CrowdFund τα έργα σας με WordPress

CrowdFund τα έργα σας με WordPress

Το Crowdfunding έχει εκραγεί τα τελευταία χρόνια, με την επιτυχία ιστότοπων όπως Kickstarter και Indiegogo.  Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έναν ιστότοπο crowdfunding (είτε ως δημιουργός είτε ως υποστηρικτής), θα ξέρετε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για τη λήψη χρηματοδότησης. Ωστόσο, ανταγωνίζεστε τελικά με χιλιάδες άλλα ζωντανά έργα.


Αντί να παίζεις για θέση μεταξύ όλων των άλλων, γιατί να μην δημιουργήσεις έναν ιστότοπο WordPress για το έργο σου και να επιτρέψεις στο κοινό σου να το χρηματοδοτήσει άμεσα; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θα περίμενε κανείς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια αυτόνομη εγκατάσταση WordPress και μια δωρεάν προσθήκη.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τα οφέλη από τη χρήση του ιστότοπού σας στο WordPress για τη χρηματοδότηση έργων ή υπηρεσιών σας. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το πώς να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν προσθήκη για να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων. Ας αρχίσουμε!

Τι είναι το Crowdfunding (και πώς σας ωφελεί)

Η αρχική σελίδα του Indiegogo.

Το Crowdfunding σάς δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε τα χρήματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αποδεχόμενοι δωρεές από υποστηρικτές. Πρόκειται για μια αρκετά απλή διαδικασία όπου αρχικά προωθείτε το έργο σας και άτομα ή επιχειρήσεις (υποστηρικτές ή επενδυτές) μπορούν να παρέχουν τα χρήματα που χρειάζεστε για να το ξεκινήσετε.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση αυτής της μεθόδου, όπως:

 • Παίρνετε προκαταβολικά κεφάλαια για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας.
 • Είναι πιο αποτελεσματικό από την παραδοσιακή χρηματοδότηση.
 • Θα μπορείτε να δημιουργήσετε κοινωνική απόδειξη και έλξη για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.
 • Επιτρέπει την ανταλλαγή απόψεων από υποστηρικτές και δωρητές, για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αρχική ιδέα του έργου σας.
 • Συχνά θα λαμβάνετε καλύτερη έκθεση και μάρκετινγκ πολυμέσων για το έργο σας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι έργων που μπορούν να επωφεληθούν από το crowdfunding. Προφανώς, τα φυσικά προϊόντα είναι τέλεια για αυτήν τη διαδικασία. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε crowdfund οτιδήποτε, από ψηφιακά προϊόντα όπως παιχνίδια ή εφαρμογές για κινητά έως κινηματογραφικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

Παρουσιάζουμε το WP Δωρεά WordPress Plugin

Πρόσθετο WordPress WP Δωρεά

Το WP Crowdfunding είναι ένα πρόσθετο που βασίζεται στο WooCommerce και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο crowdfunding χρησιμοποιώντας το WordPress. Η προσθήκη είναι διαθέσιμη δωρεάν και περιλαμβάνει επίσης μια πληρωμένη έκδοση που ξεκλειδώνει περισσότερες από τις δυνατότητές της.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της προσθήκης είναι ότι σας χωρίζει από τους χιλιάδες άλλους που ανταγωνίζονται στους κύριους ιστότοπους crowdfunding. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχετε κάθε πτυχή της διαδικασίας και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζετε πιθανούς υποψηφίους στην ίδια πλατφόρμα.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Ειδική εγγραφή χρήστη
 • Δυνατότητα δήλωσης στόχου χρηματοδότησης και καθορισμού προτεινόμενων τιμών
 • Επιλογές για την προβολή υποστηρικτών σε μία σελίδα ή για να τις αναφέρετε ανώνυμα
 • Ένα εγγενές σύστημα πορτοφολιών για τον υπολογισμό, την καταγραφή και τη διανομή χρημάτων (premium)
 • Εναλλακτικά συστήματα πληρωμής, όπως PayPal Adaptive και Stripe Connect (premium)

Τιμή: Η προσθήκη είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από τον κατάλογο προσθηκών WordPress. Για περισσότερες δυνατότητες, υπάρχει μια premium έκδοση διαθέσιμη για $ 149.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WP Crowdfunding Plugin (σε 3 βήματα)

Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε!

Βήμα 1: Λήψη και εγκατάσταση του WP Crowdfunding

Πρώτον, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι οδηγίες είναι για τη δωρεάν έκδοση του πρόσθετου, παρόλο που η διαδικασία χρήσης της premium έκδοσης είναι παρόμοια.

Εγκαταστήστε το WP Crowdfunding

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, επιλέξτε Πρόσθετα > Προσθεσε νεο. Η αναζήτηση για “crowdfunding” και το WP Crowdfunding πρέπει να είναι το πρώτο αποτέλεσμα. Μόλις το βρείτε, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα. Όταν εγκατασταθεί η προσθήκη, επιλέξτε Θέτω εις ενέργειαν.

WP Crowdfunding Ενεργοποιήστε το WooCommerce

Αφού ενεργοποιήσετε την προσθήκη, θα δείτε μια ειδοποίηση στον πίνακα ελέγχου για εγκατάσταση του WooCommerce, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Αυτό είναι απαραίτητο για να λειτουργεί σωστά το WP Crowdfunding, δεδομένου ότι πρόκειται για επέκταση WooCommerce, οπότε εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το WooCommerce εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Βήμα 2: Ρυθμίσεις προσθήκης WooCommerce & WP Crowdfunding

Μόλις ενεργοποιήσετε και τις δύο προσθήκες, θα δείτε δύο νέα στοιχεία μενού στον πίνακα ελέγχου σας: ένα για WooCommerce και ένα άλλο για Crowdfunding. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε πρώτα το WooCommerce, καθώς εδώ θα ορίσετε το νόμισμά σας, την τοποθεσία, τις ρυθμίσεις αποστολής και, κυρίως, τις ρυθμίσεις πληρωμής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα βήματα, ανατρέξτε στον οδηγό εγκατάστασης WooCommerce.

Αλλά μόλις το WooCommerce είναι έτοιμο, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση του ip WP Crowdfunding.

Γενικές Ρυθμίσεις

Διαχείριση κεφαλαίων σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τον διαχειριστή ηλεκτρονικού εμπορίου. Εφόσον αυτό το πρόσθετο είναι ενσωματωμένο στην πλατφόρμα WooCommerce, θα πρέπει να το ορίσετε ως προεπιλεγμένη πλατφόρμα. Εδώ είναι μια ανάλυση ορισμένων άλλων Γενικός ρυθμίσεις που θέλετε να δείτε:

 • Προεπιλεγμένη κατάσταση καμπάνιας: Ορίστε το προεπιλεγμένο πρόχειρο ή δημοσιευμένη κατάσταση για νέα έργα.
 • Κατώτατη τιμή: Ορίζει ένα ελάχιστο ποσό δωρεάς.
 • Μέγιστη τιμή: Ορίζει ένα μέγιστο ποσό δωρεάς.
 • Προτεινόμενη τιμή: Ορίζει ένα προτεινόμενο ποσό δωρεάς.
 • Μέθοδος λήξης καμπάνιας: Επιλέξτε τι ενεργοποιεί το τέλος της καμπάνιας σας (στόχος, ημερομηνία, και οι δύο, ποτέ).

Όταν εγκατασταθεί, αυτό το πρόσθετο δημιουργεί αυτόματα έναν πίνακα ελέγχου και μια σελίδα υποβολής έργου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες σελίδες αντ ‘αυτού, θα πρέπει να τις καθορίσετε χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα δύο αναπτυσσόμενα μενού σε αυτήν την ενότητα:

 • Επιλέξτε Σελίδα πίνακα ελέγχου: Επιλέξτε μια σελίδα για να διατηρήσετε τη διεπαφή του πίνακα ελέγχου.
 • Επιλέξτε σελίδα φόρμας WooCommerce: Επιλέξτε τη σελίδα προσαρμοσμένης φόρμας υποβολής.

Είναι επίσης σημαντικό για εσάς να επεξεργαστείτε το Δημιουργός καμπάνιας ρυθμίσεις εάν έχετε πολλούς χρήστες με πρόσβαση στο backend του ιστότοπού σας. Απλώς επιλέξτε τους ρόλους χρήστη που θέλετε να παραχωρήσετε για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τις καμπάνιες crowdfunding.

Ρυθμίσεις WooCommerce

Στη συνέχεια, ας δούμε το Ρυθμίσεις WooCommerce αυτί:

Ρυθμίσεις WP Crowdfunding WooCommerce

Εδώ θα χρειαστεί να διαμορφώσετε επιλογές ειδικά για τη ρύθμιση WooCommerce. Αρχικά, επιλέξτε αν θα εμφανίζεται ή όχι το έργο crowdfunding στη σελίδα καταστήματος WooCommerce.

Από εκεί, μπορείτε να κάνετε πολλές προσαρμογές ρυθμίζοντας τις σελίδες καταχώρισης και εγγραφής σας, προσαρμόζοντας τη φόρμα υποβολής σας με διάφορα πεδία κειμένου και αποφασίζοντας πώς θα εμφανίζονται και θα συμπεριλαμβάνονται οι σελίδες σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, επιλέξτε τις ρυθμίσεις που πιστεύετε ότι θέλετε και, στη συνέχεια, ελέγξτε το μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας για να δείτε πώς εμφανίζονται.

Ρυθμίσεις στυλ

Η τελευταία διαθέσιμη καρτέλα είναι για βασικές επιλογές στυλ. Χρησιμοποιήστε τις ενσωματωμένες επιλογές για το συνδυασμό χρωμάτων (που είναι το χρώμα επισήμανσης) και το στυλ κουμπιών για να προσαρμόσετε περαιτέρω τις σελίδες και τις φόρμες crowdfunding.

Ρυθμίσεις κοινής χρήσης

Η προσθήκη WP Crowdfunding προσφέρει επίσης επιλογές για την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης μέσω Twitter, Facebook, Google+, Pinterest και συνδεδεμένων. Απλώς επιλέξτε τα πλαίσια για τις κοινωνικές πλατφόρμες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Αφού κάνετε αυτές τις τροποποιήσεις, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε πραγματικά την καμπάνια σας (Σημείωση – υπάρχουν πρόσθετες επιλογές για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, reCAPTCHA και Πορτοφόλι, καθώς και πρόσβαση σε αναφορές απόδοσης καμπάνιας που διατίθενται μόνο με την premium έκδοση της προσθήκης).

Βήμα 3: Δημιουργήστε μια καμπάνια WP Crowdfunding

Για να ξεκινήσετε, προσθέστε μόνοι σας τις καμπάνιες μέσω του WooCommerce. Απλώς επιλέξτε τον τύπο δεδομένων προϊόντος “Crowdfunding” και προσθέστε τις πληροφορίες σας.

Προϊόν WooCommerce WP Crowdfunding

Βήμα 4: Σύντομοι κωδικοί WP Crowdfunding

Θα χρειαστεί να προσθέσετε μια νέα σελίδα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Από το Σύντομος κωδικός αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε τον τύπο φόρμας που θέλετε να δημιουργήσετε:

Συντομεύσεις WP Crowdfunding

Στη συνέχεια, στο μπροστινό μέρος μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση της ίδιας της καμπάνιας:

Φόρμα υποβολής δείγματος.

Εκτός από τις γενικές πληροφορίες σχετικά με το έργο, μπορείτε να συμπεριλάβετε τα ποσά και τις επιβραβεύσεις εδώ. Μόλις όλα είναι εντάξει, κάντε κλικ στο Υποβολή καμπάνιας.

Πριν ολοκληρώσουμε, αξίζει να σημειωθεί ότι το WP Crowdfunding δεν απαιτεί εξειδικευμένο θέμα. Έτσι, εάν έχετε ήδη ιστότοπο WordPress, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλαγή της εμφάνισής του. Ωστόσο, η premium έκδοση περιλαμβάνει ένα δωρεάν θέμα που αναπτύχθηκε ειδικά για την προσθήκη, το οποίο αξίζει να δείτε.


Η δημιουργία ενός ιστότοπου crowdfunding σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε καμπάνιες όσο μικρές ή μεγάλες θέλετε, και να έχετε πλήρη έλεγχο σε κάθε πτυχή. Με τη βοήθεια του WP Crowdfunding, μπορείτε να έχετε τον δικό σας ιστότοπο συγκέντρωσης χρημάτων που ενθαρρύνει την κοινότητά σας να χρηματοδοτήσει και να προωθήσει το έργο σας.

Έχετε απορίες σχετικά με τη χρήση του WP Crowdfunding για τη δημιουργία του ιστότοπου του έργου σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Σημείωση: Πρόκειται για μια ενημερωμένη ανάρτηση που κάλυπτε προηγουμένως την προσθήκη Crowdfunding από την Astoundify, η οποία δεν υπάρχει πλέον.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me