Πώς να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας από το Joomla στο WordPress

Πώς να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας από το Joomla στο WordPress

Έχετε έναν ιστότοπο που θέλετε να μετακινήσετε από το Joomla στο WordPress; Κατά τη γνώμη μας, αυτή είναι μια φανταστική ιδέα. Το WordPress είναι Εάν χρησιμοποιείτε το Joomla ως CMS, αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας με δύο διαφορετικούς τρόπους.


Όταν πρόκειται για μετάβαση από το ένα CMS στο άλλο, συνήθως υπάρχουν τρεις τρόποι για να το κάνετε:

 1. Χειροκίνητα
 2. Μέσω εργαλείου ή υπηρεσίας (προσθήκη, επέκταση ή εξωτερικό λογισμικό)
 3. Μίσθωση επαγγελματία

Το γεγονός ότι καταλήξατε σε αυτό το άρθρο πιθανότατα σημαίνει ότι αναρωτιέστε πώς να το κάνετε μόνοι σας, οπότε μπορούμε επίσης να πάρουμε την επιλογή 3 από το τραπέζι (αλλά θυμηθείτε ότι είναι εκεί αν συναντήσετε προσκρούσεις αργότερα στο δρόμο και εάν έχετε έναν μεγάλο ή περίπλοκο ιστότοπο, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή σας). Η πρώτη επιλογή θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εάν είστε έμπειρος προγραμματιστής. Και πάλι, το γεγονός ότι το ψάχνετε αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι δεν είστε ειδικός SQL και PHP έτοιμος να αντιμετωπίσει την κίνηση χειροκίνητα. Αυτό μας αφήνει με τον καλό αριθμό 2.

Σε αυτήν την ανάρτηση, αντιμετωπίζουμε πώς να μετακινήσουμε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ή μια υπηρεσία, σε αυτήν την περίπτωση ένα δωρεάν πρόσθετο που ονομάζεται FG Joomla στο WordPress.

Διαφορές μεταξύ Joomla και WordPress

Πρώτα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε προτού ανακαλύψουμε πώς να μεταφέρουμε τον ιστότοπό σας από το Joomla στο WordPress. Ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μετακινούνται από το ένα CMS στο άλλο, ειδικά εάν χρησιμοποιούν μια υπηρεσία, είναι ότι ενώ το Joomla και το WordPress είναι και τα δύο «συστήματα διαχείρισης περιεχομένου» ξεκίνησαν έχοντας κατά νου διαφορετικές αγορές στόχους. Εξαιτίας αυτού κατέληξαν να γίνουν αρκετά διαφορετικά.

Το Joomla προοριζόταν αρχικά να είναι CMS, ενώ το WordPress ξεκίνησε απλά ως μια ξεκάθαρη, εύχρηστη πλατφόρμα blogging. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι διεπαφές διαχειριστή είναι διαφορετικές, ο τρόπος με τον οποίο κάθε CMS δομή περιεχομένου ιστότοπου είναι επίσης διαφορετικό.

Συστατικά εναντίον Widgets

Τα στοιχεία του Joomla ασχολούνται με όλες τις μορφές περιεχομένου εκτός του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως μενού, εικόνες κεφαλίδας και παρόμοια, τα οποία αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από το WordPress.

Στο WordPress, συνήθως τα widgets έχουν μια ή περισσότερες καθορισμένες περιοχές στην οποία μπορείτε να επιλέξετε να τις εμφανίσετε, μέχρι στιγμής, σχεδόν το ίδιο.

Θέματα έναντι προτύπων

Εδώ, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τα πρότυπα και τα θέματα ασχολούνται τόσο με τον τρόπο παραγωγής του περιεχομένου στη βάση δεδομένων όσο και για τους επισκέπτες.

Πανό, Φόρμες Επικοινωνίας κ.λπ.

Αυτές είναι δυνατότητες που περιλαμβάνονται στο τυπικό Joomla και δεν έχουν άμεσο αντίστοιχο στο βασικό WordPress. Αλλά να είστε σίγουροι, υπάρχουν πρόσθετα που μπορούν να εγκατασταθούν που χειρίζονται τέτοιου είδους πράγματα.

Μέσα στα κύρια χαρακτηριστικά του plugin FG Joomla to WordPress, πολλά από αυτά ασχολούνται πραγματικά με τη μετατροπή αυτών των πραγμάτων σε κατάλληλα αντίστοιχα WordPress (αλλά στην περίπτωση της δωρεάν έκδοσης του plugin, οι πληροφορίες φόρμας επικοινωνίας δεν εξάγονται – ωστόσο είναι αρκετά εύκολο να δημιουργήστε μια φόρμα επικοινωνίας με plugin).

Έτσι, με τις ανησυχίες που αντιμετωπίζονται, ας προχωρήσουμε!

Πώς να μετεγκαταστήσετε το Joomla στο WordPress με ένα πρόσθετο

Πριν ξεκινήσετε να προσπαθείτε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας, είναι προς το συμφέρον σας να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε το Joomla Επέκταση Akeeba, ή δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας με μη αυτόματο τρόπο. Θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε την εξέλιξη της τοπικής ανάπτυξης. Μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας για να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά για να δείτε πώς να το δημιουργήσετε. Ή απλώς εγκαταστήστε το WordPress σε έναν νέο φάκελο εάν έχετε ήδη μια τοπική ρύθμιση για το Joomla.

Με τη δοκιμή της μετανάστευσής σας από το Joomla στο WordPress τοπικά, μπορείτε να επεξεργαστείτε όλα τα προβλήματα μόνοι σας και στο απόρρητο του τοπικού σας διακομιστή. Στη συνέχεια, μόλις τροποποιήσετε την έκδοση WordPress του ιστότοπού σας στην τελειότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας από το localhost σε ζωντανό διακομιστή.

1. Εγκαταστήστε το WordPress σε έναν νέο φάκελο στην τοπική ανάπτυξη

Εάν έχετε λογισμικό Softaculous ή παρόμοιο στο Cpanel για τον τοπικό διακομιστή dev, μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε το WordPress με ένα κλικ.

Εάν όχι, πραγματοποιήστε λήψη της νεότερης έκδοσης του WordPress από τον ιστότοπό τους. Στη συνέχεια, δημιουργήστε έναν νέο φάκελο στο φάκελο www ή htdocs (εξαρτάται από την εγκατάσταση), για παράδειγμα joomlamove.

Εγκαταστήστε το WordPress τοπικά

Στη συνέχεια, ανοίξτε το τοπικό phpMyadmin και δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων, καθώς και ελέγξτε τους λογαριασμούς χρηστών σας.

Τώρα ανοίξτε το φάκελο WordPress στο πρόγραμμα περιήγησής σας και θα πρέπει να δείτε μια οθόνη εγκατάστασης που σας ζητά να επιλέξετε μια γλώσσα. Διαλέξτε τη γλώσσα της επιλογής σας και, στη συνέχεια, συμπληρώστε τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων.

Τώρα απλώς επιλέξτε ένα όνομα ιστότοπου και ένα όνομα χρήστη / κωδικό πρόσβασης και τελειώσατε. Τώρα έχετε ρυθμίσει τον κινούμενο ιστότοπο δοκιμής τοπικά, οπότε ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

2. Εγκαταστήστε το FG Joomla στο WordPress Plugin στο You Local Test Site

FG Joomla στο WP είναι μια δωρεάν προσθήκη που αναπτύχθηκε για να μετακινήσει όλο το περιεχόμενό σας από το ένα CMS στο άλλο. Όπως αναφέρθηκε, είναι δωρεάν και τυχερό που μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο προσθηκών WordPress στον πίνακα ελέγχου σας.

Προσθήκη νέας προσθήκης - Joomla στο WordPress

Για να εγκαταστήσετε τη σύνδεση προσθήκης στην τοπική σας έκδοση στη σελίδα wp-login.php και ανοίξτε την οθόνη προσθηκών. Απλώς αναζητήστε την προσθήκη FG Joomla to WordPress για εγκατάσταση και ενεργοποίηση.

Εγκαταστήστε το FG Joomla στο WordPress Plugin

3. Ξεκινήστε τη μετεγκατάσταση του Joomla στο WordPress

Για να χρησιμοποιήσετε την κεφαλή προσθήκης στο Εργαλεία> Εισαγωγή και κάντε κλικ στο σύνδεσμο “εκτέλεση εισαγωγέα” κάτω από το Joomla (FG) επικεφαλίδα.

Τώρα χρησιμοποιήστε τη λειτουργία για να “αδειάσετε όλο το περιεχόμενο του WordPress”.

Μεταβείτε στην οθόνη προσθήκης και διαγράψτε όλα τα δεδομένα του WordPress.

Όταν σας ζητηθεί, συμπληρώστε προσεκτικά τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας και όλες τις σχετικές πληροφορίες βάσης δεδομένων. Θυμηθείτε να ελέγξετε ξανά το πρόθεμα του πίνακα στο PhpMyAdmin. Αφού συμπληρώσετε τα πάντα, φροντίστε να ελέγξετε τη σύνδεση της βάσης δεδομένων σας.

Στη συνέχεια, συμπληρώστε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις για ό, τι ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, η επιλογή εισαγωγής μετα-λέξεων-κλειδιών ως ετικετών. Θα συνιστούσα επίσης να επιλέξετε να μην εισαγάγετε επιλεγμένες εικόνες με αυτήν την έκδοση του πρόσθετου, καθώς δεν κατάφερε να εισαγάγει τις σωστές εικόνες κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

4. Ώρα να μετακινηθείτε

Τώρα απλώς κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης / συνέχισης εισαγωγής και αφήστε το πρόσθετο να είναι μαγικό. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας. Εάν είναι επιτυχής, θα πρέπει να ολοκληρώσετε την “Εισαγωγή!” μήνυμα όπως φαίνεται παρακάτω.

Ξεκινήστε Εισαγωγή + FG Joomla στο WordPress Plugin

Εάν έχετε εσωτερικούς συνδέσμους στο περιεχόμενό σας (που θα έπρεπε) φροντίστε να μετακινηθείτε προς τα κάτω πέρα ​​από το αρχείο καταγραφής και κάντε κλικ στο κουμπί τροποποίησης εσωτερικών συνδέσμων.

Τροποποίηση εσωτερικών συνδέσμων - FG Joomla στο WordPress Plugin

5. Διευθύνσεις Επιλεγμένες Εικόνες

Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία των επιλεγμένων εικόνων στο Joomla, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα εδώ. Εάν δεν απενεργοποιήσατε τη λειτουργία των επιλεγμένων εικόνων και ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα. Θα δείτε ότι η προσθήκη θα έκανε κατά λάθος την πρώτη εικόνα της ανάρτησης την επιλεγμένη εικόνα της ανάρτησης, αντί της πραγματικής επιλεγμένης εικόνας.

Όμως, όλο το άλλο περιεχόμενο είναι ανέπαφο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων στη διαφορετική ανάρτηση, και όλοι οι εσωτερικοί σύνδεσμοι λειτουργούν (το πιο σημαντικό οι μόνιμοι σύνδεσμοι έχουν τη μορφή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, επομένως δεν θα χρειαστεί να κάνετε ανακατευθύνσεις για το υπάρχον περιεχόμενο).

Εάν έχετε μόνο λίγα άρθρα στο Joomla όπου η εικόνα πλήρους άρθρου διαφέρει από την πρώτη εικόνα στο ίδιο το άρθρο, ίσως είναι καλύτερο να αποεπιλέξετε την επιλογή εισαγωγής της επιλεγμένης εικόνας στις ρυθμίσεις εισαγωγής και, στη συνέχεια, απλώς να ενημερώσετε μη αυτόματα τις αναρτήσεις σας στο τη νέα έκδοση WordPress.

Αλλά όταν επηρεάζονται πολλές αναρτήσεις, γίνεται μια αρκετά περίπλοκη εργασία που περιλαμβάνει τη μετακίνηση πολλών δεδομένων που είναι κατάλληλο θέμα για μια πλήρη σε βάθος ανάρτηση της (αν σας ενδιαφέρει να δείτε ένα παράδειγμα ενός λύση, επιτρέψτε μου να ξέρω στα σχόλια, έχω ήδη περίπου το 30% του τρόπου πριν να συνειδητοποιήσω την πολυπλοκότητα του έργου που βρίσκεται στο χέρι).

6. Μετακινήστε τις ενότητες στα Widgets

Εδώ είναι ένα άλλο σημείο όπου η διαφορά μεταξύ των δύο CMS κάνει τη μετάβαση από το Joomla στο WordPress λίγο περίπλοκη: λειτουργικές μονάδες και widget. ο καλα ΝΕΑ είναι ότι πολλές από τις συχνά χρησιμοποιούμενες πλαϊνές μπάρες ή λειτουργικές μονάδες βασισμένες στην περιοχή κεφαλίδας / υποσέλιδου έχουν ακριβή αντίστοιχα στο WordPress.

ο ασχημα ΝΕΑ είναι ότι συνήθως δεν έχετε τόση ελευθερία όσον αφορά την τοποθέτηση widget, όπως κάνετε με την τοποθέτηση διαφορετικών ενοτήτων στον ιστότοπό σας στο Joomla. Άρα η μετανάστευση μπορεί να μην είναι τέλεια.

Πλευρική γραμμή / υποσέλιδο (κεφαλίδα)

Τα περισσότερα θέματα έχουν περιοχές widget στην πλαϊνή γραμμή και στο υποσέλιδο. Εάν αυτά είναι τα μόνα μέρη που έχετε μονάδες τότε αυτό καθιστά τα πράγματα αρκετά απλά, καθώς υπάρχουν πολλές παρόμοιες επιλογές διαθέσιμες. Δείτε πώς φαίνεται η περιοχή ενότητας του ιστοτόπου Joomla:

Περιοχή ενότητας Joomla

Και εδώ φαίνεται η περιοχή widget του WordPress:

Περιοχή Widget WordPress

Ίσως έχετε και πολλές ομοιότητες. Παω σε Εμφάνιση> Widgets και δείτε αν το WordPress έχει αυτό που χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήσατε μια ενότητα αναζήτησης στο Joomla; Απλώς σύρετε και αποθέστε το widget αναζήτησης από το WordPress στην περιοχή widget. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για τα μενού πλοήγησης, τις εικόνες, τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ή σχόλια, για να αναφέρουμε μερικές μόνο.

Widget αναζήτησης - WordPress

Στη συνέχεια, υπάρχουν λειτουργικές μονάδες για τις οποίες δεν υπάρχει ενσωματωμένο widget στο WordPress, αλλά μπορείτε να εγκαταστήσετε προσθήκες για πρόσβαση. Για παράδειγμα, υπάρχει η ενότητα “πιο δημοφιλή άρθρα” που χρησιμοποιώ στον ιστότοπό μου στο Joomla, μπορώ να εγκαταστήσω μια αντίστοιχη προσθήκη που προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα.

Προχωρήστε προς Προσθήκες> Προσθήκη νέου, και αναζητήστε “πιο δημοφιλείς δημοσιεύσεις”. Έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές, αλλά ας συνεχίσουμε Δημοφιλείς δημοσιεύσεις WordPress, σε αυτό το παράδειγμα.

Προσθήκη δημοφιλών αναρτήσεων WordPress

Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη. Τώρα επιστρέψτε στο Εμφάνιση> Widgets, και μετακινηθείτε προς τα κάτω και θα πρέπει να δείτε το widget Δημοφιλείς δημοσιεύσεις του WordPress.

Widget Δημοφιλείς δημοσιεύσεις WordPress

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία με άλλες λειτουργικές μονάδες Joomla που δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στον πυρήνα του WordPress ως widgets, καθώς τα περισσότερα διαθέτουν αντίστοιχη δωρεάν προσθήκη.

Άλλες περιοχές (λογότυπα, εικόνες κεφαλίδας, κ.λπ.)

Υπάρχει λοιπόν μια ενότητα που θέλετε να τοποθετήσετε, όπως ένα λογότυπο ή μια εικόνα κεφαλίδας, που δεν περιλαμβάνεται στις εκχωρημένες περιοχές widget. Αν πρόκειται για εικόνα κεφαλίδας ή λογότυπο, με τα πιο πρόσφατα θέματα, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress Customizer για να το προσθέσετε.

Μεταβείτε στο Εμφάνιση> Προσαρμογή και δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας για το θέμα που έχετε επιλέξει (το λογότυπο είναι συνήθως μια επιλογή μέσα στην ενότητα “Ταυτότητα ιστότοπου” ή “Κεφαλίδα” ή παρόμοια ενότητα)

Εργαλείο προσαρμογής WordPress

Υπάρχουν συνήθως περιορισμένες επιλογές εδώ για τα περισσότερα θέματα, και ακόμη και αν έχετε πολλά, μπορεί να προσφέρουν οποιεσδήποτε επιλογές για να τοποθετήσετε περιεχόμενο ακριβώς στο μέρος που θέλετε.

Εάν έχετε σύνθετο ιστότοπο Joomla με πολλά κινούμενα μέρη, ίσως είναι καλή ιδέα να ρίξετε μια ματιά σε θέματα WordPress με συμπεριλαμβανόμενα εργαλεία δημιουργίας σελίδων (για παράδειγμα το συνολικό θέμα WordPress) που σας επιτρέπουν να τοποθετείτε εύκολα μπλοκ περιεχομένου ακριβώς εκεί που βρίσκεστε θέλεις, χωρίς να χρειάζεται να γράψεις ούτε μία γραμμή κώδικα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε έναν από τους καλύτερους δημιουργούς σελίδων μεταφοράς και απόθεσης με το τρέχον θέμα σας (απλώς γνωρίζετε ότι εάν το θέμα δεν συνδυάστηκε με την προσθήκη ή εάν δεν αναφέρεται ρητά η συμβατότητα, ίσως θέλετε να επικοινωνήσετε με τον συγγραφέα θέματος μόνο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε προβλήματα με τη χρήση της προσθήκης).

Φόρμα επικοινωνίας / πανό

Όταν πρόκειται για φόρμες επαφής, πανό και άλλα στοιχεία από το Joomla, πιθανότατα θα πρέπει να βασιστείτε σε μια παρόμοια τακτική όπως με το άρθρο με τις περισσότερες προβολές, να εγκαταστήσετε μια προσθήκη που προσθέτει τη λειτουργικότητα που θέλετε στο WordPress.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε φόρμες επαφών, δεν μπορείτε να κάνετε καλύτερα από το Επικοινωνήστε με την προσθήκη φόρμας 7.

Συμπυκνωμένη προσθήκη φόρμας - WordPress

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράφονται παραπάνω, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το. Αυτό προσθέτει ένα νέο στοιχείο μενού στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή που ονομάζεται “Επικοινωνία”, όπου μεταβείτε για να διαχειριστείτε τις φόρμες επικοινωνίας σας. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε με μη αυτόματο τρόπο τις πληροφορίες από τις φόρμες επικοινωνίας Joomla:

Μετακίνηση επαφών από το Joomla στο WordPress

Στις νέες φόρμες επαφών που δημιουργείτε με το πρόσθετο Contact 7.

Μετακίνηση επαφών από το Joomla στο WordPress - Επαφές WordPress

Αυτό πρέπει να είναι! Εάν έχετε άλλες ενότητες Joomla για να μετακινηθείτε όπως μια ενότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, ρίξτε μια ματιά στις διαθέσιμες προσθήκες WordPress. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το WooCommerce. Είναι ένα εύκολο στη χρήση πρόσθετο, οπότε η προσθήκη μερικών προϊόντων δεν θα ήταν πρόβλημα.

Πρόσθετο μπόνους: CMS2CMS Joomla στο WordPress

CMS2CMS: Αυτόματη μετεγκατάσταση Joomla To WordPress

Ψάχνετε για μια εναλλακτική προσθήκη για να μετακινήσετε όλο το περιεχόμενο από τον υπάρχοντα ιστότοπό σας στο Joomla στο WordPress; Μερικές φορές είναι ωραίο να έχουμε επιλογές. Το αυτοματοποιημένο plugin μετεγκατάστασης δεδομένων Joomla σε WordPress που αναπτύχθηκε από το CMS2CMS είναι ένα καλό δεύτερο.

Με αυτήν την προσθήκη απέχετε μόνο 6 γρήγορα βήματα από τη μεταφορά των δεδομένων ιστότοπου που βασίζονται στο Joomla στο WordPress. Αυτά είναι:

 • Πραγματοποιήστε λήψη της προσθήκης και εγκαταστήστε / ενεργοποιήστε τη στο νέο ιστότοπό σας στο WordPress
 • Δημιουργήστε έναν λογαριασμό CMS2CMS
 • Καταχωρίστε την υπάρχουσα διεύθυνση URL του ιστότοπου Joomla
 • Πραγματοποιήστε λήψη του αρχείου zip Connection Bridge (ένα σενάριο που δημιουργήθηκε για τη σύνδεση των υπαρχόντων και των νέων ιστοτόπων σας) και, στη συνέχεια, εξαγάγετε το φάκελο CMS2CMS που βρίσκεται μέσα στο αρχείο zip
 • Ανεβάστε τον εξαγόμενο φάκελο στον ριζικό φάκελο του υπάρχοντος ιστότοπού σας στο Joomla (όπου βρίσκεται το αρχείο index.php) μέσω λογισμικού πελάτη FTP
 • Αφού ρυθμιστούν όλα, κάντε κλικ στην επιλογή Επαλήθευση σύνδεσης

Γιατί αξίζει την προσοχή σας η προσθήκη αυτόματης μετεγκατάστασης δεδομένων Joomla to WordPress; Απλός. Πρώτα απ ‘όλα μπορείτε να εκτελέσετε μια δωρεάν επίδειξη μετεγκατάστασης για προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων μετεγκατάστασης πριν εγγραφείτε σε μια υπηρεσία (αυτή είναι μια προσθήκη βασισμένη σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, η οποία χρεώνεται ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας). Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ποια στοιχεία περιεχομένου και πού θέλετε να τα μετακινήσετε.

Αυτή η προσθήκη είναι ένας βολικός τρόπος για να αποφύγετε τη μη αυτόματη μετεγκατάσταση περιεχομένου από το Joomla. Μπορείτε να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress σε λίγα μόλις λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας).

συμπέρασμα

Η μετακίνηση του CMS από το Joomla στο WordPress μπορεί να είναι μια περίπλοκη εργασία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι συντριπτική. Η προσπάθεια να το κάνετε χειροκίνητα με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία ανάπτυξης πιθανώς δεν θα ήταν μια καλή ιδέα, αλλά με τη βοήθεια ενός πρόσθετου όπως το FG Joomla στο WordPress θα πρέπει να μπορείτε να διαχειριστείτε. Οι ανταμοιβές στο τέλος της σήραγγας είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο. Με τις αγορές του WordPress να αυξάνονται σταθερά και το Joomla να μειώνεται, είναι δύσκολο να νιώσετε ότι το WordPress δεν είναι η καλύτερη επιλογή, μακροπρόθεσμα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός μπόρεσε να σας βοηθήσει στη διαδικασία μετακίνησης του ιστότοπού σας από το Joomla στο WordPress. Αυτά τα βήματα θα πρέπει να λειτουργούν για τα περισσότερα ιστολόγια και μικρότερους ιστότοπους, αλλά εάν έχετε μια σύνθετη ή προσαρμοσμένη ρύθμιση ιστότοπου Joomla, ίσως να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για βοήθεια.

Εάν μετακινείτε αυτήν τη στιγμή τον ιστότοπό σας στο WordPress ή εάν έχετε απορίες σχετικά με τη διαδικασία μετεγκατάστασης του Joomla στο WordPress, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map