Πώς να δημιουργήσετε εκστρατείες αποστολής email για WordPress

Πώς να δημιουργήσετε εκστρατείες αποστολής email για WordPress

Οι καμπάνιες στάγδην μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που οδηγεί σε καλύτερες ανοικτές τιμές email, κλικ και αφοσίωση. Είναι μια από τις δοκιμασμένες τεχνικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απλά δουλειά.


Οι καμπάνιες μάρκετινγκ στάγδην μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες μορφές δραστηριοτήτων μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ενημερωτικά δελτία, ενημερώσεις προϊόντων / υπηρεσιών, εγκαταλελειμμένα email καλαθιού αγορών, εορταστικές προσφορές και πολλά άλλα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τους διάφορους τύπους καμπανιών στάγδην ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πώς να τις δημιουργήσουμε χρησιμοποιώντας το MailChimp. Τέλος, πρόκειται να δημιουργήσουμε τη δική μας καμπάνια στάγδην ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για πελάτες WPExplorer, που θα δείχνει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στάγδην μάρκετινγκ για να προωθήσετε και να αυξήσετε τις μετατροπές για τα δικά σας προϊόντα WordPress.

Contents

Εισαγωγή στις καμπάνιες στάγδην μέσω email

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί χρησιμοποιούμε τη λέξη «στάγδην» σε καμπάνιες στάγδην μέσω email; (Πάντα αναρωτιόμουν γι ‘αυτό.) Λοιπόν, εμπνέεται από στάγδην άρδευση – μια τεχνική συλλογής νερού στη γεωργία, όπου το νερό συλλέχθηκε και περνούσε στο έδαφος, πολύ αργά. Το νερό συλλέγεται κυριολεκτικά σταγόνα και γίνεται για να φτάσει απευθείας στη ρίζα του φυτού.

Οι καμπάνιες στάγδην δεν περιορίζονται μόνο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – ο όρος ισχύει επίσης για το μάρκετινγκ μέσω ταχυδρομείου και μέσω τηλεφώνου. Αλλά ας επικεντρωθούμε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ στάγδην εκστρατείες, εμείς?

Η πρόκληση με τα απλά ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όταν πρόκειται για ενημερωτικά δελτία μέσω email, οι έμποροι έχουν ένα κοινό πρόβλημα. Όταν κάποιος εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο, βλέπει μόνο το νέος μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι αυτά που είχαν σταλεί στο παρελθόν. Αυτό το πρόβλημα ενισχύεται στις εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών. Χωρίς καμπάνια στάγδην μέσω email, οι συνδρομητές μερικές φορές χάνουν ζωτικές πληροφορίες, όπως πώς να ξεκινήσετε, σημαντικές ανακοινώσεις, ενημερώσεις προϊόντων και πολλά άλλα.

Μια καμπάνια στάγδην μέσω email επιτρέπει στον έμπορο να διαμορφώσει και να εξατομικεύσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε κάθε νέο συνδρομητή. Είναι γνωστά με πολλά άλλα ονόματα – στάγδην μάρκετινγκ, αυτοματοποιημένη καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικά ταχυδρομεία κύκλου ζωής, αυτόματους ανταποκριτές και αυτοματισμούς μάρκετινγκ, κ.λπ. Η ιδέα είναι η ίδια – οι καμπάνιες στάγδην ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα σύνολο email μάρκετινγκ που θα αποστέλλονται αυτόματα σε ένα πρόγραμμα.

Τμηματοποίηση και εξατομίκευση

Αυτοί είναι οι δύο σπουδαίοι πυλώνες μιας καλής καμπάνιας αποστολής email. Η τμηματοποίηση μας επιτρέπει να διαιρέσουμε τους συνδρομητές σε διάφορες ομάδες και η εξατομίκευση μας επιτρέπει να στείλουμε πιο σχετικά email σε κάθε μία από αυτές τις τμηματοποιημένες ομάδες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες μετατροπής.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Όλοι χρησιμοποιήσαμε το Dropbox. Το Dropbox έχει δύο βασικούς τύπους πελατών – δωρεάν και επί πληρωμή. Αυτό είναι το πρώτο τους επίπεδο τμηματοποίησης. Ο στόχος με αυτές τις δύο ομάδες (ή τμήματα) είναι αρκετά διαφορετικός.

 1. Η εκστρατεία στάγδην email που στάλθηκε στην πρώτη ομάδα θα εκπαιδεύσει τον πελάτη για τις διάφορες δυνατότητες και τα οφέλη του Dropbox, πείθοντας το άτομο να κάνει αναβάθμιση σε μια πληρωμένη έκδοση.
 2. Τα άτομα της δεύτερης ομάδας πληρώνουν ήδη πελάτες, και συνεπώς ο στόχος της δεύτερης ομάδας θα ήταν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους πελάτες που πληρώνουν.

Η εξατομίκευση σάς δίνει τη δυνατότητα να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν το πραγματικό όνομα του ατόμου, προϊόντα που έχουν δει και πολλά άλλα. Ακολουθεί ένα εξατομικευμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται από την Airbnb, όταν Τζίμι είδα ένα bed-and-breakfast αστικό δεντρόσπιτο στο Πόρτλαντ.

Όπως επισημαίνει ο Τζίμι το blog του, Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στάλθηκε σε αυτόν μέσα σε μια μέρα μετά την προβολή του ακινήτου. Η Airbnb έχει εξατομικεύσει το όνομα και το περιεχόμενο του email με την ιδιοκτησία που είδε ο Jimmy τις προάλλες. Έχουν επίσης συμπεριλάβει κάποιες “προτεινόμενες ιδιότητες” που είναι παρόμοιες με αυτές που είχε στείλει ο Jimmy νωρίτερα, και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κλικ.

Κοινές στρατηγικές καμπάνιας στάγδην μέσω email

Οι καμπάνιες στάγδην μέσω email έχουν έναν κοινό στόχο: μετατροπή δοκιμαστικών πελατών και διατήρηση της αφοσίωσής τους Γιατί να διατηρήσετε τους πελάτες αφοσιωμένους; Για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το προϊόν σας. Το προϊόν σας απολαμβάνει κορυφαίας παρουσίας στον πελάτη σας, γεγονός που τους εμποδίζει να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό όποτε εκτελούν μια προσφορά. Αναλύσαμε τις καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης και μοιραστήκαμε ένα παράδειγμα για κάθε κατηγορία.

Καλώς ορίσατε τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία

Αυτά τα email αποστέλλονται κάθε φορά που ένας πελάτης εγγράφεται στο προϊόν ή την υπηρεσία σας. Πρέπει να είναι ευκρινείς, ελκυστικοί και να οδηγούν τον πελάτη σε ένα CTA – δηλαδή είτε να ανοίξει την εφαρμογή είτε να συνδεθεί στον ιστότοπο.

Τα email καλωσορίσματος πρέπει να περιέχουν τα ακόλουθα:

 • Εκκαθάριση CTA
 • Πώς να ξεκινήσετε με το προϊόν – συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων προς τη βάση γνώσεων, φόρουμ υποστήριξης και κοινωνικά προφίλ.
 • Κουμπί κατάργησης εγγραφής – όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να έχουν αυτό!

Ας ρίξουμε μια ματιά στο e-mail καλωσορίσματος που έστειλε η Asana – μια συνεργατική εφαρμογή kick-ass που δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του Facebook.

Περιλαμβάνει ένα σαφές CTA – εκτόξευση Asana. Εκπαιδεύει επίσης τον χρήστη για το πώς να ξεκινήσετε με τρία απλά βήματα και έχει μια δέσμη συνδέσμων σε κάθε βήμα. Ο χρήστης μπορεί να μην κάνει απαραίτητα κλικ πάνω του, αλλά είναι εκεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

Εάν κάποιος εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια στάλα καλωσορίσματος για να στείλετε αυτόματα σε αυτόν τον χρήστη ορισμένες από τις πιο κοινόχρηστες αναρτήσεις ιστολογίου σας. Εναλλακτικά, εάν λάβετε μια νέα εγγραφή σε δοκιμαστικό επίπεδο για την υπηρεσία σας, δοκιμάστε μια στάλα με μελέτες περιπτώσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο άλλοι πελάτες χρησιμοποιούν το προϊόν σας.

Τουλάχιστον, τα email καλωσορίσματος είναι ένας καλός τρόπος για να πείτε, “Γεια σου, χαίρομαι που σε γνωρίζω!”

Λευκή βίβλος του Experian στα email καλωσορίσματος δείχνει ότι τα email καλωσορίσματος απολαμβάνουν κατά μέσο όρο ανοικτό ποσοστό 58,7%, ενώ τα κανονικά emails είναι περίπου 14,6%. Όταν το email καλωσορίσματος αποστέλλεται ακαριαία (δηλαδή αμέσως μετά την εγγραφή του χρήστη), το ανοιχτό ποσοστό ανεβαίνει στο 88,3%.

Ηλεκτρονικά ταχυδρομεία επιβίβασης

Ο σκοπός του email καλωσορίσματος είναι να κάνει το άτομο να χρησιμοποιήσει ή να ανοίξει την εφαρμογή. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει ο ιδανικός σας χρήστης. Προκειμένου να αποκομίσει αξία από το προϊόν ή την υπηρεσία σας, ο πελάτης σας πρέπει πραγματικά χρήση το προϊόν σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα.

 • Στην περίπτωση της Asana, αυτό δημιουργεί το πρώτο έργο.
 • Σε περίπτωση Dropbox, η λήψη και η εγκατάσταση της εφαρμογής Dropbox για επιτραπέζιους υπολογιστές. (Όχι, όχι η εφαρμογή για κινητά, αλλά η επιφάνεια εργασίας).

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του email ενσωμάτωσης από την Asana. Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο περιλαμβάνει δύο CTA, και οι δύο δείχνουν την ίδια ενέργεια!

Προτάσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα email προτάσεων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της διατήρησης των χρηστών. Όλοι από το Netflix, το Spotify, το Instagram και το Quora χρησιμοποιούν εξατομικευμένες προτάσεις για να διατηρήσουν τους χρήστες τους αφοσιωμένους. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός εξατομίκευσης συνήθως οδηγούνται σε καλύτερα ανοιχτά ποσοστά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Quora. Ακολουθώ ορισμένα θέματα στο Quora, που με ενδιαφέρουν. Η Quora χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να μου στέλνει καθημερινά μηνύματα πρότασης, ελπίζοντας ότι συνεχώς τα ελέγχω καθημερινά. Αν μου αρέσει κάτι που μου τραβάει το βλέμμα, θα μπορούσα να κάνω κλικ και θα με πήγαινε κατευθείαν στην εφαρμογή.

Η γραμμή θέματος που χρησιμοποιείται σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι στην πραγματικότητα η ερώτηση που εμφανίζεται στην κορυφή. Όχι πώς ανοίγει το email με το “Sourav’s digest”. Αυτή είναι η εξατομίκευση 101 εκεί!

Ο αλγόριθμος του Quora αποφάσισε ότι βάσει της πρόσφατης δραστηριότητάς μου στο Quora, η τοποθέτηση αυτής της ερώτησης στην κορυφή του email πιθανότατα θα κερδίσει το κλικ μου. Και μάντεψε τι? Το έκανε!

Ανανέωση email

Η αποστολή ενός email ανανέωσης είναι να προσελκύσει τον χρήστη να ανανεώσει την προσφορά υπηρεσιών σας. Θα πρέπει να στείλετε email ανανέωσης στους πελάτες σας πολύ πριν από την ημερομηνία λήξης, ώστε να γνωρίζουν τη δέσμευση.

Μάρκετο έχει μια καταπληκτική ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας email ανανέωσης που πραγματικά ανοίγουν. Εκτός από τα βασικά και τα ενδιάμεσα πράγματα, ένα βασικό πακέτο για μένα ήταν το γεγονός ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ολόκληρη καμπάνια γύρω από το email ανανέωσης. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με μια υπενθύμιση. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία ανανέωσης, θα μπορούσατε να αυξήσετε την αίσθηση του επείγοντος. Αυτό θα μπορούσε να είναι περίπου 2-3 ​​μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα, δοκιμάστε να στείλετε ένα κίνητρο – όπως ένα κουπόνι έκπτωσης. Μόλις παρέλθει η ημερομηνία ανανέωσης και ο πελάτης δεν πραγματοποιήσει μετατροπή, μπορείτε να δοκιμάσετε να στείλετε ένα μεγαλύτερο κίνητρο, ενθαρρύνοντας τον (δυνητικά χαμένο) χρήστη να επανενεργοποιήσει την υπηρεσία.

Τα iThemes έστειλαν ένα email ανανέωσης με κίνητρο, σε συνδυασμό με την αίσθηση του επείγοντος. Προσφέρουν μια τεράστια έκπτωση 60% στην επαγγελματική τους συνδρομή, σε υπάρχον οι πελάτες. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, προσφέρουν επίσης έναν σύνδεσμο λήψης σε ένα ολοκαίνουργιο eBook που έχουν κυκλοφορήσει!

Η τεχνική του φόβου του Missing Out (FOMO):

Σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης βλέπουμε πώς το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκαλεί μια αίσθηση επείγοντος στον αναγνώστη, κάνοντας αυτήν την προσφορά περιορισμένου χρόνου, η οποία λήγει στις 5 Μαΐου 2017. Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη στις 27 Απριλίου, γεγονός που καθιστά την περίοδο προσφοράς 10 ημέρες.

Ακολουθεί ένα μικρό περιθώριο βελτίωσης – το αντίγραφο θα μπορούσε επίσης να αναφέρει ότι η προσφορά διαρκεί μόνο 10 ημέρες (ή λιγότερο από 2 εβδομάδες). Αυτό θα δημιουργούσε ένα μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος στο μυαλό του αναγνώστη, σε σύγκριση με την αναφορά μιας μεταγενέστερης ημερομηνίας. Η τεχνική FOMO είναι μια δοκιμασμένη τεχνική μάρκετινγκ που είναι γνωστή για τη βελτίωση των ανοικτών ποσοστών, των κλικ και των μετατροπών.

Email επιβεβαίωσης

Τα email επιβεβαίωσης έχουν συναλλακτικό χαρακτήρα, τα οποία ενημερώνουν τον χρήστη για την πρόσφατη δραστηριότητά τους. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από οτιδήποτε, από αγορές έως κρατήσεις. Ορισμένοι οργανισμοί στέλνουν email επιβεβαίωσης από την άποψη της ασφάλειας. Για παράδειγμα, όταν συνδέεστε στον Λογαριασμό σας Google από μια νέα συσκευή, λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης “νέας εγγραφής”.

Τα email επιβεβαίωσης έχουν ως επί το πλείστον συναλλακτικό χαρακτήρα και μεταφέρουν πληροφορίες στον χρήστη. Τα ενημερωτικά δελτία διπλής συμμετοχής στέλνουν ένα email επιβεβαίωσης, για να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης έχει εγγραφεί στην λίστα αλληλογραφίας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα μηνύματα επιβεβαίωσης από τα εισερχόμενά μου.

Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Jetpack παρακολουθεί τον χρόνο λειτουργίας ενός ιστότοπου WordPress και στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον χρήστη αμέσως μόλις εντοπιστεί διακοπή λειτουργίας.

Ακολουθεί ένα άλλο παράδειγμα email επιβεβαίωσης που εστάλη από τον Firefox.

Σύμπλεξη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εκδηλώσεων αφοσίωσης και μπορεί να είναι προωθητικοί, προσανατολισμένοι προς τα σχόλια ή ενημερωτικοί.

Η Uber κάνει εξαιρετική δουλειά να αλληλεπιδρά με τους χρήστες της, βάσει τοπικού περιεχομένου. Η Uber συνεργάζεται με διάφορους δημοφιλείς προμηθευτές στην πόλη για να προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους χρήστες της Uber. Γιατί; Επειδή η Uber θέλει να προσφέρει αξία στους χρήστες της και να δημιουργήσει κορυφαία παρουσία. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να καλέσετε ένα ταξί, θα σκεφτείτε τον Uber.

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Όταν το ιστολόγιό σας βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό, είναι καιρός να διαφοροποιήσετε το περιεχόμενο. Τα podcast, τα eBook και τα ζωντανά (ή ηχογραφημένα) μαθήματα είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή και ευρέως υιοθετημένα μέσα διαφοροποίησης περιεχομένου εκεί έξω. Μια καμπάνια στάγδην μέσω email μπορεί να δημιουργηθεί γύρω από ένα συγκεκριμένο μάθημα ή podcast, προκειμένου να την προωθήσει και να κάνει τον χρήστη να εγγραφεί ή να το ακούσει.

Σε αυτό το email, ο Chris από ΚατάταξηXL μοιράζεται το νέο του μάθημα στο WordPress Blogging Academy. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα διαφοροποίησης περιεχομένου και ηγετικής σκέψης.

Κατάργηση εγγραφής email

Η κατάργηση εγγραφής email είναι το «αντίο και αντίο» του μάρκετινγκ email. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε ήδη χάσει έναν πελάτη όταν αποστέλλεται ένα email κατάργησης εγγραφής. Αυτή είναι η ώρα να συλλέξετε σχόλια από τον χρήστη. Θέσεις όπως “λυπούμαστε που σας πηγαίνουν” είναι κοινός. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά είναι να ρωτήσω τι πήγε στραβά. Τι τους έκανε να διαγραφούν από το ενημερωτικό δελτίο σας; Θα μπορούσατε επίσης να μοιραστείτε μια απευθείας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν ειδικό υπάλληλο ευτυχίας των πελατών, ώστε ο χρήστης να μοιραστεί τις ανησυχίες του / της.

Πώς να δημιουργήσετε μια καμπάνια αποστολής email με το MailChimp

Το MailChimp είναι η αγαπημένη μου πλατφόρμα μάρκετινγκ και αυτοματισμού email. Για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε, εδώ είναι ο οδηγός για αρχάριους στο MailChimp για WordPress. Χάρη στο για πάντα δωρεάν μοντέλο του, το MailChimp λατρεύεται από την κοινότητα του WordPress. Υπάρχουν πολλοί δωρεάν και premium πρόσθετα WordPress για τον τρόπο ανάπτυξης της λίστας email σας χρησιμοποιώντας το MailChimp.

Τώρα ας δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια απλή καμπάνια στάγδην μέσω email χρησιμοποιώντας το MailChimp.

Πρότυπα email που προσφέρονται από το MailChimp

Αυτά είναι μερικά από τα πρότυπα email που προσφέρονται από το MailChimp. Είναι βελτιστοποιημένες για τις τοποθετήσεις εικόνας, την ποσότητα κειμένου και τη διάταξη του email για κάθε ενέργεια στόχου. Η επιλογή του σωστού προτύπου είναι ένα σημαντικό βήμα στην εκστρατεία στάγδην email σας.

Πρότυπο

Για παράδειγμα, στο δικό τους Κάντε μια ανακοίνωση πρότυπο, το MailChimp ξεκινά το email με μια σύντομη αλλά έντονη κεφαλίδα και υποκεφαλή για να επικοινωνήσει το κύριο σημείο. Αυτό ακολουθείται από μερικές εικόνες, κείμενο και τέλος το CTA.

Ας χαρτογραφήσουμε καθένα από τα πρότυπα στις πιθανές περιπτώσεις χρήσης των καμπανιών στάγδην ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε δει νωρίτερα.

ΠρότυποΠιθανές περιπτώσεις χρήσης
Πώληση προϊόντωνEmail προώθησης ή ανανέωσης
Κάντε μια ανακοίνωσηΠροϊόντα / υπηρεσίες Ενημέρωση email
Πες μια ιστορίαΚαλώς ορίσατε, Ενσωμάτωση και Αφοσίωση, email
ΑκολουθωEmail επιβεβαίωσης, ανανέωσης και προτάσεων
ΕκπαιδεύσειΝέα μαθήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα αφοσίωσης

1. Δημιουργήστε μια νέα καμπάνια

Πρώτα απ ‘όλα, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου MailChimp και δημιουργήστε μια νέα καμπάνια.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Δημιουργήστε ένα email.

Επίλεξε το Αυτόματο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Μοιραστείτε ενημερώσεις ιστολογίου. Το MailChimp προσφέρει διάφορους τύπους αυτοματοποιημένων καμπανιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από νέες εγγραφές έως δέσμη email που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Θα δημιουργήσουμε ένα απλό email ενημέρωσης ιστολογίου, το οποίο λειτουργεί σε ροές RSS.

Ορίστε το όνομα της καμπάνιας και τη λίστα στην οποία θέλετε να στείλετε το ενημερωτικό δελτίο σας. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το MailChimp, σας συνιστώ να δημιουργήσετε μια πλαστή λίστα που να περιέχει τις διευθύνσεις email σας, έτσι ώστε τα σφάλματα να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα. Προσπαθήστε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους λογαριασμών email, όπως το Gmail, το Outlook κ.λπ..

2. Διαμορφώστε το RSS Feed και το χρονοδιάγραμμα

Τώρα ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε τη ροή RSS. Εάν είστε νέοι στην ιδέα, σας προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου – Οδηγός για αρχάριους για RSS στο WordPress.

 1. Διαλέξτε το RSS feed URL από το ιστολόγιό σας και εισαγάγετέ το στο πρώτο πεδίο.
 2. Μπορείτε να ρυθμίσετε την παράδοση του ενημερωτικού δελτίου σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Σε αυτό το σεμινάριο, επιλέγουμε καθημερινά.
 3. Σε περίπτωση εβδομαδιαίου ή μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου, είναι καλύτερο να επιλέξετε τις ημέρες της εβδομάδας κατά την οποία αποστέλλεται το ενημερωτικό δελτίο. Μπορείτε να διαμορφώσετε τη συχνότητα email ανάλογα με το πρόγραμμα email σας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να περιορίσετε το ενημερωτικό δελτίο σε 2 email την εβδομάδα. Θυμηθείτε, πάρα πολλά email μπορούν να διακινδυνεύσουν τον χρήστη να κάνει κλικ στο κουμπί κατάργησης εγγραφής!
 4. Η επιλογή αλλαγής μεγέθους εικόνας διασφαλίζει ότι οι επιλεγμένες εικόνες που χρησιμοποιούνται στις αναρτήσεις ιστολογίου φαίνονται εξαιρετικές σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, των επιτραπέζιων υπολογιστών και των tablet.

Μόλις είστε έτοιμοι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

3. Τμηματοποιήστε τη λίστα σας (ή στείλτε email σε όλους)

Το MailChimp σας δίνει πάντα την επιλογή τμηματοποίησης της λίστας σας. Στην πραγματικότητα, σας παροτρύνει να το κάνετε. Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για φροντιστήριο και η λίστα email είναι μια πλαστή λίστα με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου, ας την στείλουμε σε ολόκληρη τη λίστα.

4. Δημιουργήστε το email σας

Η σελίδα πληροφοριών Καμπάνιας είναι εκεί όπου πραγματοποιούνται πολλές ενέργειες. Εδώ διαμορφώνουμε τις γραμμές θέματος, το κείμενο προεπισκόπησης και πολλές άλλες παραμέτρους. Τα αυτοματοποιημένα email από το MailChimp θα απαιτήσουν τη χρήση του RSS συγχώνευση ετικετών. Θα συνιστούσα να περάσετε από το Άρθρο γνώσης RSS, για καλύτερη κατανόηση. Μόλις τελειώσετε, προχωρήστε και επιλέξτε ένα κατάλληλο πρότυπο.

Θα παρατηρήσετε ότι δύο νέα κουμπιά εμφανίζονται στον σχεδιαστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Κεφαλίδα RSS και Είδη RSS. Μπορείτε να μεταφέρετε αυτά τα μπλοκ στη σχεδίαση του email σας και να τα διαμορφώσετε ανάλογα.

Προσαρμόσιμα μπλοκ RSS στο MailChimp

Για τα μπλοκ RSS Header ή Items, μπορείτε να επιλέξετε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο των μπλοκ ή να χρησιμοποιήσετε αυτά που έχουν προκαθοριστεί από το MailChimp. Σε αυτό το σεμινάριο, έχω επιλέξει το Αποσπάσματα επιλογή και προσαρμογή των μεγεθών γραμματοσειράς του email. Μόλις τελειώσετε, προχωρήστε και στείλτε το email.

Αυτό είναι το τελικό προϊόν του email που έστειλε η MailChimp.

Παράδειγμα: Δημιουργία καμπάνιας αποστολής email για προϊόντα WordPress

Τι σχέση έχει λοιπόν το drip marketing με το WordPress; Είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να αυξήσετε το κοινό του ιστότοπού σας, να αυξήσετε τις μετατροπές για τα διαδικτυακά προϊόντα WordPress (θέματα, προσθήκες, υπηρεσίες κ.λπ.) και να προσελκύσετε νέους συνδρομητές.

Στην αρχή αυτού του άρθρου, έχουμε διερευνήσει τις διάφορες κατηγορίες καμπανιών στάγδην ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως καλωσόρισμα, ενσωμάτωση κ.λπ. Η καμπάνια στάγδην ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας θα περιέχει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από καθεμία από αυτές τις κατηγορίες. Δεδομένου ότι εμείς στο WPExplorer δραστηριοποιούμαστε στην ανάπτυξη θεματικών κορυφαίων θεμάτων, θα χρησιμοποιήσουμε το Συνολικό θέμα μας για να δείξουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμπάνιες στάγδην σε πραγματική ζωή.

Τμηματοποίηση της καμπάνιας στάγδην μέσω email

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επιτυχία μιας καμπάνιας στάγδην ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξαρτάται από την τμηματοποίηση και την εξατομίκευση.

Πώς τμηματοποιούμε την πρώτη μας καμπάνια στάγδην μέσω email; Απλός. Τμηματοποιούμε βάσει του γεγονότος εάν το άτομο που λαμβάνει το email είναι πελάτης του WPExplorer ή συνδρομητής τακτικών ενημερωτικών δελτίων. Αυτό μας δίνει δύο ομάδες:

 1. Πελάτες που αγοράζουν premium θέματα WPExplorer από την Envato (π.χ. Σύνολο)
 2. Άτομα που έχουν εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο από τον ιστότοπο.

Ας δημιουργήσουμε μια καμπάνια στάγδην μέσω email για άτομα που αγόρασαν πρόσφατα το θέμα Total από το Envato.

Σημείωση: Αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα. Αυτά δεν είναι πραγματικά email που λαμβάνετε όταν αγοράζετε το θέμα Total. Η Themeforest δεν παρέχει αυτές τις ιδιωτικές πληροφορίες σε πωλητές.

Μέρος 1 – Το email καλωσορίσματος

Αυτό είναι το email που λαμβάνει ένας πελάτης αμέσως μετά την αγορά του θέματος Total. Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπενθυμίζουμε στον πελάτη την πρόσφατη αγορά του.

Δείγμα email υποδοχής που στάλθηκε στον πελάτη αμέσως μετά την αγορά του θέματος Total.

 1. Παρόλο που είναι ιδανικό να έχετε μόνο ένα CTA στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσθέσαμε μερικά ακόμη για να συμπεριλάβουμε επιπλέον πληροφορίες. Το κύριο CTA είναι ο πελάτης να επισκεφτεί τον ιστότοπο του Total theme, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εξήγηση όλων των χαρακτηριστικών του θέματος.
 2. Στη δεύτερη παράγραφο, έχουμε αυξήσει τον αριθμό των συνδέσμων με δυνατότητα κλικ σε σελίδες που μπορεί να βρει χρήσιμη ο πελάτης, όπως φιλοξενία, επιδείξεις, λειτουργίες θεμάτων κ.λπ..
 3. Στην τελευταία παράγραφο θα βρείτε επίσης έναν ευδιάκριτο σύνδεσμο διαγραφής. Αυτό λέει στον πελάτη ότι σεβόμαστε το χώρο των εισερχομένων του και δεν θέλουμε να προσθέσουμε τον θόρυβο.

Τι δεν συμπεριλάβαμε:

Τα e-mail καλωσορίσματος που αποστέλλονται αμέσως μετά την αγορά ή την εγγραφή έχουν υψηλό ανοιχτό ποσοστό. Είναι εξαιρετικά σημαντικοί καθώς αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη. και έτσι πρέπει να φτιάξουμε προσεκτικά.

Δεν θέλουμε να συμπεριλάβουμε οτιδήποτε έχει προωθητικό χαρακτήρα, όπως μια ομαδική προσφορά φιλοξενίας ή αναβάθμιση σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποστήριξης. Τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσαν να σταλούν σε αφοσιωμένους πελάτες, όπως εκείνοι που άνοιξαν ή καλύτερα, έκαναν κλικ στο CTA στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μέρος 2 – Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιβίβασης

Δείγμα email Onboarding που εστάλη στους πελάτες του θέματος Total

Ο σκοπός του email onboarding είναι να εξοικειώσει τον πελάτη με το προϊόν και να τον βοηθήσει να επιτύχει γρήγορα τον στόχο του. Έτσι, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ενσωμάτωσης, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε συμβουλές όπως:

 1. Πώς να εγκαταστήσετε το Σύνολο θέματος
 2. Πώς να εγκαταστήσετε τα απαιτούμενα πρόσθετα
 3. Επιδείξεις ιστότοπου που δημιουργήθηκαν με το θέμα
 4. Συνδεθείτε σε ένα κανάλι υποστήριξης σε περίπτωση που κάτι δεν λειτουργεί

Κάποιοι μπορεί να συνδυάσουν τα βήματα επιβίβασης με το email καλωσορίσματος, κάτι που θα ήταν επίσης εντάξει!

Μέρος 3 – Το email ενημέρωσης

Δείγμα ενημέρωσης θέματος Διαθέσιμο email

Η ενημέρωση των πελατών για ενημερώσεις προϊόντων παίζει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία και τον κύκλο ζωής διατήρησης των πελατών. Όταν ενημερώνουμε το θέμα με νέες λειτουργίες, διορθώσεις σφαλμάτων ή βελτιώσεις απόδοσης, είναι καλή ιδέα να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πελάτη με μια υπενθύμιση για να ενημερώσετε το θέμα.

Μέρος 4 – Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο διατήρησης

Δείγμα email ανανέωσης WPExplorer

Ας το παραδεχτούμε – η ευτυχία και η διατήρηση των πελατών παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην επιτυχία ενός προϊόντος (ή στην επιτυχία του οργανισμού). Το μεγαλύτερο παράδειγμα; Αμαζόνα. Γιατί λοιπόν μιλάμε για email διατήρησης; Να γιατί:

Το θέμα Total WordPress κυκλοφόρησε το 2013 και έχει ακμάσει για πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα. Το Envato προσφέρει στους αγοραστές υποστήριξη και ενημερώσεις 6 μηνών ως την προεπιλεγμένη επιλογή αγοράς του θέματος Total. Τι συμβαίνει όταν ένας πελάτης χρειάζεται υποστήριξη μετά η προπληρωμένη περίοδος υποστήριξης; Εκεί οφείλεται ένα μήνυμα ανανέωσης υποστήριξης. Μπορεί να μην το χρειάζονται όλοι οι πελάτες. Αλλά θα ήταν προς το συμφέρον ενός ελεύθερου επαγγελματία ή ενός πρακτορείου να αγοράσει επιπλέον υποστήριξη σε περίπτωση που ένας πελάτης έχει «φανταχτερά» αιτήματα.

Ενεργοποίηση και χρονοδιάγραμμα καμπάνιας αποστολής email

Εξαιρετική. Τώρα έχουμε τα email. Αλλά πότε τα στέλνουμε; Υπάρχουν σκανδάλη; Χαίρομαι που ρωτήσατε! Ακολουθεί ένας πίνακας που επισημαίνει τις ενεργοποιήσεις και τα χρονοδιαγράμματα της καμπάνιας στάσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα έχουν νόημα για τα περισσότερα θέματα ή προσθήκες του WordPress.

Όνομα καμπάνιαςΔώσει το έναυσμα γιαΧρονοδιάγραμμα
1 – Email καλωσορίσματοςΌταν ένα άτομο αγοράζει το θέμαΑμεσος
2 – Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιβίβασηςΤα άτομα που έχουν ανοίξει το email καλωσορίσματος μπορούν να είναι οι πρώτοι παραλήπτες. Άλλοι μπορούν να λάβουν το email ενσωμάτωσης μετά από λίγο.Δύο ημέρες για άτομα που έχουν ανοίξει το email καλωσορίσματος. Τέσσερις μέρες για όλους τους άλλους.
3 – Ενημέρωση emailΌταν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωσηΑμεσος
4 – Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο διατήρησηςΌταν λήγει το πρόγραμμα υποστήριξης του πελάτηΠέντε μήνες και είκοσι ημέρες μετά την αγορά. Αυτό δίνει στον πελάτη δέκα ημέρες για να λάβει απόφαση.

Περαιτέρω τμηματοποίηση με βάση τη δραστηριότητα των χρηστών

Μέχρι στιγμής, έχουμε δημιουργήσει μια καμπάνια στάγδην μέσω email με το MailChimp για άτομα που έχουν αγοράσει το θέμα Total από το Themeforest.

Αν θέλαμε να χωρίσουμε περαιτέρω αυτήν την ομάδα, τότε θα μπορούσαμε να χωρίσουμε ενεργός και αδρανής οι πελάτες. Ποιοι είναι, ρωτάτε; Ορίστε:

 • Θα ορίζαμε ένα ενεργός πελάτη ως άτομο με καλή αναλογία ανοίγματος μέσω email και κλικ. Με άλλα λόγια, ένας ενεργός πελάτης είναι τα άτομα που ανοίγουν, διαβάζουν και κάνουν κλικ στους συνδέσμους στα email που τους αποστέλλονται
 • Αδρανής πελάτες από την άλλη πλευρά, είναι άτομα με πολύ χαμηλό ποσοστό ανοικτού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλαδή δεν ανοίγουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους στάλθηκαν.

Είναι πιθανό ένας ενεργός πελάτης να παρέχει σχόλια σε συγκεκριμένες βελτιώσεις προϊόντων ή ερωτήσεις σχετικά με τα σχόλια. Θα μπορούσαμε να τους στείλουμε email όπως:

 • Εάν επρόκειτο να αλλάξετε ένα πράγμα για το Total, τι θα ήταν?
 • Ποια είναι η μεγαλύτερη απογοήτευσή σας με το θέμα Total?

Ενδοεπικοινωνία έχει μια εξαιρετική ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τα email ανατροφοδότησης και αφοσίωσης και τον τρόπο με τον οποίο η Invision το χρησιμοποίησε στις πρώτες μέρες της για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Εκεί το έχεις. Μια βασική καμπάνια στάγδην μέσω email για άτομα που έχουν αγοράσει το Σύνολο θέματος!

συμπέρασμα

Οι καμπάνιες στάγδην μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τους πελάτες σας αφοσιωμένους στο blog, το προϊόν ή την υπηρεσία WordPress. Είναι ένα κρίσιμο μέρος του ταξιδιού των πελατών, το οποίο τελικά επηρεάζει την επιχείρησή σας.

Όλα αυτά θέτουν την ερώτηση – λειτουργούν πραγματικά οι καμπάνιες στάγδην μέσω email; Ναι, το κάνουν. Πολύ καλά, στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνα συλλέγονται από την ομάδα πίσω από τη σουίτα μάρκετινγκ email Emma, ​​παράγουν σχετικά στοχευμένα email 18 φορές περισσότερα έσοδα από ό, τι παγκοσμίως. Διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα που διαβάζουν τα στάσιμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν κλικ στους συνδέσμους τους, με ένα 119% αύξηση του ποσοστού κλικ από στάγδην email.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Θα ξεκινήσετε να εφαρμόζετε καμπάνιες στάγδην μέσω email; Τι θα αλλάζατε σχετικά με τα στάσιμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσαμε στο παράδειγμα προϊόντος WordPress; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me