Επέκταση του Boilerplate του Θέματος WordPress

 1. 1. Εισαγωγή στο WordPress Theme Customizer
 2. 2. Αλληλεπίδραση με το WordPress Theme Customizer
 3. 3. Boilerplate προσαρμοσμένου θέματος WordPress
 4. 4. Αυτή τη στιγμή διαβάζει: Επέκταση του Boilerplate του Θέματος WordPress
 5. 5. Θέμα Customizer Boilerplate – Επιλογές υπό όρους, παιδικά θέματα και προσθήκες

Το μέρος 3 της σειράς Theme Customizer σας παρουσίασε στο Theme Customizer Boilerplate που σας επιτρέπει να απλοποιήσετε τον κώδικα που χειρίζεται τις επιλογές σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περάσετε μια σειρά από πεδία επιλογών και το boilerplate θα φροντίσει για την καταχώριση ενότητας, ρυθμίσεων και στοιχείων ελέγχου του Theme Customizer για εσάς στο παρασκήνιο.


Μέχρι τώρα, το boilerplate σας επέτρεψε να χρησιμοποιήσετε πεδία κειμένου, πλαίσια ελέγχου, κουμπιά επιλογής και να επιλέξετε πεδία στο Theme Customizer, αυτό το άρθρο σας δείχνει πώς μπορείτε να το επεκτείνετε.

Σημείωση: Πριν προχωρήσετε, κατεβάστε την τελευταία έκδοση του WordPress Theme Customizer Boilerplate από το αποθετήριο του Github. Έχω κάνει κάποιες βελτιώσεις από το τελευταίο σεμινάριο και είναι σημαντικό ο κώδικάς σας να είναι ενημερωμένος. Ρίξτε μια ματιά στην προηγούμενη ανάρτηση για περισσότερες σημειώσεις σχετικά με τις αλλαγές, αλλά με λίγα λόγια, μόλις αντιγράψετε το boilerplate στο φάκελο θέματος, δεν χρειάζεται να επεξεργαστείτε καθόλου τα αρχεία του – όλη η επεξεργασία γίνεται με φίλτρα και άγκιστρα δράσης.

Σύνδεση στο Boilerplate Theme Customizer

Υπάρχουν πολλά άγκιστρα δράσης και φίλτρων στο WordPress Theme Customizer Boilerplate. Μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε από αυτά από το αρχείο functions.php του θέματος χρησιμοποιώντας add_action και add_filter λειτουργίες:

 • «Thsp_cbp_directory_uri» – Το άγκιστρο φίλτρου που ορίζεται στο helpers.php, σας επιτρέπει να αλλάξετε τη θέση του Customizer Boilerplate στο φάκελο θέματος. Από προεπιλογή, η διαδρομή του boilerplate μοιάζει με αυτό – get_template_directory_uri (). «/ Customizer-boilerplate» – αλλά αν προτιμάτε να το μετακινήσετε σε μια προσαρμοσμένη τοποθεσία, αυτό είναι το άγκιστρο που μπορεί να σας βοηθήσει.
 • «Thsp_cbp_menu_link_text» – Το άγκιστρο φίλτρου που ορίζεται στο helpers.php, σας επιτρέπει να αλλάξετε το σύνδεσμο κειμένου Μενού. Το Boilerplate προσθέτει έναν σύνδεσμο στην ενότητα Εμφάνιση στο ταμπλό του WordPress, επιτρέποντας στους χρήστες εύκολη πρόσβαση στο Theme Customizer. Από προεπιλογή, αυτός ο σύνδεσμος θα λέει “Θέμα προσαρμογής” και μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο χρησιμοποιώντας το γάντζο φίλτρου “thsp_cbp_menu_link_text”.
 • «Thsp_cbp_capability» – Γάντζος φίλτρου που ορίζεται στο helpers.php. Σας επιτρέπει να αλλάξετε την προεπιλεγμένη απαιτούμενη ικανότητα που χρησιμοποιείται στη μέθοδο $ wp_customize-> add_setting.
 • «Thsp_cbp_option» – Γάντζος φίλτρου που ορίζεται στο helpers.php. Εάν χρησιμοποιείτε την «επιλογή» στα ορίσματα ρυθμίσεων, χρησιμοποιήστε αυτό το άγκιστρο για να αλλάξετε το όνομα της καταχώρησης, οι τιμές των ρυθμίσεων θέματος θα αποθηκευτούν στον πίνακα wp_options. Η προεπιλεγμένη τιμή είναι “thsp_cbp_theme_options”, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί σε αυτήν και την αλλάξετε σε κάτι που έχει το όνομα του θέματος σε αυτό.
 • «Thsp_cbp_options_array» – Φίλτρο αγκίστρου που ορίζεται στο options.php, ΠΡΕΠΕΙ να το συνδέσετε και να αντικαταστήσετε τον προεπιλεγμένο πίνακα επιλογών (που περιέχει επιλογές δείγματος) με επιλογές που χρησιμοποιούνται στο θέμα σας. Θα το επαναλάβω, θα το τολμήσω και θα το υπογραμμίσω: ΓΠΡΕΠΕΙ να συνδεθείτε σε αυτό και να αντικαταστήσετε τον προεπιλεγμένο πίνακα επιλογών με επιλογές που χρησιμοποιούνται στο θέμα σας.
 • «Thsp_cbp_custom_controls» – Το άγκιστρο δράσης που ορίζεται στο custom-controls.php, συνδέοντας το μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου, να συνεχίσετε να διαβάζετε για να δείτε ένα παράδειγμα πώς να το κάνετε.
 • «Tshp_cbp_remove_sections»«Tshp_cbp_remove_controls» και «Tshp_cbp_remove_settings» – Αγκίστρια φίλτρου που ορίζονται στο customizer.php. Μπορείτε να τους μεταβιβάσετε συστοιχίες ενσωματωμένων αναγνωριστικών ενοτήτων (ή αναγνωριστικών στοιχείων ελέγχου ή αναγνωριστικών ρυθμίσεων) για να καταργήσετε ορισμένες από τις ενσωματωμένες ενότητες, στοιχεία ελέγχου ή ρυθμίσεις.

Σημείωση: Ενώ είμαστε σε θέση επέκτασης και δημιουργούμε τα δικά σας άγκιστρα, ώστε άλλοι προγραμματιστές να μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να επεκτείνουν τον κώδικά σας, είναι αδύνατο να υπερεκτιμήσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Σε τελική ανάλυση, έτσι λειτουργεί το WordPress (core). Και δεν μπορούσα να ευχαριστήσω Είδος μήλου και του άρθρα αρκετά για να φτάσω αυτή η ιδέα στο μυαλό μου.

Προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου

Η ενημερωμένη έκδοση του Theme Customizer (την οποία μόλις ελέγξατε, σωστά;) έχει μερικά ακόμη στοιχεία ελέγχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε – πεδίο textarea, πεδίο αριθμού HTML5 και πεδίο εικόνων, το οποίο βασικά είναι μια φανταστική έκδοση των κουμπιών επιλογής.

Αυτά τα προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου ορίζονται στο custom-controls.php, δεν θα τα εξετάσω όλα εδώ, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα (πεδίο αριθμού HTML5) για να δούμε πώς όλα λειτουργούν:

/ **
* Δημιουργεί το στοιχείο ελέγχου προσαρμογέα για εισαγωγή πεδίου [type = number]
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
Η κλάση CBP_Customizer_Number_Control επεκτείνει το WP_Customize_Control {

δημόσια $ type = 'number';

δημόσια λειτουργία render_content () {
ηχώ '";
}

}

Όπως μπορείτε να δείτε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ορίσετε νέο τύπο ελέγχου $ και τη λειτουργία render_content που εξάγει τον έλεγχο στην οθόνη Theme Customizer.

Χρήση των ενσωματωμένων προσαρμοσμένων ελέγχων του Customizer Boilerplate

Είναι το ίδιο με τα απλά πεδία που καλύπτονται στο προηγούμενο σεμινάριο, το μόνο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι «τύποι» που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για καθένα:

 • Αριθμός πεδίου – ‘αριθμός’
 • Πεδίο Textarea – «Textarea»
 • Εικόνες που λειτουργούν ως κουμπιά επιλογής – «Εικόνες_ ραδιο», αυτό είναι ένα παράδειγμα αυτού του ελέγχου σε μια επερχόμενη δωρεάν Θέμα Καζουέλα:

Boilerplate θέμα προσαρμογής θέματος

Γνωρίζοντας τα ονόματα αυτών των νέων τύπων ελέγχου, η προσθήκη ενός είναι εύκολη. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα αριθμητικό πεδίο ελέγχου σε πίνακα που περιέχει όλες τις επιλογές σας:

/ *
* ============
* ============
* Πεδίο αριθμών
* ============
* ============
* /
'new_number_field' => πίνακας (
'setting_args' => πίνακας (
'προεπιλογή' => '',
'type' => 'επιλογή',
'ικανότητα' => $ thsp_cbp_capability,
'transport' => 'ανανέωση',
),
'control_args' => πίνακας (
'label' => __ ('Αριθμός', 'my_theme_textdomain'),
'type' => 'number', // Έλεγχος Textarea
"προτεραιότητα" => 8
)
)

Σημείωση: Εάν δεν είστε βέβαιοι πού να το προσθέσετε, ανατρέξτε στην ενότητα “Χρήση της σειράς επιλογών για προσθήκη τμημάτων, ρυθμίσεων και στοιχείων ελέγχου” του μέρους 3 αυτής της σειράς. Επίσης, υπάρχει ένα δείγμα για καθένα από τα προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου στο αρχείο options.php.

Προσθέτοντας τα δικά σας προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου

Ας επιστρέψουμε στο γάντζο δράσης “thsp_cbp_custom_controls” που ανέφερα νωρίτερα:

/ **
* Άγκιστρο δράσης που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας στοιχεία ελέγχου
* /
do_action ('thsp_cbp_custom_controls');

Είναι ένα απλό άγκιστρο δράσης WordPress που σας επιτρέπει να προσθέσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου χωρίς να τροποποιήσετε αρχεία Theme Customizer Boilerplate. Γιατί θα θέλατε να αποφύγετε την επεξεργασία τους; Διότι αν συνδέεστε με το boilerplate, όποτε κάποιος το ενημερώνει, μπορείτε απλώς να τραβήξετε την τελευταία έκδοση, να το αφήσετε στο θέμα σας και να μην χάσετε τις αλλαγές που κάνατε. Σκεφτείτε να επεξεργαστείτε αρχεία πυρήνα WordPress αντί να γράψετε ένα πρόσθετο, να επεξεργαστείτε ένα θέμα έναντι δημιουργίας παιδικού θέματος κ.λπ..

Εάν χρειαστεί ποτέ να προσθέσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου, μπορείτε να το κάνετε:

λειτουργία my_theme_add_customizer_boilerplate_control () {
/ **
* Δημιουργεί προσαρμοσμένο έλεγχο για χρήση με το Theme Customizer Boilerplate
* Χρησιμοποιήστε ένα μοναδικό πρόθεμα τάξης!
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
Η κλάση CBP_Customizer_My_Control επεκτείνει το WP_Customize_Control {

δημόσια $ type = 'my_type'; // Αλλάξτε το

δημόσια λειτουργία render_content () {
// Η έξοδος ελέγχου πηγαίνει εδώ
}

}
}
add_action ('thsp_cbp_custom_controls', 'my_theme_add_customizer_boilerplate_control');

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προθέσει την προσαρμοσμένη τάξη ελέγχου με κάτι μοναδικό, έτσι ώστε το όνομά του να μην συγκρούεται με άλλη τάξη. Χρησιμοποίησα το “CBP_” (Customizer Boilerplate) – δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε boilerplate σε ένα θέμα, το όνομα του θέματος σας έχει πολύ νόημα και πρέπει να λειτουργεί καλά για εσάς.

Θέμα προσαρμογής: Τι είναι το επόμενο?

Τώρα που το WordPress Theme Customizer Boilerplate είναι επεκτάσιμο μέσω αγκιστριών, θα ρίξουμε μια ματιά για να προσθέσουμε “επιλογές θέματος υπό όρους” – αυτές που θα εμφανίζονται μόνο εάν ένα συγκεκριμένο πρόσθετο είναι ενεργό και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οθόνη του Theme Customizer απενεργοποιημένη.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το Customizer Boilerplate μέχρι τώρα; Σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στα θέματα σας; Οποιεσδήποτε ιδέες για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί; Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα, πάντα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map