Ο απόλυτος οδηγός DNS DNS

Ultimate WordPress DNS Guide

Το DNS σημαίνει σύστημα ονόματος τομέα το οποίο, μαντέψατε, είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των τομέων σας.


Το DNS μπορεί να είναι ένα εκφοβιστικό θέμα εάν δεν είστε προγραμματιστής, πρέπει να ξέρω, πριν από χρόνια φοβόμουν ότι έπρεπε να κάνω αλλαγές στο DNS! Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εγγραφές με αριθμούς, ονόματα και τιμές και το σύστημα μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό εάν είστε νέοι σε αυτό.

Αλλά ποτέ μην φοβάστε, ο DNS άνθρωπος είναι εδώ! Εδώ για να απομυθοποιήσουμε το ατελείωτο σύγχυση των εγγραφών Α, των ονομάτων διακομιστών και των τιμών MX που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο για τόσους πολλούς από εσάς.

Τι είναι το DNS?

Ξέρω ότι είπα ότι σημαίνει σύστημα ονομάτων τομέα, αλλά αυτό μάλλον δεν σημαίνει πολλά για έναν αρχάριο, οπότε εδώ είναι μια απλή αναλογία. Το DNS είναι σαν τον τηλεφωνικό κατάλογο του Διαδικτύου. Τα ονόματα τομέα αποθηκεύονται στον τηλεφωνικό κατάλογο και μετατρέπονται σε διευθύνσεις IP χρησιμοποιώντας το σύστημα DNS για την εξυπηρέτηση ιστότοπων σε όσους τις επισκέπτονται.

Όσον αφορά την εργασία με το WordPress, το DNS χρησιμοποιείται συνήθως για να αναφέρεται σε αυτό που εμφανίζεται ο τομέας σας όταν κάποιος τον επισκέπτεται και πώς αλληλεπιδρά με διαφορετικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, η εγγραφή σας Α καθορίζει πού φιλοξενείται ο ιστότοπός σας και τη δική σας Εγγραφές MX διαχειριστείτε τα email σας.

Εάν η εγγραφή σας Α δείχνει τη διεύθυνση IP του λογαριασμού φιλοξενίας του WP Engine (και υπάρχουν τα αρχεία και η βάση δεδομένων του ιστότοπού σας), ο τομέας σας θα εμφανίσει τον ιστότοπό σας WP Engine κατά την επίσκεψή σας, εκτός εάν δεν υπάρχουν άλλοι κανόνες.

Καταχώριση τομέα

Για να διαχειριστείτε το DNS, πρώτα πρέπει να έχετε έναν τομέα, οπότε ας ξεκινήσουμε με τη διαδικασία εγγραφής τομέα που είναι εξαιρετικά απλή.

Για να καταχωρήσετε έναν τομέα, πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον που τον πουλάει, όπως το Namecheap. Το Namecheap προσφέρει δωρεάν προστασία απορρήτου σε όλους τους τομείς, έτσι είναι η φυσική επιλογή αν δεν σας πειράζει να διατηρείτε τους τομείς σας ξεχωριστούς από τη φιλοξενία σας.

Εγγραφή τομέα Namecheap

Όσον αφορά την εγγραφή τομέων, μπορείτε να κάνετε ένα από τα δύο πράγματα:

 1. Καταχωρήστε τους τομείς σας σε κάποιον όπως το Namecheap και φιλοξενήστε τον ιστότοπό σας αλλού.
 2. Καταχωρήστε τον τομέα σας στο ίδιο μέρος που αγοράσατε φιλοξενία.

Μερικά άτομα συνιστούν να φιλοξενείτε τους ιστότοπούς σας σε ένα μέρος και να αποθηκεύετε τους τομείς σας αλλού, για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια, θα ήταν δύσκολο για κάποιον να αποκτήσει τον έλεγχο του ιστότοπού σας και του τομέα σας ταυτόχρονα, θεωρητικά.

Έχω πελάτες που προτιμούν να κρατούν τα πάντα κάτω από μια στέγη για ευκολία στη χρήση. Αληθινά εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση και ποια επίπεδα ασφάλειας είναι απαραίτητα ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας και με ποια χωρητικότητα.

Διαχείριση DNS

Η διαχείριση DNS γίνεται από οπουδήποτε διακομιστές ονομάτων κατοικώ. Εάν οι διακομιστές ονομάτων σας κατοικούν στον καταχωρητή τομέα σας, απλώς συνδεθείτε και αποκτήστε πρόσβαση στην ενότητα “Τομείς” ή επεξεργαστείτε το DNS για έναν συγκεκριμένο τομέα.

Εάν δεν γνωρίζετε ποιοι διακομιστές ονομάτων είναι ακόμη και δεν τους έχετε επεξεργαστεί, τότε μπορείτε να συνδεθείτε στο σημείο όπου έχετε καταχωρίσει τον τομέα σας για να επεξεργαστείτε το DNS σας.

Όπου αγοράζετε τον τομέα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλήρης έλεγχος τομέα. Ορισμένοι από τους φθηνότερους παρόχους στην αγορά δεν παρέχουν πλήρη έλεγχο τομέα, οπότε δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα στοιχεία του DNS σας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί με υποστήριξη πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά, εάν δεν μπορείτε να το επαληθεύσετε από τον ιστότοπο πωλήσεων.

Όταν πρόκειται για τη διαχείριση του WordPress DNS, υπάρχουν 4 κύριες εγγραφές με τις οποίες πιθανότατα θα εργαστείτε.

Τύποι εγγραφών DNS

Εγγραφές

Ένα στοιχείο ελέγχου εγγραφών όπου βρίσκεται ο ιστότοπός σας. Η επισήμανση ενός τομέα λέει στον τομέα να εμφανίζει τον ιστότοπο που βρίσκεται στην τοποθεσία διεύθυνση IP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εγγραφή Α για να κατευθύνετε τον τομέα σας σε έναν ιστότοπο που φιλοξενείται αλλού, χωρίς να αλλάξετε τις υπόλοιπες εγγραφές.

Διακομιστές ονομάτων

Οι διακομιστές ονομάτων ελέγχουν ποιος πάροχος είναι υπεύθυνος για το DNS τομέα. Με άλλα λόγια, εάν αλλάξετε τους διακομιστές ονομάτων σας, επιτρέπετε σε έναν άλλο πάροχο να διαχειρίζεται το DNS σας. Η αλλαγή των διακομιστών ονομάτων θα επιτρέψει σε έναν άλλο πάροχο να διαχειριστεί όλες τις σχετικές εγγραφές.

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αλλάζετε διακομιστές ονομάτων, ορισμένες από τις εγγραφές DNS ενδέχεται να σπάσουν, αλλά είναι δυνατό να διατηρήσετε τα αρχεία σας τα ίδια ενώ αλλάζετε διακομιστές ονομάτων σε άλλον πάροχο. Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν αλλάζετε διακομιστές ονομάτων για αυτόν τον λόγο και εάν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες, ζητήστε βοήθεια.

Εγγραφές CNAME

Οι εγγραφές CNAME χρησιμοποιούνται συνήθως για ψευδώνυμο μια διεύθυνση IP σε άλλη, για παράδειγμα όταν θέλετε η εγγραφή σας WWW A να δείχνει στην εγγραφή σας @ A. Με άλλα λόγια, κάντε το www.yourwebsite.com να δείχνει στο yourwebsite.com.

Εγγραφές MX

Οι εγγραφές MX διαχειρίζονται το email των τομέων σας, από πού προέρχεται και πώς λαμβάνεται. Η χρήση του G Suite για email είναι μια δημοφιλής τάση email, για παράδειγμα, θα απαιτούσε να ορίσετε τις εγγραφές MX σε αυτές που είναι απαραίτητες για το G Suite.

Δείχνοντας τομείς

Η επισήμανση ενός ονόματος domain είναι η πιο κοινή εργασία που σχετίζεται με το DNS που αναλαμβάνω. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή του τομέα Μια εγγραφή σε διαφορετική διεύθυνση IP, έτσι ώστε ο τομέας να φορτώνει έναν ιστότοπο που είναι αποθηκευμένος κάπου αλλού.

Μερικά παραδείγματα για το πότε μπορεί να χρειαστεί να δείξετε έναν τομέα είναι:

 • Το όνομα τομέα σας είναι αποθηκευμένο σε διαφορετική τοποθεσία από τον ιστότοπό σας
 • Θέλετε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας σε άλλον πάροχο φιλοξενίας
 • Έχετε πολλά ονόματα τομέα που όλοι θέλετε να επισημάνετε σε ένα μέρος

Πώς να δείξετε έναν τομέα

A και CNAME

Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα για την επισήμανση ενός τομέα:

 1. Πρώτα απ ‘όλα, κατανοήστε τι θα συμβεί αν αλλάξετε τη διεύθυνση IP της εγγραφής σας, η οποία θα δείχνει τον τομέα σας. Ο υπάρχων ιστότοπός σας θα σταματήσει να εμφανίζεται στους χρήστες και μετά τη μετάδοση (ενημέρωση του DNS), ο ιστότοπος που έχετε στη νέα διεύθυνση IP θα εμφανίζεται στους χρήστες σας.
 2. Χρειάζεστε τη διεύθυνση IP ή την κοινόχρηστη διεύθυνση IP από τον λογαριασμό φιλοξενίας προορισμού. Αυτό είναι προσβάσιμο με σύνδεση στο cPanel και ελέγχοντας συνήθως τα στατιστικά που εμφανίζονται στα αριστερά.
 3. Πρέπει να υπάρχει σωστά διαμορφωμένος ιστότοπος WordPress στον νέο λογαριασμό φιλοξενίας, με τα αρχεία να αποθηκεύονται χρησιμοποιώντας τον τομέα σας ως υποφάκελο ή στο public_html εάν είναι μόνο ο τομέας στον λογαριασμό.
 4. Αποκτήστε πρόσβαση στο DNS για τον τομέα που θέλετε να επισημάνετε και αλλάξτε το A Record για @ και WWW. Ορίστε την τιμή για @ και WWW στην κοινόχρηστη διεύθυνση IP που λάβατε από το cPanel φιλοξενίας σας. Εναλλακτικά, εάν υπάρχει ψευδώνυμο CNAME για WWW και η τιμή του είναι ίση με @, απλώς αλλάξτε την εγγραφή @ και το WWW θα ενημερωθεί αυτόματα.

Ανακατεύθυνση τομέα

Διαχείριση ανακατεύθυνσης DNS

Όχι ακριβώς το ίδιο με την κατάδειξη ενός τομέα, η ανακατεύθυνση ενός τομέα περιλαμβάνει τη χρήση μίας μόνιμης εγκατάστασης ανακατεύθυνσης 301 στο cPanel.

Ανακατευθύνσεις DNS

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καθώς εάν ένας χρήστης επισκέπτεται το old-domain.com θα αποστέλλεται στο new-domain.com, αλλά η διαφορά έγκειται στον τρόπο που επιτυγχάνεται αυτό..

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με τον ειδικό σας SEO, εάν το SEO σας απασχολεί κατά τη διαχείριση των ανακατευθύνσεων.

Διαχείριση τομέων πρόσθετων

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φιλοξενήσετε πολλούς ιστότοπους σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας; Εάν δεν το κάνατε, είστε έτοιμοι για μια απόλαυση!

Ένας τομέας πρόσθετου είναι οποιοσδήποτε τομέας που έχει προστεθεί στο πρόγραμμα φιλοξενίας που δεν είναι ο κύριος τομέας, ο οποίος είναι ο τομέας με τον οποίο ανοίξατε τον λογαριασμό.

Οι τομείς πρόσθετων έχουν τους δικούς τους υποφακέλους στον λογαριασμό φιλοξενίας σας, οπότε υπάρχουν ανεξάρτητα από τον κύριο ιστότοπό σας, ο οποίος έχει τα αρχεία του στη ρίζα του λογαριασμού σας στο public_html.

Για να διαχειριστείτε το DNS ενός πρόσθετου τομέα, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα

 1. Προσθέστε έναν τομέα στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας. Αυτό μπορεί να γίνει με πρόσβαση στο cPanel και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην ενότητα “Πρόσθετοι τομείς”. Για τον υποτομέα, εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έναν, ορίστε τον σε «δοκιμή» ή κάτι παρόμοιο.
  Τομείς πρόσθετων DNS
 2. Ρυθμίστε την εγγραφή A για τον πρόσθετο τομέα έτσι ώστε η τιμή του να είναι ίση με το κοινόχρηστη διεύθυνση IP του προγράμματος φιλοξενίας σας
 3. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα ψευδώνυμο CNAME για την εγγραφή WWW A ή δημιουργήστε μια εγγραφή A για WWW και κάντε την τιμή ίση με την κοινόχρηστη διεύθυνση IP του προγράμματος φιλοξενίας σας

Ωραίο και απλό, σωστά; Θυμηθείτε νωρίτερα ότι συζητήσαμε τους διαφορετικούς τρόπους αλλαγής των εγγραφών DNS. Η εγγραφή A διαχειρίζεται τι εμφανίζεται όταν επισκέπτεστε τον τομέα σας, οπότε αυτή είναι μια απλή μέθοδος φιλοξενίας ενός ιστότοπου ως πρόσθετου τομέα, όταν ο τομέας διαχειρίζεται αλλού.

Αλλαγή των διακομιστών ονομάτων σας

Όπως ανακαλύψαμε νωρίτερα, οι διακομιστές ονομάτων σας εκχωρούν τον έλεγχο του DNS σας σε έναν πάροχο. Η αλλαγή των διακομιστών ονομάτων για έναν τομέα δίνει σε άλλον πάροχο τη δυνατότητα διαχείρισης του DNS.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τα βήματα για την αλλαγή των διακομιστών ονομάτων ενός τομέα, σε περίπτωση που θέλετε να το κάνετε αυτό.

 1. Αποκτήστε πρόσβαση στο DNS του τομέα σας πραγματοποιώντας είσοδο όπου κι αν είναι αποθηκευμένος ο τομέας και κάνοντας κλικ στην επιλογή «διαχείριση τομέα / διαχείριση DNS» ή κάνοντας κλικ στον τομέα, εάν βρίσκεται σε μια λίστα τομέων
 2. Βρείτε την ενότητα nameservers.
 3. Εισαγάγετε τους διακομιστές ονομάτων του παρόχου προορισμού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην ενημέρωση.
  Διαχείριση διακομιστή ονομάτων

Εάν είναι δυνατόν, ορίστε την επιλογή που σας επιτρέπει να διατηρήσετε το DNS σας ίδιο όταν αλλάζετε διακομιστές ονομάτων, έτσι ώστε όλα να συμβούν σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δίνετε σε άλλο πάροχο τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές DNS στο μέλλον.

Λάβετε υπόψη ότι η αλλαγή των διακομιστών ονομάτων μπορεί να χρειαστεί έως και 24 ώρες για να αλλάξει σε ορισμένες περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το DNS σας δεν θα είναι διαχειρίσιμο.

Διάδοση DNS

Την πρώτη φορά που θα καλέσετε τον οικοδεσπότη σας όταν πέσει ο ιστότοπός σας, πιθανότατα θα ακούσετε τη λέξη «διάδοση» ή «διάδοση» που σας ρίχνουν πολύ όταν προτείνουν λύσεις ή διορθώσεις για τους λόγους για τους οποίους έχει πέσει ο ιστότοπός σας.

Ο πολλαπλασιασμός είναι μια τεχνική λέξη για «ενημέρωση». Αυτό που λέει ο πάροχος φιλοξενίας σας είναι ότι το DNS σας “ενημερώνεται”, επειδή έγινε μια αλλαγή στο DNS σας (εάν το πρόβλημα σχετίζεται με το DNS, το οποίο είναι συχνά).

Για να αντικατασταθεί μια αλλαγή DNS από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, χρειάζεται χρόνος για «διάδοση». Χρειάζεται χρόνος για τους ISP σε διαφορετικές χώρες να «κάνουν check in» με τον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, να ενημερώσουν τους κόμβους τους για να επιλύσουν τη νέα έκδοση του ιστότοπού σας για άτομα που τον επισκέπτονται, ξεπλένοντας την προσωρινή μνήμη που περιέχει την παλιά έκδοση του ιστότοπού σας.

Οι εταιρείες φιλοξενίας θα σας πουν ότι η διάδοση DNS μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες. Η πραγματική ιστορία είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν διαρκεί τόσο πολύ. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, η διάδοση του DNS είναι είτε άμεση είτε συμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ώρες για να ενημερωθεί το DNS σας παντού σε όλο τον κόσμο, αλλά η διαδικασία αρχίζει συνήθως να συμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά στις περισσότερες τοποθεσίες.

Κατά κανόνα, εάν αλλάξετε το DNS σας και δεν βλέπετε τίποτα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο διάδοσης DNS εντός μίας ώρας, σας προτείνω να ελέγξετε ξανά με τον πάροχο φιλοξενίας σας για να δείτε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Διάδοση DNS

Αλλά ποτέ μην φοβάστε, υπάρχει ένα απλό εργαλείο που ονομάζεται Τι είναι το DNS μου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την κατάσταση της διάδοσης DNS ανά πάσα στιγμή. Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα τομέα σας και επιλέξτε την εγγραφή που θέλετε να ελέγξετε χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.

Επομένως, εάν θέλετε να ελέγξετε την εγγραφή Α για τον τομέα σας, πληκτρολογήστε το-website.com και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση, καθώς η εγγραφή Α επιλέγεται από προεπιλογή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να ελέγξετε τις εγγραφές Α, εγγραφές MX, διακομιστές ονομάτων που το ονομάζετε.

Η σχέση μεταξύ τομέων και email

Νωρίτερα το εξήγησα Εγγραφές MX διαχείριση email για έναν τομέα, ο οποίος είναι αρκετά απλός.

Ωστόσο, ένα πράγμα που οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν είναι το γεγονός ότι οι εγγραφές MX σας μπορούν να αντικατασταθούν από μια αλλαγή στους διακομιστές ονομάτων, η οποία μπορεί να σπάσει τα email σας.

Η διακοπή εγγραφής MX συμβαίνει συχνότερα κατά την εναλλαγή διακομιστών ονομάτων ή κατά τη μεταφορά ενός τομέα. Όταν κάνετε ένα από τα παραπάνω, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το DNS του τομέα σας παραμένει το ίδιο, ειδικά οι εγγραφές MX εάν παρακολουθείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε πολλές περιπτώσεις, όταν αλλάζετε διακομιστή ονομάτων ή πραγματοποιείτε μεταφορά τομέα, σας δίνεται η δυνατότητα διατήρησης του DNS από τον λογαριασμό μεταφοράς.

Προληπτικά, πάντα τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του DNS τομέα κατά την εναλλαγή διακομιστών ονομάτων ή τη μεταφορά ενός τομέα, ώστε να μπορείτε να το επαναφέρετε χειροκίνητα εάν κάτι σπάσει ή δεν λειτουργεί όπως προορίζεται.

Όταν αλλάζετε διακομιστές ονομάτων, το DNS σας μπορεί να μεταβεί στο προεπιλεγμένο DNS για μια εταιρεία φιλοξενίας. Για παράδειγμα, πρόσφατα αντιμετώπισα ένα ζήτημα όπου ένας τομέας διαχειριζόταν τους διακομιστές ονομάτων του μέσω μιας εταιρείας φιλοξενίας, αλλά εγγράφηκε στο GoDaddy., Έπρεπε να αλλάξουμε ξανά τους διακομιστές ονομάτων στο GoDaddy, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται ξανά το DNS από εκεί.

Δεδομένου ότι είχα προηγούμενη εμπειρία αυτής της διαδικασίας, ήξερα ότι το DNS θα οριστεί στο προεπιλεγμένο DNS του GoDaddy μόλις ενημερωθούν οι διακομιστές ονομάτων για να χρησιμοποιούν διακομιστές ονομάτων GoDaddys. Ήξερα ότι αυτό στην πραγματικότητα θα κατέστρεφε τον ιστότοπο και θα έσπαζε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή η εγγραφή A θα είχε οριστεί σε σταθμευμένη και οι εγγραφές MX οριστούν στις προεπιλεγμένες GoDaddy, αντί για το G Suite. Έτσι, έπρεπε να αναδημιουργήσω χειροκίνητα τις εγγραφές A και MX που αντιγράψαμε από τον παλιό κεντρικό υπολογιστή. Ευτυχώς, αυτή είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία και συνήθως μπορεί να γίνει προτού το DNS διαδοθεί εάν είστε στην μπάλα.

Η σχέση μεταξύ της προσωρινής μνήμης και του DNS

Το caching είναι ένα δίκοπο σπαθί, μπορεί να αποφέρει μεγάλες αυξήσεις ταχύτητας για τον ιστότοπό σας, αλλά και να προκαλεί απογοήτευση όταν πρόκειται για DNS και βλέποντας την «πραγματική ζωντανή έκδοση» του ιστότοπού σας.

Το WordPress caching αποθηκεύει μια έκδοση του ιστότοπού σας και την εμφανίζει στους επισκέπτες σας, επιταχύνοντας τη διαδικασία καθώς έχει ήδη μια προεγκατεστημένη έκδοση του ιστότοπού σας για προβολή.

Το πρόβλημα με αυτό είναι όταν κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας που δεν είναι συμβατές με την προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση, καταλήγετε να εμφανίζετε μια παλιά έκδοση του ιστότοπού σας.

Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν αντιμετωπίζετε DNS σε περιπτώσεις όπου πρέπει να δείτε πώς φαίνεται ο ιστότοπός σας όταν φορτώνεται από διαφορετική τοποθεσία, δηλαδή έναν νέο κεντρικό υπολογιστή.

Ας υποθέσουμε ότι μόλις αλλάξατε την εγγραφή Α και στρέψατε τον ιστότοπό σας σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή. Μπορεί να φαίνεται ότι όλα είναι καλά, αλλά θα μπορούσατε να βλέπετε μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση του ιστότοπού σας και θα μπορούσαν να εμφανιστούν σφάλματα σε χρήστες που δεν έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας στο παρελθόν, καθώς δεν είχαν πρόσβαση στην προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσετε την προσωρινή μνήμη και πώς να το κάνετε ξεπλύνετε την κρυφή μνήμη σας. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης σημαίνει εκκένωση της προσωρινής μνήμης, επομένως μια νέα τρέχουσα έκδοση του ιστότοπού σας μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά (προφορτωμένη) και να προβληθεί στους επισκέπτες. Αυτό θα οδηγήσει στην εμφάνιση της νέας τρέχουσας έκδοσης του ιστότοπού σας τόσο σε εσάς όσο και σε όσους τον επισκέπτονται.

Για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 1. Μάθετε πόσες κρυφές μνήμες πρέπει να εκκαθαρίσετε. Εάν έχετε προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης, αυτή είναι μια προσωρινή μνήμη. Μπορεί να έχετε ένα προσωρινή μνήμη διακομιστή, Για παράδειγμα, πολλοί κεντρικοί υπολογιστές cache σε επίπεδο διακομιστή. Θα μπορούσε επίσης να υπάρχει Προσωρινή μνήμη CDN μέσω του Cloudflare εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί το Cloudflare. Ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης του WordPress για περισσότερες λεπτομέρειες.
  Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης προσθήκης
  Εκκένωση προσωρινής μνήμης
 2. Ξεπλύνετε κάθε κρυφή μνήμη. Εάν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη, θα υπάρχει μια επιλογή στο CMS στις Ρυθμίσεις / Εργαλεία ή σε έναν πίνακα ελέγχου WordPress. ενότητα για αυτήν την προσθήκη. Για την προσωρινή μνήμη του διακομιστή σας, κάντε το στο cPanel σας και για το Cloudflare, μπορεί να γίνει μέσω της ενότητας “Caching”.
  Κρυφή μνήμη Cloudflare
 3. Ανανεώστε σκληρά τον ιστότοπό σας. Μια σκληρή ανανέωση για το Google Chrome γίνεται κρατώντας πατημένο το CTRL και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο κουμπί ανανέωσης. Αυτό θα φορτώσει τον ιστότοπό σας χωρίς την προσωρινή μνήμη και θα πρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να σας δείξει την τρέχουσα κατάσταση του ιστότοπού σας. Εάν πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή DNS που προσπαθείτε να παρακολουθήσετε, θα συνιστούσα επίσης να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα cookie σας και ίσως να προσπαθήσετε να δείτε τον ιστότοπο σε μια συσκευή στην οποία δεν είχατε δει ποτέ πριν να είστε ασφαλείς, εκτός από όλα τα βήματα πάνω από.

Διαχείριση DNS μέσω CDN

Ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, ή CDN για συντομία, είναι ένα δίκτυο διακομιστών και κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο που εξυπηρετεί τους επισκέπτες σας μια έκδοση του ιστότοπού σας από το πλησιέστερο κέντρο δεδομένων σε αυτούς.

ΑΣΕ με να εξηγήσω. Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι ο ιστότοπός σας φιλοξενείται σε διακομιστή με έδρα το Λονδίνο. Εάν ένας επισκέπτης από τις ΗΠΑ προσγειωθεί στον ιστότοπό σας, πρέπει να έχει πρόσβαση σε έναν διακομιστή με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος θα τους στείλει τα δεδομένα που χρειάζονται για να φορτώσει ο ιστότοπός σας.

Εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί CDN όπως το Cloudflare, αυτός ο επισκέπτης θα κατευθύνεται σε έναν διακομιστή που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτούς με έδρα τις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας φορτώνεται ταχύτερα και δεν χρειάζεται να περιμένουν τα δεδομένα να τα φτάσουν από το Λονδίνο.

Αυτό ακούγεται λαμπρό και στην ουσία είναι, αλλά προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας στη διαχείριση του DNS σας. Καθώς υπηρεσίες όπως το Cloudflare έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, συχνά βοηθάω τους πελάτες μου να πλοηγούνται σε ζητήματα DNS όπου εμπλέκεται το Cloudflare, γι ‘αυτό έχω συμπεριλάβει αυτήν την ενότητα για να λύσεις τους πονοκεφάλους DNS που σχετίζονται με το CDN.

Πώς λειτουργεί?

Βασικά, για να λειτουργήσει το Cloudflare, πρέπει να τους αφήσετε να διαχειριστούν τους διακομιστές ονομάτων σας. Θυμηθείτε νωρίτερα μιλήσαμε για διακομιστές ονομάτων που καθορίζουν ποιος διαχειρίζεται το DNS ενός τομέα?

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε αλλαγές στο DNS σας εκτός του Cloudflare, δεν θα τεθούν σε ισχύ. Αυτή είναι η αιτία πολλών πονοκεφάλων για όσους δεν μπορούν να τυλίξουν το πώς λειτουργούν οι διακομιστές ονομάτων.

Επειδή το Cloudflare είναι υπεύθυνο για το DNS σας ενώ το χρησιμοποιείτε, πρέπει να επεξεργαστείτε το DNS σας στο Cloudflare για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Ρυθμίσεις DNS Cloudflare

Εάν αλλάξετε τους διακομιστές ονομάτων σας στον κεντρικό υπολογιστή σας ή ο καταχωρητής τομέα, το Cloudflare θα σταματήσει να λειτουργεί και μπορείτε ξανά να κάνετε αλλαγές DNS από οποιαδήποτε από αυτές τις τοποθεσίες.

Εάν δεν είστε βέβαιοι τι συμβαίνει με τους διακομιστές ονομάτων σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Τι είναι το DNS μου να ελέγξω. Απλώς επιλέξτε NS στο αναπτυσσόμενο μενού που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Cloudflare διακομιστές ονομάτων

Επαγγελματική συμβουλή: Προεπισκόπηση αλλαγών DNS

Και τώρα ήρθε η ώρα για μια επαγγελματική συμβουλή για την οποία γνωρίζουν οι προγραμματιστές και οι εταιρείες φιλοξενίας σας, αλλά δεν μοιράζεστε συχνά μαζί σας.

Χρησιμοποιώντας το αρχείο hosts μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των αλλαγών στο DNS προτού τις πραγματοποιήσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν μετακινείτε τον ιστότοπό σας σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή.

hosts.cx

Το αρχείο κεντρικών υπολογιστών αντιστοιχίζει έναν κεντρικό υπολογιστή σε διευθύνσεις IP, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τον υπολογιστή σας να προβάλλει έναν ιστότοπο σαν να έχει ρυθμιστεί η εγγραφή Α σε κάτι που δεν είναι. Ωστόσο, το hosts.file μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένο / αδέξια, οπότε υπάρχει ένα διαδικτυακό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οποίο είναι ακόμα πιο εύκολο hosts.cx

Χρήση του hosts.cx για προεπισκόπηση ενημερωμένου DNS

Αυτό το εργαλείο θα σας επιτρέψει να δείτε και να επεξεργαστείτε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικό κεντρικό υπολογιστή, χωρίς να ενημερώσετε την εγγραφή σας Α. Κάνει ό, τι κάνει το αρχείο .hosts, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Για να χρησιμοποιήσετε το hosts.cx, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Αντιγράψτε τον ιστότοπό σας στο νέο σας οικοδεσπότη. Βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία και η βάση δεδομένων εξάγονται και ρυθμίζονται σωστά και ότι ακολουθείτε τα απαραίτητα βήματα για τη σύνδεση των αρχείων και της βάσης δεδομένων σας (επεξεργασία .wp-config κ.λπ.)
 2. Ανοίξτε το hosts.cx
 3. Μόλις ο ιστότοπός σας εγκατασταθεί στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή, τραβήξτε την κοινόχρηστη διεύθυνση IP από τον λογαριασμό cPanel του νέου σας κεντρικού υπολογιστή.
 4. Όπου ζητά τη διεύθυνση διακομιστή στο hosts.cx, επικολλήστε την κοινόχρηστη διεύθυνση IP
 5. Για όνομα ιστότοπου στο hosts.cx, πληκτρολογήστε το όνομα τομέα του ιστότοπού σας
 6. Κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη του URL δοκιμής μου” και θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του ιστότοπού σας καθώς θα αποδίδεται χρησιμοποιώντας τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή

Αυτό που είναι εξαιρετικά ωραίο για αυτό το εργαλείο είναι ότι σας επιτρέπει να κάνετε εντοπισμό σφαλμάτων και να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας στον νέο κεντρικό υπολογιστή, χωρίς να το επισημαίνετε.

Μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση URL του hosts.cx και ό, τι κάνετε θα αποθηκευτεί στα αρχεία / βάση δεδομένων σαν να ήταν ήδη ο ιστότοπός σας ζωντανός στον νέο κεντρικό υπολογιστή. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για ευαίσθητες μετεγκαταστάσεις WordPress και είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ τακτικά.

DNS με μια ματιά

Συνοψίζοντας, εδώ είναι τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να αφαιρέσετε από αυτό το άρθρο και να εφαρμόσετε όταν εργάζεστε με το WordPress DNS.

 1. Η εγγραφή A χρησιμοποιείται πιο συχνά για να «κατευθύνει» τον ιστότοπό σας σε έναν πάροχο φιλοξενίας για να εμφανίσει έναν ιστότοπο εκεί.
 2. Εάν έχετε αμφιβολίες κατά την αλλαγή DNS ότι δεν βλέπετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα ,, εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη στο επίπεδο διακομιστή, plugin και CDN (εάν έχετε).
 3. Η περισσότερη διάδοση DNS πραγματοποιείται μέσα σε λίγα λεπτά έως μια ώρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες, αλλά αν δεν έχετε δει καμία αλλαγή εντός της ώρας, ξεπλύνετε όλες τις κρυφές μνήμες και ελέγξτε ξανά με την υποστήριξη φιλοξενίας σας ότι όλα λειτουργούν όπως προορίζεται και τίποτα δεν εμποδίζει τη διαδικασία.
 4. Χρησιμοποιείτε πάντα το hosts.cx για προεπισκόπηση των αλλαγών DNS σας πριν τις πραγματοποιήσετε στον ζωντανό ιστότοπο / τομέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το hosts.cx για εντοπισμό σφαλμάτων / διόρθωση τυχόν ζητημάτων αντί να πρέπει να “πυροβολήσετε” στον ζωντανό ιστότοπο.
 5. Μην ξεχάσετε να επανεκδώσετε πιστοποιητικά SSL χρησιμοποιώντας το Let’s Encrypt κατά τη μετάβαση σε νέο κεντρικό υπολογιστή.

Έχετε απορίες σχετικά με την αλλαγή ή τη διαχείριση του DNS σας; Ή μήπως έχετε μερικές συμβουλές για να προσθέσετε; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map