDF μπορεί να το δει. Εάν δεν το κάνετε αυτό, το αρχείο θα παραμείνει ιδιωτικό και δεν θα είναι ορατό στο κοινό του ιστότοπού σας.

Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα κοινοποίησης

Βήμα 6: Εάν δεν θέλετε οι επισκέπτες σας να κατεβάσουν ή να εκτυπώσουν το αρχείο και επίσης να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία αντιγραφής κειμένου, κάντε κλικ στο Προχωρημένος στο ίδιο αναδυόμενο παράθυρο. Επιλέξτε την επιλογή που λέει – “Απενεργοποίηση επιλογών για λήψη, εκτύπωση και αντιγραφή για σχολιαστές και θεατές” και κάντε κλικ στο Ολοκληρώθηκε.

Απενεργοποίηση λήψης αντιγράφου εκτύπωσης στο Google Drive PDF

Βήμα 7: Τώρα ήρθε η ώρα να λάβουμε τον κώδικα ενσωμάτωσης που θα χρησιμοποιήσουμε στην ανάρτησή μας. Για να το πετύχετε, κάντε ξανά κλικ στις Περισσότερες ενέργειες, επιλέξτε Ενσωμάτωση στοιχείου, και αντιγράψτε τον κωδικό iframe.

Κωδικός ενσωμάτωσης αντιγραφής Google Drive

Βήμα 8: Μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου WordPress και δημιουργήστε ή επεξεργαστείτε την ανάρτηση ή τη σελίδα όπου θέλετε να ενσωματώσετε το αρχείο PDF. Τώρα, εάν χρησιμοποιείτε το Κλασικό πρόγραμμα επεξεργασίας, απλώς μεταβείτε στην καρτέλα Κείμενο και επικολλήστε τον κωδικό:

Κλασική καρτέλα κειμένου επεξεργαστή

Για Συντάκτης Gutenberg, πρέπει να προσθέσετε ένα νέο μπλοκ, να αναζητήσετε προσαρμοσμένο HTML και, τέλος, να προσθέσετε τον κωδικό iframe στο μπλοκ προσαρμοσμένου HTML:

Προσαρμοσμένο μπλοκ HTML

Βήμα 9: Αυτό είναι – τώρα κάντε προεπισκόπηση της ανάρτησης ή της σελίδας σας για να ελέγξετε το ενσωματωμένο αρχείο PDF.

Σημειώστε πώς να ενσωματώσετε αρχεία PDF στο WordPress

Το WordPress σας επιτρέπει να συνδέσετε με τα αρχεία PDF σας – αλλά όχι να τα ενσωματώσετε. Ωστόσο, αυτό το σεμινάριο επιλύει αυτό το πρόβλημα. Δείχνει πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τα αρχεία PDF στις αναρτήσεις ή τις σελίδες σας, όπως και οι εικόνες και τα βίντεό σας, με ή χωρίς χρήση προσθήκης.

Έχετε ενσωματώσει ποτέ ένα αρχείο PDF στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις δύο μεθόδους; Έχετε μια εναλλακτική προσθήκη στο μυαλό και πιστεύετε ότι είναι καλύτερη από αυτές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο; Επιτρέψτε μου να μάθω τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me