Πώς να μετακινήσετε τον στατικό σας ιστότοπο HTML στο WordPress

Με το WordPress να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές με τη μέρα, είναι προφανές ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μεταπηδήσουν στο συγκρότημα. Ενώ η υιοθέτηση του WordPress είναι μια εξαιρετική κίνηση, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φιλήσετε αντίο στον ιστότοπο HTML; Πρέπει πραγματικά να ξεκινήσετε από την αρχή όταν μετακομίσετε στο WordPress; Λοιπόν όχι. Μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα τον ιστότοπό σας HTML στο WordPress διατηρώντας ταυτόχρονα το περιεχόμενο, το σχεδιασμό και ακόμη και τις κατατάξεις SEO. Ακούγεται υπέροχο.


Πριν το μεταφέρω εκεί, θα ήθελα να υποστηρίξω ένα πράγμα: Εάν δεν έχετε έναν ισχυρό λόγο (όπως η προσθήκη ενός ιστολογίου κ.λπ.) για την εκ νέου πλατφόρμα του ιστότοπού σας, απλώς αφήστε τον ως έχει. Διαφορετικά, μη διστάσετε να υιοθετήσετε το WordPress και να επωφεληθείτε από όλες τις εξαιρετικές δυνατότητες για τις οποίες είναι γνωστή η πλατφόρμα. Εκτός αυτού, η σημερινή ανάρτηση θα καλύψει θέματα σχετικά με τη μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου HTML στο WordPress. Θα εξετάσουμε το σχεδιασμό και θα μεταφέρουμε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μετακίνηση του ιστότοπού σας στο WordPress: Το σχέδιο

wordpress-post-προγραμματισμός

Μέσω της εμπειρίας, έχω μάθει ένα πολύτιμο μάθημα στη ζωή: τίποτα δεν πετυχαίνει ποτέ χωρίς ένα σταθερό σχέδιο. Για να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας HTML στο WordPress, επομένως, χρειάζεστε ένα υπέροχο σχέδιο. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα σημεία που πρέπει να θυμάστε κατά την εκπόνηση του σχεδίου σας:

 • Θα διατηρήσετε το υπάρχον όνομα τομέα σας ή θα δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό? Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το WordPress σε έναν υποκατάλογο, δηλ yourdomain.com/wordpress/ και αργότερα δείξτε τον τομέα στον κατάλογο
 • Θα αλλάξει η τρέχουσα δομή διεύθυνσης URL; Αυτό συμβαίνει συνεχώς, οπότε ετοιμαστείτε να ανακατευθύνετε τα παλιά σας URL μετά τη μετεγκατάσταση
 • Πόσο περιεχόμενο (σελίδες, δημοσιεύσεις, εικόνες, αρχεία JavaScript κ.λπ.) θα μεταφερθείτε στον νέο ιστότοπο; Οι χαμηλοί όγκοι περιεχομένου μπορούν να μετακινηθούν με μη αυτόματο τρόπο, αλλά θα χρειαστείτε συγκεκριμένα εργαλεία για τη μετακίνηση μεγάλου όγκου περιεχομένου
 • Ο τρέχων ιστότοπος HTML χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες; Υπάρχουν προσθήκες WordPress για αυτές τις υπηρεσίες; Πώς θα ενσωματώσετε υπηρεσίες τρίτων μετά τη μετεγκατάσταση?
 • Θα χρειαστεί να μεταφέρετε υπάρχοντα εργαλεία διαχείρισης ή υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία στο WordPress?
 • Θα αλλάζετε οικοδεσπότες Ιστού; Είναι κοινό για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να αλλάζουν κεντρικούς υπολογιστές ιστού κατά τη μετεγκατάσταση στο WordPress. Βεβαιωθείτε ότι ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας στο WordPress. Χρησιμοποιούμε, αγαπάμε και προτείνουμε τη φιλοξενία WPEngine Managed WordPress.

Στο τέλος της ημέρας, το σχέδιο αποστολής σας πρέπει να αναφέρει λεπτομερώς πώς θα:

 1. Δημιουργήστε έναν δοκιμαστικό τομέα ή υποκατάλογο
 2. Εγκαταστήστε το WordPress
 3. Εισαγάγετε περιεχόμενο από τον υπάρχοντα ιστότοπο HTML
 4. Σχεδιάστε τη νέα τοποθεσία WordPress (Η επιλογή θέματος WordPress ή ο επανασχεδιασμός από το μηδέν είναι μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές)
 5. Εγκαταστήστε τα απαραίτητα πρόσθετα WordPress
 6. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ιστότοπών σας (HTML και WordPress)
 7. Αντιμετωπίστε σπασμένους συνδέσμους
 8. Ζήστε ζωντανά

Πριν ξεκινήσουμε να θυμάστε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας HTML (ακριβώς ως προφύλαξη) και λάβετε υπόψη ότι δεν συνιστούμε να παίζετε με τον ζωντανό ιστότοπό σας HTML εάν δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό που κάνετε. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίσετε το WordPress για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη σας από αυτό το σεμινάριο. Λέξεις και φράσεις όπως μόνιμες ανακατευθύνσεις, CMS, .htaccess κ.λπ. δεν πρέπει να σας φοβίζουν. Εκτελέστε κάποια έρευνα εάν χρειαστεί ��. Τώρα καταρτίστε το σχέδιό σας σε ένα φύλλο χαρτιού ή στο Evernote – οπουδήποτε και ετοιμαστείτε για το επόμενο μέρος.

Πώς να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Με ένα βασικό σχέδιο στο χέρι, είναι καιρός για το βολικό μέρος. Λυγίστε τα δάχτυλά σας και ας ξεκινήσουμε δημιουργώντας το WordPress.

Ρύθμιση του WordPress

Έκδοση Benny WordPress 4.0

Αυτό είναι το πιο εύκολο μέρος, είτε εγκαθιστάτε το WordPress τοπικά είτε με τον πάροχο φιλοξενίας. Ακολουθήστε τον οδηγό που αναφέρεται στην προηγούμενη δήλωση για να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά. Η εγκατάσταση του WordPress με έναν οικοδεσπότη Ιστού είναι απλή και απλή και δεν περιμένω να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες έχουν εύκολες επιλογές εγκατάστασης με ένα κλικ ή στην περίπτωση διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress έχουν ήδη εγκαταστήσει το WordPress για εσάς. Εάν κολλήσετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη Ιστού σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε το WordPress σε ξεχωριστό τομέα ή σε δικό του κατάλογο – η επιλογή είναι δική σας. Παω σε Ρυθμίσεις -> Ανάγνωση στην οθόνη διαχειριστή του WordPress και επιλέξτε (επιλέξτε) Αποθαρρύνετε τις μηχανές αναζήτησης από την ευρετηρίαση αυτού του ιστότοπου στο Ορατότητα μηχανών αναζήτησης Ενότητα. Δεν θέλετε οι μηχανές αναζήτησης (και οι πελάτες) να βρουν τον ιστότοπό σας στο WordPress ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μόλις το WordPress τεθεί σε λειτουργία (σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τον νέο σας ιστότοπο WordPress σε ένα πρόγραμμα περιήγησης), είστε έτοιμοι για το επόμενο μέρος: μεταφέρετε το περιεχόμενό σας.

Εισαγωγή περιεχομένου

Αυτό είναι λίγο δύσκολο, αλλά εξακολουθεί να είναι εφικτό. Η επιτυχής εισαγωγή του υπάρχοντος περιεχομένου σας στη νέα πλατφόρμα WordPress εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

 • Ο τρέχων ιστότοπος HTML σας εκτελείται σε CMS γνωστό ως Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου?
 • Υπάρχουν εργαλεία εισαγωγής (ή σενάρια) διαθέσιμα σε εσάς και τη συγκεκριμένη κατάστασή σας ή θα εισαγάγετε το περιεχόμενο με μη αυτόματο τρόπο?
 • Θα εισαγάγετε μεγάλο όγκο περιεχομένου; Η μη αυτόματη εισαγωγή μεγάλου όγκου περιεχομένου μπορεί να δημιουργήσει πολύ χώρο για ανθρώπινα λάθη.

Ας δούμε τις επιλογές που έχουμε. Εάν ο ιστότοπός σας HTML εκτελείται σε CMS που διατίθεται στο εμπόριο, ενδέχεται να έχετε στη διάθεσή σας ένα εργαλείο εισαγωγής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το εργαλείο, κάντε κλικ σε μερικά κουμπιά εδώ και εκεί και η δουλειά σας ολοκληρώθηκε! Για συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την εισαγωγή περιεχομένου από οποιοδήποτε συγκεκριμένο CMS, ανατρέξτε στο εισαγωγή περιεχομένου στο WordPress Codex.

Ε: Ο ιστότοπός μου HTML διαθέτει CMS, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία εισαγωγής. Τι να κάνω?
ΕΝΑ: Καλέστε τον προγραμματιστή υποστήριξης για να μετακινήσετε το περιεχόμενο εάν δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε.

Ε: Ο ιστότοπός μου HTML δεν εκτελείται σε CMS. Αυτό σημαίνει ότι η περιπέτειά μου τελειώνει εδώ?
ΕΝΑ: Όχι. Απλώς σημαίνει ότι θα πρέπει να εισαγάγετε το περιεχόμενό σας με μη αυτόματο τρόπο. Παραδοσιακός αντίγραφο και Επικόλληση έρχεται βολικό εδώ.

Ε: Ο ιστότοπός μου HTML δεν εκτελείται σε CMS και έχω μεγάλο όγκο περιεχομένου. Τι θα κάνω?
ΕΝΑ: Ανασηκώστε τα μανίκια σας και ξεκινήστε να εργάζεστε. Θα αντιγράψετε και θα επικολλήσετε για λίγο, οπότε πάρτε και μια μεγάλη κούπα καφέ. Ή δαγκώστε τη σφαίρα και προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία για να κάνετε τη δουλειά. Σήμερα, υπάρχει πολλή ελεύθερη εργασία, οπότε θα πρέπει να καλύπτεστε από αυτή την άποψη. Απλώς να είστε προσεκτικοί – μιλάμε για τον ιστότοπό σας εδώ, τη ροή εσόδων σας.

Κατά την αυτόματη εισαγωγή περιεχομένου, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το Επικόλληση ως απλό κείμενο κουμπί για να αντιγράψετε το περιεχόμενο στο WordPress ή να επικολλήσετε στην πλευρά “Κείμενο” κάθε ανάρτησης, ώστε να μην μεταφέρετε κατά λάθος κάποια από την παλιά σας μορφοποίηση. Επιπλέον, ετοιμαστείτε να κάνετε κάποια εργασία για τη διαμόρφωση. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε από το περιεχόμενό σας, εάν χρειάζεται. Γνωρίζετε, εξορθολογίζετε, ενοποιείτε ή επαναπροσδιορίζετε παλιό περιεχόμενο. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η εισαγωγή περιεχομένου με μη αυτόματο τρόπο θα απαιτήσει από εσάς να δημιουργήσετε αντίστοιχες σελίδες στο WordPress πρώτα (αρχική σελίδα, ιστολόγιο, κ.λπ.). Επιπλέον, θα πρέπει να ανεβάσετε όλες τις εικόνες και άλλα σχετικά αρχεία από τον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Παρακολουθήστε όλες τις υπάρχουσες και νέες διευθύνσεις URL. Θα πρέπει να ανακατευθύνετε (ή να επεξεργαστείτε) παλιές διευθύνσεις URL για να διατηρήσετε την κατάταξή σας στο SEO και να παρέχετε μια εμπειρία 404 χωρίς σφάλματα με τον νέο σας ιστότοπο WordPress. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις διευθύνσεις URL χρησιμοποιώντας ένα απλό έγγραφο υπολογιστικών φύλλων.

Αφού μετεγκαταστήσετε το περιεχόμενό σας, δημιουργήστε ένα μενού πλοήγησης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Μενού WordPress που διατίθεται στην ενότητα Εμφάνιση -> Μενού. Αυτό πρέπει να είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Υποθέτω ότι ο δικός σας είναι ένας μικρός ιστότοπος με λίγες σελίδες και συνεπώς χαμηλός όγκος περιεχομένου. Η εισαγωγή περιεχομένου, επομένως, δεν διαρκεί ημέρες αλλά μερικά δευτερόλεπτα. Το επόμενο μέρος περιλαμβάνει οπτικό σχεδιασμό του νέου σας ιστότοπου WordPress.

Σχεδιάζοντας τον ιστότοπό σας στο WordPress

επιλογή-ένα-νέο-wordpress-θέμα

Με το περιεχόμενο στη νέα σας πλατφόρμα WordPress, είναι καιρός να δώσετε στον ιστότοπό σας μια ωραία εμφάνιση. Εάν θέλετε να αλλάξετε το σχέδιό σας, αυτή είναι η ώρα που θέλετε να το κάνετε. Υπάρχουν αρκετές λεωφόροι για εσάς:

 • Μπορείτε να αναπτύξετε ένα θέμα WordPress από το μηδέν
 • Μπορείτε να κατεβάσετε ένα θέμα από WordPress, Themeforest ή ακόμα και το δικό μας δωρεάν θέμα
 • Μπορείτε να πάρετε ένα δωρεάν θέμα και να το πιείτε
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο θεμάτων WordPress
 • Μπορείτε να μετατρέψετε το υπάρχον πρότυπο HTML σε θέμα WordPress
 • Μπορείτε να αγοράσετε το θέμα WordPress πολλαπλών χρήσεων και απόκρισης ��

Η ευκολότερη μέθοδος είναι να βρείτε ένα θέμα που σας αρέσει και να το εγκαταστήσετε. Η ανάπτυξη του δικού σας προσαρμοσμένου θέματος μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το WordPress. Υποθέτοντας ότι το σχέδιό σας είναι έτοιμο και λειτουργεί, είναι καιρός να επαναφέρετε όλες τις λειτουργίες. Εδώ μπαίνουν οι προσθήκες WordPress.

Εγκατάσταση των απαραίτητων πρόσθετων WordPress

Πρόσθετα WordPress για προσθήκη κώδικα

Το WordPress αποστέλλεται με ένα εξαιρετικό σύστημα προσθηκών που σας προσφέρει πολλές επιλογές και λειτουργικότητα για να υπερφορτίσετε οποιονδήποτε ιστότοπο. Μπορείτε να αντιγράψετε οποιαδήποτε λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας HTML χρησιμοποιώντας εύκολα μια προσθήκη WordPress. Υπάρχουν τόσα πολλά (plugins), δωρεάν και premium, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε, δημιουργήστε ένα και μοιραστείτε το με τον κόσμο. Πουλήστε το, δώστε το δωρεάν – οτιδήποτε άλλο. Ενώ οι ανάγκες σας μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τον ιστότοπό σας και τις προσωπικές προτιμήσεις σας, εδώ είναι πάνω από εκατό (100) πρόσθετα WordPress για να ξεκινήσετε:

 • 25+ καλύτερες προσθήκες κοινωνικών μέσων
 • 20 υπέροχες προσθήκες WordPress διαχειριστή
 • 40 Must-Have WordPress Plugins για το 2014
 • 20 καλύτερες προσθήκες ηλεκτρονικού εμπορίου του 2014
 • Οι καλύτερες προσθήκες μελών του WordPress
 • 10 πρόσθετα BuddyPress που πρέπει να έχετε (Γεια-o-o, είναι ο υπάρχων ιστότοπος HTML σας κοινωνικό δίκτυο;)
 • Κορυφαία 10 φίλτρα βλασφημίας WordPress και προσθήκες αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Υπενθύμιση: Εγκαταστήστε μόνο προσθήκες που έχετε κατεβάσει από μια αξιόπιστη πηγή για να μειώσετε τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας στο WordPress. Οι προσθήκες με κακή κωδικοποίηση μπορούν να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας, κάτι που είναι πραγματικά αληθινό.

Ο νέος σας ιστότοπος WordPress είναι σχεδόν έτοιμος να ξεκινήσει. Έχουμε λίγα ακόμη βήματα. Πριν προχωρήσουμε, ας βεβαιωθούμε ότι όλοι οι σύνδεσμοι λειτουργούν. Δεν θέλουμε ούτε υποψήφιους πελάτες να καταλήγουν σε 404 σελίδες σφαλμάτων ούτε να χάνουν τις πολύτιμες κατατάξεις της Google.

Ανακατεύθυνση συνδέσμων στο WordPress

απλό-301-ανακατευθύνσεις

Με το περιεχόμενό σας στο WordPress, την επαναφορά της λειτουργικότητας και τον νέο σας ιστότοπο WordPress να φαίνεται υπέροχος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνο ένα άλλο πρόβλημα: σπασμένους συνδέσμους. Οι κατεστραμμένοι σύνδεσμοι μπορούν να κλέψουν όλη τη χαρά από τη διαδικασία μετανάστευσής σας και να στείλουν τις προοπτικές μακριά αργότερα, οπότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη ανακατεύθυνσης. Αυτό καθιστά τη διαδικασία πρακτικά ανώδυνη. Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν το Απλή ανακατεύθυνση 301 ή το Πρόσθετο ανακατεύθυνσης. Αφού ανακατευθύνετε όλους τους συνδέσμους σας, ήρθε η ώρα να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Πως? Χρησιμοποιήστε το Πρόσθετο Broken Link Checker WordPress. Έχουμε έναν εξαιρετικό οδηγό για τη χρήση αυτής της προσθήκης που σας δείχνει πώς να αφαιρέσετε τους σπασμένους συνδέσμους για πάντα.

Εάν θέλετε πραγματικά να ανακαλύψετε τον νέο ιστότοπό σας, μπορείτε να ανακατευθύνετε τους συνδέσμους σας χειροκίνητα επεξεργαζόμενοι το αρχείο .htaccess (αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί δυσκίνητο ειδικά αν έχετε πολλές σελίδες). Ωστόσο, εάν θέλετε πραγματικά να ακολουθήσετε τον τρόπο .htaccess, εδώ είναι ο κωδικός ανακατεύθυνσης που θα προσθέσετε στο αρχείο .htaccess:

Ανακατεύθυνση 301 /about.html http://yourdomain.com/about/
Ανακατεύθυνση 301 /contact.html http://yourdomain.com/contact/
Ανακατεύθυνση 301 /example.html http://yourdomain.com/example/

Να θυμάστε ότι το URL προέλευσης πρέπει να είναι το όνομα του αρχείου σελίδας και το URL προορισμού πρέπει να είναι το πλήρες URL, συμπεριλαμβανόμενο http: //. Και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το όνομα του υποκαταλόγου εάν έχετε σελίδες που ζουν σε έναν υποκατάλογο. Για παράδειγμα:

Ανακατεύθυνση 301 /folder/page.html http://yourdomain.com/page/

Επισήμανση του τομέα σας στον νέο ιστότοπο του WordPress

Ποια είναι η χρήση των ωρών για την τελική μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας εάν κανείς δεν θα το δει ποτέ; Ας δείξουμε τον τομέα σας στον νέο ιστότοπο. Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες αφού το WordPress Codex έχει ένα υπέροχο άρθρο σχετικά με αυτό χρησιμοποιώντας μια προϋπάρχουσα εγκατάσταση υποκαταλόγου – χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό εάν εγκαταστήσατε το WordPress σε έναν υποκατάλογο.

Εάν εγκαταστήσατε το WordPress σε ξεχωριστό τομέα ή έχετε αλλάξει κεντρικούς υπολογιστές, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τους διακομιστές ονομάτων για τον τομέα σας. Εάν χρησιμοποιείτε CDN τρίτου μέρους, όπως το Cloudfare, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τις εγγραφές DNS. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την επεξεργασία των εγγραφών σας Α, μια διαδικασία που είναι τόσο εύκολη όσο το ABC.

Τελικό σκούπισμα…

Μπράβο!

Προτού αποδεσμεύσετε επιτέλους τον νέο σας ιστότοπο που υποστηρίζεται από WordPress στον κόσμο, ελέγξτε ξανά για κατεστραμμένους συνδέσμους, ελέγξτε τις κύριες σελίδες σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν μορφοποιηθεί σωστά και ελέγξτε ότι έχει αποκατασταθεί όλη η λειτουργικότητα (π.χ. το κατάστημα, το φόρουμ κ.λπ.). Ρυθμίστε τους μόνιμους συνδέσμους σας (Μετάβαση στο Ρυθμίσεις -> Μόνιμοι σύνδεσμοι), analytics, κάντε τον ιστότοπό σας ορατό σε μηχανές αναζήτησης και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του παλιού σας ιστότοπου HTML. Αυτή η ανάρτηση είναι ένας γενικός οδηγός για τη μετεγκατάσταση ενός υπάρχοντος ιστότοπου HTML στο WordPress. Η ανάρτηση δεν προορίζεται για εξαιρετικά μεγάλους ιστότοπους. Αν έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να συνεισφέρετε, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω ενότητα σχολίων!

Θέλετε να μετατρέψετε πρότυπα HTML σε θέματα WordPress; Ρίξτε μια ματιά στη σειρά εκμάθησης σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας θέματος WordPress από HTML.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me