Οδηγός για αρχάριους για το BuddyPress και το bbPress – Δύο πρόσθετα για να συνεχίσει η συνομιλία

Ένα διαδραστικό blog είναι πολύ πιο συναρπαστικό από ένα blog όπου μιλάει μόνο ο συγγραφέας του blog. Μια συνομιλία μεταξύ δύο ατόμων ή μια συζήτηση μεταξύ πολλών αναγνωστών μπορεί να ενδιαφέρει τους αναγνώστες πολύ περισσότερο. Μαθαίνουν ποικίλες απόψεις σε ένα σημείο, εξοικειώνονται με άλλους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και μαθαίνουν από τις συζητήσεις.


Το WordPress διευκολύνει τη λήψη σχολίων από τα ιστολόγια, την έναρξη συζητήσεων και συνομιλιών. Δύο πρόσθετα – το BuddyPress και το bbPress μπορούν σχεδόν να κάνουν τη δουλειά για WordPress blogs και ιστότοπους. Το BuddyPress είναι ένα πρόσθετο για την προσθήκη ενός κοινωνικού δικτύου και το bbPress θα σας βοηθήσει να προσθέσετε φόρουμ. Και οι δύο προσθήκες έχουν δημιουργηθεί από την ομάδα του WordPress, οπότε είναι καλά ενσωματωμένες στο WordPress.

BuddyPress

Με BuddyPress, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας κοινότητα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα δημοφιλές πρόσθετο, διαθέτει επί του παρόντος περισσότερες από 200.000 ενεργές εγκαταστάσεις. Είναι ένα ιδανικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μικρές τοπικές διαδικτυακές κοινότητες όπως μια αθλητική ομάδα, μια εκκλησιαστική ομάδα, μια δραματική λέσχη ή μια λέσχη θαυμαστών για μια μουσική μπάντα. Λειτουργεί και για μεγαλύτερες κοινότητες.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την προσθήκη απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Μόλις το εγκαταστήσετε, θα πρέπει να διαμορφώσετε στοιχεία, σελίδες και ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζουν στις ειδικές απαιτήσεις της δικής σας κοινότητας.

Συστατικά

Ένα κοινωνικό δίκτυο έχει πολλά στοιχεία σε αυτό. Και τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία – 10 σε αριθμό – υπάρχουν στο BuddyPress. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στοιχεία για ενεργοποίηση,

 • Κάθε χρήστης για εγγραφή, δημιουργία λογαριασμού, τροποποίηση ή διαγραφή του – όλα μέσα από το προφίλ του.
 • Λεπτομερή προφίλ για να περιγράψουν οι χρήστες τους.
 • Οι χρήστες να συνδεθούν με άλλους στην κοινότητα και να τους ακολουθήσουν.
 • Χρήστες για να κάνουν νέους φίλους στην κοινότητα.
 • Οποιοσδήποτε αριθμός χρηστών για να συνεχίσει μια συνομιλία ιδιωτικά.
 • Για να δημιουργήσετε ομάδες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και να συμμετέχουν οι χρήστες.
 • Για να εμφανίσετε τις πιο πρόσφατες ανταλλαγές σε μια ροή δραστηριότητας, με υποστήριξη RSS feed και ειδοποιήσεις μέσω email.
 • Για να στείλετε ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε δραστηριότητα, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.

buddypress-component-settiings

Πολλά από τα στοιχεία είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Ωστόσο, τα στοιχεία για συνδέσεις φίλων, ιδιωτικά μηνύματα, παρακολούθηση ιστότοπων και ομάδες χρηστών θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα, εάν τα χρειάζεστε.

Σελίδες

Μόλις ολοκληρώσετε την επιλογή των στοιχείων που χρειάζεστε για την κοινότητά σας, μεταβείτε στην καρτέλα Σελίδες για να διαμορφώσετε τις σελίδες που θα χρησιμοποιήσει το BuddyPress. Τρεις έχουν ήδη γίνει για εσάς – Σελίδα μελών, σελίδα δραστηριοτήτων και σελίδα ομάδων χρηστών. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε δύο ακόμη – για εγγραφή και δραστηριότητα. Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις σελίδας στον πίνακα ελέγχου του WordPress και επιλέξτε σελίδες για κάθε λειτουργία. Αποθηκεύστε όταν τελειώσετε.

buddypress-σελίδα-ρυθμίσεις-1

Επιλογές

Η τρίτη και τελευταία καρτέλα είναι για Επιλογές και μπορείτε να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις επιλογές όπως θέλετε. Στη συνέχεια, το BuddyPress θα χρησιμοποιήσει τις εκχωρημένες σελίδες για να εμφανίσει το σχετικό περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας.

buddypress-options-ρυθμίσεις

Εάν βρίσκεστε σε πολλούς ιστότοπους, μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε την προσθήκη σε ολόκληρο το δίκτυο ή μόνο σε επιλεγμένους ιστότοπους. Και ενεργοποιώντας τη λειτουργία πολλαπλών blog, τα κεντρικά δεδομένα sme χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση περιεχομένου BuddyPress σε όλους τους ιστότοπους.

Μια δυνατότητα που προστέθηκε πρόσφατα επιτρέπει την ενσωμάτωση δραστηριοτήτων. Κάθε δραστηριότητα που κοινοποιείται από ένα μέλος της κοινότητας μπορεί να εμφανίζεται σε μια ανάρτηση ή σελίδα απλώς αντιγράφοντας τη διεύθυνση URL της δραστηριότητας και επικολλώντας την στην ανάρτηση ή τη σελίδα.

Θέματα και επεκτάσεις για το BuddyPress

Το BuddyPress λειτουργεί με τα περισσότερα θέματα WordPress. Ωστόσο, εάν η δικτύωση μεταξύ χρηστών είναι σημαντική για το ιστολόγιό σας, μπορείτε να προτιμήσετε θέματα που συνοδεύουν πρότυπα για κάθε ενσωματωμένο στοιχείο BuddyPress.

Buddy Multipurpose BuddyPress WordPress Θέμα

Ένα θέμα που προτείνουμε είναι το Buddy – το θέμα πολλαπλών χρήσεων BuddyPress για το WordPress. Αυτό το θέμα διαθέτει καθαρό και προσαρμόσιμο σχεδιασμό με πλήρη ενσωμάτωση BuddyPress, ώστε να μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας κοινωνικό δίκτυο. Άλλες εκπληκτικές λειτουργίες θέματος περιλαμβάνουν εύχρηστους συντομεύσεις, υποστήριξη αμφιβληστροειδούς, μεμονωμένες ή καθολικές επιλογές ανάρτησης, απεριόριστες πλευρικές γραμμές, παιδικό θέμα και αρχεία μετάφρασης.

Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες επεκτάσεις τρίτων και πρόσθετα που επεκτείνουν τις δυνατότητες του BuddyPress. Τα στοιχεία του δικτύου μπορούν να βελτιωθούν με αυτά τα πρόσθετα. Μερικά πρόσθετα που μπορεί να βοηθήσουν,

 • iFlyChat – Είναι μια προσθήκη συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο που υποστηρίζει την αυτόματη ενοποίηση με το BuddyPress. Τα μέλη μπορούν να μιλούν ιδιωτικά μεταξύ τους ή πολλά μπορούν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση σε μια αίθουσα συνομιλίας ταυτόχρονα. Οι συνομιλίες χρηστών καταγράφονται.
 • WangGuard – Για προστασία από εγγραφές χρηστών spam και sploggers. Είναι συμβατό με πολλούς ιστότοπους και bbPress και λειτουργεί υιοθετώντας μια προσέγγιση κατά του ιού.
 • rtMedia για WordPress, BuddyPress και bbPress – Επιτρέπει την προσθήκη άλμπουμ, φωτογραφιών, ήχου, βίντεο και μεταφορτώσεων διεπαφής. Με μια πρώτη προσέγγιση για κινητά, λειτουργεί καλά σε tablet και κινητά.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τον πάροχο υπηρεσιών φιλοξενίας κατά την εγκατάσταση του BuddyPress. Συχνά, το κοινοτικό λογισμικό είναι μεγάλο σε πόρους βάσης δεδομένων και το BuddyPress δεν αποτελεί εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη στο BuddyPress, επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα BuddyPress.

bb Τύπος

bb Τύπος προσθέτει ένα φόρουμ συζήτησης στο ιστολόγιό σας. Αυτό το πρόσθετο είναι επίσης προϊόν της Automatic. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το bbPress από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Αφού εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε το bbPress, επισκεφτείτε τα «Φόρουμ» στον πίνακα ελέγχου και δημιουργήστε ένα νέο φόρουμ.

δημιουργία-νέο-φόρουμ

Από προεπιλογή, όλα τα φόρουμ θα είναι ενεργά σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέλος οποιασδήποτε ομάδας θα έχει πρόσβαση στο φόρουμ. (Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς μπορεί να περιοριστεί η πρόσβαση).

Μόλις δημιουργήσετε νέα φόρουμ, προχωρήστε στο Ρυθμίσεις> Φόρουμ. Ορίστε επιλογές για τη διαμόρφωση των φόρουμ και επιτρέψτε ή απαγορεύστε τα δικαιώματα στους χρήστες. Επιτρέψτε ή απαγορεύστε την ανώνυμη ανάρτηση και εκχωρήστε στους επισκέπτες διάφορους ρόλους φόρουμ όπως συμμετέχοντες, συντονιστές, διαχειριστές κλειδιών ή αποκλείστε οποιονδήποτε χρήστη. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στους χρήστες να επισημάνουν θέματα ως αγαπημένα, να εγγραφούν σε φόρουμ και θέματα, να ενσωματώσουν μέσα σε θέματα και απαντήσεις, να αναθεωρήσουν απαντήσεις και να επισημάνουν θέματα ή να πραγματοποιήσουν αναζήτηση σε ολόκληρο το φόρουμ.

bbpress-forum-ρυθμίσεις

Ένας αριθμός σύντομων κωδικών είναι επίσης διαθέσιμοι για να οργανώσετε το φόρουμ με τον τρόπο που θέλετε.

Σύνολο θέματος WordPress πολλαπλών χρήσεων bbPress

Όπως το BuddyPress, υπάρχουν πολλά εκπληκτικά θέματα που λειτουργούν καλά με το bbPress, αλλά το αγαπημένο μας είναι το θέμα Total WordPress. Δημιουργήσαμε έναν ολόκληρο ιστότοπο επίδειξης Total bbPress, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε τις φόρμες

Το bbPress έρχεται επίσης με εκατοντάδες πρόσθετα που μπορούν να επεκτείνουν τις δυνατότητες. Εδώ αναφέρονται λίγα τυχαία,

 • bb Παρακολούθηση Τύπου – Προσθέτει τη δυνατότητα έγκρισης νέων θεμάτων και απαντήσεων στο bbPress. Βοηθά στη μείωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων αλλάζοντας την κατάσταση του θέματος σε εκκρεμότητα και το θέτει σε αναμονή έως ότου εγκριθεί από τον επόπτη.
 • Συνημμένα GD bbPress – Βοηθά τους αναγνώστες να ανεβάζουν συνημμένα στα θέματα και τις απαντήσεις μέσω της βιβλιοθήκης πολυμέσων. Το μέγεθος του αρχείου μπορεί να είναι περιορισμένο και οι εικόνες μπορούν να εμφανίζονται σε μικρογραφίες. Υποστηρίζει επίσης το BuddyPress. Μια επαγγελματική έκδοση που επιτρέπει βελτιωμένα συνημμένα και πρόσθετα widget είναι επίσης διαθέσιμη.
 • bbΠιέστε ψηφοφορίες – Επιτρέπει στους χρήστες να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν οποιοδήποτε θέμα ή απαντήσεις στο bbPress. Ενσωματώνεται καλά με το BuddyPress.

BuddyPress και bbPress Integration

Οι κοινότητες που προσθέτετε στο ιστολόγιό σας με το BuddyPress μπορούν να επιτρέψουν στα μέλη να συζητήσουν σε ένα φόρουμ που δημιουργήθηκε εντός της κοινότητας. Μπορείτε να έχετε πολλά φόρουμ σε ένα ενιαίο δίκτυο κοινότητας. Για να λειτουργούν τα φόρουμ σε δίκτυα κοινότητας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το BuddyPress και το bbPress μαζί.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στα φόρουμ μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιοδήποτε μέλος από οποιαδήποτε ομάδα. Για να περιορίσετε την πρόσβαση και να οργανώσετε τα φόρουμ και τις κοινότητες στο ιστολόγιό σας, πρέπει να,

 • Εκχωρήστε τα φόρουμ σε μια γονική ομάδα.
 • Ενεργοποίηση bbPress για να έχετε ομάδες.

Αφού εγκαταστήσετε, ενεργοποιήσετε και διαμορφώσετε και τα δύο πρόσθετα, επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις bbPress και δημιουργήστε ένα ομαδικό ή γονικό φόρουμ για όλα τα φόρουμ που χρησιμοποιεί το BuddyPress. Ορίστε το χαρακτηριστικό στο πεδίο Κατηγορία και δημοσιεύστε το.

Παραμείνετε εντός των ρυθμίσεων bbPress, προχωρήστε στην ενσωμάτωση BuddyPress και πληκτρολογήστε το όνομα του φόρουμ BuddyPress που μόλις δημιουργήσατε. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις. Κατά τη δημιουργία νέων ομάδων, επιτρέψτε σε κάθε ομάδα να δημιουργήσει το δικό της φόρουμ.

ενσωμάτωση

Εάν δεν έχετε υπάρχουσες Ομάδες, αναζητήστε το Ομάδες> Προσθήκη νέας επιλογής, και ακολουθήστε τα βήματα για να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα. Προσέξτε να επιλέξετε το πλαίσιο που επιτρέπει στην Ομάδα να έχει ένα φόρουμ. Για υπάρχουσες Ομάδες, αναζητήστε τις ρυθμίσεις στην ενότητα Φόρουμ ομάδας και επιλέξτε την επιλογή για να επιτρέψετε σε κάθε ομάδα να έχει φόρουμ. Αποθηκεύστε όλες τις αλλαγές.

Το μενού ομάδας θα εμφανίσει τώρα μια επιλογή φόρουμ την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διαχειριστές ή τα επιτρεπόμενα μέλη του φόρουμ για τη δημιουργία νέων φόρουμ για διαφορετικά θέματα.

προβολή-φόρουμ

Κάθε ομάδα στον ιστότοπό σας μπορεί να επιλέξει να έχει το δικό της φόρουμ. Τα θέματα, οι απαντήσεις, τα αγαπημένα και οι συνδρομές κάθε χρήστη θα εμφανίζονται στα προφίλ τους. Ενσωματώνεται με τις ομάδες BuddyPress, τα προφίλ και τις ειδοποιήσεις.

Το BuddyPress και το bbPress λειτουργούν καλά μαζί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Μπορούν να εγκατασταθούν με οποιαδήποτε σειρά. Και αν κάποιο από τα plugin είναι απενεργοποιημένο, δεν θα επηρεάσει το άλλο.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του BuddyPress και του bbPress, αλλά είναι επίσης διαφορές. Και τα δύο αναπτύχθηκαν από την Automattic και δωρεάν για τους χρήστες. Χρησιμεύουν ως αποτελεσματικά εργαλεία επικοινωνίας για ομάδες χρηστών. Οι δύο προσθήκες στοχεύουν στην αύξηση της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των μελών. Ένας αριθμός πρόσθετων που επεκτείνουν τις δυνατότητες είναι διαθέσιμες και για τα δύο πρόσθετα, το BuddyPress περισσότερο από το bbPress.

Αλλά το BuddyPress αφορά περισσότερο τη δημιουργία κοινοτήτων και δικτύωσης και το bbPress αφορά περισσότερο τους πίνακες συζητήσεων και τα φόρουμ. bbPress αρκετά απλό, το BuddyPress είναι πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα το ένα από το άλλο – επιλέξτε να έχετε μόνο ένα φόρουμ για συζήτηση με το bbPress ή μια κοινότητα που δίκτυα με το BuddyPress. Ή εγκαταστήστε και τα δύο – φόρουμ και κοινότητες – και κάντε το ιστολόγιό σας πραγματικά συμμετοχικό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map