Ρύθμιση Εύκολων λήψεων με το CM Downloads Manager Pro WordPress Plugin

Είχα το προνόμιο να ελέγξω μερικές άλλες προσθήκες που δημιουργήθηκαν από το CreativeMinds, όπως το Γλωσσάρι συμβουλών CM Tool και τις απαντήσεις CM. Έτσι, όταν ένα άλλο από τα πρόσθετα τους συνάντησε το γραφείο μου, έπρεπε να το ελέγξω. Αυτή τη φορά, πήρα τα χέρια μου στο CM Downloads Manager Pro και δύο πράγματα με εντυπωσίασαν αμέσως: Είναι διαισθητικό και είναι συμβατό με τα άλλα πρόσθετα CM που έχω δοκιμάσει.


Το CM Downloads Manager είναι ένα δωρεάν και premium πρόσθετο για το WordPress που σας επιτρέπει να ορίσετε τι μπορούν να μεταφορτώσουν και να κατεβάσουν οι χρήστες από και προς τον ιστότοπό σας. Υποστηρίζει μια ποικιλία αρχείων από έγγραφα σε αρχεία μουσικής και επιτρέπει προστασία με κωδικό πρόσβασης, ενσωμάτωση αγοράς καταστημάτων λιανικής, προεπισκοπήσεις αρχείων και άλλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που έχει αυτό το πρόσθετο.

Πιθανές χρήσεις

Η προσθήκη CM Downloads Manager έχει μια ποικιλία πιθανών χρήσεων, πολλές από τις οποίες περιγράφονται στον ιστότοπο της CMinds. Ακόμα, σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να τα αναφέρω εδώ, επειδή παρέχει πλαίσιο για τη διαδικασία εγκατάστασης.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να πουλήσετε δικά σας πρόσθετα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη για να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τις λήψεις των αρχείων προσθηκών και να την ενσωματώσετε με μια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να προσφέρετε λήψεις αρχείων μουσικής που έχετε δημιουργήσει, μπορείτε εύκολα να το κάνετε όταν οι χρήστες εγγραφούν ως χρήστες. Θα μπορούσατε ακόμη και να προσφέρετε δωρεάν λευκά χαρτιά με δυνατότητα λήψης με αυτόν τον τρόπο. Οτιδήποτε θέλετε να κατεβάσουν οι χρήστες θα μπορούσαν να προσφερθούν εύκολα και με ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο.

Δυνατότητες δωρεάν έκδοσης

CM Downloads Manager Δωρεάν

Η δωρεάν έκδοση, η οποία είναι διαθέσιμη για λήψη στον κατάλογο προσθηκών στο WordPress.org, περιλαμβάνει αρκετά χαρακτηριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως, όπως:

 • Λήψη κατηγοριών
 • Πλήθος προβολών σε κάθε λήψη
 • Ένα φόρουμ υποστήριξης για κάθε λήψη
 • Η δυνατότητα ψήφου για κάθε λήψη
 • Προσαρμόσιμο πρότυπο
 • Προεπισκόπηση εικόνας
 • Εσωτερική μηχανή αναζήτησης για λήψεις
 • Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις λήψεις
 • Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ή να εξαιρεθούν από ειδοποιήσεις μέσω email για ερωτήσεις που υποβάλλονται μέσω των φόρουμ υποστήριξης:

Ειδοποιήσεις διαχείρισης λήψεων CM

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι μόνο τα βασικά. Εάν σκοπεύετε να προσφέρετε μια εμπειρία λήψης πλούσια σε χαρακτηριστικά, θα χρειαστείτε την επαγγελματική έκδοση.

Χαρακτηριστικά έκδοσης Pro

Δυνατότητες διαχείρισης λήψεων CM

Το CM Downloads Manager Pro προσφέρει πολλές δυνατότητες, οπότε παρακαλώ να το αποκτήσετε καθώς προσπαθώ να τα ξεπεράσω όλα. Για αρχάριους, μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες δεύτερου επιπέδου, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν προσφέρετε πολλές λήψεις. Υπάρχει υποστήριξη πολλαπλών ιστότοπων και μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης με περισσότερες μεταβλητές όπως ημερομηνία, τύπο λήψης και όνομα χρήστη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένο CSS, να απαλλαγείτε από το μήνυμα ευγνωμοσύνης CMinds στο υποσέλιδο στις σελίδες λήψης και να τροποποιήσετε τους μόνιμους συνδέσμους όπως κρίνετε κατάλληλο. Μπορείτε ακόμη και να ορίσετε μια αποποίηση ευθυνών στους χρήστες για πρώτη φορά σχετικά με τις λήψεις σας.

Πέρα από αυτές τις γενικές δυνατότητες, έχετε επίσης μεγαλύτερες επιλογές ελέγχου πρόσβασης και εποπτείας στην έκδοση Pro. Ορίστε δικαιώματα ομάδας χρηστών και καταγράψτε όλες τις λήψεις από εγγεγραμμένους καθώς και μη εγγεγραμμένους χρήστες. Έχετε τη δυνατότητα να δείτε αυτό το αρχείο καταγραφής κατά ημερομηνία, όνομα λήψης ή χρήστη και να το εξαγάγετε μέσω μορφής αρχείου CSV. Μπορείτε επίσης να ορίσετε περιορισμούς προβολής σε κάθε λήψη. Ορισμένα μπορεί να είναι διαθέσιμα σε όλους, ενώ άλλα μπορεί να είναι ορατά μόνο σε όσους είναι συνδεδεμένοι. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει η έκδοση Pro είναι η προστασία με κωδικό πρόσβασης:

Κωδικοί πρόσβασης διαχείρισης λήψεων CM

Επιπλέον, ορίστε περιορισμούς μεταφόρτωσης, ζητήστε ονόματα χρηστών και διευθύνσεις email πριν επιτρέψετε τις λήψεις και χρησιμοποιήστε πληροφορίες γεωγραφικής τοποθεσίας σε κάθε λήψη. Υπάρχει επίσης πολλή υποστήριξη για σύντομους κωδικούς, όπως λήψεις, widget λίστας στοιχείων που έχετε λάβει, ενημερώσεις, κορυφαίοι συντελεστές και σχετικές λήψεις.

Ένα πράγμα που μου άρεσε πολύ για αυτό το πρόσθετο είναι η δυνατότητα πλήρους προσαρμογής των σελίδων λήψης. Μπορείτε να ορίσετε μια εξωτερική διεύθυνση URL ή ακόμη και έναν σύντομο κωδικό για λήψη αντί να ανεβάσετε ένα αρχείο – το οποίο είναι πραγματικά χρήσιμο κατά την ενσωμάτωση με μια προσθήκη καλαθιού αγορών. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την εμφάνιση περισσότερων καρτελών σε κάθε σελίδα για να δώσετε τις λήψεις πληρέστερες περιγραφές. Προσθέστε επίσης μετρήσεις προβολών, παρουσίαση και widget κοινής χρήσης.

Στο μπροστινό μέρος του φόρουμ υποστήριξης, η έκδοση Pro προσθέτει τη δυνατότητα να καταργήσετε εντελώς το φόρουμ υποστήριξης ή να εμφανίσετε επιπλέον καρτέλες. Μπορείτε να ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εμφανίζονται τα σχόλια, να ενεργοποιήσετε την εποπτεία των σχολίων και να εγκρίνετε αυτόματα σχόλια από επαληθευμένους χρήστες:

Παρακολούθηση διαχείρισης λήψεων CM

Προσθέστε συνδέσμους στα Έγγραφα Google ή ενσωματώστε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής MP3 για αρχεία μουσικής:

CM Downloads Manager Μουσική

Ή ενσωματώστε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής MP4 για αρχεία βίντεο:

CM Διαχείριση λήψεων βίντεο

Τέλος, υπάρχουν πολλές πρόσθετες δυνατότητες διαχείρισης χρηστών, όπως η δυνατότητα ενσωμάτωσης της εγγραφής σε προφίλ κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Google+, το Twitter, το LinkedIn και το Microsoft Live. Περιλαμβάνονται επίσης τα δημόσια προφίλ χρήστη και η ενσωμάτωση Gravatar και BuddyPress. Μπορείτε να δείτε μια επίδειξη όλων αυτών σε δράση στον ιστότοπο CMinds.

Ρύθμιση

Προσεγγίστε τη διαδικασία εγκατάστασης για αυτό το πρόσθετο όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο. Απλώς προσθέστε την προσθήκη ανεβάζοντάς την μέσω αρχείου .zip στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή. Αφού εισαγάγετε το κλειδί ενεργοποίησης, θα πρέπει να δείτε αυτό το μενού στην αριστερή πλευρά του ταμπλό:

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο σύνδεσμο “Ρυθμίσεις” και ορίστε τους μόνιμους συνδέσμους σας στην καρτέλα Γενικά. Στη συνέχεια, επιλέξτε ποιες επεκτάσεις αρχείων θέλετε να επιτρέψετε τη μεταφόρτωση και ορίστε τις ρυθμίσεις πρόσβασης για τους χρήστες. Βασικά, αποφασίστε ποιοι χρήστες θα επιτρέπετε να ανεβάζουν αρχεία. Συχνά, μόνο οι συντάκτες ή μόνο οι διαχειριστές έχουν αυτήν την άδεια. Είναι καλύτερο να το φροντίσετε εκ των προτέρων, ώστε να μην αφήσετε να το παίζετε αργότερα. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέου” για να προσθέσετε την πρώτη σας λήψη. Θα μεταφερθείτε στη φόρμα Προσθήκη νέας λήψης:

Μεταφόρτωση διαχειριστή λήψεων CM

Η φόρμα περιλαμβάνει επίσης πεδία για την προσθήκη λεπτομερούς περιγραφής των οδηγιών λήψης και εγκατάστασης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα αρχείο καταγραφής αλλαγών, στιγμιότυπα οθόνης, προστασία με κωδικό πρόσβασης και να επιλέξετε για ειδοποιήσεις ερωτήσεων υποστήριξης:

CM Downloads Manager Μεταφόρτωση περισσότερων

Μόλις εισαγάγετε όλες αυτές τις πληροφορίες και τις αποθηκεύσετε, μπορείτε να τις τροποποιήσετε αργότερα μέσω του πίνακα ελέγχου χρήστη:

CM Dash Manager Διαχείριση λήψεων

Όπως μπορείτε να δείτε, έχετε την επιλογή να επεξεργαστείτε, να διαγράψετε ή να καταργήσετε τη δημοσίευση των λήψεών σας. Εδώ μπορείτε επίσης να δείτε πόσες λήψεις έχει λάβει κάθε στοιχείο. Όταν όλα έχουν ειπωθεί και ολοκληρωθεί, η σελίδα που περιέχει όλες τις διαθέσιμες λήψεις σας θα έχει την εξής μορφή:

Επίδειξη διαχείρισης λήψεων CM

Αυτό το πρόσθετο προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να ανακαλύψετε τα πάντα. Πραγματικά, υπάρχουν πάρα πολλά για κάλυψη εδώ, αλλά ελπίζω ότι αυτό σας έδωσε τουλάχιστον μια ευρεία άποψη για το πώς λειτουργεί το πρόσθετο, γιατί είναι χρήσιμο και γιατί το προτείνω.


Το CM Downloads Manager Pro ενδέχεται να μην είναι για όλους. Εξάλλου, δεν έχουν όλοι ανάγκη να προσφέρουν λήψεις στους ιστότοπούς τους. Αλλά για όσους το κάνουν, αυτή είναι μια σχετικά φθηνή, εύκολη εγκατάσταση και εύχρηστη λύση. Ο καθορισμός δικαιωμάτων είναι απλός και μπορεί να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Παρομοίως, μπορείτε να καθορίσετε τον τρόπο παρουσίασης των λήψεων και να έχετε την επιλογή να συμπεριλάβετε την κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων, Gravatars, προεπισκοπήσεις και άλλα. Συνολικά, ένα πολύ βολικό πρόσθετο για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην αγορά λήψεων, αν με ρωτήσετε.

Έχετε χρησιμοποιήσει αυτό το πρόσθετο – δωρεάν ή premium; Εάν ναι, τι πιστεύετε για αυτό; Το βρήκατε χρήσιμο; Παρακαλώ επιτρέψτε μου να μάθω τις σκέψεις σας παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map