WordPress vs Weebly – Σύγκριση χαρακτηριστικών

WordPress vs Weebly - Ποιο να επιλέξετε;

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Γι ‘αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό WordPress vs Weebly για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε λύσης. Οι συγκρίσεις WordPress vs Weebly θα καλύπτουν:


 • Τιμή
 • Φιλοξενία
 • Ευκολία στη χρήση
 • Θέματα
 • Χαρακτηριστικά και λειτουργίες
 • SEO
 • Υποστήριξη πελατών

Μέχρι το τέλος της ανάγνωσης, θα πρέπει να έχετε ξεκάθαρη κατανόηση για το αν το WordPress ή το Weebly είναι η πιο κατάλληλη για τον νέο σας ιστότοπο.

Επισκόπηση του WordPress

WordPress.org

Προς το παρόν, τελείωσε 27,5% όλων των ιστότοπων παγκοσμίως χρησιμοποιούν το WordPress (το οποίο περιλαμβάνει φυσικά το WPExplorer). Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, είναι μια πολύ δημοφιλής πλατφόρμα. Και για καλό λόγο. (Σημείωση: Σε αυτό το άρθρο, όταν αναφέρουμε το WordPress, αναφερόμαστε στο WordPress.org που φιλοξενείται από τον εαυτό σας. Για πληροφορίες σχετικά με το WordPress.com, ανατρέξτε στον οδηγό μας στο WordPress.com έναντι του WordPress.org).

Το WordPress είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι είναι δωρεάν εγκατάσταση και χρήση. Είναι εντελώς προσαρμόσιμο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να σχεδιάσετε οποιονδήποτε τύπο και στυλ ιστότοπου που μπορεί να χρειαστείτε. Χιλιάδες θέματα και προσθήκες έχουν επίσης δημιουργηθεί από προγραμματιστές, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα.

Η εμπειρία δημιουργίας ιστότοπων που προσφέρει το WordPress διαφέρει πολύ από το Weebly. Ένας ιστότοπος WordPress θα διαρκέσει πολύ περισσότερο για να δημιουργηθεί και μπορεί να απαιτεί κάποια προηγούμενη ανάγνωση από εκείνους με περιορισμένη εμπειρία σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ωστόσο, οι διαθέσιμες επιλογές μέσω του WordPress υπερβαίνουν κατά πολύ αυτές του Weebly, με το WordPress να σας δίνει τελικά τον πλήρη έλεγχο σε κάθε πτυχή του ιστότοπού σας.

Το WordPress θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου και να προσθέσετε επιπλέον εργαλεία WordPress ή τρίτα μέρη στον ιστότοπό σας. Και όλα για τόσα ή λίγα χρήματα που θα θέλατε να ξοδέψετε. Υπάρχουν επίσης αμέτρητοι προγραμματιστές και σχεδιαστές του WordPress, οι οποίοι μπορούν να σχεδιάσουν προσαρμοσμένα στοιχεία για τον ιστότοπό σας, βοηθώντας στην επιχείρησή σας να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Έτσι, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν σοβαρό, επαγγελματικό και μοναδικό ιστότοπο, το WordPress είναι η πλατφόρμα για εσάς.

Επισκόπηση Weebly

Γουέμπλι

Το Weebly είναι μια υπηρεσία δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Σας επιτρέπει να σχεδιάζετε γρήγορα και εύκολα ιστότοπους χωρίς να χρειάζεται κωδικοποίηση. Το Weebly είναι επίσης μια πλήρως φιλοξενούμενη υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα φιλοξενείται στους διακομιστές της Weebly.

Για να χρησιμοποιήσετε το Weebly δεν χρειάζεστε προηγούμενη σχεδίαση ιστού ή τεχνική εμπειρία. Η διεπαφή Weebly είναι εξαιρετικά διαισθητική και παρέχεται διαρκώς καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης του λογισμικού. Επομένως, εάν θέλετε να δημιουργήσετε και να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να το κάνετε και, στη συνέχεια, να τον ενημερώσετε εύκολα όποτε θέλετε.

Το Weebly περιλαμβάνει θέματα απόκρισης, προ-σχεδιασμένες επιλογές διάταξης, μια ενσωματωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και έναν επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης. Αυτές οι δυνατότητες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό και κομψό ιστότοπο. Έτσι, είτε θέλετε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, έναν εξειδικευμένο ιστότοπο ή ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, το Weebly μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

Η Weebly παρέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα εργαλείων ηλεκτρονικού εμπορίου και μάρκετινγκ. Αυτά θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε ένα ομαλό και επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας και πολλά άλλα. Οι εφαρμογές Weebly για κινητά διασφαλίζουν επίσης ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας από οποιαδήποτε συσκευή. Αυτό σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τους επισκέπτες του ιστότοπού σας, να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας και να διαχειρίζεστε παραγγελίες καταστήματος από οπουδήποτε στον κόσμο.

Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση είναι σημαντική και συχνά θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για πολλούς σε ποια πλατφόρμα (WordPress vs Weebly) χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τον ιστότοπό τους. Τόσο το Weebly όσο και το WordPress είναι αρχικά δωρεάν. Ωστόσο, εάν είστε σοβαροί για τη δημιουργία μιας ακμάζουσας και επιτυχημένης ιστοσελίδας, τότε και οι δύο πλατφόρμες θα σας κοστίσουν μακροπρόθεσμα.

Κόστος WordPress

Το λογισμικό WordPress.org ήταν πάντα και θα είναι πάντα δωρεάν. Επομένως, η εγκατάσταση του λογισμικού και η δημιουργία ιστότοπου στο WordPress δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε το όνομα τομέα και την υπηρεσία φιλοξενίας του ιστότοπού σας. Τα ονόματα τομέα είναι γενικά φθηνά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συμφωνία GoDaddy Domains για να λάβετε ένα με λιγότερα από $ 1) και μπορείτε να πληρώνετε σε ετήσια βάση. Οι πάροχοι φιλοξενίας ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό στην τιμή, αλλά και πάλι δεν θα σπάσουν την τράπεζα και μπορούν να πληρωθούν κάθε μήνα.

Άλλα κόστη για την κατασκευή ενός ιστότοπου WordPress περιλαμβάνουν αγορές premium πρόσθετων όπως υπηρεσία συντήρησης, premium θέμα ή ορισμένα από τα premium εργαλεία WordPress, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών σελίδων και λύσεων δημιουργίας δυνητικών πελατών.

Τιμολόγηση Weebly

Τιμολόγηση

Η Weebly είναι ελεύθερη στη χρήση, αλλά αυτή η συμφωνία συνοδεύεται από αλιεύματα. Πρώτον, για να δημιουργήσετε το δικό σας όνομα τομέα ή για να μεταφέρετε έναν τομέα από άλλη πλατφόρμα, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο premium σχέδιο «Connect» της Weebly. Αν θέλετε να παραμείνετε δωρεάν στο Weebly, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας υποτομέα, με αποτέλεσμα το URL του ιστότοπού σας να καταλήγει σε “sitename”. Weebly.com. Αυτό είναι καλό για έναν προσωπικό ιστότοπο, αλλά αν θέλετε να απεικονίσετε μια σοβαρή και επαγγελματική επιχείρηση, τότε η χρήση ενός υποτομέα Weebly απλά δεν πρόκειται να το κόψετε.

Δεύτερον, εάν δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα Weebly, τότε θα βρείτε διαφημίσεις Weebly στον ιστότοπό σας. Και πάλι, όχι το βλέμμα μιας αξιόπιστης επιχείρησης. Οι δωρεάν ιστότοποι δικαιούνται επίσης περιορισμένο χώρο αποθήκευσης και δεν μπορούν να επωφεληθούν από πολλές από τις προηγμένες λειτουργίες του Weebly, όπως αναλυτικά στοιχεία, επιπλέον μέτρα ασφαλείας και πολλά άλλα.

Ωστόσο, από τη θετική πλευρά, εάν είστε ευτυχείς να πληρώσετε για την υπηρεσία, η Weebly παρέχει μια σειρά σχεδίων για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών ιστότοπου. Αυτά περιλαμβάνουν προγράμματα Starter, Pro και Business, που έχουν αυξημένο χώρο αποθήκευσης, χωρίς διαφημίσεις, ενσωμάτωση βίντεο HD και ήχου και υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου, για να αναφέρουμε μερικές εξαιρετικές δυνατότητες. Αυτά τα προγράμματα χρεώνονται σε μηνιαία ή ετήσια βάση και θα πρέπει να πληρώνονται για όσο διάστημα λειτουργεί ο ιστότοπος.

Σύγκριση τιμών

Το WordPress είναι δωρεάν για χρήση, αλλά ο τομέας και οι υπηρεσίες φιλοξενίας θα σημαίνει ότι έχετε μικρές μηνιαίες δαπάνες για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας διαδικτυακό. Όλα τα premium εργαλεία και υπηρεσίες που βασίζονται στο WordPress είναι προαιρετικά, οπότε μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ξοδεύετε.

Το Weebly θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν εντελώς δωρεάν ιστότοπο. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που έχει σημασία, ετοιμαστείτε να συνδεθείτε για αόριστες μηνιαίες πληρωμές.

Φιλοξενία

Η φιλοξενία είναι ένα μεγάλο ζήτημα για πολλούς ιδιοκτήτες ιστότοπων. Και για καλό λόγο. Η ουσία είναι, εάν δεν φιλοξενείτε μόνοι σας τον ιστότοπό σας, τότε δεν τον έχετε στην πραγματικότητα. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος εάν θέλετε να αλλάξετε πλατφόρμες ή αν δεν ακολουθείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών.

WordPress – Self Hosted

Φιλοξενία

Όλοι οι ιστότοποι του WordPress.org πρέπει να φιλοξενούνται μόνοι τους. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό για όσους δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ έναν ιστότοπο στο παρελθόν, καθώς θα πρέπει να βγείτε και να ερευνήσετε τους παρόχους φιλοξενίας για να δείτε ποια υπηρεσία ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του ιστότοπού σας. Έχουμε γράψει εκτενώς σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός παρόχου φιλοξενίας, οπότε αν δεν είστε σίγουροι, ρίξτε μια ματιά στην προτεινόμενη φιλοξενία WordPress.

Το σπουδαίο πράγμα για τη φιλοξενία του WordPress.org είναι ότι υπάρχει τόση επιλογή. Είτε μόλις ξεκινάτε είτε έχετε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, θα μπορείτε εύκολα να βρείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας. Και εάν για κάποιο λόγο δεν είστε ικανοποιημένοι με τη συμφωνία φιλοξενίας που λαμβάνετε, μπορείτε να μετακινήσετε γρήγορα τον ιστότοπό σας σε έναν νέο πάροχο.

Weebly – Φιλοξενούμενη υπηρεσία

Η Weebly φιλοξενεί όλους τους ιστότοπους στους δικούς της διακομιστές, οι οποίοι απομακρύνουν αμέσως τη χρήση αυτής της πλατφόρμας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας.

Η Weebly παίρνει την ταλαιπωρία από την επιλογή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας και φροντίζει για όλες τις τεχνικές πτυχές της λειτουργίας μιας ιστοσελίδας. Αυτό περιλαμβάνει την ασφάλεια του ιστότοπού σας και διασφαλίζει ότι ο ιστότοπός σας φαίνεται πάντα καλός, τρέχει γρήγορα και παραμένει συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Η Weebly παρέχει επίσης πιστοποιητικό SSL για το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας, επιτρέποντας στους πελάτες σας να πραγματοποιούν με ασφάλεια πληρωμές στον ιστότοπό σας.

Σύγκριση φιλοξενίας

Το WordPress.org φιλοξενείται μόνοι σας, επομένως είστε υπεύθυνοι για την εύρεση ενός παρόχου φιλοξενίας καθώς και για την εξασφάλιση της ασφάλειας του ιστότοπού σας, της ασφάλειας και της ομαλής λειτουργίας. Ωστόσο, το βασικό πλεονέκτημα εδώ είναι ότι έχετε τον ιστότοπό σας και διατηρείτε τον πλήρη έλεγχο σε αυτόν.

Η Weebly φροντίζει για όλες τις ανάγκες φιλοξενίας σας, καθώς και για την ασφάλεια και την τεχνική απόδοση του ιστότοπού σας. Ωστόσο, καθώς το Weebly είναι μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα, υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με το ποιος είναι στην πραγματικότητα ο ιστότοπός σας. Αυτό είναι καλό εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο τριών σελίδων. Αλλά αν έχετε περάσει χρόνια δημιουργώντας περιεχόμενο και βασίζεστε στον ιστότοπό σας για μηνιαίο εισόδημα, τότε η ιδιοκτησία γίνεται ξαφνικά πολύ πιο σημαντική.

Ευκολία στη χρήση

Τόσο το Weebly όσο και το WordPress είναι εύκολο στη χρήση και είναι και οι δύο εξαιρετικές πλατφόρμες που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε όμορφους και επιτυχημένους ιστότοπους. Ωστόσο, εάν δεν έχετε απολύτως εμπειρία στο Διαδίκτυο, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Weebly θα είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς. Ομοίως, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν μεγάλο ιστότοπο, που αποτελείται από πολλές δυνατότητες και λειτουργίες, τότε το WordPress θα ταιριάζει καλύτερα.

WordPress

Το WordPress παρέχει μια πολύ διαφορετική εμπειρία σχεδίασης, αλλά μια που θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε όμορφες ιστοσελίδες με ευκολία. Υπάρχει σίγουρα μια πιο απότομη καμπύλη μάθησης στο WordPress σε σύγκριση με το Weebly. Και αν δεν έχετε εμπειρία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ή στη χρήση του WordPress, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια ανάγνωση για το πώς να ξεκινήσετε. Ωστόσο, με μια ακμάζουσα κοινότητα WordPress, εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του WordPress είναι διαθέσιμες σε ολόκληρο τον ιστό.

Η εμπειρία σχεδίασης στο WordPress θα διαφέρει ανάλογα με το θέμα και τα εργαλεία που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε. Πολλοί προγραμματιστές WordPress κωδικοποιούν τους ιστότοπους WordPress για να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αλλαγές. Αλλά η ομορφιά του WordPress είναι ότι παρέχει κάτι για όλους, οπότε αν δεν θέλετε να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα, τότε δεν χρειάζεται. Η πλειονότητα των θεμάτων WordPress θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας μέσω του πλαισίου επιλογών θέματος, μέσω του Customizer στη ζωντανή πλευρά του ιστότοπού σας ή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων.

Γουέμπλι

Ευκολία στη χρήση

Το Weebly είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, οπότε όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν βασικό ιστότοπο είναι άμεσα διαθέσιμα. Μόλις συνδεθείτε στο Weebly, μπορείτε να επιλέξετε από τα πολλά θέματα του Weebly. Το επιλεγμένο πρότυπο θα ανοίξει στη συνέχεια στο πρόγραμμα επεξεργασίας Weebly, όπου μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε στοιχεία σχεδίασης στη σελίδα για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας. Τα στοιχεία περιεχομένου περιλαμβάνουν κείμενο, φωτογραφίες, χάρτες και βίντεο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εύκολα σελίδες, να αλλάξετε στοιχεία στυλ, να προσθέσετε δεδομένα SEO και πολλά άλλα.

Η διεπαφή Weebly είναι πολύ απλή, η οποία βοηθά στον εξορθολογισμό της διαδικασίας σχεδιασμού και καθιστά το σχεδιασμό του ιστότοπού σας γρήγορο και διασκεδαστικό. Εμφανίζονται επίσης σαφείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προγράμματος επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης, καθιστώντας τις διάφορες δυνατότητες εύκολα προσβάσιμες. Και όλα τα χαρακτηριστικά και τα εργαλεία είναι παρόντα, οπότε τίποτα δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί ή να αναβαθμιστεί ανά πάσα στιγμή.

Σύγκριση ευκολίας χρήσης

Το Weebly έχει σίγουρα το πάνω χέρι για ευκολία στη χρήση και είναι ιδανικό για αρχάριους ή για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο. Ωστόσο, το κέρδος είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε το Weebly δεν θα έχετε επιλογές, δυνατότητες και τελικά έλεγχο του ιστότοπού σας και του σχεδιασμού του.

Το WordPress έχει μια πιο απότομη καμπύλη μάθησης και ο ιστότοπός σας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί σε αυτήν την πλατφόρμα. Ωστόσο, τα πολυάριθμα εργαλεία WordPress που διατίθενται τώρα σημαίνει ότι ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας μπορεί να είναι μια ρευστή και καινοτόμος εμπειρία. Και, το σημαντικότερο, το WordPress μπορεί να παρέχει όλες τις δυνατότητες και λειτουργίες που μπορεί να χρειαστεί ο αναπτυσσόμενος ιστότοπός σας.

Θέματα

Τόσο το WordPress όσο και το Weebly παρέχουν θέματα από τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Είτε δημιουργείτε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, ιστολόγιο ή ιστότοπο χαρτοφυλακίου, και οι δύο πλατφόρμες έχουν μια σειρά θεμάτων για την κάλυψη διαφόρων τύπων ιστότοπων.

WordPress

Θέματα

Εάν δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, τότε θα έχετε χιλιάδες θέματα στα χέρια σας. Δωρεάν θέματα WordPress μπορούν να βρεθούν στα κορυφαία ιστολόγια προγραμματιστών (όπως το WPExplorer), καθώς και απευθείας από τον πίνακα ελέγχου WordPress στο Αποθήκη WordPress. Όποια και αν είναι η θέση σας, θα μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο θέμα για το έργο σας.

Τα premium θέματα μπορούν να αγοραστούν από έναν αριθμό θεματικών αγορών και προγραμματιστών θεμάτων. Όταν επιλέγετε ένα premium θέμα WordPress, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει από μια αξιόπιστη πηγή, όπως το ThemeForest. Απλώς κάντε λίγη έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι είναι μια νόμιμη αγορά ή άτομο με σταθερό ιστορικό.

Τα premium θέματα WordPress θα διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες και συνήθως παρέχουν καλύτερες επιλογές υποστήριξης από τα δωρεάν θέματα. Περιλαμβάνουν επίσης συχνά ενσωματωμένα premium πρόσθετα για την προσθήκη επιπλέον λειτουργικότητας σχετικής με τη θέση του θέματός σας.

Γουέμπλι

Τα θέματα Weebly είναι όλα προεγκατεστημένα, προσαρμόσιμα και περιλαμβάνουν μια σειρά από καινοτόμες λειτουργίες, όπως εφέ παράλλαξης, επιλογές φόντου βίντεο, προσαρμοσμένες γραμματοσειρές και πολλά άλλα. Τα θέματα μπορούν να φορτωθούν στον επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης με ένα κλικ ενός κουμπιού και να εγκατασταθούν με εικόνες και όλες. Όλα τα θέματα είναι δωρεάν, ανταποκρίνονται και παρουσιάζουν σύγχρονες και αναζωογονητικές διατάξεις και εικόνες.

Το μειονέκτημα είναι ότι ο αριθμός των θεμάτων που παρέχονται από το Weebly είναι περιορισμένος. Και αν επιλέξετε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας στο Weebly τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα παρεχόμενα θέματα Weebly.

Συγκριτικά θέματα

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση όταν πρόκειται για θέματα WordPress έναντι Weebly. Παρόλο που το Weebly παρέχει έναν μεγάλο αριθμό θεμάτων υψηλής ποιότητας, αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με το ποσό και την ποικιλία των θεμάτων WordPress που είναι διαθέσιμα.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Οι λειτουργίες και λειτουργίες WordPress vs Weebly είναι μια αρκετά εντυπωσιακή σύγκριση. Και οι δύο προσφέρουν πολλές δυνατότητες που θα λατρέψουν οι χρήστες. Αυτά θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να σχεδιάσετε έναν εκπληκτικό ιστότοπο, αλλά να βοηθήσετε σημαντικά τον ιστότοπό σας να επιτύχει τους στόχους του.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες του WordPress

Παραδοσιακά, η λειτουργικότητα του WordPress προστέθηκε μέσω προσθηκών. Ωστόσο, στις μέρες μας δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ενσωματωμένες λειτουργίες και λειτουργίες που ενσωματώνονται απευθείας σε θέματα WordPress. Κατά την έρευνα θεμάτων, κοιτάξτε προσεκτικά για να δείτε ποιες δυνατότητες αποστέλλουν. Εάν οι συγκεκριμένες δυνατότητες που θέλετε δεν αναφέρονται, τότε θα πρέπει να τις εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας πρόσθετα WordPress.

Πρόσθετα WordPress

Το πλεονέκτημα της εγκατάστασης λειτουργικότητας μέσω προσθηκών είναι οι απεριόριστες επιλογές που παρέχουν τα πρόσθετα WordPress. Όποιες και αν είναι οι ανάγκες του ιστότοπού σας, θα μπορείτε να βρείτε τα σωστά πρόσθετα WordPress για να τα καλύψετε.

Δωρεάν προσθήκες μπορείτε να βρείτε στο Αποθήκη WordPress, και μπορεί συνήθως να εγκατασταθεί και να τεθεί σε λειτουργία στον ιστότοπό σας μέσα σε λίγα λεπτά. Τα πρόσθετα Premium μπορούν επίσης να αγοραστούν από διαδικτυακές αγορές όπως το CodeCanyon, καθώς και από πολλούς προγραμματιστές θέματος και προσθηκών WordPress.

Ενσωματωμένες δυνατότητες Weebly

Το Weebly διαθέτει μια σειρά από αποτελεσματικά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Καθώς είναι ενσωματωμένα εργαλεία, είναι άμεσα διαθέσιμα εάν και όταν τα χρειάζεστε. Ακολουθούν μερικές από τις προηγμένες δυνατότητες που σας δίνει η πλατφόρμα Weebly πρόσβαση σε…

 • Διαδικτυακός κατασκευαστής διαφανειών και γκαλερί – δημιουργήστε εύκολα τις δικές σας όμορφες γκαλερί φωτογραφιών και παρουσιάσεις, χρησιμοποιήστε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του Weebly, επεξεργαστείτε εικόνες, προσθέστε λεζάντες και άλλα.
 • Κοινωνική κοινή χρήση – προγραμματίστε δημοσιεύσεις ιστολογίων στο Facebook και το Twitter για να βοηθήσετε το περιεχόμενό σας να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.
 • Ενσωμάτωση ή φιλοξενία βίντεο απευθείας στον ιστότοπό σας – ενσωμάτωση από το YouTube ή μεταφόρτωση αρχείων βίντεο στο Weebly.
 • Προσαρμοσμένες φόρμες – δημιουργήστε προσαρμοσμένες φόρμες και διαχειριστείτε τις υποβολές, διατηρώντας σας επαφή με τους επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Το Weebly παρέχει επίσης μια επιλογή εργαλείων μάρκετινγκ SEO, ηλεκτρονικού εμπορίου, ανάλυσης και email.

Εφαρμογές Weebly

Χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα

Το Κέντρο εφαρμογών Weebly προσφέρει μεγάλο αριθμό δωρεάν και premium εφαρμογών. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν…

 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
 • Επικοινωνία
 • Εμπορία
 • Κοινωνικός
 • Εργαλεία και δυνατότητες ιστότοπου

Συνολικά, η Weebly προσφέρει πάνω από 300 εφαρμογές. Ωστόσο, όπως και με τα θέματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τις παρεχόμενες εφαρμογές Weebly, δεν επιτρέπονται εφαρμογές και προσθήκες τρίτων.

Συγκριτικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στις διάφορες δυνατότητες και λειτουργίες που προσφέρονται στο WordPress εναντίον Weebly. Τα θέματα WordPress έρχονται συχνά με μια σειρά από χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Και οτιδήποτε χρειάζεστε αλλά δεν περιλαμβάνεται στο θέμα σας μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας πρόσθετα WordPress. Η εύρεση των σωστών προσθηκών για το έργο σας μπορεί αρχικά να απαιτήσει κάποια έρευνα. Ωστόσο, ο απεριόριστος αριθμός διαθέσιμων προσθηκών διασφαλίζει ότι θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε γρήγορα έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο με βάση τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Τα χαρακτηριστικά Weebly είναι όλα ενσωματωμένα και είναι άμεσα έτοιμα και εύχρηστα. Ωστόσο, είστε περιορισμένοι ως προς το τι προσφέρεται και παρόλο που έχετε μια επιλογή εφαρμογών Weebly για να διαλέξετε, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε προσθήκες τρίτων. Έτσι, εάν η Weebly δεν έχει αυτό που θέλετε ή δεν εντυπωσιάζεστε με την επιλογή, τότε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

SEO

Το SEO πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους κατόχους ιστότοπων. Όντας προληπτικός SEO θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται καλά στις μηχανές αναζήτησης και να αυξήσει το ποσό της κυκλοφορίας που φτάνει στον ιστότοπό σας.

WordPress

Yoast SEO

Η πλειονότητα των σύγχρονων θεμάτων είναι πλήρως ανταποκρινόμενη και βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα πρόσθετα WordPress που θα βοηθήσουν το περιεχόμενό σας να ταξινομήσει καλά.

Yoast SEO είναι το πιο δημοφιλές και κατεβασμένο plugin, και για καλό λόγο. Το Yoast SEO παρέχει προηγμένη λειτουργικότητα XML sitemap, θα σας δώσει τον πλήρη έλεγχο των ψωμιών ιστότοπου και θα σας επιτρέψει να προσθέσετε εύκολα τίτλους και περιγραφές μεταδεδομένων σε σελίδες και δημοσιεύσεις. Αυτή η προσθήκη είναι δωρεάν για εγκατάσταση και χρήση και είναι απαραίτητη για όλους τους ιστότοπους του WordPress.

Γουέμπλι

Εάν χρησιμοποιείτε το Weebly για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, μεγάλο μέρος του SEO σας είναι ενσωματωμένο. Όλοι οι ιστότοποι Weebly διαθέτουν μετα-περιγραφές, έναν χάρτη ιστότοπου, μορφοποίηση HTML φιλική προς το SEO και ανταποκρινόμενα σχέδια. Διατίθενται επίσης επιπλέον επιλογές SEO, όπως περιγραφές για συγκεκριμένες σελίδες, ετικέτες alt στις εικόνες και πολλά άλλα. Η προειδοποίηση εδώ είναι ότι κάθε φορά που το SEO είναι ενσωματωμένο, γίνεται πιο δύσκολο να μεταβείτε σε μια διαφορετική πλατφόρμα ιστότοπου.

Το Weebly παρέχει επίσης εύκολες οδηγίες για τον τρόπο βελτίωσης των δεδομένων SEO του ιστότοπού σας. Αυτό είναι εξαιρετικό για όσους μαθαίνουν ακόμα πώς να βελτιστοποιούν τον ιστότοπό τους για τις μηχανές αναζήτησης.

Σύγκριση SEO

Όταν βλέπουν το WordPress εναντίον Weebly, έχουν και τα δύο καλυμμένα SEO. Το SEO του Weebly είναι ενσωματωμένο και συνοδεύεται από σαφείς οδηγίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας. Με το WordPress, θα πρέπει να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια προσθήκη SEO. Ωστόσο, εάν κολλήσετε με το Yoast, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι ανάγκες σας SEO θα ληφθούν υπόψη.

Υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη πελατών υψηλής ποιότητας μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού ιστότοπου. Και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνεχίσετε τη διαδικασία σχεδιασμού.

WordPress

Η κοινότητα του WordPress εκτείνεται στον κόσμο και το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από ιστολόγια WordPress, ιστότοπους βοήθειας και φόρουμ. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει κεντρική υπηρεσία υποστήριξης που να προσφέρει βοήθεια μέσω email ή τηλεφώνου, εκτός εάν αγοράσετε μια premium υπηρεσία ή θέμα.

Εάν αισθάνεστε ότι θα χρειαστείτε μία προς μία υποστήριξη, ίσως αξίζει να αγοράσετε ένα premium θέμα, καθώς πολλά από αυτά συνοδεύονται από εκτεταμένη τεκμηρίωση, εκπαιδευτικά βίντεο και ότι όλα τα σημαντικά live chat ή απευθείας τηλεφωνική γραμμή.

Γουέμπλι

wordpress.org εναντίον weebly

Ο Weebly έχει ένα εντυπωσιακό σύστημα υποστήριξης, κάνοντας το web design στην πλατφόρμα του μια εξαιρετικά θετική εμπειρία. Εκτός από τις οδηγίες επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης, έχετε επίσης πρόσβαση στο φόρουμ της κοινότητας και στην υποστήριξη συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για όσους επιλέγουν τα premium Weebly Pro και Business Plans, θα λάβετε επίσης τηλεφωνική υποστήριξη εάν το χρειάζεστε.

Συγκριτική υποστήριξη πελατών

Τόσο το Weebly όσο και το WordPress προσφέρουν υψηλά επίπεδα υποστήριξης. Το WordPress έχει γράψει πολύ περισσότερα γι ‘αυτό από το Weebly. Ωστόσο, ενδέχεται να χρειαστεί χρόνος στην αναζήτηση στο Διαδίκτυο για να βρείτε τους σωστούς οδηγούς υποστήριξης ή φόρουμ για το έργο σας. Η Weebly, από την άλλη πλευρά, διαθέτει όλη την τεκμηρίωση στον ιστότοπο, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση. Και οι δύο έχουν επιλογές υποστήριξης ένας προς έναν, αλλά θα σας κοστίσει επιπλέον.

WordPress vs Weebly – Ποια πλατφόρμα είναι κατάλληλη για εσάς?

Όπως μπορείτε να δείτε, το WordPress vs Weebly προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η πλατφόρμα που επιλέγετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του έργου σας (αν και θα επιλέγαμε πάντα το WordPress). Το Weebly είναι ιδανικό για αρχάριους ή για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο ή που δεν θέλουν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το WordPress. Ωστόσο, εάν θέλετε να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας σε μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, τότε το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι εκπληκτικά γρήγορο και εύκολο να ξεκουραστείτε, υπάρχουν χιλιάδες θέματα και προσθήκες για να διαμορφώσετε τον ιστότοπό σας και υπάρχει μια κοινότητα (στα εκατομμύρια) ανθρώπων που αγαπούν να αλληλοβοηθούνται.

Ποιο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων σας ενδιαφέρει; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στο WordPress εναντίον Weebly στις παρακάτω σκέψεις…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map