Πώς να προσθέσετε γραμματοσειρές Google στο WordPress

Πώς να προσθέσετε γραμματοσειρές Google στο WordPress

Ένας τρόπος για να βελτιώσετε δραματικά το σχεδιασμό και τον επαγγελματισμό του ιστότοπού σας είναι να χρησιμοποιήσετε υπέροχες γραμματοσειρές.


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν ποτέ μια δεύτερη σκέψη στη γραμματοσειρά που χρησιμοποιούν στον ιστότοπό τους. Ωστόσο, εάν αναπτύσσετε το δικό σας θέμα ή επεξεργάζεστε ένα θέμα που έχετε ήδη εγκαταστήσει, η καλή επιλογή γραμματοσειράς θα πρέπει να αποτελεί μεγάλο μέρος της διαδικασίας.

Η επιλογή ενός συνδυασμού γραμματοσειράς ή γραμματοσειράς για τον ιστότοπό σας ήταν μια απλή και ειλικρινά αρκετά βαρετή εργασία. Υπήρχαν πολύ λίγες γραμματοσειρές ασφαλούς ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά τώρα με τον τεράστιο αριθμό γραμματοσειρών βελτιστοποιημένων στον ιστό να δημιουργούνται συνεχώς, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιες θα χρησιμοποιήσετε.

Με τη δημιουργία του Γραμματοσειρές Google και οι 900+ οικογένειες γραμματοσειρών που είναι τώρα διαθέσιμες σε εσάς, η διαδικασία επιλογής καλής γραμματοσειράς είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη γύρω από τις γραμματοσειρές Google έχει κάνει την εφαρμογή οποιασδήποτε επιλογής που κάνετε πολύ πιο εύκολη από ποτέ.

Γιατί να χρησιμοποιήσω τις γραμματοσειρές Google?

Οι Γραμματοσειρές Google έχουν γίνει ένας από τους μεγαλύτερους πόρους γραμματοσειρών που έχετε στη διάθεσή σας στον ιστό σήμερα.

Όχι μόνο υπάρχουν περισσότερες από 900+ οικογένειες γραμματοσειρών για να χρησιμοποιήσετε, όλες είναι γραμματοσειρές ανοιχτού κώδικα που μπορούν να δημιουργηθούν και να βελτιωθούν από οποιονδήποτε.

Οι σχεδιαστές που δημιουργούν γραμματοσειρές πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία εξέτασης για να συμπεριλάβουν τη γραμματοσειρά τους στον κατάλογο της Google. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από την πρόσβαση σε χιλιάδες σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο, οι γραμματοσειρές δεν μπορούν να προστεθούν στον κατάλογο χωρίς πρώτα να διασφαλιστεί ότι είναι πλήρεις και βελτιστοποιημένες στον ιστό.

Η χρήση διαφορετικών γραμματοσειρών στο παρελθόν σήμαινε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να έχουν εγκαταστήσει τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή τους για να επιτρέψουν στο πρόγραμμα περιήγησης να τις εμφανίσει σωστά. Με το Google Fonts όλες οι γραμματοσειρές είναι απευθείας προσβάσιμες από τον κατάλογο Google, διασφαλίζοντας ότι θα λειτουργούν σχεδόν σε οποιοδήποτε μηχάνημα με οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό ανοίγει μια άνευ προηγουμένου ποσότητα ελευθερίας σχεδιασμού για την ανάπτυξη ιστότοπων.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις γραμματοσειρές Google στον ιστότοπό μου?

Ορισμένα θέματα του WordPress, όπως το Total WordPress Theme περιλαμβάνουν επιλογές ενσωματωμένες στο θέμα για εύκολη αλλαγή των γραμματοσειρών σας Google. Απλώς πλοηγηθείτε στο Εξατομικευτής και κάντε κλικ στο Τυπογραφία καρτέλα για να επεξεργαστείτε τις κύριες γραμματοσειρές, το μέγεθος της γραμματοσειράς, το βάρος γραμματοσειράς και ακόμη και το διάστιχο για στοιχεία σε όλο το θέμα.

Συνολικές επιλογές γραμματοσειράς θέματος

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό θέμα, τότε θα μπορούσατε να προσθέσετε γραμματοσειρές Google χειροκίνητα ή να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη.

Πρόσθετα WordPress για προσθήκη γραμματοσειρών Google

Ένα από τα καλύτερα δωρεάν πρόσθετα για την προσθήκη γραμματοσειρών Google στον ιστότοπό σας είναι με τη χρήση του δωρεάν πρόσθετου Easy Google Fonts το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το αποθετήριο WordPress. Το ευκολότερο εύκολο στη λήψη όμως είναι απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Απλώς συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου. Στη συνέχεια, απλώς αναζητήστε το “Easy Google Fonts” για γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Ένα άλλο εξαιρετικό πρόσθετο για την προσαρμογή των γραμματοσειρών σας στον ιστότοπο είναι το πρόσθετο του προγράμματος επεξεργασίας Yellow Pencil Live CSS (το οποίο περιλαμβάνεται δωρεάν στο Θέμα WordPress της Νέας Υόρκης). Το πλεονέκτημα αυτής της προσθήκης είναι ότι όχι μόνο σας επιτρέπει να αλλάξετε τις γραμματοσειρές του ιστότοπού σας μέσω μιας εύκολης μεθόδου κλικ και επεξεργασίας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε όλα τα χρώματα, τα μεγέθη γραμματοσειράς, τα βάρη της γραμματοσειράς, τα μαξιλάρια, τα περιθώρια … κλπ.

Ποιες γραμματοσειρές πρέπει να χρησιμοποιώ?

Η μεγαλύτερη δύναμη του Google Fonts Directory μπορεί επίσης να κάνει τη ζωή σας δύσκολη. Υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός γραμματοσειρών που διατίθενται για να χρησιμοποιήσουν ότι η εύρεση και η επιλογή ενός αξιοπρεπούς συνδυασμού γραμματοσειρών μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Οι γραμματοσειρές που θα επιλέξετε θα εξαρτηθούν εξ ολοκλήρου από αυτό που προσπαθείτε να μεταφέρετε με το σχέδιό σας. Οι γραμματοσειρές χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του ιστότοπου. Χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν την προσοχή σε διάφορες πτυχές του ιστότοπου και ένας εξαιρετικός σχεδιαστής μπορεί να κάνει θαύματα με πολύ λεπτές διαφορές στις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούν.

Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι η διαφορά μεταξύ γραμματοσειράς και γραμματοσειράς. Αυτοί οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά και εσφαλμένα εναλλάξιμα. Μια γραμματοσειρά είναι η πλήρης συλλογή γραμμάτων, αριθμών συμβόλων, κ.λπ. Όταν αναφέρεστε στο σχεδιασμό αυτής της συλλογής, θα την αποκαλούσατε γραμματοσειρά.

Ταξινομήσεις γραμματοσειρών

Υπάρχουν διάφορες ταξινομήσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε γραμματοσειρές. Είναι: Serif, Sans Serif, Display, Handwriting (ή Script) και Monospace. Υπάρχουν άλλοι που χρησιμοποιούνται σε έντυπη μορφή, αν και δεν θα χρειαστεί να ανησυχούμε τώρα.

Λοιπόν, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους?

Ελαφρή γραμμή οι γραμματοσειρές έχουν μια ουρά που κρέμεται από την άκρη κάθε χαρακτήρα.

Γραμματοσειρά Serif

Σανς σέριφ οι γραμματοσειρές δεν έχουν ουρές.

Γραμματοσειρά Sans Serif

Απεικόνιση οι γραμματοσειρές είναι ασυνήθιστες και διακοσμητικές.

Τύπος γραμματοσειράς

Γραφικός χαρακτήρας οι γραμματοσειρές μοιάζουν με χειρόγραφες γραφή ή μπλοκ γραφής.

Γραμματοσειρά γραφής

Εν τέλει, μονόχωρος Οι γραμματοσειρές αποτελούνται από χαρακτήρα που κάθε ένας καταλαμβάνει τον ίδιο ακριβώς χώρο.

Γραμματοσειρά Monospace

Βέλτιστες πρακτικές γραμματοσειρών για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Υπάρχουν μερικές οδηγίες βέλτιστης πρακτικής που πρέπει να ακολουθείτε όταν επιλέγετε ποιες γραμματοσειρές θα χρησιμοποιήσετε.

Είναι καλή ιδέα αποφύγετε τη χρήση περισσότερων από δύο διαφορετικών γραμματοσειρών στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να εξισορροπηθούν περισσότερες από δύο γραμματοσειρές. Και η ανάμειξη περισσότερων από δύο χαρακτήρων σε έναν ιστότοπο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά οπτικά προβλήματα.

Εάν χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικές γραμματοσειρές, για παράδειγμα μία για τίτλους και μία για περιεχόμενο, βεβαιωθείτε ότι δεν τις επιλέγετε από την ίδια ταξινόμηση γραμματοσειράς. Του καλύτερα να συνδυάσετε γραμματοσειρές. Με άλλα λόγια, αποφύγετε τη χρήση δύο διαφορετικών γραμματοσειρών Serif ή δύο διαφορετικών γραμματοσειρών sans serif.

Υπάρχουν γραμματοσειρές που λειτουργούν πολύ καλά για τίτλους, αλλά δεν είναι ιδανικές για περιεχόμενο σώματος και αντίστροφα. Υπάρχουν ιστότοποι που χρησιμοποιούν γραμματοσειρές για το περιεχόμενό τους που μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστούν. Οι γραμματοσειρές περιεχομένου πρέπει να είναι καθαρές και ευανάγνωστες ενώ Οι γραμματοσειρές τίτλου πρέπει να χρησιμοποιούνται για μέγιστο αντίκτυπο και να επιστήσω την προσοχή σε συγκεκριμένες περιοχές του ιστότοπού σας.

Συμπλήρωση γραμματοσειρών Google για WordPress

Όπως ίσως αρχίζετε να εκτιμάτε, η επιλογή γραμματοσειρών για το σχεδιασμό του ιστότοπού σας μπορεί να είναι μια δύσκολη και εμπλεκόμενη διαδικασία. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για την απόφαση παρά απλώς επιλέγοντας δύο γραμματοσειρές.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσπαθήσετε να διασφαλίσετε στις επιλογές σας. Βεβαιωθείτε ότι η ιεραρχία της κεφαλίδας σας είναι ισορροπημένη και ότι οι ετικέτες κεφαλίδας μειώνονται σε σχετικό μέγεθος.

Η μισή μάχη της καλής σχεδίασης ιστότοπου και της τυπογραφίας πρέπει να είναι συνεπής με τις επιλογές γραμματοσειράς σας. Αυτό περιλαμβάνει μεγέθη γραμματοσειράς, βάρη και διαστήματα. Η χρήση των γραμματοσειρών Google και της προσθήκης Τυπογραφίας Google καθιστά όλη αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη από ποτέ. Ακόμη και με αυτούς τους πόρους η επαγγελματική και ισορροπημένη τυπογραφία εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση.

Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι για τις επιλογές που κάνετε και χαθείτε όταν προσπαθείτε να καταλάβετε τις διαφορές μεταξύ όλων των επιλογών σας. Μπορεί να είναι καιρός να ρίξετε μια ματιά σε έναν επαγγελματία σχεδιαστή στον ιστότοπό σας.

Έχετε εφαρμόσει τις Γραμματοσειρές Google στον ιστότοπό σας; Έχετε δημιουργήσει ένα θέμα από το μηδέν που περιλαμβάνει τις Γραμματοσειρές Google; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας για την τυπογραφία και τις αγαπημένες σας γραμματοσειρές στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map