Πώς να ρυθμίσετε τον Διαχειριστή ετικετών Google για WordPress

Πώς να ρυθμίσετε τον Διαχειριστή ετικετών Google για WordPress

Ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι ένα τόσο ισχυρό εργαλείο που με φοβόταν η έλλειψη πληροφοριών κατά την έρευνα αυτής της ανάρτησης. Λοιπόν, δεν είναι ακριβώς «έλλειψη πληροφοριών» καθαυτή, αλλά η φαινομενική αδυναμία από τις λίγες διαθέσιμες δημοσιεύσεις για να εξηγήσει τι είναι ο Διαχειριστής ετικετών Google και τι κάνει.


Εάν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαχειριστή ετικετών Google και τον τρόπο ρύθμισής του στον ιστότοπό σας στο WordPress, μην ψάχνετε άλλο. Επειδή ήρθες στο σωστό μέρος.

Σε αυτήν την ανάρτηση, περιγράφουμε:

 • Τι είναι ο Διαχειριστής ετικετών Google
 • Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο και
 • Πώς να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας WordPress με μη αυτόματο τρόπο ή χρησιμοποιώντας μια προσθήκη

Επιπλέον, θα δείξουμε σε δράση τον Διαχειριστή ετικετών Google για να σας δώσει μια ιδέα για το τι μπορείτε να επιτύχετε με ένα σύστημα διαχείρισης ετικετών όπως κανένα άλλο. Το λέμε αυτό επειδή υπάρχει ένας αριθμός άλλων συστημάτων διαχείρισης ετικετών, όπως το Tealium, το Qubit και το Adobe Experience Platform Launch, για να αναφέρουμε μερικά.

Εκτός αυτού, υπάρχουν πολλά να μάθουμε, ας βυθίσουμε αμέσως.

Τι είναι ο Διαχειριστής ετικετών Google?

Ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για τις ανάγκες σας στην ψηφιακή παρακολούθηση. Σας επιτρέπει να αναπτύξετε ετικέτες στον ιστότοπό σας χωρίς να επεξεργαστείτε τον κωδικό σας. Ασαφές πολύ; Για να σας προσφέρουμε μια σαφέστερη εικόνα, ας καθορίσουμε πρώτα μια ετικέτα από την άποψη της ψηφιακής παρακολούθησης.

Μια ετικέτα είναι απλώς ένα κομμάτι κώδικα JavaScript που προσθέτετε στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιείτε λειτουργίες τρίτων, όπως αναλυτικά στοιχεία επισκεψιμότητας, διαφήμιση και ζωντανή συνομιλία. Σε ορισμένους κύκλους, οι ετικέτες είναι επίσης γνωστές ως web beacon ή pixel παρακολούθησης.

Ένα καλό παράδειγμα μιας ετικέτας είναι ο κώδικας παρακολούθησης του Google Analytics που προσθέτετε στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητά σας.

Ολόκληρος ο σκοπός μιας ετικέτας είναι η συλλογή δεδομένων επισκεπτών για εργαλεία ανάλυσης και ψηφιακού μάρκετινγκ. Εταιρείες που παρέχουν αυτές τις ετικέτες π.χ. Το Google Analytics, το AdWords, το Facebook, το LinkedIn κ.λπ. είναι γνωστά ως προμηθευτές ετικετών.

Γιατί ο Διαχειριστής ετικετών Google?

Παραδοσιακά, η εφαρμογή ετικετών στον ιστότοπό σας στο WordPress σήμαινε την μη αυτόματη επεξεργασία του κώδικα σας (ή μάλλον άμεσα). Στο WordPress, αυτό σημαίνει την επεξεργασία διαφόρων αρχείων όπως το header.php και functions.php μεταξύ άλλων.

Τώρα, εάν συνεχίζετε να προσθέτετε κώδικα JavaScript στα αρχεία σας, θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας. Εκτός αυτού, ανοίγει τον ιστότοπό σας σε θέματα ευπάθειας ασφαλείας, ειδικά αν πάρετε ετικέτες από αναξιόπιστες πηγές.

Υπάρχει επίσης το πρόβλημα της διατήρησης όλου του κώδικα που προσθέτετε στις σελίδες σας. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τις ετικέτες εάν υπάρχουν αλλαγές και αυτό σημαίνει να βάλετε βαθιά στον κώδικά σας. Και πάλι, αυτό δεν είναι φιλικό για αρχάριους. Υπάρχει επίσης αρκετός χώρος για λάθη. Ξέρετε, το λάθος είναι ανθρώπινο.

Τι να κάνω?

Εάν έχετε πολλές ετικέτες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Διαχειριστή ετικετών Google για να παρακολουθείτε όλες αυτές από ένα κεντρικό μέρος.

Ακολουθούν μερικά οφέλη για να φτάσετε στο σπίτι:

 • Με τον Διαχειριστή ετικετών Google, δεν θα χρειαστεί να αντιγράψετε ξανά παρελθόντες μπλοκ κώδικα στις ιστοσελίδες σας.
 • Μπορείτε να μετεγκαταστήσετε όλες τις υπάρχουσες ετικέτες στον Διαχειριστή ετικετών Google
 • Ο Διαχειριστής ετικετών Google σάς προσφέρει ένα μόνο κοντέινερ για την ανάπτυξη πολλών ετικετών και τη διαχείρισή τους από έναν διαισθητικό πίνακα ελέγχου που καθιστά την όλη διαδικασία εύκολη.
 • Αυτό το σύστημα διαχείρισης ετικετών σάς επιτρέπει να αναπτύξετε γρήγορα ετικέτες. Για παράδειγμα, αντί να επικολλήσετε τον κώδικα του Google Analytics στον ιστότοπό σας, πρέπει απλώς να προσθέσετε το αναγνωριστικό παρακολούθησης του Google Analytics στον Διαχειριστή ετικετών Google και στη βιόλα – το Google Analytics είναι διαθέσιμο στον ιστότοπό σας
 • Η ρύθμιση του Διαχειριστή ετικετών Google στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι τόσο εύκολη όσο η Α, Β, Γ – Η εύκολη προσθήκη του GTM στο WordPress είναι εύκολη. Η χρήση ενός plugin είναι ακόμα πιο εύκολη. Επιλέξτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει.
 • Ο Διαχειριστής ετικετών Google σάς βοηθά να συλλέγετε πολλά δεδομένα για τις ανάγκες μάρκετινγκ. Δεδομένα που ενδέχεται να αποτύχετε να συλλάβετε χρησιμοποιώντας άλλο λογισμικό παρακολούθησης. Αυτό μεταφράζεται σε έγκαιρα και ακριβή δεδομένα – το είδος των δεδομένων που σημαίνει όλη τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.
 • Κάντε κλικ και μεταβείτε για να προσθέσετε ετικέτες στον ιστότοπό σας, καθώς ο Διαχειριστής ετικετών Google αποστέλλει πολλές ενσωματωμένες ενσωματώσεις όπως το AdWords, το Analytics, το Google Optimize, το Adometry, το Crazzy Egg, το LinkedIn και το Shareholic, μεταξύ άλλων
 • Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστες ετικέτες χάρη στην προσαρμοσμένη υποστήριξη HTML

Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε τον κώδικα του Διαχειριστή ετικετών Google στον ιστότοπό σας είτε χειροκίνητα είτε μέσω προσθήκης.

Ο Διαχειριστής ετικετών Google θα “επεξεργαστεί” τον κώδικα JavaScript για εσάς και, στη συνέχεια, θα παρέχει τη λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας μέσω του κοντέινερ. Μήπως αυτό έχει νόημα; Σίγουρα το ελπίζω.

Για παράδειγμα, αντί να προσθέσετε τον κώδικα του Google Analytics στον ιστότοπό σας, πρέπει απλώς να ενσωματώσετε το Analytics με το GTM και η εργασία σας ολοκληρώθηκε. Ακούστε, άκου – προσθέτοντας ετικέτες στο Διαχειριστή ετικετών Google είναι το περιεχόμενο των τέταρτων μαθητών που δεν θα χρειαστείτε ποτέ ξανά προγραμματιστή.

Ένα εκατομμύριο ολοκληρωμένες δυνατότητες, θα αναρωτιέστε γιατί ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι δωρεάν. Ναι, το διάβασες σωστά. Είναι δωρεάν. Υπάρχει όμως η premium έκδοση με ακόμη περισσότερες δυνατότητες και υποστήριξη 24/7. Ακόμα, είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστείτε ποτέ τις premium δυνατότητες σύντομα, επειδή η δωρεάν έκδοση είναι γεμάτη με τα γεμάτα amigos. Συσκευασμένο με όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για τη συλλογή δεδομένων, όπως οι επαγγελματίες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να καταγράψετε ακόμα και χρήστες που παρακολουθούν βίντεο. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε πόσο καιρό κάθε χρήστης παρακολούθησε το βίντεο. Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, μπορείτε να συλλέξετε πολλές μετρήσεις.

Μειονεκτήματα

 • Η δωρεάν έκδοση του Διαχειριστή ετικετών Google δεν προσφέρει υποστήριξη υψηλής ποιότητας
 • Υπάρχει μια καμπύλη μάθησης, αλλά και πάλι, το YouTube διαθέτει μερικά ωραία βίντεο στον Διαχειριστή ετικετών Google. Προς το τέλος αυτής της ανάρτησης, μπορείτε να δείτε μερικά από τα βίντεο που θα προτείνουμε στην ενότητα πόρων

Αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα πλεονεκτημάτων / μειονεκτημάτων, οπότε θα συνεχίσουμε. Ας σηκώσουμε τα μανίκια μας και να κατεβούμε και να βρώσουμε.

Πώς να ρυθμίσετε τον Διαχειριστή ετικετών Google στο WordPress

Σε αυτήν την ενότητα, θα εγκαταστήσουμε τον Διαχειριστή ετικετών Google στον ιστότοπό σας στο WordPress:

 • Χειροκίνητα και
 • Μέσω προσθήκης

Χωρίς περαιτέρω αμφιβολίες, ας ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας.

Αρχικά, Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Διαχειριστή ετικετών Google

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δωρεάν λογαριασμού Διαχειριστή ετικετών Google. Αυτό ξεκλειδώνει τον περίφημο πίνακα ελέγχου GTM και τις ετικέτες (ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης) που χρειάζεστε για να ενσωματώσετε το εργαλείο στον ιστότοπό σας στο WordPress.

μεταβείτε στο Ιστότοπος Διαχειριστή ετικετών Google. Συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google (ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό εάν δεν έχετε ήδη) όπως φαίνεται παρακάτω.

Θα ανακατευθυνθείτε στον όμορφο πίνακα ελέγχου διαχειριστή του Διαχειριστή ετικετών Google. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Δημιουργήστε λογαριασμό σύνδεσμος όπως επισημαίνουμε στο screengrab παρακάτω.

διαχειριστής ετικετών google

Στην επόμενη οθόνη, εισαγάγετε το όνομα του λογαριασμού σας (αυτό θα μπορούσε να είναι η εταιρεία σας), επιλέξτε τη χώρα σας και πατήστε το Να συνεχίσει κουμπί.

δημιουργία νέου λογαριασμού διαχειριστή ετικετών google

Στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα τομέα σας στο Όνομα κοντέινερ πεδίο και επιλέξτε Ιστός. Μετά από αυτό, πατήστε το Δημιουργώ κουμπί όπως περιγράφουμε παρακάτω.

Αποδεχτείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών του Διαχειριστή ετικετών Google και τους όρους επεξεργασίας δεδομένων, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Θα εμφανιστεί το ακόλουθο αναδυόμενο παράθυρο που περιέχει τους κωδικούς εγκατάστασης του Διαχειριστή ετικετών Google.

Κρατήστε ανοιχτή την παραπάνω καρτέλα καθώς θα χρειαστείτε αυτούς τους δύο κωδικούς για να ρυθμίσετε το Διαχειριστή ετικετών Google στον ιστότοπό σας WordPress με μη αυτόματο τρόπο. Όπως θα παρατηρήσετε, το GTM προσφέρει οδηγίες σχετικά με το πού να επικολλήσετε τους κωδικούς, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο αν είστε ο απόλυτος αρχάριος.

Μην ανησυχείτε όμως, σας δείχνουμε ακριβώς τι να κάνετε στην επόμενη ενότητα.

Σημαντικές σημειώσεις προτού συνεχίσετε:

 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress πριν κάνετε αλλαγές στα αρχεία θεμάτων σας
 • Ακόμα καλύτερα, δημιουργήστε ένα παιδικό θέμα WordPress και επεξεργαστείτε αυτό αντί για το γονικό θέμα

Μη αυτόματη ρύθμιση του Διαχειριστή ετικετών Google

Σε μια νέα καρτέλα, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WordPress και μεταβείτε στο Εμφάνιση> Επεξεργαστής.

Παρατηρήστε, από την παραπάνω εικόνα, χρησιμοποιούμε ένα παιδικό θέμα του δωρεάν θέματος Elegant WordPress στο παράδειγμά μας. Αντιγράψαμε επίσης μερικά αρχεία, π.χ.. header.php, footer.php, rlt.css και 404.php στο παιδικό θέμα. Θα επικολλήσουμε τους κωδικούς εγκατάστασης του Διαχειριστή ετικετών Google στο header.php αρχείο.

Κάντε κλικ στην Κεφαλίδα θέματος (header.php) από το σωστό πρόγραμμα περιήγησης αρχείων για εκκίνηση header.php εντός του προγράμματος επεξεργασίας θεμάτων.

Από τον λογαριασμό μας GTM, οι οδηγίες αναφέρουν ότι πρέπει να επικολλήσετε τον πρώτο κωδικό με υψηλή τιμή στο και ο δεύτερος κωδικός αμέσως μετά το άνοιγμα  ετικέτα.

Μπορείτε να δείτε το  και  ετικέτες στο δικό σας header.php αρχείο? ο  ετικέτα στο WordPress μπορεί να φαίνεται λίγο διαφορετική. Για παράδειγμα, το δικό μας μοιάζει >. Μπορείτε να το δείτε στην παραπάνω εικόνα; Σίγουρα το κάνετε, ας προχωρήσουμε.

Αντιγράψτε τον πρώτο κωδικό από το Διαχειριστή ετικετών Google και επικολλήστε τον ψηλά στο  στοιχείο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Στη συνέχεια, αντιγράψτε τον δεύτερο κωδικό και επικολλήστε τον αμέσως μετά το άνοιγμα  όπως φαίνεται παρακάτω.

Τέλος, πατήστε το Ενημέρωση αρχείου κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Τώρα, ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι εγκατεστημένος στον ιστότοπό σας. Πολύ εύκολο, ε?

Ας πούμε, όμως, ότι δεν σας αρέσει η επεξεργασία κώδικα και προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη.

Πώς να προσθέσετε τον Διαχειριστή ετικετών Google στο WordPress μέσω της προσθήκης

Για αυτήν την ενότητα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα ωραίο πρόσθετο γνωστό ως Ο Διαχειριστής ετικετών Google για το WordPress της DuracellTomi. Είναι διαθέσιμο στο repo plugin WordPress, που σημαίνει ότι μπορείτε να το εγκαταστήσετε απευθείας από τον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress. Τούτου λεχθέντος, ας πάμε στη δουλειά.

Μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου στο μενού διαχειριστή του WordPress.

Εισαγάγετε τον Διαχειριστή ετικετών Google του DuracellTomi για WordPress στο πεδίο αναζήτησης και μόλις βρείτε την προσθήκη, πατήστε το Εγκατάσταση τώρα κουμπί.

Μόλις εγκαταστήσετε την προσθήκη, κάντε κλικ στο Θέτω εις ενέργειαν κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος της οθόνης σας θα σας ενημερώσει ότι πρέπει να εισαγάγετε το αναγνωριστικό GTM για να ξεκινήσετε τη χρήση του Διαχειριστή ετικετών Google για WordPress. Κάντε κλικ στο εισαγάγετε το αναγνωριστικό GTM σας σύνδεσμος όπως φαίνεται παρακάτω.

Μπορείτε να βρείτε το αναγνωριστικό GTM στον λογαριασμό σας στο Διαχειριστή ετικετών Google, όπως φαίνεται παρακάτω.

Αντιγράψτε το αναγνωριστικό GTM από τον λογαριασμό σας Διαχειριστή ετικετών Google και επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress. Επιστρέψτε στον ιστότοπό σας WordPress, επικολλήστε το αναγνωριστικό GTM και πατήστε το Αποθήκευσε τις αλλαγές κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Και αυτό είναι! Μόλις μάθατε πώς να προσθέσετε τον Διαχειριστή ετικετών Google στον ιστότοπό σας στο WordPress χρησιμοποιώντας μια προσθήκη. Τρόπος να πάει φίλε, τρόπος να πάμε. Είστε μια γρήγορη μελέτη.

Τώρα που μπορείτε να προσθέσετε με επιτυχία τον Διαχειριστή ετικετών Google στον ιστότοπό σας στο WordPress, ας το δοκιμάσουμε. Για αυτό το μέρος, θα προσθέσουμε το Google Analytics στον ιστότοπό σας χωρίς να επικολλήσετε κώδικα στον ιστότοπό σας header.php.

Εάν έχετε ήδη τον κώδικα του Google Analytics στον ιστότοπό σας, πρέπει να τον διαγράψετε πρώτα ή θα καταγράψετε τα ίδια δεδομένα δύο φορές. Και σίγουρα δεν το θέλουμε στις αναφορές μάρκετινγκ.

Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας το Διαχειριστή ετικετών Google

Επιστρέψτε στον Διαχειριστή ετικετών Google και κάντε κλικ στο Ετικέτες στο αριστερό μενού πλοήγησης.

Μετά από αυτό, πατήστε το Νέος κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, ονομάστε την ετικέτα σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Διαμόρφωση ετικέτας πλαίσιο για να επιλέξετε μια ετικέτα (το Google Analytics στην περίπτωσή μας).

Επιλέγω Google Analytics – Universal Analytics όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αυτό θα σας οδηγήσει πίσω στη διαμόρφωση ετικετών. Επιλέγω Προβολή σελίδας υπό Τύπος κομματιού καθώς θα θέλαμε να αναφέρουμε όλες τις προβολές σελίδας στο Google Analytics. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

Υπό Ρυθμίσεις Google Analytics, επιλέγω Νέα μεταβλητή. Αυτό ανοίγει ένα νέο πλαίσιο όπου θα εισαγάγετε το αναγνωριστικό παρακολούθησης του Google Analytics. Μην ξεχάσετε να ονομάσετε τη μεταβλητή σας όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Για να βρείτε το αναγνωριστικό παρακολούθησης του Google Analytics, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google Analytics και επιλέξτε το λογαριασμό για τον ιστότοπό σας στο WordPress (κάντε αυτό εάν έχετε πολλές ιδιότητες ιστού στον λογαριασμό σας στο Google Analytics).

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο διαχειριστής και πλοηγηθείτε στο Πληροφορίες παρακολούθησης> Κώδικας παρακολούθησης. Θα πρέπει να δείτε το αναγνωριστικό παρακολούθησης, όπως επισημαίνουμε με το στοιχείο αρ. 3 παρακάτω.

Αντιγράψτε το αναγνωριστικό παρακολούθησης και επικολλήστε το στο πλαίσιο διαμόρφωσης μεταβλητής. Στη συνέχεια, πατήστε το Σώσει κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Τώρα, πρέπει απλώς να ορίσουμε ένα κανόνα ετικέτας για την ετικέτα του Google Analytics. Κάντε κλικ Ενεργοποίηση για να επιλέξετε ή να δημιουργήσετε μια νέα σκανδάλη.

Εφόσον θέλουμε να παρακολουθούμε την επισκεψιμότητα σε όλες τις σελίδες, μπορούμε να ακολουθήσουμε τον υπάρχοντα κανόνα ετικέτας (ή να δημιουργήσουμε ένα νέο προσαρμοσμένο. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, επέλεξα το υπάρχον Ολες οι σελίδες σκανδάλη όπως φαίνεται παρακάτω.

Τέλος, πατήστε το Σώσει κουμπί.

Δοκιμή της ετικέτας σας

Η ετικέτα σας στο Google Analytics δεν εμφανίζεται ακόμα στον ιστότοπό σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε εάν λειτουργεί πατώντας το Προεπισκόπηση κουμπί όπως απεικονίζουμε στην παρακάτω εικόνα.

Μόλις ο Διαχειριστής ετικετών Google τεθεί σε λειτουργία προεπισκόπησης, φορτώστε ξανά τον ιστότοπό σας. Στο παράθυρο της Κονσόλας Διαχειριστή ετικετών Google στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας, θα πρέπει να βλέπετε την ετικέτα να ενεργοποιείται όταν φορτώσατε ξανά τον ιστότοπό σας.

Εάν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google Analytics και μεταβείτε στο Πραγματικός χρόνος, θα δείτε την προβολή σελίδας που μόλις ενεργοποιήσατε φορτώνοντας ξανά τον ιστότοπό σας.

Εκεί είναι! Σίγουρα μπορείτε να το δείτε στην παραπάνω εικόνα; Έλα, πρόσθεσα ένα βέλος για να το κάνω πιο εύκολο. Θυμηθείτε, δεν χρειαζόταν να προσθέσουμε το Google Analytics (κώδικας JavaScript) απευθείας στον ιστότοπό μας για τη λήψη δεδομένων – όλες οι αναφορές δεδομένων πραγματοποιούνται στον Διαχειριστή ετικετών Google.

Το ίδιο ισχύει για όλες τις ετικέτες που προσθέτετε μέσω του Διαχειριστή ετικετών Google – δεν θα προσθέσετε ποτέ κώδικα στον ιστότοπό σας. Πόσο γλυκό?

Αλλά η ετικέτα του Google Analytics είναι διαθέσιμη μόνο για εμάς, όχι για τους χρήστες που σκοπεύουμε να παρακολουθήσουμε. Για να ενεργοποιήσετε την ετικέτα στον ιστότοπο και να ξεκινήσετε την καταγραφή πραγματικών δεδομένων, απλώς πατήστε το υποβάλλουν κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Αυτό θα ξεκινήσει ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να ονομάσετε την έκδοσή σας και να προσθέσετε μια περιγραφή. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

Τέλος, πατήστε το Δημοσιεύω κουμπί όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Στο τέλος όλων, το ζωντανό σας Google Analytics θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι πώς αξιοποιείτε τη δύναμη του Διαχειριστή ετικετών Google. Μπορείτε να προσθέσετε ένα εκατομμύριο και μία ετικέτες με παρόμοιο τρόπο και ο ιστότοπός σας δεν θα χρειάζεται να φέρει ολόκληρο τον κωδικό. Σας παροτρύνω να εξερευνήσετε τον Διαχειριστή ετικετών Google για να μάθετε πόσο μπορείτε να επιτύχετε με αυτό το εργαλείο.

Μεταξύ εσάς και εμένα, πουλήθηκα και όπως ίσως έχετε παρατηρήσει. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εγκατέστησα το πράγμα στο live blog μου. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τον Διαχειριστή ετικετών Google και στα άλλα ιστολόγιά μου.

Επιπρόσθετοι πόροι

Ελπίζουμε ότι το σεμινάριό μας σάς έδειξε τη σωστή κατεύθυνση όσο κατανοεί και εφαρμόζει τον Διαχειριστή ετικετών Google στον ιστότοπό σας στο WordPress. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ακολουθούν μερικοί επιπλέον πόροι (υποσχεθήκαμε, έτσι δεν είναι;) για την απόλαυση που βλέπετε.

Ολοκληρώνοντας τον οδηγό μας σχετικά με τον Διαχειριστή ετικετών Google για WordPress

Ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι ένα ισχυρό εργαλείο που δίνει πολλή δύναμη στα χέρια σας όσο διαχειρίζεται τις ετικέτες και τη συλλογή δεδομένων με δυνατότητα δράσης.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το εργαλείο εύκολα και γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσετε πώς θα χρησιμοποιήσετε όλα τα δεδομένα που συλλέγετε. Η συλλογή έγκαιρων δεδομένων είναι επίσης πολύ καλή. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε?

Έχετε σκέψεις ή ερωτήσεις σχετικά με τον Διαχειριστή ετικετών Google; Ας μάθουμε μαζί. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ευχαριστίες και χαρούμενη εξόρυξη δεδομένων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map