bb Φόρουμ για WordPress: Ένας γρήγορος οδηγός

bb Φόρουμ για WordPress: Ένας γρήγορος οδηγός

Τα φόρουμ συζήτησης υπήρχαν για σχεδόν όσο το ίδιο το Διαδίκτυο. Ακόμα και πριν γίνει δημοφιλής ο Παγκόσμιος Ιστός, οι άνθρωποι μοιράζονταν πληροφορίες και συζητούσαν θέματα χρησιμοποιώντας συστήματα ανακοινώσεων διακομιστή τερματικού. Στην πραγματικότητα, οι πρώτες μου εμπειρίες με το Διαδίκτυο το 1998 περιστράφηκαν γύρω από τις αίθουσες συνομιλιών και τα φόρουμ συζήτησης στην AOL (αγόρι κοιτάζω πίσω νοσταλγικά εκείνες τις μέρες του αλκυονίου).


Το σύγχρονο φόρουμ συζήτησης διατηρεί τη βασική ιδέα για αυτό που είναι πλέον μια πολύ καθιερωμένη ιδέα – ανταλλαγή πληροφοριών και συζήτηση θεμάτων – αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα ελαφρύ πρόσθετο για το WordPress που μπορεί να εγκατασταθεί μέσα σε λίγα λεπτά..

Μιλώ για το bbPress – ο Λογισμικό φόρουμ WordPress που δημιουργήθηκε από τα ίδια τα παιδιά που δημιούργησαν το ίδιο το WordPress. Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξηγήσω ακριβώς τι είναι το bbPress, γιατί μπορεί να το χρειαστείτε και επίσης να σας δείξω πώς να το εγκαταστήσετε.

Γιατί χρειάζεστε bbPress

Σύνολο θέματος WordPress & bbPress

Το σύνολο χαρακτηριστικών του bbPress δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο ειδικό λογισμικό φόρουμ όπως phpBB ή vBulletin, λοιπόν γιατί να το χρησιμοποιήσετε; Υπάρχουν μερικοί επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους.

 1. Είναι ελαφρύ. Το λογισμικό του φόρουμ είναι παραδοσιακά φουσκωμένο, γεμάτο με τρύπες ασφαλείας και πραγματική διαρροή στον διακομιστή σας. Η τελευταία έκδοση του bbPress (v2.5.13) είναι απλή στη χρήση και ανοιχτού κώδικα – ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε την προσθήκη όπως απαιτείται.
 2. Είναι πλήρως ενσωματωμένο στο WordPress. Αυτό το όφελος υπερβαίνει την ευκολία εγκατάστασης. Το bbPress εκμεταλλεύεται το σύστημα διαχείρισης χρηστών του WordPress και έχει πρόσβαση στο τεράστιο αποθετήριο WordPress plugin, όπου θα βρείτε έναν αξιοπρεπή αριθμό συγκεκριμένων προσθηκών συμβατών με το bbPress. Ένα από αυτά είναι BuddyPress, ένα πρότυπο για ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται σε WordPress και χρησιμοποιεί πραγματικά το bbPress για να τροφοδοτήσει τα φόρουμ του.
 3. Η προσαρμογή είναι εύκολη. Το bbPress έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλο λογισμικό φόρουμ όταν πρόκειται για την προσαρμογή του στυλ για το φόρουμ σας. Δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί για το WordPress, υπάρχουν πολλά εκπληκτικά θέματα (όπως το Total WordPress Theme) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το bbPress, οπότε η αλλαγή της εμφάνισης του φόρουμ σας είναι τόσο εύκολη όσο η αλλαγή του θέματος.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε έναν παραδοσιακό πίνακα ανακοινώσεων ή ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, τότε το bbPress πιθανώς δεν είναι για εσάς (αν και ελέγξτε το BuddyPress ως βάση για το τελευταίο!)

Ωστόσο, εάν θέλετε να προσθέσετε ένα στοιχείο κοινότητας σε ένα υπάρχον ιστολόγιο ή σε μια περιοχή υποστήριξης για τους πελάτες σας, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι πιο κατάλληλο από το bbPress.

Τι είναι το bbPress?

Οποιοσδήποτε κάτοχος ιστότοπου πρέπει να καταλάβει τι συμβαίνει στις προσθήκες τους. Το bbPress είναι απλώς τρεις προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων, ορισμένα πρότυπα διάταξης, ένα σύστημα συντομεύσεων, μερικά widget και κώδικας CSS. Γι ‘αυτό ονομάζεται ελαφρύ!

Προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων

Οι τρεις προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων είναι:

 1. Φόρουμ: που κρατά κάθε φόρουμ συζήτησης που δημιουργείτε, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας ιεραρχίας φόρουμ
 2. Θέματα: που κρατά κάθε νήμα συζήτησης (ο τίτλος και το άνοιγμα)
 3. Απαντήσεις: που κρατά κάθε μεμονωμένη απάντηση σε ένα θέμα

Διατάξεις

Τα τυπικά πρότυπα διάταξης είναι κατάλληλα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, η διάταξη θεμάτων θα εμφανίσει μια λίστα θεμάτων με τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Όνομα θέματος
 • Ποιος ξεκίνησε το θέμα και σε ποιο φόρουμ το ξεκίνησαν
 • Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε συνομιλία (φωνές)
 • Ο αριθμός των απαντήσεων στο θέμα
 • (Και πιθανώς) Πόσο καιρό πριν ήταν η τελευταία απάντηση και ποιος την έκανε

bb Σελίδα θεμάτων

Τα διάφορα στοιχεία μπορούν να μορφοποιηθούν με CSS για να ταιριάζουν καλύτερα στο ιστολόγιό σας, αλλά αν θέλετε να κάνετε ουσιαστικές αλλαγές στη δομή, θα πρέπει να είστε άνετοι με την PHP ή να αγοράσετε ένα θέμα όπως το Σύνολο που προσφέρει ενσωματωμένες επιλογές προσαρμοσμένου στυλ..

Shortcodes και Widgets

Το bbPress καθιστά απλή την εμφάνιση των διαφόρων στοιχείων του φόρουμ όπου θέλετε, μέσω μιας σειράς σύντομων κωδικών και widget. Αυτό είναι πραγματικά ένα απίστευτα ισχυρό χαρακτηριστικό, που σας επιτρέπει να σκεφτείτε τη χρηστικότητα και τον ανταποκρινόμενο σχεδιασμό.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα με τα πιο πρόσφατα θέματα με μια επιλογή από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις που επισημαίνονται στην πλαϊνή γραμμή χρησιμοποιώντας έναν μόνο σύντομο κώδικα και ένα widget. Εάν αποφασίσετε ότι προτιμάτε μια πιο παραδοσιακή διάταξη φόρουμ που περιλαμβάνει τις κατηγορίες, μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Για να έχετε μια αίσθηση ευελιξίας, ρίξτε μια ματιά στον κωδικό για να δείτε και τα 19 bbΠροσυνδέστε τους κωδικούς.

Τα περιλαμβανόμενα widget είναι:

 • Λίστα φόρουμ
 • Πρόσφατες απαντήσεις
 • Πρόσφατα θέματα
 • Λίστα θεμάτων προβολής
 • Αναζήτηση
 • Γραφικό στοιχείο σύνδεσης
 • Στατιστική

Το widget σύνδεσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, εμφανίζοντας μια φόρμα σύνδεσης στους επισκέπτες και έναν σύνδεσμο προφίλ για συνδεδεμένους χρήστες.

Εγκατάσταση

Εάν αποφασίσετε να δώσετε bbPress μια κίνηση, η εγκατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή.

Εγκαταστήστε το bbPress μέσω του καταλόγου WordPress

Απλώς αναζητήστε το bbΠατήστε στον κατάλογο προσθηκών του WordPress, κάντε κλικ στην εγκατάσταση και τελειώσατε (ή, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη ως βάση για ανάπτυξη ή απλώς για να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο από το Αποθήκη προσθηκών WordPress).

bBPress Φόρουμ WordPress

Εγκαταστήστε το bbPress μέσω ενός θέματος WordPress

Η άλλη επιλογή σας είναι να εγκαταστήσετε την προσθήκη μέσω του θέματος WordPress (εάν προσφέρει την επιλογή). Για παράδειγμα, το θέμα Total WordPress δεν είναι μόνο πλήρως συμβατό με το bbPress, αλλά περιλαμβάνει μια έτοιμη, εύκολη εισαγωγή επίδειξης bbPress.

Εγκατάσταση συνολικής επίδειξης bbPress

Απλώς κατευθυνθείτε στο Themeforest και αγοράστε το Total (ένα από τα δημοφιλέστερα και δημοφιλέστερα θέματα drag & drop WordPress στον ιστό), εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Πίνακας θεμάτων> Εισαγωγέας επίδειξης (Σημείωση: αυτό είναι μοναδικό για το Σύνολο, τα περισσότερα θέματα δεν θα περιλαμβάνουν αυτήν την φοβερή και εύχρηστη λειτουργία).

Από εδώ αναζητήστε το “bbpress” και μετά κάντε κλικ στο demo για να ξεκινήσετε.

Εγκατάσταση bbPress Plugin

Μόλις κάνετε κλικ στο Σύνολο θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα, τα οποία στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνουν το bbPress. Απλώς κάντε κλικ σε κάθε προσθήκη για εγκατάσταση και ενεργοποίηση.

Εισαγωγή συνολικού περιεχομένου bbPress

Με αυτήν την ολοκλήρωση, η Total σας προσφέρει την επιλογή να καθορίσετε ποια τμήματα της επίδειξης θέλετε να εισαγάγετε. Για την επίδειξη Total bbPress, βεβαιωθείτε ότι όλα τα πλαίσια για δείγματα δεδομένων XML, εικόνες, ρυθμίσεις προσαρμογέα θέματος και widget έχουν ρυθμιστεί ώστε ο ιστότοπός σας να μοιάζει με τον ζωντανό επίδειξη.

Ολοκληρώθηκε η πλήρης εισαγωγή επίδειξης bbPress

Όταν ολοκληρωθεί η εισαγωγή, θα δείτε ένα μήνυμα όπως το παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι το δείγμα περιεχομένου και το bbPress είναι έτοιμα!

Βασική ρύθμιση bbPress

Μόλις εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί το bbPress, θα παρατηρήσετε τους τρεις νέους προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων στο μενού διαχειριστή και μια σελίδα bbPress στο μενού Ρυθμίσεις.

Πριν βυθιστείτε και δημιουργήσετε το φόρουμ των ονείρων σας, αφιερώστε λίγο χρόνο στο μενού ρυθμίσεων. Μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Φόρουμ.

bΠατήστε Ρυθμίσεις ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Συγκεκριμένα, θα θέλετε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, όπως:

 • Χρόνος πεταλούδας: τον ελάχιστο επιτρεπόμενο αριθμό δευτερολέπτων μεταξύ νέων απαντήσεων από τον ίδιο χρήστη
 • Να επιτρέπεται η ανώνυμη δημοσίευση: Απενεργοποιήστε αυτό για να ζητήσετε από έναν χρήστη να εγγραφεί σε λογαριασμό για να δημοσιεύσει ένα θέμα ή μια απάντηση

Μόλις το κάνετε αυτό, είναι καλό να δημιουργήσετε έναν αριθμό δειγμάτων φόρουμ, θεμάτων και απαντήσεων (κατά προτίμηση από πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς χρηστών) προτού αρχίσετε να τροποποιείτε τη σχεδίαση. Με εικονικά δεδομένα, είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε πράγματα που χρειάζονται επιδιόρθωση με CSS, ειδικά σε κινητές συσκευές. Τυχερός για εσάς, αν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε το δείγμα δειγματοληψίας συνολικού θέματος, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε προσαρμογές!

Προσαρμογή bbPress

Για να προσαρμόσετε το bbPress πρέπει πραγματικά να είστε προγραμματιστής… ή να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω μεθόδους cheater για να προσαρμόσετε το στυλ του φόρουμ σας χωρίς να γνωρίζετε πώς να κωδικοποιήσετε.

Επιλογή 1: Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις θέματος

Πρώτα απ ‘όλα, εάν αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε ένα θέμα που προσφέρει πρόσθετες επιλογές bbPress θα πρέπει πρώτα να κοιτάξετε εκεί. Μεταβείτε στο Εμφάνιση> Προσαρμογή για να επεξεργαστείτε τις επιλογές.

bbΠατήστε Επιλογές Live Customizer

Συγκεκριμένα κάτω από το bb Τύπος ενότητα (όπως αυτή στο Σύνολο) για να επιλέξετε την προεπιλεγμένη διάταξη σελίδας για φόρουμ, θέματα και σελίδες χρηστών. Μετά από αυτό χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις κάτω Τυπογραφία για προσαρμοσμένες γραμματοσειρές και κάτω Γενικές επιλογές θέματος για χρώματα έμφασης, Τίτλος κεφαλίδας σελίδας επιλογές, Έντυπα στυλ, Σύνδεσμοι και κουμπιά προσαρμογές και πολλά άλλα ώστε το σχέδιο να ταιριάζει με την επωνυμία σας.

Επιλογή 2: Χρησιμοποιήστε μια προσθήκη Live CSS Editor

Εάν κατά τύχη το θέμα σας δεν προσφέρει επιλογές στυλ ή απλά αυτές που αναζητάτε, ίσως θέλετε να εξετάσετε μια προσθήκη ζωντανής επεξεργασίας CSS. Αυτές οι προσθήκες σας επιτρέπουν να επισημάνετε, να κάνετε κλικ και να επεξεργαστείτε στοιχεία του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας εύκολες επιλογές στυλ (δεν απαιτείται κωδικός). Εδώ είναι τα δύο αγαπημένα μας:

 • Κίτρινο μολύβι: Αυτό το πρόσθετο είναι ένα από τα αγαπημένα μας. Απλώς εγκαταστήστε και κάντε κλικ στο “Ας ξεκινήσουμε” για να αρχίσετε να προσαρμόζετε τον ιστότοπό σας! Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό χρήσης του Yellow Pencil για να δείτε πώς λειτουργεί η προσθήκη και ποιες δυνατότητες περιλαμβάνονται.
 • CSShero: Παρόμοιο με το προηγούμενο πρόσθετο, το CSShero προσφέρει μια εξαιρετικά εύκολη στη χρήση διεπαφή σημείου και κλικ για να επεξεργαστείτε στυλ, χρώματα, γραμματοσειρές, διαστήματα και άλλα. Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο λειτουργίας αυτής της προσθήκης στον οδηγό CSShero για την προσαρμογή του WordPress.

Προτεινόμενα πρόσθετα bbPress Add-on

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το bbPress είναι εύκολο να επεκταθεί μέσω ενός μεγάλου αριθμού προσθηκών. Εδώ είναι μια χούφτα που πιστεύουμε ότι ίσως θέλετε να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες και επιλογές στα φόρουμ σας.

Ultimate Member bbPress Προσθήκη

Προσθέστε επιλογές για εύκολη εγγραφή χρήστη, σύνθετα προφίλ και ακόμη και συνδρομές με την προσθήκη Ultimate Member. Αυτή η επεκτάσιμη επιλογή ενσωματώνεται πλήρως με το bbPress, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε στα μέλη του φόρουμ σας περισσότερο να απολαύσουν.

Περισσότερα για το Ultimate Member →

bbp Style Pack

Θέλετε να προσθέσετε μερικές βασικές επιλογές στυλ για το φόρουμ σας bbPress; Δοκιμάστε το bbp Style Pack. Αυτή η δωρεάν προσθήκη προσθέτει επιλογές για την προσαρμογή του στυλ, των συνδέσμων, των λειτουργιών προβολής και άλλων.

Περισσότερα για το bbp Style Pack →

bb Ειδοποίηση (Χωρίς ανεπιθύμητο)

Αυτή η προσθήκη στέλνει μια ειδοποίηση μέσω email σε χρήστες όταν δημοσιεύονται νέα θέματα ή / και απαντήσεις. Είναι χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε ένα φόρουμ υποστήριξης και χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο άτομο για να απαντήσετε σε ερωτήσεις σε ένα συγκεκριμένο φόρουμ, για παράδειγμα.

Περισσότερα για το bbΠιέστε Ειδοποίηση →

Εργαλεία GD bbPress

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθέσιμα πρόσθετα bbPress, αυτό προσθέτει υποστήριξη BBCode, υπογραφές χρηστών, πρόσθετες προσαρμοσμένες προβολές, εισαγωγικά σε απαντήσεις, καθώς και ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες διαχειριστή.

Περισσότερα για το GC bbΕργαλεία Τύπου →

Η καλύτερη λύση φόρουμ?

Είναι ελαφρύ, γρήγορο και εύκολο στην εγκατάσταση, αλλά είναι bb Η καλύτερη λύση φόρουμ για το ιστολόγιο WordPress; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το μάθετε – πάρτε ένα αντίγραφο, εγκαταστήστε το στον ιστότοπό σας και ξεκινήστε τον πειραματισμό!

Τώρα ήρθε η ώρα να λάβετε τα σχόλιά σας. Είστε χρήστης bbPress; Θεωρείτε ότι το bbPress είναι η καλύτερη λύση φόρουμ για χρήστες WordPress ή προτιμάτε μια εναλλακτική λύση; Ποια είναι η εμπειρία σας από την προσθήκη ενός στοιχείου κοινότητας στο ιστολόγιό σας?

Δώστε μας τις απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις στις παρακάτω ενότητες σχολίων. Εναλλακτικά, εάν έχετε άλλα σχόλια ή ερωτήσεις, απολύστε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map